Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ehh.. dziekuje za wszytkie świeczuszki dla Molly :( .. Ja wiem, będzie nowy tybetan.. wszytko zacznę od nowa.. wszytko.. od nowa trenowanie, od nowa przygotowywanie do wystaw, od nowa nabywanie pewnych cech charakteru.. no poprostu wszytko.. ale może dzieki temu, że będę miała przy nim tyle pracy, choć na chwilę nie będą mi stawały przed oczyma tamte okropne momenty..? Wolę pamiętać Molly szczęśliwą, piekną, zwycięską, niepokonaną.. a nie umierającą, trzęsącą się, całą we krwi z rozwaloną główką :( Moje maleństwo.. :( Boże.. dlaczego? Gdybym dobiegła szybciej to rzuciłabym się za nią i ochroniła wlasnym ciałem, byleby jej sie nic nie stalo.. co tam ja ;| człowieka trochę poturbuje, ale wyjdzie z tego ;| a taki maluteńki, ważący 6 kilo piesek nie ma szans.. jeszcze przy takiej predkosci i udezeniu..? Boże .. :(:(:( ..Molly..ja nie chcę innego psa, ja chcę Ciebie! :( Nie wiem juz co robic, nic mi jej nie wroci.. to stało sie na swietach, a dzis pierwszy dzien po swietach byl w szkole, przed chwilą wróciłam do domu i.. pierwszy raz od 2 lat nic małego, skaczącego, merdającego ogonkiem nie przywitało mnie u progu.. :( "Molly..?" cisza.. już nigdy jej nie będzie.. narysowałam ją na lekcji a potem zamazałam wszytko korektorem.. wzięłam kartke pod swiatło i mowie do kolezanki z lawki - Patrz, był piesek... - odlozylam kartke na lawke - ..i została plama :( - .. ... nie moge :( ciagle mysle o tym wszytkim... moze jak bede miala nowego psa , to to wszytko sie zmieni.. ale nie dzis, nie teraz, nie w tym tygodniu ani miesiącu.. musze sie pozbierac.. jest trudno, ale dzis była 5 noc po tym tragicznym wydarzeniu - pierwsza, w ktorą udalo mi sie zasnąć..........

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest nam bardzo przykro tym bardziej, że zawsze odchodzą ci nam najbardziej bliscy, ci najpiękniejsi, najmądrzejsi, najbardziej kochani a przede wszystkim w nieodpowiednim momencie - za wcześnie
:candle: :candle: :candle: Pamiętaj jednak, że Molly będzie żyła tak długo jak długo będzie żyła w Twoim sercu dla niej najważniejsze będzie to, że zawsze będziesz ją pamiętać taką jaka była wesołą, wrażliwą i radosną istotę

dla Molly

• Posted

[quote name='Spanielka_Molly']

I żaden inny pies nigdy mi jej nie zastąpi..

Święte słowa :-( i co tu można dopisać...:shake:

Ta głęboka rana z czasem się zagoi a miłość i pamięć pozostaną.

(*)

Spanielka_Molly bardzo współczuję, jestem myślami przy Tobie...

Posted

Spanielko_Molly tak mi przykro... :-( :-( :-(
    Rozumiem co przeżywasz, miesiąc temu (dokładnie 8 marca) straciłam pieska w podobnych okolicznościach, też potrącił go samochód i też miał zaledwie 2 lata.
    To straszne, że tak dużo piesków ginie w ten sposób... :-( :-( :-(
    Koraduń na pewno zaopiekuje się malutką Molly tam za Tęczowym Mostem.

Dla Molly

• "PSIA DUSZA"

To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
    A ja ci powiem, że pies to czasem więcej jest niż człowiek.
    On nie ma duszy, mówisz...
    Popatrz jeszcze raz, psia dusza większa jest od psa.
    My mamy dusze kieszonkowe...
    Maleńka dusza, wielki człowiek.
    Psia dusza się nie mieści w psie.
    A kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie.
    A kiedy się pożegnać trzeba i psu czas iść do psiego nieba,
    To niedaleko pies wyrusza, przecież przy tobie jest psie niebo,
    Z tobą zostaje jego dusza.
    Barbara Borzymowska

• Posted

[quote name='asia_pie']Spanielko_Molly tak mi przykro... :-( :-( :-(
    Rozumiem co przeżywasz, miesiąc temu (dokładnie 8 marca) straciłam pieska w podobnych okolicznościach, też potrącił go samochód i też miał zaledwie 2 lata.
    To straszne, że tak dużo piesków ginie w ten sposób... :-( :-( :-(
    Koraduń na pewno zaopiekuje się malutką Molly tam za Tęczowym Mostem.

Więc wiesz co czuję :( ..
    Dla Koradunia

• Niech się opiekuje Molly w jej nowym domu..

• Posted

Znalezione tu,na Dogo:

Zapłacz
    Kiedy odejdzie,
    Jeśli cię serce zaboli,
    Że to o wiele za wcześnie
    Coć może i z Bożej woli.

Zapłacz
    Bo dla płczących
    Niebo bywa łaskawsze
    Lecz niech uwierzą wierzący,
    Że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
    Kiedy odejdzie,
    Uroń łzę jedną i drugą,
    I... przestan
    Nim słońce wzejdzie,
    Bo on nie odszedł na długo.

Potem
    Rozglądnij sie w koło
    Ale nie w góre
    Patrz nisko
    I... moze wystarczy zawołac,
    On może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
    Że świat widzę w krzywym lusterku,
    To ja powtórzę:
    On wróci
    Choc może i w innym futerku...

Posted

Ee.. nie za dobrze? Wczoraj wieczorem ze szpitala wróciłam... Myslieli, że się rozlece.. ale teraz w domu odpoczywam.. Tata na chwile mnie puścił do siebie na laptopa, bo oglądalismy fotki nowego psiaka i dzwonilismy do hodowli Bohemia Maestro. Będzie za 6 tyg... Nazywa się Grol Bohemia Maestro, urodził się 8 kwietnia na Wielkanoc, czyli 2 dni po smierci Molly.. Jest sobolowy z białą obrózką. W domu będzie Ikar i kopka. Mówili, że ma byc wystawiany.. ja innej opcji nie widzę. Ładny jest......

Posted

Spanielka_Molly napisał(a):
    Ee.. nie za dobrze? Wczoraj wieczorem ze szpitala wróciłam... Myslieli, że się rozlece.. ale teraz w domu odpoczywam.. Tata na chwile mnie puścił do siebie na laptopa, bo oglądalismy fotki nowego psiaka i dzwonilismy do hodowli Bohemia Maestro. Będzie za 6 tyg... Nazywa się Grol Bohemia Maestro, urodził się 8 kwietnia na Wielkanoc, czyli 2 dni po smierci Molly.. Jest sobolowy z białą obrózką. W domu będzie Ikar i kopka. Mówili, że ma byc wystawiany.. ja innej opcji nie widzę. Ładny jest......

Hej Madziu :*
    Szybko minie i bedzie Ikarek:loveu:
    A jedziesz na Opole jak mi pozwola :cool3: ?/
    Odp u mnie w galeri albo tu albo na gg:evil_lol:

Posted

Tak bardzo mi przykro, Moli jeszcze całe życie miała przed sobą, wspaniałą kochającą właścicielkę,
    choć po części wiem co czujesz niestety... pamiętam chwilę jak mój piesek zginął w takich okolicznościach..
    [*] Molly kochana...
    obyś tam za TM, odnalazła mojego Kubusia i abyście już razem biegali po tych wiecznie zielonych łąkach...
    [*]

Posted

Pinczerek-Jacky napisał(a):
    Hej Madziu :*
    Szybko minie i bedzie Ikarek:loveu:
    A jedziesz na Opole jak mi pozwola :cool3: ?/
    Odp u mnie w galeri albo tu albo na gg:evil_lol:

Eee o Ikara jeszcze 6 tyg.. ale za 3 tyg mój tata zobaczy go na żywo, bo sobie kmini szkolenie w Czechach to przy okazji tam zajrzy :eviltong: ..
    A co do Opola to nie wiem, jak wiesz teraz sie kuruje w łóżeczku :-( Gadałam z mamą to powiedziała, że narazie mam wypoczywać.. najwczesniej na Łódź :flaming:
    A poza tym nie opłaca mi się jechać na klubówkę, bo tam bedzie tylko 5 tybetanków [no, ale będzie Mariusz z mamą Mollciaka!] , a na miedzynarodówkę jedzie 10 spanieli tybetańskich i już Mała_Tybetanka mi obiecała relację na żywo :) !

Ale jeszcze z nimi pogadam.. aa, własnie dostałam maila z 11 fotkami szczeniaków z Bohemia Maestro i jest tam dużo fotek Ikara, widać tą białą obróżkę, genialne on ma umaszczenie, piekny jest :) Juz nie moge się go doczekać :)..

Posted

:placz: :placz:
    I tak mi napewno niepozwolą :placz: :placz: Nasze spotkanie moze kiedys nastapi tylko KIEDY :placz: :placz: ?
    To załóż galerie Ikarkowi i dasz tam te fotki :loveu: !!!

[*] Molly NZWNS :*:*

Posted

Spanielka_Molly napisał(a):

to fajnie ż sobie radzisz... kochaj tamtego pieska tak jak Molly ale o niej nigdny niezapominaj... bo hoć jej tu niema... w naszych sercach dalej jest

• 1 month later...