Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja myslalam ze on tak piszczy i taki narwany jest ze wzgledu na ciebie bo albo przychodzisz i sie wita albo idziuecie na spacer i boi sie ze uciekniesz mu. Ok poprawcie to jak chcecie ale w kilku slowach nie nastepnymi 12 zdaniami bo dlugich tekstow nikt nie czyta.

Posted

A ja przyszłam tu z bazarku i chciałam zobaczyć i przeczytać na własne oczy dlaczego nazywacie go "paskudą",przeciez to piękny śliczny psiak,bez przeszłości ale na litość z przyszłością ktora już mu klaruje jego status.Będzie dobrze Simi.
Pozwolicie że go poodwiedzam tu jeszcze. ;)

Posted

[quote name='kizimizi']sluchajcie jade, wracam za tydz :)
Wyadoptujcie Simka ;)[/QUOTE]

Hahahahaha!!!! Dobre :)

[quote name='aska64']A ja przyszłam tu z bazarku i chciałam zobaczyć i przeczytać na własne oczy dlaczego nazywacie go "paskudą",przeciez to piękny śliczny psiak,bez przeszłości ale na litość z przyszłością ktora już mu klaruje jego status.Będzie dobrze Simi.
Pozwolicie że go poodwiedzam tu jeszcze. ;)[/QUOTE]

Dziękujemy za wizytę i zapraszamy :)

Posted

Moje drogie, Aska64 to nasza dobra wróżka :loveu: przelała dla Simonka nadprogramowo z mojego bazarku dietowego 50zł:multi:
Wpisuję to w deklaracjach jednorazowych i raz jeszcze baaardzo dziękuję :Rose:

[quote name='aska64']A ja przyszłam tu z bazarku i chciałam zobaczyć i przeczytać na własne oczy dlaczego nazywacie go "paskudą",przeciez to piękny śliczny psiak,bez przeszłości ale na litość z przyszłością ktora już mu klaruje jego status.Będzie dobrze Simi.
Pozwolicie że go poodwiedzam tu jeszcze. ;)[/QUOTE]

Oczywiście zaglądaj :)

PS: ja tez wiem, że on sliczny jest :)

Posted

Jak przynieśliśmy zabawki z lumpexu do domu, Simek dostał dosłownie szału, bawił się cały dzień, biegał w jedną i drugą stronę z nimi, najbardziej spodobała mu się małpeczka, ciekawe dlaczego :P

A tu Simek udaje, że to nie on, ale tak naprawdę to głównie jego zasługa, że mieszkanie tak wyglądało :)

Posted

Tęsknimy za Keksikiem teraz. Dziś jednak przyjeżdża do nas labradorka - największa koleżanka Keksika, a że on do adopcji wczoraj poszedł, to Simek będzie musiał udzielić gościnności. Nie będzie mu nudno i zapomni trochę o Keksiku. Zobaczymy, czy zachowa się jak gentelmen. Znowu będzie wariactwo w domu, ale niech chłopak uczy się dobrych manier :)

Posted (edited)

Marta kizi nie ma, kora nie ma kompa, Ty dowodzisz.

Zmieniłam tekst do ogłoszeń, także pod względem zmian, które zachodzą u Simona. Czekam na Twoje zmiany i ostateczne potwierdzenie, żeby zacząć tym tekstem ogłaszać Simka. Jeśli chodzi o agresje do psów na spacerach, nie warto ją tu wspominać, po pierwsze to przez smycz, po drugie mu trochę przechodzi, zwłaszcza jak ma wybór między rzucaniem się na psa, a smakołykami, po trzecie nie jest tak duży, żeby nie można go było odciągnąć, po czwarte może lepiej wspomnąć o tym podczas rozmowy tel i wyjaśnić dokładnie sytuacje.

[FONT=Calibri]Kundelkowaty Simek, psiak bez swojego człowieka, miseczki i ogonka szuka domu. Simon jest 6 letnim psem, któremu w schronisku nikt nie dawał już szans. Bo po co, ani on ładny, ani młody ani duży ani mały ... kundel jakich wielu. I tak od paru już lat Simon prowadził bezsensowne życie w boksie 3/4 metry. Mimo, że cały świat zapomniał o jego istnieniu, Simon wciąż tam był, wciskał łapki w kratki boksu, płakał, czekał, walczył z całych sił i wierzył, że los musi się odwrócić. I odwrócił! Wolontariuszka postanowiła zabrać psa do swojego domu i mu pomóc.
[/FONT]

[FONT=Calibri]Simon okazał się być spokojnym psem, który większość dnia spędza na odpoczynku w swoim legowisku. W właściciela patrzy jak w obrazek, obcych ludzi toleruje aczkolwiek musi najpierw poznać ich zamiary. Nie ma problemów z dziećmi (chociaż podczas zabawy może stać się nieco impulsywny) czy suczkami, do psów - zwłaszcza tych większych ze względu na doświadczenia w schronisku - trzyma na spacerach dystans, zamieszkać może z suczką lub z innym psem .
[/FONT]

[FONT=Calibri]Pies dobrze czuje się w mieszkaniu aczkolwiek dom z ogrodem, zwłaszcza w cichej okolicy byłby dla Simka rajem! [/FONT][FONT=Calibri]Simon jest psem średnim, w kłębie sięga pod kolano. Posiada komplet szczepień, jest wykastrowany, zaczipowany, zdrowy i wykąpany ;) Gotowy do adopcji![/FONT]

[FONT=Calibri]W tej chwili jest w domu tymczasowym we Wrocławiu, gdzie z niecierpliwością czeka na swój nowy dom. W razie potrzeby pomożemy w transporcie na terenie kraju. [SIZE=3][FONT=Calibri]Simon nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca. [/FONT][/FONT][FONT=Calibri]Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]

[FONT=Calibri]kontakt tel. 668 836 964 (po godz. 18.00)[/FONT][FONT=Times New Roman]
[/FONT][FONT=Calibri]dominika.piwko@gmail.com[/FONT]

Edited by Dominika84
Posted

[quote name='Dominika84']Simek na wiosennym spacerze. Jest oraz grzeczniejszy na spacerach, takie wypady nareszcie zaczynają wszystkim sprawiać przyjemność.

No proszę jaki piękniś z profilu :buzi:
- to zdjęcie z"porządkowaniem" jest po prostu super,
- on nie ma ogonka?

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']dzisiaj puściłam przelew na 50 zł, czyli moja deklaracja za 5 m-cy.
Muszę wreszcie znaleźć czas na poczytanie wątku, bo nie mam pojęcia o niczym o piesku :)[/QUOTE]

Melduję, że wpłata doszła, dziękuję bardzo :loveu:
Oczywiście mamy nadzieję, że SImek tak długo nie bedzie grzał doopki w DT tylko już w DS :)

Posted

[quote name='aska64']No proszę jaki piękniś z profilu :buzi:
- to zdjęcie z"porządkowaniem" jest po prostu super,
- on nie ma ogonka?[/QUOTE]

ZDjęcie demolki - boskie ;) Chociaż jak ja bym to miała w domu, to nie wiem czy bym się tak cieszyła :cool3:
Filmik fajny, z Keksem jak dwoje braciszków prawie, jeden przy drugim :D Teraz Keksik pojechał do DS to trzeba Simkowi kumpla znaleźć, co Dominika? :evil_lol:

Simon ma taki krótki ogon, ale nie całkiem jak boksery, taki jakiś średni...... Jakby miał go mieć, a nie ma ;)

Posted

wpadam na chwilke, mimo wszystko :)
Domonika, tekst super wyszedl.\a moze cos o zabawie zabawkami? o jezdzie autem, czystosci w domu? 1=2zdania.
a pytanko, on ma wiecej, niz 6lat. 6 mial chyba na przyjeciu w roku 2009. to, co jest w karcie, ten wiek, plus roznice lat trzeba dodac. jesli dobrze pamietam i 6lat w 2009, to wychodzi mu 10. ale Doma sama pisalas, ze wet na mniej go ocenil. wiec rob, jak uwazasz. byle nie zrobic z niego zaraz szczeniaka :D

i moze wage dopisz. "przed kolano i wazy.. kg."

tak, Simon nie ma ogona. moze sie tak urodzil, nie wiemy. niektore psy sie rodza z krotkimi ogonami.

chodzi o to, by szybko w miejsce keksa w wyroznionych ogloszeniach, podstawic na cito simona, zeby byl wyrozniony. tam pare dni ledwie zostalo. trzeba to na pewno zrobic juz dzis. poki dominika moze edytowac i zmieniac.\marta, expresowo wyszukaj 4 zdjecia najlepsze i wskaz glowne.

Posted

[quote name='Dominika84']Marta kizi nie ma, kora nie ma kompa, Ty dowodzisz.

Kora jesteś :) bo już się zlękłam ;)

Kosmetyczne poprawki:

[FONT=Calibri]Kundelkowaty Simek, psiak bez swojego człowieka, miseczki i ogonka szuka domu. Simon jest 6 letnim psem, któremu w schronisku nikt nie dawał już szans. Bo po co, ani on ładny, ani młody ani duży ani mały ... kundel jakich wielu. I tak od paru już lat Simon prowadził bezsensowne życie w boksie 10m2. Mimo, że cały świat zapomniał o jego istnieniu, Simon wciąż tam był, wciskał łapki w kraty boksu, płakał, czekał, i wierzył..., że los musi się odwrócić. I odwrócił! Wolontariuszka postanowiła zabrać psa do domu tymczasowego i mu pomóc.
[/FONT]

[FONT=Calibri]Simon okazał się być spokojnym dojrzałym psem, który większość dnia spędza na odpoczynku w swoim legowisku. Czasem nadrabia leniuchowanie, obracając w wiór swoje pluszowe zabawki ;) [/FONT]
[FONT=Calibri]We właściciela patrzy jak w obrazek. Obcych ludzi toleruje, aczkolwiek musi najpierw poznać ich zamiary. Nie ma problemów z dziećmi (chociaż podczas zabawy dla tych najmłodszych może stać się nieco zbyt impulsywny). Może zamieszkać z innym psem. Bawi się z suczkami, do psów - zwłaszcza tych większych (ze względu na przykre doświadczenia w schronisku) - trzyma na spacerach dystans. Grzecznie jeździ autem.
[/FONT]

[FONT=Calibri]Pies dobrze czuje się w mieszkaniu, jest nauczony czystości, aczkolwiek dom z ogrodem, byłby dla Simka rajem! Simon jest psem średnim, w kłębie sięga pod kolano. Posiada komplet szczepień, jest wykastrowany, zaczipowany, zdrowy i wykąpany ;-) Gotowy do adopcji – niecierpliwie czeka na swój nowy dom![/FONT]

[FONT=Calibri] W razie potrzeby pomożemy w transporcie na terenie kraju. Simon nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca. Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT]

Zdjęć już szukam

Posted

marta, te 10m2 to twoje zboczenie zawodowe :D brzydko to wyglada. inaczej to napiszcie.
od obcych psow- trzyma dystans i obszczekuje? cos o szczekaniu? prawie atakowaniu... ?
no i o wielksoci0- z jest przed kolano, czy tam glowa do kolana i wazy... 12kg bylo? niee.. wiecej bylo z 14 chyba... dominika gdzies pisala

marta chodzi o wyrooznione ogloszeia po keksia, to jest priorytet. pakiecik jutro spokojnie mozna zamowic i wstawic. teraz te wyroznione najwazniejsze i glownie o nie chodzi.

a moze cos o tym, ze kazde drzewko musi obsikac? to jest smieszne w sumie :D

Posted

foty spoko. a nie za ciemne to tytulowe?????????? a nie takie. byla chyba sama glowa na jasmym tle... juz kilka dni temu. to by dac jako drugie...

a przy czloiwieku nie ma?

Posted

[quote name='kora78']
od obcych psow- trzyma dystans i obszczekuje? cos o szczekaniu? prawie atakowaniu... ?

a moze cos o tym, ze kazde drzewko musi obsikac? to jest smieszne w sumie :D[/QUOTE]

Dominika napisała, że mu się ten stosunek do psów poprawia, poza tym to można powiedzieć przez telefon
Poza tym kto wtedy uwierzy, że on może moeszkac z innym psem?
O sikaniu to zaraz pomyslą, że leje w domu, jak jeszcze napisane, że marzy o domu z ogrodem

Posted

mam to zdjecie. ze str 3 pierwsze foto. sam leb, jak patrzy w aparat. kolejne to jest to, ktore dalas, jako glowne. to, o ktorym pisze- musi byc tez w oglsozeniach.

do reszty, nie komentuje, spadam juz. zgadzam sie.

Posted

no i dlatwto fajnie. placze za domkiem. i taki tytul dac jakis\zaplakany simon czeka niecierpliwie na dom. w deche chyba strzelilam :D bo on niecierpliwy. musi to slowo byc w tytule.