marta0731 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Widziałam u Keksa :) Spokojnie Dominika, następnego Ci znajdziemy:diabloti: Quote
kizimizi Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 a ja myslalam ze on tak piszczy i taki narwany jest ze wzgledu na ciebie bo albo przychodzisz i sie wita albo idziuecie na spacer i boi sie ze uciekniesz mu. Ok poprawcie to jak chcecie ale w kilku slowach nie nastepnymi 12 zdaniami bo dlugich tekstow nikt nie czyta. Quote
kizimizi Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 sluchajcie jade, wracam za tydz :) Wyadoptujcie Simka ;) Quote
aska64 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 A ja przyszłam tu z bazarku i chciałam zobaczyć i przeczytać na własne oczy dlaczego nazywacie go "paskudą",przeciez to piękny śliczny psiak,bez przeszłości ale na litość z przyszłością ktora już mu klaruje jego status.Będzie dobrze Simi. Pozwolicie że go poodwiedzam tu jeszcze. ;) Quote
Dominika84 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='kizimizi']sluchajcie jade, wracam za tydz :) Wyadoptujcie Simka ;)[/QUOTE] Hahahahaha!!!! Dobre :) [quote name='aska64']A ja przyszłam tu z bazarku i chciałam zobaczyć i przeczytać na własne oczy dlaczego nazywacie go "paskudą",przeciez to piękny śliczny psiak,bez przeszłości ale na litość z przyszłością ktora już mu klaruje jego status.Będzie dobrze Simi. Pozwolicie że go poodwiedzam tu jeszcze. ;)[/QUOTE] Dziękujemy za wizytę i zapraszamy :) Quote
marta0731 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Moje drogie, Aska64 to nasza dobra wróżka :loveu: przelała dla Simonka nadprogramowo z mojego bazarku dietowego 50zł:multi: Wpisuję to w deklaracjach jednorazowych i raz jeszcze baaardzo dziękuję :Rose: [quote name='aska64']A ja przyszłam tu z bazarku i chciałam zobaczyć i przeczytać na własne oczy dlaczego nazywacie go "paskudą",przeciez to piękny śliczny psiak,bez przeszłości ale na litość z przyszłością ktora już mu klaruje jego status.Będzie dobrze Simi. Pozwolicie że go poodwiedzam tu jeszcze. ;)[/QUOTE] Oczywiście zaglądaj :) PS: ja tez wiem, że on sliczny jest :) Quote
Dominika84 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Simek na wiosennym spacerze. Jest oraz grzeczniejszy na spacerach, takie wypady nareszcie zaczynają wszystkim sprawiać przyjemność. Quote
Dominika84 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Jak przynieśliśmy zabawki z lumpexu do domu, Simek dostał dosłownie szału, bawił się cały dzień, biegał w jedną i drugą stronę z nimi, najbardziej spodobała mu się małpeczka, ciekawe dlaczego :P A tu Simek udaje, że to nie on, ale tak naprawdę to głównie jego zasługa, że mieszkanie tak wyglądało :) Quote
Dominika84 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Tęsknimy za Keksikiem teraz. Dziś jednak przyjeżdża do nas labradorka - największa koleżanka Keksika, a że on do adopcji wczoraj poszedł, to Simek będzie musiał udzielić gościnności. Nie będzie mu nudno i zapomni trochę o Keksiku. Zobaczymy, czy zachowa się jak gentelmen. Znowu będzie wariactwo w domu, ale niech chłopak uczy się dobrych manier :) Quote
Dominika84 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=zw4qTmJ0lIM&feature=youtu.be Quote
Dominika84 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 (edited) Marta kizi nie ma, kora nie ma kompa, Ty dowodzisz. Zmieniłam tekst do ogłoszeń, także pod względem zmian, które zachodzą u Simona. Czekam na Twoje zmiany i ostateczne potwierdzenie, żeby zacząć tym tekstem ogłaszać Simka. Jeśli chodzi o agresje do psów na spacerach, nie warto ją tu wspominać, po pierwsze to przez smycz, po drugie mu trochę przechodzi, zwłaszcza jak ma wybór między rzucaniem się na psa, a smakołykami, po trzecie nie jest tak duży, żeby nie można go było odciągnąć, po czwarte może lepiej wspomnąć o tym podczas rozmowy tel i wyjaśnić dokładnie sytuacje. [FONT=Calibri]Kundelkowaty Simek, psiak bez swojego człowieka, miseczki i ogonka szuka domu. Simon jest 6 letnim psem, któremu w schronisku nikt nie dawał już szans. Bo po co, ani on ładny, ani młody ani duży ani mały ... kundel jakich wielu. I tak od paru już lat Simon prowadził bezsensowne życie w boksie 3/4 metry. Mimo, że cały świat zapomniał o jego istnieniu, Simon wciąż tam był, wciskał łapki w kratki boksu, płakał, czekał, walczył z całych sił i wierzył, że los musi się odwrócić. I odwrócił! Wolontariuszka postanowiła zabrać psa do swojego domu i mu pomóc. [/FONT] [FONT=Calibri]Simon okazał się być spokojnym psem, który większość dnia spędza na odpoczynku w swoim legowisku. W właściciela patrzy jak w obrazek, obcych ludzi toleruje aczkolwiek musi najpierw poznać ich zamiary. Nie ma problemów z dziećmi (chociaż podczas zabawy może stać się nieco impulsywny) czy suczkami, do psów - zwłaszcza tych większych ze względu na doświadczenia w schronisku - trzyma na spacerach dystans, zamieszkać może z suczką lub z innym psem . [/FONT] [FONT=Calibri]Pies dobrze czuje się w mieszkaniu aczkolwiek dom z ogrodem, zwłaszcza w cichej okolicy byłby dla Simka rajem! [/FONT][FONT=Calibri]Simon jest psem średnim, w kłębie sięga pod kolano. Posiada komplet szczepień, jest wykastrowany, zaczipowany, zdrowy i wykąpany ;) Gotowy do adopcji![/FONT] [FONT=Calibri]W tej chwili jest w domu tymczasowym we Wrocławiu, gdzie z niecierpliwością czeka na swój nowy dom. W razie potrzeby pomożemy w transporcie na terenie kraju. [SIZE=3][FONT=Calibri]Simon nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca. [/FONT][/FONT][FONT=Calibri]Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT] [FONT=Calibri]kontakt tel. 668 836 964 (po godz. 18.00)[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Calibri]dominika.piwko@gmail.com[/FONT] Edited March 7, 2013 by Dominika84 Quote
aska64 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Dominika84']Simek na wiosennym spacerze. Jest oraz grzeczniejszy na spacerach, takie wypady nareszcie zaczynają wszystkim sprawiać przyjemność. No proszę jaki piękniś z profilu :buzi: - to zdjęcie z"porządkowaniem" jest po prostu super, - on nie ma ogonka? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 dzisiaj puściłam przelew na 50 zł, czyli moja deklaracja za 5 m-cy. Muszę wreszcie znaleźć czas na poczytanie wątku, bo nie mam pojęcia o niczym o piesku :) Quote
marta0731 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Rodzice Maciusia :)']dzisiaj puściłam przelew na 50 zł, czyli moja deklaracja za 5 m-cy. Muszę wreszcie znaleźć czas na poczytanie wątku, bo nie mam pojęcia o niczym o piesku :)[/QUOTE] Melduję, że wpłata doszła, dziękuję bardzo :loveu: Oczywiście mamy nadzieję, że SImek tak długo nie bedzie grzał doopki w DT tylko już w DS :) Quote
marta0731 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='aska64']No proszę jaki piękniś z profilu :buzi: - to zdjęcie z"porządkowaniem" jest po prostu super, - on nie ma ogonka?[/QUOTE] ZDjęcie demolki - boskie ;) Chociaż jak ja bym to miała w domu, to nie wiem czy bym się tak cieszyła :cool3: Filmik fajny, z Keksem jak dwoje braciszków prawie, jeden przy drugim :D Teraz Keksik pojechał do DS to trzeba Simkowi kumpla znaleźć, co Dominika? :evil_lol: Simon ma taki krótki ogon, ale nie całkiem jak boksery, taki jakiś średni...... Jakby miał go mieć, a nie ma ;) Quote
kora78 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 wpadam na chwilke, mimo wszystko :) Domonika, tekst super wyszedl.\a moze cos o zabawie zabawkami? o jezdzie autem, czystosci w domu? 1=2zdania. a pytanko, on ma wiecej, niz 6lat. 6 mial chyba na przyjeciu w roku 2009. to, co jest w karcie, ten wiek, plus roznice lat trzeba dodac. jesli dobrze pamietam i 6lat w 2009, to wychodzi mu 10. ale Doma sama pisalas, ze wet na mniej go ocenil. wiec rob, jak uwazasz. byle nie zrobic z niego zaraz szczeniaka :D i moze wage dopisz. "przed kolano i wazy.. kg." tak, Simon nie ma ogona. moze sie tak urodzil, nie wiemy. niektore psy sie rodza z krotkimi ogonami. chodzi o to, by szybko w miejsce keksa w wyroznionych ogloszeniach, podstawic na cito simona, zeby byl wyrozniony. tam pare dni ledwie zostalo. trzeba to na pewno zrobic juz dzis. poki dominika moze edytowac i zmieniac.\marta, expresowo wyszukaj 4 zdjecia najlepsze i wskaz glowne. Quote
marta0731 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Dominika84']Marta kizi nie ma, kora nie ma kompa, Ty dowodzisz. Kora jesteś :) bo już się zlękłam ;) Kosmetyczne poprawki: [FONT=Calibri]Kundelkowaty Simek, psiak bez swojego człowieka, miseczki i ogonka szuka domu. Simon jest 6 letnim psem, któremu w schronisku nikt nie dawał już szans. Bo po co, ani on ładny, ani młody ani duży ani mały ... kundel jakich wielu. I tak od paru już lat Simon prowadził bezsensowne życie w boksie 10m2. Mimo, że cały świat zapomniał o jego istnieniu, Simon wciąż tam był, wciskał łapki w kraty boksu, płakał, czekał, i wierzył..., że los musi się odwrócić. I odwrócił! Wolontariuszka postanowiła zabrać psa do domu tymczasowego i mu pomóc. [/FONT] [FONT=Calibri]Simon okazał się być spokojnym dojrzałym psem, który większość dnia spędza na odpoczynku w swoim legowisku. Czasem nadrabia leniuchowanie, obracając w wiór swoje pluszowe zabawki ;) [/FONT] [FONT=Calibri]We właściciela patrzy jak w obrazek. Obcych ludzi toleruje, aczkolwiek musi najpierw poznać ich zamiary. Nie ma problemów z dziećmi (chociaż podczas zabawy dla tych najmłodszych może stać się nieco zbyt impulsywny). Może zamieszkać z innym psem. Bawi się z suczkami, do psów - zwłaszcza tych większych (ze względu na przykre doświadczenia w schronisku) - trzyma na spacerach dystans. Grzecznie jeździ autem. [/FONT] [FONT=Calibri]Pies dobrze czuje się w mieszkaniu, jest nauczony czystości, aczkolwiek dom z ogrodem, byłby dla Simka rajem! Simon jest psem średnim, w kłębie sięga pod kolano. Posiada komplet szczepień, jest wykastrowany, zaczipowany, zdrowy i wykąpany ;-) Gotowy do adopcji – niecierpliwie czeka na swój nowy dom![/FONT] [FONT=Calibri] W razie potrzeby pomożemy w transporcie na terenie kraju. Simon nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca. Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.[/FONT] Zdjęć już szukam Quote
marta0731 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 50 ogłoszeń za 10zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/240816-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-du%C5%BCo-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-%29-do-06-04-2013?p=20555250#post20555250 Quote
kora78 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 marta, te 10m2 to twoje zboczenie zawodowe :D brzydko to wyglada. inaczej to napiszcie. od obcych psow- trzyma dystans i obszczekuje? cos o szczekaniu? prawie atakowaniu... ? no i o wielksoci0- z jest przed kolano, czy tam glowa do kolana i wazy... 12kg bylo? niee.. wiecej bylo z 14 chyba... dominika gdzies pisala marta chodzi o wyrooznione ogloszeia po keksia, to jest priorytet. pakiecik jutro spokojnie mozna zamowic i wstawic. teraz te wyroznione najwazniejsze i glownie o nie chodzi. a moze cos o tym, ze kazde drzewko musi obsikac? to jest smieszne w sumie :D Quote
kora78 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 foty spoko. a nie za ciemne to tytulowe?????????? a nie takie. byla chyba sama glowa na jasmym tle... juz kilka dni temu. to by dac jako drugie... a przy czloiwieku nie ma? Quote
marta0731 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='kora78'] od obcych psow- trzyma dystans i obszczekuje? cos o szczekaniu? prawie atakowaniu... ? a moze cos o tym, ze kazde drzewko musi obsikac? to jest smieszne w sumie :D[/QUOTE] Dominika napisała, że mu się ten stosunek do psów poprawia, poza tym to można powiedzieć przez telefon Poza tym kto wtedy uwierzy, że on może moeszkac z innym psem? O sikaniu to zaraz pomyslą, że leje w domu, jak jeszcze napisane, że marzy o domu z ogrodem Quote
kora78 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 mam to zdjecie. ze str 3 pierwsze foto. sam leb, jak patrzy w aparat. kolejne to jest to, ktore dalas, jako glowne. to, o ktorym pisze- musi byc tez w oglsozeniach. do reszty, nie komentuje, spadam juz. zgadzam sie. Quote
marta0731 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 A on nie wygląda, jakby miał się rozpłakać? Quote
kora78 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 no i dlatwto fajnie. placze za domkiem. i taki tytul dac jakis\zaplakany simon czeka niecierpliwie na dom. w deche chyba strzelilam :D bo on niecierpliwy. musi to slowo byc w tytule. Quote
Recommended Posts