Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ooo lubimy cudy :))))

tak, marta bedzie skarbnikiem.
marta masz napsiane tam deklaracje. az 2. simon ma czyste konto, ma zaplacony miesiac z gory.
300zl miesiecznie za pdt
za transport zaplacone

bedzie za weta tylko, czekamy na kontrole u weta.

ktorego dokladnie on pojechal? i do kiedy ma wiec zaplacone? hmmmm trzeba poszukac w tych az 4 stronach watku. tylko my tu jestesmy :(

doma, wymusilam :) nie ma sie co bawic w dyplomacje. teraz juz widze lepiej, co i jak z nim jest.
a chodzicie na spacery ciagle ta sama trasa? moze stala trasa jakby byla, to by sie nie denerwowal nowymi zapachami? jakby mniej bodzcow mial. o to mi chodzi.

z opisu widac, ze moze mniejsze miasto jednak, mniej ruchliwy teren. mniej zapsiony. a nie censtrum miasta, parki, gdzie co chwile nowe psy, a nie znajome juz.
moze, jakby byl jedynym psem, to latwiej byloby go ulozyc. kontrolowac z chodzeniem na smyczy, z zachowaniami odpowiednimi.
ludzkie koo to juz przesada, bleeee Simon!!!!!! a fuj!
kurka, gdzie Wy łazicie??!!! :D

psy z krotkimi ogonami tez potrafia machac. mialysmy paniela i boksery, one machaja cala dupka wtedy z radosci, nie samym ogonem, a calym cialem :)

marta, jaka depresje? jak na spacerze taki nadpobudliwy. mi naprawde wychodzi, ze tam ma za wiele doznan. w domu ma wszytko stałe, bez nowosci, to jest spokojny. na dworze sie nakreca. przestrzenia? zapachami? bodźcami?
w schronie tez 1 kojec, w kolko to smao. systematycznosc, karmienie, sprzatanie o stalej porze. a tu tyle bodzcow.

mysle,ze jak keks np ma slaba pamiec, wzrok w ciemnosci, po schronie, to Simon moze wyluzuje sie wreszcie.
moze on tak nadrabia niepewnosc siebie? gra pozorow?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z kolami do gory nie wyglada na smutnego ;)

Mi Simon przypomina psa ciotki; szczeka na co popadnie, jezy sie na wszytskie inne psy poza pewnymi suczkami, ktore w akcie laski toleruje. Jak cos chce to wyje, piszczy, szczeka no lamentuje strasznie. Jest dziwny ale taki juz jestm i w tym tez tkwi jego urok ;)
Mysle ze jedyny problem tak na prawde to to, ze jest negatywnie nastawiony na psy i ludzi bo nie kazdy umie sobie z tym poradzic.

Ok pozbierajmy fakty i bierzmy sie za szukanie mu domu.

Marta zaraz napisze do moda zeby ci dal ktorys post -dzieki!

Posted

[quote name='kora78']

psy z krotkimi ogonami tez potrafia machac. mialysmy paniela i boksery, one machaja cala dupka wtedy z radosci, nie samym ogonem, a calym cialem :)

marta, jaka depresje? jak na spacerze taki nadpobudliwy.

Oj Kora, nawet mi nie wmawiaj, że krótkim ogonkiem nie można też merdać, oczywiście że można:eviltong:

A tak wogóle to już nie pamiętasz jaki po schronie był Montek? Rzucał się na KAŻDEGO napotkanego psa. Poradzili mi wykastrować - to wykastrowałam, i g.... dało. Po prostu z czasem mu zaczęło przechodzić, robiłam podchody, najpierw wyszukiwałam grzeczne baaardzo łagodne psy, potem zapoznawanie z psem rodziców, którego siłą rzeczy musiał widywać dużo częściej niż inne, wszystko pomału, za dobre zachowanie chwalenie i teraz praktycznie ten problem już nie istnieje
A depresję nie napisałam że nadpobudliwy, tylko taki smutny, gdzieś "z boku"... Montek też miał mnie na początku w głębokim poważaniu ;) po jakimś czasie się zaczął ze mną witać po pracy, teraz już wariuje jak wchodzę :D
A Lord rodziców? Ten się pare lat "otwierał" po przejściach, zanim powrócił do normalej boksiowatości. Ale wrócił,
i dlatego wiem, że z Simonem też będzie OK!!!:loveu:

Posted

marta0731 napisał(a):

A jesli chodzi o te wcinanie quup, to mój Montek tez to miał po schronie. DOminika poszukam w domu wieczorem tabletek, takie ziołowe jakieś, wet zalecił. Jak znajdę to Ci wyślę, bo mój juz na szczęście przestał tak "podjadać" ;) A Simonowi coś na pewno brakuje w organiźmie

No to zaszalałam z tą obietnicą..........
Tabletki owszem, znalazłam, ale były ważne do wrzesnia 2012 :oops:

Dominika, może możesz kupić? Tylko nie u weta, bo dwa razy drożej. W zoologu jakieś 10zł
RUMEN TABS karma uzupełniająca ze żwaczem.
"zapobiega wyjadaniu nieczystości, odchodów zwierzęcych, padliny"
"zalecana dla psów z wyjałowionym przewodem pokarmowym"

Posted

wlasnie Dominika mi donosi, ze simon wciaz szoruje tylkiem po dywanie.
moze ma gruczoly zapchane, dalam zielone swiatlo na wizyte u weta.
i tak powinno byc- pytanie najpierw ;p super!

ja przegapilam, czy Simon juz byl u weta, Doma? ah, byl, wazyliscie go... ups.

Posted

W weekend jakoś Simonek się rozkręcił, sam zaczepia Keksa do zabawy i coraz częściej i dłużej razem szaleją. Macie racje, chyba się jeszcze uspokoi i ułoży, może narazie przyzwyczaja się do nowych warunków i szaleje, chcąc nadrobić stracony czas w schronisku. Rottka, którą miałam, tez malutki ogonek miała i cała dupką ruszała i ogonkiem też zresztą, Simonkowi nie wychodzi to narazie. Kupy ludzkie to w Parku Grabiszyńskim pod płotem są. Zapytam weta, jaki byłby koszt tabletek ziołowych na to. 2 Tyg temu był odrobaczony, niech mu wet sprawdzi te gruczoły, to będziemy pewne. Był wcześniej na kontroli u weterynarza, zapłacilam 20 zł za tabletki, ksiażeczke, szampon 300 ml, za co kora mi już przelałaś pieniążki. I tak, macie racje, największy problem to rzucanie się na inne pieski i ludzi i na pewno łatwiej byłoby nad tym zapanować, jakby sam był, bez Keksa, ale myślałam, że nauczy się od Keksa opanowania i obojętności wobec ludzi i psów na spacerach.

Posted

cyt. kora "mysle,ze jak keks np ma slaba pamiec, wzrok w ciemnosci, po schronie, to Simon moze wyluzuje sie wreszcie.
moze on tak nadrabia niepewnosc siebie? gra pozorow?"

Zapomnialam powiedzieć, że u Keksa wszystko wróciło do normy. Poznaje osoby i miejsca, widzi frisbee wieczorem, jak ja go już nie widzę. Musiał widocznie potrenować trochę :)

Przyjechał do mnie Simon 1.02..

To nie tak, że mniej koło domu się rzuca na psy i ludzi. Jest całkiem odwrotnie, im dalej od domu, tym spokojniejszy wobec ludzi i psów. To chyba obrona terytorium, bo w Parku Grabiszyńskim jest dobrze, koło domu w parku jest w miare, koło samego domu na boisku jest źle, a na klatce schodowej tragedia.

Posted

Fajny piesio:) Rozkręci się. Ja mam sunię ze schroniska, była tam ponad rok , miała depresję.
Długo była nieśmiała.... Teraz, po 6 latach, jest tylko tchórzliwa;). Wszystko jest zagrożeniem, nawet kilowy królik:):) Wczoraj robiłam fotki na bazarek, na wszelki wypadek pognała na górę :)
Poza tym pychol wiecznie wesoły:)

Posted

Kizi co z tym moim postem rozliczeniowym? A wogóle to który chcesz mi oddać? Bo jak jakiś 5 czy 6 to nie wiem czy jest sens, ja mam chyba 19 to mogę tam rozliczać, a Ty tylko dodasz w pierwszym linka do rozliczeniowego

Dominika, jak rozumiem za luty masz zapłacone, a jak dalej? Z góry czy po faktycznym pobycie?
Kizi nie dopisałaś deklaracji "cosik" :) od Ewu :)
No i nie wiem, czy już mam konto wysłać, żeby nie popędziła na inny wątek;), no i do Rodziców Maciusia
I nie dopisałaś 1-razowej ode mnie po Fruzi 40zł

Posted

umowilam sie z dominika, ze placimy z gory. czyli na poczatku miesiaca pobytu. wiec za np dzien dzisiejszy ma zaplacone. do konca miesiaca. od 1 do 1.
ale... hehe luty ma 3 dni mniej i co??? :P moze ze 20zl jakies fory? :D

marta, konto wysylaj, bo poki co nikt jeszcze zadnego konta nie dostal. przynajmniej nie ode mnie. nie wiem, czy kizi moje wysylala sumiennie, pierwszym deklarowiczom. ale jak nie wpisywala ich w 1 psocie, to moze nie wysylala?
wyslij tez kizi swoje konto, zeby Ci swoja deklaracje przelala.

fajnie, ze wzrok Keksa sie wyostrzyl :) i ze chlopaki juz sie bawia razem :) skoro jeszcze nie macha ogonem, to niepewny jest, i tyle. niektore psy do kilku mcy sie na przchodniow rzucaja. tak samo mial Rufi. i moja boksia Kaja na dt u mnie. i Fuks. i inni, o ktorych juz nie pamietam, ale wstyd...

marta, a po fruzi to nie na Misie? automat

Posted

A nie wiem czy na MIsie czy Simona............... Zgłupiałam............. Ustalcie z Kizi, dla mnie beż różnicy, i tak trzeba bedzie na oba jakoś dozbierać bo im brakuje, a po co mam Ci kasę wysyłać
Jak chcecie

Posted

marta0731 napisał(a):
Kizi co z tym moim postem rozliczeniowym? A wogóle to który chcesz mi oddać? Bo jak jakiś 5 czy 6 to nie wiem czy jest sens, ja mam chyba 19 to mogę tam rozliczać, a Ty tylko dodasz w pierwszym linka do rozliczeniowego

Dominika, jak rozumiem za luty masz zapłacone, a jak dalej? Z góry czy po faktycznym pobycie?
Kizi nie dopisałaś deklaracji "cosik" :) od Ewu :)
No i nie wiem, czy już mam konto wysłać, żeby nie popędziła na inny wątek;), no i do Rodziców Maciusia
I nie dopisałaś 1-razowej ode mnie po Fruzi 40zł

a bo mnie nie bylo .... juz sie poprawiam. Zaraz dam ci post z 1 strony

Posted

Post 1 poprawiony.
Marta po Fruzi idzie na Misie i niech tak juz zostanie.
Czyli tu zbieramy na Simonka i mamy poki co:

DEKLARACJE: STALE:
jednorazowo kizimizi 300zl
ewu "cosik" ;)

STALE:
marta 20zl
rodzice Maciusia 10zlstalej

Marta jako skarbnik "ochotnik" wyslij wszytskim i mi rozniez swoje konto z adresem bo ja nic nie wysylalam.

Posted

kizi, deklaracje stale: kizimizi 300zl jednorzowo. dobre, hahahaha :))))

ja jednorazowo cosik dam. moge dac 50zl. simon 30, misia 20. pasuje? jednorazowo, poki co. pozniej pewnie bedzie, jako stala.
zmieniam prace od 1 marca. na normalny etat. ale 1szy miesiac probny. wiec po marcu dam znac, czy stal, czy jdnorazowo tylko komu i ile.

Posted

Kizi mam już posta, dzięki :)

Tylko się zdecydujcie, albo niech mi Dominika napisze, bo widzę dwie wersje opłaty za DT, raz jest 320 u Kizi, raz 300 u Kory
To jak? ;) Ja w razie czego zapisałam oczywiście 300 :D
Dominika wyslij mi dane do przelewu na PW, będę już miała

A, i Kizi usuń rozliczenia w swoim 1 poście, żeby się nie dublowało i nie mieszało z moimi, bo jak ktoś popatrzy na Twoje, to do moich nie dojdzie ;)
Poza tym tam jest jakaś płatniczka Korea :D:D:D