kora78 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 a jak powitanie? w domu normalnie? simek nie warczal? Quote
Dominika84 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Nie powiedziałabym, żeby Simo w pierwszej chwili był zachwycony. Przez miesiąc to on był Panem na włościach i rządził a tu nagle trzeba się dzielić zabawkami, a co najtragiczniejsze, czerwoną piszcząca piłeczką ;) Jak przychodzi nowy pies do domu, to ten który jest dłużej, jest jakby w szoku, pobudzony, lata w jedną i drugą stronę, prześladuje nowego. "Stary" czuje się bardziej niepewnie niż ten nowy. Tak u mnie było za każdym razem. I często, gdy nie wie jak postąpić, kieruje na mnie wzrok, co ja zrobię albo powiem. A ja mowię "nie wolno ruszać" albo najczęsciej nic nie mówię, wtedy sam musi rozwiązać sytuacje i instynktownie to robi. Simo nie warczał na Keksika, odwrotnie też nie, są tylko lekkie upomnienia do kogo należy w danej chwili zabawka z obydwóch stron. Później już im coraz raźniej i zadowolone, że kumpla mają. Nie ma żadnych zgrzytów. Quote
kizimizi Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 [quote name='marta0731'] A SImek się cieszy, że Keksiu jest?[/QUOTE] no a jak?! Chlebem i sola go wital ;) Quote
marta0731 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='kizimizi']no a jak?! Chlebem i sola go wital ;)[/QUOTE] A powinni po kielichu machnąć :D:D:D Quote
perpe-tua Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Dominika84']Moment, moment :) Simoniaszczek musi oderwać się od mamusinej spódnicy od 26.04 do 01.05 (może +, - 1 dzień), jadę do siostry do Niemiec, otwiera swój biznes i ona zapłacze się naprawdę, jak mnie tam nie będzie na otwarciu, obiecuję jej już przyjazd od ponad roku, ale ciągle coś wypada, ostatnio właśnie Simonka przyjazd mi się trafił :), a że w tej chwili jest tak ważne dla niej wydarzenie, nie mogę odmówić :((( Gdyby się nie znalazł zastępczy DT, poszukałabym czegoś płatnego, trudno, na pewno sam by nie został, coś bym wymyśliła, a gdyby się nic nie znalazło, to z ciężkim sercem, ale bym oczywiście nie pojechała. Myślę, że Simuś to zniesie bez problemu. On nie przywiązał się do mnie, tylko do osoby, która go wyprowadza i daje mu jesć, takie mam odczucie ;) Sama uważam, że pies na DT powinien przebywać w innych domach, mieszkaniach, u nowych ludzi, żeby nie przeżył właśnie traumy idąc do DS z DT, gdy do niego za bardzo się przywiązał, takie cygańskie dziecko z niego zrobić :P Więc trochę we Wrocławiu, trochę na wsi, trochę u dziadka siedzimy z Simem i inny DT nie wydaje mi się być dla niego traumą. Być może dla innego psa tak, bardziej dla Keksika np., ale nie dla Sima ;) Zresztą ciekawa też jestem jak ktoś inny oceni Sima. Bo ja nie wiem, czy on sam się zmienił czy to ja się przyzwyczaiłam do jego zachowań. Kora, napisała mi perpe- tua, że może zająć się Simem wtedy, ale jeszcze dużo czasu, więc ma napisać, jak jej coś wypadnie, ale nie powinno. I to Ty pewnie do niej napisałaś :)[/QUOTE] JJeśli się martwisz, jak zareaguje na mnie Simon, to mogę wpaść kilka dni przed moim dt i przywitać się z Simonkiem, może zabrać go na spacerek... ;) Quote
Dominika84 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='perpe-tua']JJeśli się martwisz, jak zareaguje na mnie Simon, to mogę wpaść kilka dni przed moim dt i przywitać się z Simonkiem, może zabrać go na spacerek... ;)[/QUOTE] Ja się nie boję, jak Simon zareaguje na Ciebie, tylko jak Ty na niego, hehe ;) Może na spacer lepiej nie, bo jak sie przejdziesz z nim nie będziesz go już chciała ;) Oczywiście żartuję. Pewnie, że możemy tak zrobić :) Bardzo dobry pomysł :loveu: Quote
perpe-tua Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 To może w następnym tygodniu, muszę tylko dowiedzieć się jak z moim czasem, w tym nie dam już rady. ;) Quote
Dominika84 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 W tym tygodniu to ja też nie dam rady, w następnym jak najbardziej :) A to Simo wpatrzony w piłeczkę (następny maniak ;) ) Tu jak Keksik wrócił, pilnujemy swoich zabawek :mad: Quote
perpe-tua Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Oj! Jak się ładnie bawi, a mina świetna! :loveu: Muszę przyznać, że mój domowy psiak (został u rodziców) jest podobnego rodzaju, tylko czarnobrązowy i też robi takie dziwaczne minki. :loveu: Quote
perpe-tua Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Nooo, ja to jak najbardziej, ale jak rodzicom bym go przywiozła to chyba umarliłyby. Nie rozumiem ich czasami... nie mogę zaszczepić w nich miłości do zwierzaków. :shake: Zostawiłam im Foxa w domu, by móc tutaj choć na dt coć przygarnąć. Quote
kizimizi Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Ej nie moge z tego Simka, pocieszna psina no ;) Rozumiem, ze z tel. cisza .... nawet bluza psiego ADIDASA nie pomogla? Quote
marta0731 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 No też jestem zdziwiona, że nic, żadnego telefonu... :shake: Ale z niego chytrus :D Quote
kora78 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 mialam 1 polaczenie po 10rano wczoraj. w ogloszeniach pisze, jak byk, zeby dzwonic po 17stej. przynajmniej powinno. jak nie oddzwonili to im nie zalezy. no i nie wiem, czy to o simona, czy o kota sprzed pol roku, czy pani z banku z super oferta dnia specjalnie dla mnie, bo jestem taka wyjatkowa :D Quote
Dominika84 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [IMG]http://imageshack.us/a/img43/8397/nowe004tu.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img132/6074/nowe038.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img834/2435/nowe034s.jpg[/IMG] Quote
kora78 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 a u mnie w sklepie taka jedna klientke mam. no idealna dla simka. tylko by jej na glowe wlazil. tylko nie do przejscia jedna rzecz. pani ma psa agresora do wszystkiego, co sie rusza ;/ tak patrzyla na to ogloszenie ze 2 razy i mowi, jaki biedny, jaki piekny, mordeczka kochana. dalam to stare foto, gdzie uszy w tyl ma i tlyko leb na fotce. taka smutna minke. pani ma kota i kupuje mu dobre zarelko co chwile. dla psa chyba royala, nie pamietam. z tym kotem ma taki problem, bo wybredny, jak wszystkie. pani po 60tce, emerytka, ale po sklepach pociska codziennie. Quote
Dominika84 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='kora78']a u mnie w sklepie taka jedna klientke mam. no idealna dla simka. tylko by jej na glowe wlazil. tylko nie do przejscia jedna rzecz. pani ma psa agresora do wszystkiego, co sie rusza ;/ tak patrzyla na to ogloszenie ze 2 razy i mowi, jaki biedny, jaki piekny, mordeczka kochana. dalam to stare foto, gdzie uszy w tyl ma i tlyko leb na fotce. taka smutna minke. pani ma kota i kupuje mu dobre zarelko co chwile. dla psa chyba royala, nie pamietam. z tym kotem ma taki problem, bo wybredny, jak wszystkie. pani po 60tce, emerytka, ale po sklepach pociska codziennie.[/QUOTE] To rzeczywiście idealna Pani dla Sima :) Może agresor pokocha Sima, przecież z kotkiem się dogaduje ? ;) Simuś bardzo grzeczny w domku, nie właziłby na głowę, tylko na dworze jakby psa zobaczył to by Pani ręke urwał na smyczy ;P Quote
Dominika84 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Nie no, my tu żartujemy, a Simek nie jest taki zły, naprawdę, to dobry piesek. Wdłg książek, które aktualnie czytam to on przejmuje przywództwo, przynajmniej na dworze, bo jestem zbyt mało zrównoważona w sytuacjach, kiedy widzi innego psa ;) Niech tylko doczytam do końca te mądre książki ... . Musi być jakiś sposób na niego. Jak mój TZ powiedział, zachowanie można zmienić, ale z charakterem gorzej, ale książke "Jak zostać przywódcą stada" dostałam i chłonę :) Quote
kora78 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 haha, chlon chlon i mi pozniej pozycz :) taa pani juz sie szarpie ze swoim, z 2 by nie dala rady. ale super babka jest, naprawde. nie wiem, jak tz jej. jej pies ma z 9lat.sredniak. ja proponowalam, ze przywieziemy, ze poczekamy, jakby co zabierzemy znow, a ona- niee tak go wozic i meczyc biedaka. pewnie tylko tak do mnie zagadala, bo mila chciala byc. ale poki co tylko ona uwage zwrocila na plakacik, w trakcie mojej obecnosci w sklepie. dotad mielismy przewage, bo byly tylko 2 ogloszenia, a teraz z kotami sa dolozone i simek sie troche gubi tam. a jeszcze chcialam misie dolozyc. Quote
Dominika84 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Ehhh... nie ma co wciskać na siłę, szczególnie starszym osobom. Podeślij do mnie na jakiekolwiek priv ogłoszenie z Simem, które zawiesiłaś u siebie w pracy, jesli bedę miała czas, okazje i pozwolenie, wydrukuję i będe przyklejać w lecznicach czy nawet na tablicach informacyjnych, może tutaj uda Ci się też wkleić, może ktoś pomoże, wydrukuje i gdzieś u siebie powiesi ? Tymczasem: [IMG]http://imageshack.us/a/img43/7798/nowe008p.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img708/5429/nowe022a.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img822/5761/nowe029z.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img43/6594/nowe013.jpg[/IMG] Quote
Dominika84 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 I Simo ala kameleon: [IMG]http://imageshack.us/a/img191/3403/nowe041m.jpg[/IMG] No i zagadka, dlaczego SimSim chce wejść na drzewo ? ;) Quote
kizimizi Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 [quote name='Dominika84'] No i zagadka, dlaczego SimSim chce wejść na drzewo ? ;)[/QUOTE] ja wiem ja wiem! Bo siedzi tam ptaszek! Quote
Recommended Posts