Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie powiedziałabym, żeby Simo w pierwszej chwili był zachwycony. Przez miesiąc to on był Panem na włościach i rządził a tu nagle trzeba się dzielić zabawkami, a co najtragiczniejsze, czerwoną piszcząca piłeczką ;) Jak przychodzi nowy pies do domu, to ten który jest dłużej, jest jakby w szoku, pobudzony, lata w jedną i drugą stronę, prześladuje nowego. "Stary" czuje się bardziej niepewnie niż ten nowy. Tak u mnie było za każdym razem. I często, gdy nie wie jak postąpić, kieruje na mnie wzrok, co ja zrobię albo powiem. A ja mowię "nie wolno ruszać" albo najczęsciej nic nie mówię, wtedy sam musi rozwiązać sytuacje i instynktownie to robi. Simo nie warczał na Keksika, odwrotnie też nie, są tylko lekkie upomnienia do kogo należy w danej chwili zabawka z obydwóch stron. Później już im coraz raźniej i zadowolone, że kumpla mają. Nie ma żadnych zgrzytów.

Posted

[quote name='Dominika84']Moment, moment :) Simoniaszczek musi oderwać się od mamusinej spódnicy od 26.04 do 01.05 (może +, - 1 dzień), jadę do siostry do Niemiec, otwiera swój biznes i ona zapłacze się naprawdę, jak mnie tam nie będzie na otwarciu, obiecuję jej już przyjazd od ponad roku, ale ciągle coś wypada, ostatnio właśnie Simonka przyjazd mi się trafił :), a że w tej chwili jest tak ważne dla niej wydarzenie, nie mogę odmówić :((( Gdyby się nie znalazł zastępczy DT, poszukałabym czegoś płatnego, trudno, na pewno sam by nie został, coś bym wymyśliła, a gdyby się nic nie znalazło, to z ciężkim sercem, ale bym oczywiście nie pojechała. Myślę, że Simuś to zniesie bez problemu. On nie przywiązał się do mnie, tylko do osoby, która go wyprowadza i daje mu jesć, takie mam odczucie ;) Sama uważam, że pies na DT powinien przebywać w innych domach, mieszkaniach, u nowych ludzi, żeby nie przeżył właśnie traumy idąc do DS z DT, gdy do niego za bardzo się przywiązał, takie cygańskie dziecko z niego zrobić :P Więc trochę we Wrocławiu, trochę na wsi, trochę u dziadka siedzimy z Simem i inny DT nie wydaje mi się być dla niego traumą. Być może dla innego psa tak, bardziej dla Keksika np., ale nie dla Sima ;) Zresztą ciekawa też jestem jak ktoś inny oceni Sima. Bo ja nie wiem, czy on sam się zmienił czy to ja się przyzwyczaiłam do jego zachowań. Kora, napisała mi perpe- tua, że może zająć się Simem wtedy, ale jeszcze dużo czasu, więc ma napisać, jak jej coś wypadnie, ale nie powinno. I to Ty pewnie do niej napisałaś :)[/QUOTE]

JJeśli się martwisz, jak zareaguje na mnie Simon, to mogę wpaść kilka dni przed moim dt i przywitać się z Simonkiem, może zabrać go na spacerek... ;)

Posted

[quote name='perpe-tua']JJeśli się martwisz, jak zareaguje na mnie Simon, to mogę wpaść kilka dni przed moim dt i przywitać się z Simonkiem, może zabrać go na spacerek... ;)[/QUOTE]

Ja się nie boję, jak Simon zareaguje na Ciebie, tylko jak Ty na niego, hehe ;) Może na spacer lepiej nie, bo jak sie przejdziesz z nim nie będziesz go już chciała ;) Oczywiście żartuję. Pewnie, że możemy tak zrobić :) Bardzo dobry pomysł :loveu:

Posted

Oj! Jak się ładnie bawi, a mina świetna! :loveu: Muszę przyznać, że mój domowy psiak (został u rodziców) jest podobnego rodzaju, tylko czarnobrązowy i też robi takie dziwaczne minki. :loveu:

Posted

Nooo, ja to jak najbardziej, ale jak rodzicom bym go przywiozła to chyba umarliłyby. Nie rozumiem ich czasami... nie mogę zaszczepić w nich miłości do zwierzaków. :shake: Zostawiłam im Foxa w domu, by móc tutaj choć na dt coć przygarnąć.

Posted

mialam 1 polaczenie po 10rano wczoraj. w ogloszeniach pisze, jak byk, zeby dzwonic po 17stej. przynajmniej powinno. jak nie oddzwonili to im nie zalezy. no i nie wiem, czy to o simona, czy o kota sprzed pol roku, czy pani z banku z super oferta dnia specjalnie dla mnie, bo jestem taka wyjatkowa :D

Posted

a u mnie w sklepie taka jedna klientke mam. no idealna dla simka. tylko by jej na glowe wlazil. tylko nie do przejscia jedna rzecz. pani ma psa agresora do wszystkiego, co sie rusza ;/

tak patrzyla na to ogloszenie ze 2 razy i mowi, jaki biedny, jaki piekny, mordeczka kochana. dalam to stare foto, gdzie uszy w tyl ma i tlyko leb na fotce. taka smutna minke.
pani ma kota i kupuje mu dobre zarelko co chwile. dla psa chyba royala, nie pamietam. z tym kotem ma taki problem, bo wybredny, jak wszystkie.
pani po 60tce, emerytka, ale po sklepach pociska codziennie.

Posted

[quote name='kora78']a u mnie w sklepie taka jedna klientke mam. no idealna dla simka. tylko by jej na glowe wlazil. tylko nie do przejscia jedna rzecz. pani ma psa agresora do wszystkiego, co sie rusza ;/

tak patrzyla na to ogloszenie ze 2 razy i mowi, jaki biedny, jaki piekny, mordeczka kochana. dalam to stare foto, gdzie uszy w tyl ma i tlyko leb na fotce. taka smutna minke.
pani ma kota i kupuje mu dobre zarelko co chwile. dla psa chyba royala, nie pamietam. z tym kotem ma taki problem, bo wybredny, jak wszystkie.
pani po 60tce, emerytka, ale po sklepach pociska codziennie.[/QUOTE]

To rzeczywiście idealna Pani dla Sima :) Może agresor pokocha Sima, przecież z kotkiem się dogaduje ? ;) Simuś bardzo grzeczny w domku, nie właziłby na głowę, tylko na dworze jakby psa zobaczył to by Pani ręke urwał na smyczy ;P

Posted

Nie no, my tu żartujemy, a Simek nie jest taki zły, naprawdę, to dobry piesek. Wdłg książek, które aktualnie czytam to on przejmuje przywództwo, przynajmniej na dworze, bo jestem zbyt mało zrównoważona w sytuacjach, kiedy widzi innego psa ;) Niech tylko doczytam do końca te mądre książki ... . Musi być jakiś sposób na niego. Jak mój TZ powiedział, zachowanie można zmienić, ale z charakterem gorzej, ale książke "Jak zostać przywódcą stada" dostałam i chłonę :)

Posted

haha, chlon chlon i mi pozniej pozycz :)

taa pani juz sie szarpie ze swoim, z 2 by nie dala rady. ale super babka jest, naprawde. nie wiem, jak tz jej. jej pies ma z 9lat.sredniak. ja proponowalam, ze przywieziemy, ze poczekamy, jakby co zabierzemy znow, a ona- niee tak go wozic i meczyc biedaka.
pewnie tylko tak do mnie zagadala, bo mila chciala byc.
ale poki co tylko ona uwage zwrocila na plakacik, w trakcie mojej obecnosci w sklepie.
dotad mielismy przewage, bo byly tylko 2 ogloszenia, a teraz z kotami sa dolozone i simek sie troche gubi tam. a jeszcze chcialam misie dolozyc.

Posted

Ehhh... nie ma co wciskać na siłę, szczególnie starszym osobom. Podeślij do mnie na jakiekolwiek priv ogłoszenie z Simem, które zawiesiłaś u siebie w pracy, jesli bedę miała czas, okazje i pozwolenie, wydrukuję i będe przyklejać w lecznicach czy nawet na tablicach informacyjnych, może tutaj uda Ci się też wkleić, może ktoś pomoże, wydrukuje i gdzieś u siebie powiesi ? Tymczasem:

[IMG]http://imageshack.us/a/img43/7798/nowe008p.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img708/5429/nowe022a.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img822/5761/nowe029z.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img43/6594/nowe013.jpg[/IMG]