Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kora78']wpadam na chwilke, mimo wszystko :)
Domonika, tekst super wyszedl.\a moze cos o zabawie zabawkami? o jezdzie autem, czystosci w domu? 1=2zdania.
a pytanko, on ma wiecej, niz 6lat. 6 mial chyba na przyjeciu w roku 2009. to, co jest w karcie, ten wiek, plus roznice lat trzeba dodac. jesli dobrze pamietam i 6lat w 2009, to wychodzi mu 10. ale Doma sama pisalas, ze wet na mniej go ocenil. wiec rob, jak uwazasz. byle nie zrobic z niego zaraz szczeniaka :D

i moze wage dopisz. "przed kolano i wazy.. kg."

tak, Simon nie ma ogona. moze sie tak urodzil, nie wiemy. niektore psy sie rodza z krotkimi ogonami.

chodzi o to, by szybko w miejsce keksa w wyroznionych ogloszeniach, podstawic na cito simona, zeby byl wyrozniony. tam pare dni ledwie zostalo. trzeba to na pewno zrobic juz dzis. poki dominika moze edytowac i zmieniac.\marta, expresowo wyszukaj 4 zdjecia najlepsze i wskaz glowne.[/QUOTE]

Kora, jakie 10 lat :) Sprawdzałam Ci już kiedyś, on ma w tej chwili 7, mówiłaś 7-8, a wet u którego byłam powiedział, że on ma raczej 5-6, a nie 7-8 lat. No ale damy do ogłoszeń 7 lat. Waży 16 kg. Ponadto Simek już spokojniejszy na spacerach, nie obsikuje każdego drzewa, już tak nie ciągnie, nawet powiem, że rzadko mu sie to zdarza. Simek normalnieje ! :loveu:

Posted

Kosmetyczne poprawki nr II:

Piękna Paskuda niecierpliwi się za domem

[FONT=Calibri]Kundelkowaty Simek, psiak bez swojego człowieka, miseczki i ogonka szuka domu. Simon jest 7 letnim psem, któremu w schronisku nikt nie dawał już szans. Bo po co, ani on ładny, ani młody ani duży ani mały ... kundel jakich wielu. I tak od paru już lat Simon prowadził bezsensowne życie w boksie 3/4. Mimo, że cały świat zapomniał o jego istnieniu, Simon wciąż tam był, wciskał łapki w kraty boksu, płakał, czekał, i wierzył, że los musi się odwrócić. I odwrócił! Wolontariuszka postanowiła zabrać psa do domu tymczasowego i mu pomóc.
[/FONT]

[FONT=Calibri]Simon okazał się być spokojnym dojrzałym psem, który większość dnia spędza na odpoczynku w swoim legowisku. Czasem nadrabia leniuchowanie, obracając w wiór swoje pluszowe zabawki ;-) [/FONT] [FONT=Calibri]We właściciela patrzy jak w obrazek. Obcych ludzi toleruje, aczkolwiek musi najpierw poznać ich zamiary. Nie ma problemów z dziećmi (chociaż podczas zabawy dla tych najmłodszych może stać się nieco zbyt impulsywny). Może zamieszkać z innym psem. Bawi się z suczkami, do psów - zwłaszcza tych większych (ze względu na przykre doświadczenia w schronisku) - trzyma na spacerach dystans. Grzecznie jeździ autem.
[/FONT]

[FONT=Calibri]Pies dobrze czuje się w mieszkaniu, jest nauczony czystości, aczkolwiek dom z ogrodem, byłby dla Simka rajem! Simon jest psem średnim, w kłębie sięga pod kolano, waży 16 kg. Posiada komplet szczepień, jest wykastrowany, zaczipowany, zdrowy i wykąpany ;-) Gotowy do adopcji – niecierpliwie czeka na swój nowy dom![/FONT]

[FONT=Calibri] W razie potrzeby pomożemy w transporcie na terenie kraju. Simon nie zostanie wydany na łańcuch do budy i kojca. Warunkiem adopcji jest zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej i podpisanie umowy adopcyjnej.

[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Calibri]kontakt: tel. 668 836 964 (po godz. 18.00)
dominika.piwko@gmail.com[/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

I zdjęcia, w takiej kolejności: (szkoda, że na tym bazarku ogłoszeniowym są tylko 3 foty do przesłania)

Jak weźmiemy tylko te 3 zgodnie z bazarkiem ogłoszeniowym, nie będzie widać, jak Simo stoi albo biega, a on taki nieforemny trochę jest i jakby ktoś go chciał może być rozczarowany, czy nie?

Posted

Ja bym obstawiała:
1 - bo Kora chce
2 - bo ładnie wyszedł i jest z zabawką (z tekstu ogł. że ich "używa" ;)
6 - bo widać że spokojny leniuch, poza tym ślicznie wygląda na tym zielonym posłanku

Posted

Na gumtree za późno - wyróżnione miało być 7 dni, dziś jest 8 dzień, właśnie zdjęłam tutaj ogłoszenie Keksa, dodałam ogłoszenie Simona jako zwykłe, czekam na pojawienie się ogłoszenia.

Na tablica.pl - http://tablica.pl/oferta/piekna-paskuda-niecierpliwi-sie-za-domem-ID2lBkF.html#765760ea4f;promoted;r:3;s:303 - czekam na zweryfikowanie przez moderatora

Na gumtree już poszły cztery pierwsze, na tablice wszystkie, do bazarku ogłoszeniowego jak uważasz

Posted

[quote name='Dominika84']http://tablica.pl/oferta/piekna-paskuda-niecierpliwi-sie-za-domem-ID2lBkF.html#2238b58716;r:3;s:303
Na aktywacje na gumtree czekamy

Marta zamówiłaś dla Baxia na tym bazarku ogłoszeniowym, a dla Sima ? Ja mam zamówić dla Simka i dać Ci nr konta do przelewu na Simka? Bo Ty skarbnikiem jesteś

Nie zamawiałam, bo Kora pisała, ze najpierw te po Keksie
Ale Simek będzie miał tyle kasy z moich bazarków, że nie ma co oszczędzać
Nr konta mam, także kasę wyślę. Zaraz wstawiam Baxia to Simka też dodam

Posted

[quote name='marta0731']Dominika, tam nie ma numeru telefonu :crazyeye:
jest tylko "kontakt tel. po godz. 18.00"

Ponieważ na tablicy w tekście zabronione jest umieszczanie nr tel i adresu e-mail. Wszystko jest po prawej stronie: pokaż numer i napisz wiadomość.

Jesteśmy teraz z Simem na wsi razem z koleżanką labradorką. Do netu mamy ograniczony dostęp, ale jutro wieczorem już będziemy we Wrocku. Wtedy wstawię filmik na YT i tutaj zamieszcze link do niego. Zobaczycie jak Simuś ma mnie w poważaniu :P