kora78 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 ooo lubimy cudy :)))) tak, marta bedzie skarbnikiem. marta masz napsiane tam deklaracje. az 2. simon ma czyste konto, ma zaplacony miesiac z gory. 300zl miesiecznie za pdt za transport zaplacone bedzie za weta tylko, czekamy na kontrole u weta. ktorego dokladnie on pojechal? i do kiedy ma wiec zaplacone? hmmmm trzeba poszukac w tych az 4 stronach watku. tylko my tu jestesmy :( doma, wymusilam :) nie ma sie co bawic w dyplomacje. teraz juz widze lepiej, co i jak z nim jest. a chodzicie na spacery ciagle ta sama trasa? moze stala trasa jakby byla, to by sie nie denerwowal nowymi zapachami? jakby mniej bodzcow mial. o to mi chodzi. z opisu widac, ze moze mniejsze miasto jednak, mniej ruchliwy teren. mniej zapsiony. a nie censtrum miasta, parki, gdzie co chwile nowe psy, a nie znajome juz. moze, jakby byl jedynym psem, to latwiej byloby go ulozyc. kontrolowac z chodzeniem na smyczy, z zachowaniami odpowiednimi. ludzkie koo to juz przesada, bleeee Simon!!!!!! a fuj! kurka, gdzie Wy łazicie??!!! :D psy z krotkimi ogonami tez potrafia machac. mialysmy paniela i boksery, one machaja cala dupka wtedy z radosci, nie samym ogonem, a calym cialem :) marta, jaka depresje? jak na spacerze taki nadpobudliwy. mi naprawde wychodzi, ze tam ma za wiele doznan. w domu ma wszytko stałe, bez nowosci, to jest spokojny. na dworze sie nakreca. przestrzenia? zapachami? bodźcami? w schronie tez 1 kojec, w kolko to smao. systematycznosc, karmienie, sprzatanie o stalej porze. a tu tyle bodzcow. mysle,ze jak keks np ma slaba pamiec, wzrok w ciemnosci, po schronie, to Simon moze wyluzuje sie wreszcie. moze on tak nadrabia niepewnosc siebie? gra pozorow? Quote
kizimizi Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 z kolami do gory nie wyglada na smutnego ;) Mi Simon przypomina psa ciotki; szczeka na co popadnie, jezy sie na wszytskie inne psy poza pewnymi suczkami, ktore w akcie laski toleruje. Jak cos chce to wyje, piszczy, szczeka no lamentuje strasznie. Jest dziwny ale taki juz jestm i w tym tez tkwi jego urok ;) Mysle ze jedyny problem tak na prawde to to, ze jest negatywnie nastawiony na psy i ludzi bo nie kazdy umie sobie z tym poradzic. Ok pozbierajmy fakty i bierzmy sie za szukanie mu domu. Marta zaraz napisze do moda zeby ci dal ktorys post -dzieki! Quote
marta0731 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 [quote name='kora78'] psy z krotkimi ogonami tez potrafia machac. mialysmy paniela i boksery, one machaja cala dupka wtedy z radosci, nie samym ogonem, a calym cialem :) marta, jaka depresje? jak na spacerze taki nadpobudliwy. Oj Kora, nawet mi nie wmawiaj, że krótkim ogonkiem nie można też merdać, oczywiście że można:eviltong: A tak wogóle to już nie pamiętasz jaki po schronie był Montek? Rzucał się na KAŻDEGO napotkanego psa. Poradzili mi wykastrować - to wykastrowałam, i g.... dało. Po prostu z czasem mu zaczęło przechodzić, robiłam podchody, najpierw wyszukiwałam grzeczne baaardzo łagodne psy, potem zapoznawanie z psem rodziców, którego siłą rzeczy musiał widywać dużo częściej niż inne, wszystko pomału, za dobre zachowanie chwalenie i teraz praktycznie ten problem już nie istnieje A depresję nie napisałam że nadpobudliwy, tylko taki smutny, gdzieś "z boku"... Montek też miał mnie na początku w głębokim poważaniu ;) po jakimś czasie się zaczął ze mną witać po pracy, teraz już wariuje jak wchodzę :D A Lord rodziców? Ten się pare lat "otwierał" po przejściach, zanim powrócił do normalej boksiowatości. Ale wrócił, i dlatego wiem, że z Simonem też będzie OK!!!:loveu: Quote
marta0731 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 marta0731 napisał(a): A jesli chodzi o te wcinanie quup, to mój Montek tez to miał po schronie. DOminika poszukam w domu wieczorem tabletek, takie ziołowe jakieś, wet zalecił. Jak znajdę to Ci wyślę, bo mój juz na szczęście przestał tak "podjadać" ;) A Simonowi coś na pewno brakuje w organiźmie No to zaszalałam z tą obietnicą.......... Tabletki owszem, znalazłam, ale były ważne do wrzesnia 2012 :oops: Dominika, może możesz kupić? Tylko nie u weta, bo dwa razy drożej. W zoologu jakieś 10zł RUMEN TABS karma uzupełniająca ze żwaczem. "zapobiega wyjadaniu nieczystości, odchodów zwierzęcych, padliny" "zalecana dla psów z wyjałowionym przewodem pokarmowym" Quote
kora78 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 wlasnie Dominika mi donosi, ze simon wciaz szoruje tylkiem po dywanie. moze ma gruczoly zapchane, dalam zielone swiatlo na wizyte u weta. i tak powinno byc- pytanie najpierw ;p super! ja przegapilam, czy Simon juz byl u weta, Doma? ah, byl, wazyliscie go... ups. Quote
marta0731 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Niech idzie, bardzo dobrze A to nie mogą być robale? Quote
Dominika84 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 W weekend jakoś Simonek się rozkręcił, sam zaczepia Keksa do zabawy i coraz częściej i dłużej razem szaleją. Macie racje, chyba się jeszcze uspokoi i ułoży, może narazie przyzwyczaja się do nowych warunków i szaleje, chcąc nadrobić stracony czas w schronisku. Rottka, którą miałam, tez malutki ogonek miała i cała dupką ruszała i ogonkiem też zresztą, Simonkowi nie wychodzi to narazie. Kupy ludzkie to w Parku Grabiszyńskim pod płotem są. Zapytam weta, jaki byłby koszt tabletek ziołowych na to. 2 Tyg temu był odrobaczony, niech mu wet sprawdzi te gruczoły, to będziemy pewne. Był wcześniej na kontroli u weterynarza, zapłacilam 20 zł za tabletki, ksiażeczke, szampon 300 ml, za co kora mi już przelałaś pieniążki. I tak, macie racje, największy problem to rzucanie się na inne pieski i ludzi i na pewno łatwiej byłoby nad tym zapanować, jakby sam był, bez Keksa, ale myślałam, że nauczy się od Keksa opanowania i obojętności wobec ludzi i psów na spacerach. Quote
Dominika84 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 cyt. kora "mysle,ze jak keks np ma slaba pamiec, wzrok w ciemnosci, po schronie, to Simon moze wyluzuje sie wreszcie. moze on tak nadrabia niepewnosc siebie? gra pozorow?" Zapomnialam powiedzieć, że u Keksa wszystko wróciło do normy. Poznaje osoby i miejsca, widzi frisbee wieczorem, jak ja go już nie widzę. Musiał widocznie potrenować trochę :) Przyjechał do mnie Simon 1.02.. To nie tak, że mniej koło domu się rzuca na psy i ludzi. Jest całkiem odwrotnie, im dalej od domu, tym spokojniejszy wobec ludzi i psów. To chyba obrona terytorium, bo w Parku Grabiszyńskim jest dobrze, koło domu w parku jest w miare, koło samego domu na boisku jest źle, a na klatce schodowej tragedia. Quote
kizimizi Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 widac nie pewnie czuje sie u siebie jeszcze Quote
ewu Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Fajny piesio:) Rozkręci się. Ja mam sunię ze schroniska, była tam ponad rok , miała depresję. Długo była nieśmiała.... Teraz, po 6 latach, jest tylko tchórzliwa;). Wszystko jest zagrożeniem, nawet kilowy królik:):) Wczoraj robiłam fotki na bazarek, na wszelki wypadek pognała na górę :) Poza tym pychol wiecznie wesoły:) Quote
marta0731 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Kizi co z tym moim postem rozliczeniowym? A wogóle to który chcesz mi oddać? Bo jak jakiś 5 czy 6 to nie wiem czy jest sens, ja mam chyba 19 to mogę tam rozliczać, a Ty tylko dodasz w pierwszym linka do rozliczeniowego Dominika, jak rozumiem za luty masz zapłacone, a jak dalej? Z góry czy po faktycznym pobycie? Kizi nie dopisałaś deklaracji "cosik" :) od Ewu :) No i nie wiem, czy już mam konto wysłać, żeby nie popędziła na inny wątek;), no i do Rodziców Maciusia I nie dopisałaś 1-razowej ode mnie po Fruzi 40zł Quote
kora78 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 umowilam sie z dominika, ze placimy z gory. czyli na poczatku miesiaca pobytu. wiec za np dzien dzisiejszy ma zaplacone. do konca miesiaca. od 1 do 1. ale... hehe luty ma 3 dni mniej i co??? :P moze ze 20zl jakies fory? :D marta, konto wysylaj, bo poki co nikt jeszcze zadnego konta nie dostal. przynajmniej nie ode mnie. nie wiem, czy kizi moje wysylala sumiennie, pierwszym deklarowiczom. ale jak nie wpisywala ich w 1 psocie, to moze nie wysylala? wyslij tez kizi swoje konto, zeby Ci swoja deklaracje przelala. fajnie, ze wzrok Keksa sie wyostrzyl :) i ze chlopaki juz sie bawia razem :) skoro jeszcze nie macha ogonem, to niepewny jest, i tyle. niektore psy do kilku mcy sie na przchodniow rzucaja. tak samo mial Rufi. i moja boksia Kaja na dt u mnie. i Fuks. i inni, o ktorych juz nie pamietam, ale wstyd... marta, a po fruzi to nie na Misie? automat Quote
marta0731 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 A nie wiem czy na MIsie czy Simona............... Zgłupiałam............. Ustalcie z Kizi, dla mnie beż różnicy, i tak trzeba bedzie na oba jakoś dozbierać bo im brakuje, a po co mam Ci kasę wysyłać Jak chcecie Quote
marta0731 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 To jutro konto powysyłam, bo dziś jauż padam............... Quote
ewu Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 marta0731 napisał(a):To jutro konto powysyłam, bo dziś jauż padam............... To czekam:) Quote
kizimizi Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 marta0731 napisał(a):Kizi co z tym moim postem rozliczeniowym? A wogóle to który chcesz mi oddać? Bo jak jakiś 5 czy 6 to nie wiem czy jest sens, ja mam chyba 19 to mogę tam rozliczać, a Ty tylko dodasz w pierwszym linka do rozliczeniowego Dominika, jak rozumiem za luty masz zapłacone, a jak dalej? Z góry czy po faktycznym pobycie? Kizi nie dopisałaś deklaracji "cosik" :) od Ewu :) No i nie wiem, czy już mam konto wysłać, żeby nie popędziła na inny wątek;), no i do Rodziców Maciusia I nie dopisałaś 1-razowej ode mnie po Fruzi 40zł a bo mnie nie bylo .... juz sie poprawiam. Zaraz dam ci post z 1 strony Quote
kizimizi Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 Post 1 poprawiony. Marta po Fruzi idzie na Misie i niech tak juz zostanie. Czyli tu zbieramy na Simonka i mamy poki co: DEKLARACJE: STALE: jednorazowo kizimizi 300zl ewu "cosik" ;) STALE: marta 20zl rodzice Maciusia 10zlstalej Marta jako skarbnik "ochotnik" wyslij wszytskim i mi rozniez swoje konto z adresem bo ja nic nie wysylalam. Quote
kora78 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 kizi, deklaracje stale: kizimizi 300zl jednorzowo. dobre, hahahaha :)))) ja jednorazowo cosik dam. moge dac 50zl. simon 30, misia 20. pasuje? jednorazowo, poki co. pozniej pewnie bedzie, jako stala. zmieniam prace od 1 marca. na normalny etat. ale 1szy miesiac probny. wiec po marcu dam znac, czy stal, czy jdnorazowo tylko komu i ile. Quote
kizimizi Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 heheh stylistyka wypowiedzi od ciebie mi sie udziela ;) tu piszemy o Simonku to ile? 30zl jednorazowej? Quote
kora78 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 tak, 30zl jednorazowo. zobacz na bazarku dzieci, dorzucilam cos. moze zaznacz te rzecz w tytule, moze chwycic. hehe, jak marta piszę. :) ale co tam. Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Kizi mam już posta, dzięki :) Tylko się zdecydujcie, albo niech mi Dominika napisze, bo widzę dwie wersje opłaty za DT, raz jest 320 u Kizi, raz 300 u Kory To jak? ;) Ja w razie czego zapisałam oczywiście 300 :D Dominika wyslij mi dane do przelewu na PW, będę już miała A, i Kizi usuń rozliczenia w swoim 1 poście, żeby się nie dublowało i nie mieszało z moimi, bo jak ktoś popatrzy na Twoje, to do moich nie dojdzie ;) Poza tym tam jest jakaś płatniczka Korea :D:D:D Quote
marta0731 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ewu napisał(a):40zł pofrunęło:) Ale expres:crazyeye: Dzięki!!! :) Masz może alegro? To Ci komentarz pozytywny wystawię ;):D Quote
kora78 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ewu, dziekujemy!!! :) 300! 320 keks, bo wiekszy Quote
Recommended Posts