aanniittkkaa Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Kilka miesięcy temu zaczęłam kupować Fancie mięsne lizaczki, które bardzo polubila. Do tego stopnia, ze bez przerwy stoi pod szafą, w której one się zjadują i drapie, domagajac się swojego smakołyku. Nie daje spokoju dopoki nie dostanie tego co chce. Zaczęłam juz dzielic jej lizaki na kilka mniejszych czesci, ale to w zasadzie nie pomaga. Kiedy ich nie ma również szczeka i sie ich domaga. Fanta staje sie coraz grubsza, a ja nie wiem co robic, zeby oduczyc ja jesc tych lizaczkow tak nalogowo :diabloti: Licze na jakies rady Quote
potek Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 może po prostu nie kupuj jej tych lizaków :P chyba najprostsza rada pies zapomni i nie bedzie sie domagał :) Quote
hubert01 Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 tak szybko moze to ona nie zapomnij ale zaprzestanie kupowania to jedyne rozwiazanie. tym bardziej nie nalezy teraz spelniac wszystkich zachcianek suczki ;) Quote
FigabaS Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Anitka, Ty poważnie prosisz o rade czy żartujesz sobie? Przecież suka sama nie kupuje tych lizakow i nie dozuje sobie w dowolnej ilości. Quote
aanniittkkaa Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Ja rozumiem, ze to moze wydac sie smieszne, ale nie wyobrazacie sobie co ona robi, gdy ich nie dostaje... Z drugiej strony ja nie chce calkiem pozbawiac ja przyjemnosci, lecz ograniczyc spozycie :evil_lol: Zreszta moja rodzinka nie rozumie tego, ze ona nie moze tyle jesc i na kazde blagalne spojrzenie od razu raczy ja smakolykiem... FigabaS Masz racje, to chyba my mamy problem, a nie ona... Quote
FigabaS Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Taki apetyt na te lizaki ja bym wykorzystała w szkoleniu i nigdy nie dała za błagalne spojrzenie tylko wykorzystałabym w nauce różnych umiejętności. Pomyśl o tym ;) Na super smakołyk niech psinka zasłuży, niech wykona jakieś cwiczonko i zrzuci troche nadwagi przy okazji. Quote
aanniittkkaa Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 To jest dobry pomysł ;) Dziękuje, postaramy się zastosowac ;) Miejmy nadzieje, ze sie uda :) Quote
Recommended Posts