omry Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Mamy 100 zł od obiezyswiat75 i 100 zł od rzepek. Bardzo dziękujemy :loveu: Dzisiaj nie dałam rady być u Bobika, a teraz jest już ciemno i zdjęć i tak nie zrobię ani jemu, ani schroniskowym rottkom dla fundacji, więc jadę jutro. Quote
Gabi79 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='omry']Mamy 100 zł od obiezyswiat75 i 100 zł od rzepek. Bardzo dziękujemy :loveu: Dzisiaj nie dałam rady być u Bobika, a teraz jest już ciemno i zdjęć i tak nie zrobię ani jemu, ani schroniskowym rottkom dla fundacji, więc jadę jutro.[/QUOTE] Przyłączam się do podziękowań za wpłaty:loveu: Bardzo jestem ciekawa, jak Bobik radzi sobie w schronisku??? Quote
omry Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='Gabi79']Przyłączam się do podziękowań za wpłaty:loveu: Bardzo jestem ciekawa, jak Bobik radzi sobie w schronisku???[/QUOTE] Ja też.. Jak do tej pory nie miałam odwagi tam iść i później go zostawić, ale teraz, jak wiem, że i tak go stamtąd wyciągniemy, to odwiedzę go później jeszcze ze dwa razy, żeby chłopak wiedział, że nie jest sam. Quote
Gabi79 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='omry']Ja też.. Jak do tej pory nie miałam odwagi tam iść i później go zostawić, ale teraz, jak wiem, że i tak go stamtąd wyciągniemy, to odwiedzę go później jeszcze ze dwa razy, żeby chłopak wiedział, że nie jest sam.[/QUOTE] To wspaniale Omry, że go odwiedzisz, oby tylko dotrwał do 2 lutego. A jakie warunki są w tamtym schronie, znośne? Quote
omry Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='Gabi79']To wspaniale Omry, że go odwiedzisz, oby tylko dotrwał do 2 lutego. A jakie warunki są w tamtym schronie, znośne?[/QUOTE] Jak to w schronie. Najgorzej na kwarantannie, nie ma dobrej ochrony przed wiatrem, i są dziurawe budy.. Quote
Gabi79 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='omry']Jak to w schronie. Najgorzej na kwarantannie, nie ma dobrej ochrony przed wiatrem, i są dziurawe budy..[/QUOTE] No tak, w schronach zazwyczaj tragedia, byle by tylko Bobiczek jakoś przetrwał i się nie załamał Quote
omry Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Dzwonił do mnie facet z pytaniem co to za piesek, bo mu się zgubił. Niestety, szukał czarno białej suczki :evil_lol: Quote
Gabi79 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='omry']Dzwonił do mnie facet z pytaniem co to za piesek, bo mu się zgubił. Niestety, szukał czarno białej suczki :evil_lol:[/QUOTE] Ojej, oby sunia się znalazła, albo trafiła do kogoś bardziej odpowiedzialnego Quote
teresaa118 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Bylas u Bobika? Jak sie czuje? Ja swoje pieniazki juz przelalam.Poglaszcz psiaczka odemnie. Quote
omry Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 (edited) Byliśmy. Bobik siedzi w boksie z kilkoma psami, jest totalnie przerażony, nie dał się wyciągnąć z budy. Psy go dominują, ledwo nos wyciągnął z budy i nie chciał iść dalej. Te oczy takie same jak wtedy, kiedy znaleźliśmy go na stacji.. Pod koniec nas poznał, postawił uszka i oczka mu się od razu roześmiały, ale i tak nie odważył się wyjść. Jeszcze tylko trochę, malutki.. teresaa118, dziękujemy! :) Edited January 24, 2013 by omry Quote
gosiaczek1984 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 boże ,żeby on dotrwał do tego czasu Quote
Gabi79 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='omry']Byliśmy. Bobik siedzi w boksie z kilkoma psami, jest totalnie przerażony, nie dał się wyciągnąć z budy. Psy go dominują, ledwo nos wyciągnął z budy i nie chciał iść dalej. Te oczy takie same jak wtedy, kiedy znaleźliśmy go na stacji.. Pod koniec nas poznał, postawił uszka i oczka mu się od razu roześmiały, ale i tak nie odważył się wyjść. Jeszcze tylko trochę, malutki.. teresaa118, dziękujemy! :)[/QUOTE] [quote name='gosiaczek1984']boże ,żeby on dotrwał do tego czasu[/QUOTE] No właśnie, żeby dotrwał, to jeszcze ponad tydzień. Niby nie tak długo, ale każda minuta w schronie to horror, żeby tylko biduś był dopuszczany do jedzenia. Omry, zrobiłaś może jakieś fotki???? Quote
omry Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='Gabi79']Omry, zrobiłaś może jakieś fotki????[/QUOTE] Nie zrobiłam, bo i tak nie było go widać. Jest w głębi boksu, nie dał się wyciągnąć i widziałam tylko pyszczek z daleka. Tak jak myślałam, naprawdę źle z nim jest.. Quote
Gabi79 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='omry']Nie zrobiłam, bo i tak nie było go widać. Jest w głębi boksu, nie dał się wyciągnąć i widziałam tylko pyszczek z daleka. Tak jak myślałam, naprawdę źle z nim jest..[/QUOTE] Cholera, myślisz omry, że on w ogóle coś je, czy inne psy dopuszczają go do miski? Quote
gosiaczek1984 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Zeby to sie nie skończyło tak jak z Węgielkiem,czy naprawdę nie ma kto go wziąć na ten tydzień Quote
gosiaczek1984 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Gdzie dokładnie on jest w schronisku? Quote
gosiaczek1984 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 już widzę jest w Stargardzie Szeczecińskim,pomyślałam,że moja mama by go wzięła na tydzień,porozmawiałabym z nią,tylko,że mieszka na dolnym śląsku koło Kłodzka,to bardzo daleko z 700km Quote
omry Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Stargard Szczeciński. I tak jest teraz na kwarantannie, więc nie można go zabrać do soboty. Jeśli chodzi o jedzenie, to cholera, w ogóle nie spytałam o to, ale ta kobieta też nic nie mówiła o jakichkolwiek problemach z tym. Mówiła tylko, że Bobik jest zdominowany i wszystkiego się boi, więc w sumie wszystko możliwe.. Quote
Gabi79 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='gosiaczek1984']już widzę jest w Stargardzie Szeczecińskim,pomyślałam,że moja mama by go wzięła na tydzień,porozmawiałabym z nią,tylko,że mieszka na dolnym śląsku koło Kłodzka,to bardzo daleko z 700km[/QUOTE] Gosiu, nie wiem jak to jest, ale możliwe, że jak Bobik jest na kwarantannie, to wcześniej go zabrać nie można. Trzeba odczekać do końca kwarantanny:-( A czy Twoja mama nie wzięła by Bobika na tymczas np. za koszty weterynaryjne i na wyżywienie, może było by taniej niż w hotelu? Ja się o Bobika bardzo martwię:placz: Też mi się Węgielek przypomina i kilka psiaków, które już już miały opuścić schron, ale tego nie doczekały z powodu zagryzienia,depresji, czy śmierci głodowej. Oby Bobik miał więcej szczęścia. A jeśli chodzi o pracowników schronisk, to niejednokrotnie oni zwierzęta traktują przedmiotowo, mają w nosie co się z nimi dzieje Quote
gosiaczek1984 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Gabi79']Gosiu, nie wiem jak to jest, ale możliwe, że jak Bobik jest na kwarantannie, to wcześniej go zabrać nie można. Trzeba odczekać do końca kwarantanny:-( A czy Twoja mama nie wzięła by Bobika na tymczas np. za koszty weterynaryjne i na wyżywienie, może było by taniej niż w hotelu? Ja się o Bobika bardzo martwię:placz: Też mi się Węgielek przypomina i kilka psiaków, które już już miały opuścić schron, ale tego nie doczekały z powodu zagryzienia,depresji, czy śmierci głodowej. Oby Bobik miał więcej szczęścia. A jeśli chodzi o pracowników schronisk, to niejednokrotnie oni zwierzęta traktują przedmiotowo, mają w nosie co się z nimi dzieje[/QUOTE]ja też sie o niego martwie,jak myśle o Węgielku,niestety moja mama wyjeżdża i nie może mieć na stałe pieska,strasznie się boje ,ze nie zdarzycie.... Quote
gosiaczek1984 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 tacy ludzie nie powinni pracowac w schroniskach Quote
Gabi79 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='gosiaczek1984']tacy ludzie nie powinni pracowac w schroniskach[/QUOTE] Oczywiście, że nie, ale bardzo często właśnie w schroniskach pracują bezduszni ludzie, którzy nie lubią zwierząt i one ich nie obchodzą. Na szczęście nie wszędzie tak jest. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Stargardzie Sz. Quote
gosiaczek1984 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 no to jest straszne,napisałam na wątku mojego Bambusia o Bobiku,może coś się zaradzi,boże to tylko na tydzień ,żeby go wziąć,myślę ,że może udałoby się go wziąć z tej kwarantanny,póki będzie zapóźno Quote
Gabi79 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='gosiaczek1984']no to jest straszne,napisałam na wątku mojego Bambusia o Bobiku,może coś się zaradzi,boże to tylko na tydzień ,żeby go wziąć,myślę ,że może udałoby się go wziąć z tej kwarantanny,póki będzie zapóźno[/QUOTE] A co to za Bambuś, mogę prosić link do wątku? Quote
Recommended Posts