Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dobrze, ale gdzie jest jakis nr konta do wpłaty na Bobika?
(mam identyczną sunię- jak Bobik - ze schronu w Uciechowie. Ale do tego jeszcze 2 inne adoptusie i 2 adoptowane koty)
Mam nadzieje, że Bobik szybko znajdzie domek. Żal mi maluszka...

Posted

Teraz już robimy składkę? No okej, dla mnie nie ma problemu z tym, że miejsce w hoteliku dla Bobika będzie dopiero za niecałe 3 tygodnie. Dziś zadzwonię do pani Arleny z hoteliku i poproszę o zaklepanie miejsca dla Bobika.
Bardzo Wam dziękuję, nie spodziewałam się takiego odzewu, jest tyle tych psów..

Zaraz edytuję pierwszy post, napiszę nr. konta i dane do przelewu.
Bardzo proszę przy wpłatach dopisać swój nick z dogo, będę wszystko zapisywać na pierwszej stronie.

Posted

Przelałam 8zł na Bobika, wiem, że to mało, ale zł do zł i się uzbiera :)

Posted

[quote name='AnetaR']Przelałam 8zł na Bobika, wiem, że to mało, ale zł do zł i się uzbiera :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za pierwszą wpłatę dla Bobika. To naprawdę wiele dla niego znaczy :)
Może jutro uda nam się skoczyć do niego do schronu, skoro i tak go stamtąd wspólnymi siłami wyciągniemy, to nie będę miała aż takich wyrzutów sumienia i będziemy go odwiedzać. Ciekawa jestem, w jakim on jest stanie..

Posted

Dzieki Gabi 79 rowniez zakochalam sie w Bobiku. Szkoda by go bylo "zakopac" w schronisku. Wyglada na dobrze utrzymanego i niech tak bedzie dalej. Oferuje 50 zl miesiecznie. Jesli sie spoznie przy przelewie, prosze o ponaglenie. Pozdrowienia dla wspanialych dziewczyn, ktore walcza o dobre imie czlowiecze.

Posted

[quote name='teresaa118']Dzieki Gabi 79 rowniez zakochalam sie w Bobiku. Szkoda by go bylo "zakopac" w schronisku. Wyglada na dobrze utrzymanego i niech tak bedzie dalej. Oferuje 50 zl miesiecznie. Jesli sie spoznie przy przelewie, prosze o ponaglenie. Pozdrowienia dla wspanialych dziewczyn, ktore walcza o dobre imie czlowiecze.[/QUOTE]

Bardzo, bardzo dziękujemy! :Rose:

Posted

Dzwoniłam do hoteliku, od razu po kwarantannie (następna sobota, może w piątek) Bobik może już opuścić schron, bo będzie miejsce! :multi:

Bardzo, naprawdę bardzo Wam dziękujemy, bez Was nie byłoby to możliwe :loveu:

Posted

[quote name='motyleqq']służę bazarkiem, tylko muszę poszperać na strychu ;)[/QUOTE]

Ja też coś poszukam, to możemy coś pomyśleć :)
Dzięki, naprawdę :)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Przybywam na zaproszenie Gabi. Jezeli zapadnie decyzja o hoteliku, to stanę na rzęsach, żeby pieniądze załatwic.[/QUOTE]

[quote name='rzepek']No dobrze, ale gdzie jest jakis nr konta do wpłaty na Bobika?
(mam identyczną sunię- jak Bobik - ze schronu w Uciechowie. Ale do tego jeszcze 2 inne adoptusie i 2 adoptowane koty)
Mam nadzieje, że Bobik szybko znajdzie domek. Żal mi maluszka...[/QUOTE]

[quote name='AnetaR']Przelałam 8zł na Bobika, wiem, że to mało, ale zł do zł i się uzbiera :)[/QUOTE]

[quote name='teresaa118']Dzieki Gabi 79 rowniez zakochalam sie w Bobiku. Szkoda by go bylo "zakopac" w schronisku. Wyglada na dobrze utrzymanego i niech tak bedzie dalej. Oferuje 50 zl miesiecznie. Jesli sie spoznie przy przelewie, prosze o ponaglenie. Pozdrowienia dla wspanialych dziewczyn, ktore walcza o dobre imie czlowiecze.[/QUOTE]

CIOTECZKI KOCHANE, DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI, JA WAS PO PROSTU UWIELBIAM:iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Na wątek Bobika weszłam przez przypadek i zakochałam się w nim.
Tak samo było z moją tymczasowiczką Nutką (ma już wspaniały DS), zobaczyłam ją za kratami boksu i postanowiłam, że po 6u latach musi opuścić schron. Teraz Nuteczka jest szczęśliwym pieskiem kanapowym.
Bobika na tymczas wziąć niestety nie mogę, z finansami krucho, więc chociaż porozsyłam wątek, pokażę cioteczkom tego cudnego szaraczka.
W schronisku biedak jest wmieszany w tłum i ma małe szanse na adopcję, a jak będzie w hoteliku będzie można szukać mu domu.

[quote name='omry']Dzwoniłam do hoteliku, od razu po kwarantannie (następna sobota, może w piątek) Bobik może już opuścić schron, bo będzie miejsce! :multi:

Bardzo, naprawdę bardzo Wam dziękujemy, bez Was nie byłoby to możliwe :loveu:[/QUOTE]

Czyli odliczamy dni do następnej soboty, Bobiczku kochany wytrzymaj jeszcze troszkę

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Gabi, a jakby pokrywać Ci koszty to nie wzięłabys go na tymczas? Ja tez się zakochalam, ale nie upchnę kolejnego psa juz. Tak niezobowiazujaco pytam...[/QUOTE]

Kochana nie dam rady, mój Kajtuś nie lubi psich samców, a większych od siebie się boi.

Obecnie z wielu nie do końca ode mnie zależnych przyczyn nawet żadnej suni wziąć nie mogę:placz:

Jak Bobik będzie w hotelu, to możemy szukać domku, wiedząc, że jest bezoieczny.
Poza tym zauważyłam, że bardzo często ludzie chętniej biorą psy z DT czy hoteli niż bezpośrednio ze schroniska

Jeśli omry nie zmieniła zdania i nadal oferuje dla Bobika 100zł miesięcznie, a cioteczka Teresaa18 50,- to brakuje jeszcze 100

Wcześniej ktoś oferował karmę

Posted

[quote name='obiezyswiat75']To tak mój Maksio- każdy pies to wróg. Dołożę 100 zł.[/QUOTE]

Patrzę w monitor i się zastanawiam, czy widzę dwa zera:crazyeye:

Nie znam omry, Bobika "znam" tylko z fotek, ale w ich imieniu bardzo, bardzo, bardzo dziękuję:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Chociaż doskonale wiem, że zwykłe słowa wystukane na klawiaturze to za mało.

I tylko nieśmiało dopytam czy to deklaracja stała, czy jednorazowa?

Posted

[quote name='motyleqq']wooow! super, jesteś wielka :)[/QUOTE]

Popieram w 100%ach.
Cioteczka obiezyswiat75, jest wspaniała i nigdy pomocy nie odmówi, a mało tego zawsze wesprze pokaźną kwotą:loveu:

Myślę, że bazarki też się przydadzą, np. na pokrycie ewentualnych kosztów weterynaryjnych

Posted

[quote name='Saththa']omry wejdzie... i zejdzie :lol:

Omry, nie schodź, bo kto Bobika ze schronu wyciągnie:???::evil_lol:

Super wieści;)[/QUOTE]

[quote name='Besti']Ja też nie wierzę, szybka i dobra akcja! Omry trzymasz się krzesła?:evil_lol: Ej a może ona zemdlała?:evil_lol:[/QUOTE]

Ja mam ochotę tańczyć ze szczęścia:loveu:

Posted

Aż nie wiem, co napisać. Naprawdę..
obiezyswiat75, BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ, choć jak już Gabi napisała, same słowa to za mało..
Jesteście wielkie, wszystkie! :)

Posted

[quote name='omry']Aż nie wiem, co napisać. Naprawdę..
obiezyswiat75, BARDZO, BARDZO DZIĘKUJĘ, choć jak już Gabi napisała, same słowa to za mało..
Jesteście wielkie, wszystkie! :)[/QUOTE]

Omry, bardzo Cię proszę jeśli deklarujesz 100 dla Bobika, tak jak pisałaś to wpisz to w stałe, aby każdy wiedział ile jest w sumie pieniędzy. I inf. o tym, że ktoś oferuje karmę (przepraszam, nie pamiętam kto) też tam wpisz.
Ok. przepraszam, że znowu się rządzę, obiecuję, że to ostatni raz

Posted

[quote name='Gabi79']Omry, bardzo Cię proszę jeśli deklarujesz 100 dla Bobika, tak jak pisałaś to wpisz to w stałe, aby każdy wiedział ile jest w sumie pieniędzy. I inf. o tym, że ktoś oferuje karmę (przepraszam, nie pamiętam kto) też tam wpisz.
Ok. przepraszam, że znowu się rządzę, obiecuję, że to ostatni raz

FredziaFredzia coś wspominała o karmie, jak będzie mogła to na pewno pomoże :)
Już dopisuję siebie.
Rządź się, rządź. Gdyby nie Ty to ja nie wiem czy Bobik by miał jakiekolwiek szanse :)

Mamy teoretycznie 250 zł miesięcznie, ale jeśli ktokolwiek chciałby pomóc, to proszę się nie wahać, bo zawsze pieniążki się przydadzą, przykładowo na karmę, zaszczepienie, odpchlenie, odrobaczenie, kastracje czy w razie jakiegokolwiek nagłego wypadku, którego mam nadzieję nie będzie.

Posted (edited)

[quote name='omry']FredziaFredzia coś wspominała o karmie, jak będzie mogła to na pewno pomoże :)
Już dopisuję siebie.
Rządź się, rządź. Gdyby nie Ty to ja nie wiem czy Bobik by miał jakiekolwiek szanse :)

Mamy teoretycznie 250 zł miesięcznie, ale jeśli ktokolwiek chciałby pomóc, to proszę się nie wahać, bo zawsze pieniążki się przydadzą, przykładowo na karmę, zaszczepienie, odpchlenie, odrobaczenie, kastracje czy w razie jakiegokolwiek nagłego wypadku, którego mam nadzieję nie będzie.

Oj, bez przesady, jak już tak się licytujemy, to Ty go zgarnęłaś z ulicy i założyłaś wątek na Dogo, ja tylko zobaczyłam przez przypadek jego fotki i nic na to nie poradzę, że ujął mnie swoim urokiem;-)
I tylko rozesłałam wątek.

Edited by Gabi79