Guest wika23032002 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [FONT=comic sans ms]Czy książki ,,Psi rok" i ,,Misja szczeniak" oraz ,,Misja na czterech łapach" to fajne książki? nie pisać o ,,Marley i ja" oglądałam to w TV i smutnie się kończy ;( a jeśli są ciekawe to jakie jeszcze też książki o psach nie przewodniki tylko opowieści o psach są fajne? pytam również o książkę ,,Sztuka ścigania w deszczu" powiedzcie trochę o tych książkach i podajcie jeszcze inne fajne.. najwięcej dwie możecie podać ;)[/FONT] Quote
Guest wika23032002 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 :evil_lol:[FONT=comic sans ms]Proszę piszcie![/FONT] Quote
Wercyngetoryks Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Ja mam fajną pozycje do polecenia: nie o psach, dokument, ale napisany świetnie o wilkach! Shaun Ellis ŻYJĄCY Z WILKAMI. Można go na you tube też zobaczyć, Człowiek Wilk - świetny film. A w książce nowe spojrzenie na relacje pies- człowiek, Bo Ellis uważa, że jednak pies to tak samo stadne zwierzę jak wilk, wbrew dzisiejszym behaviorystom i psim psychologom, którzy twierdza np. że pies nie tworzy stada ani z człowiekiem, ani też w hodowlach.... https://www.youtube.com/watch?v=j4vFBXOoHs0 wersja po angielsku oczywiście naukowcy nim gardzą, bo ma tylko doświadczenie, a nie ma literek przed nazwiskiem. Quote
Guest wika23032002 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 chodziło mi o opowieści psiaków bo nie za bardzo takie dokumenty lubię już wolę o wilku ,,Biały Kieł" Quote
Wercyngetoryks Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Pisząc dokument miałam na myśli, że to relacje z prawdziwych zdarzeń. Jest super napisane! Czyta się jednym tchem. Przygody z wilkami, oswajanie ich. Dołączenie do dzikiej watahy, przez ok 2 lata mieszkał w lesie i szukał wilków. Kiedy je znalazł został w końcu zaproszony do wilczej rodziny, itd. Quote
Guest wika23032002 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 super :) al nie czekaj ...przetwarzanie...przetwarzanie... nie nie ciekawi mnie dokument z czyjegoś zdarzenia sapowiada się ciekawie lecz nie dzięki... Quote
Guest wika23032002 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [FONT=franklin gothic medium]wiem bardziej wolę takie jak ,,Marley i ja" [/FONT] Quote
PaulaNR Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Książka "Psi rok" opowiada historię psów i ich życia z człowiekiem, a nie, jak to zazwyczaj bywa, odwrotnie. Jest piękna, bo piękne i inteligentne są psy, o których opowiada. Daje wiele do myślenia, bo pokazuje nie tylko odmienny punkt widzenia, ale też inne priorytety i wartości. Myślę, że tą książkę powinien przeczytać każdy właściciel psa. :) Na temat drugiej książki się nie wypowiem, bo niestety jeszcze nie przeczytałam, ale mam nadzieję, że wkrótce nadrobię :) Pozdrawiam Quote
Guest wika23032002 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Dziękuje za opowiedzenie troszkę o książce co do kupna jeszcze się zastanawiam nad książką ,,Misja na czterech łapach" :multi: Quote
Recommended Posts