aamms Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Świerzbowiec to chyba tylko w uszach.. :oops: A ten łysy placek na tyłeczku to co to jest? Quote
Aga_Mazury Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 ja piszę właśnie o tym placku na tyłku.....Kamis ma identyczny...i stwierdzono świerzbowiec... Quote
Evas Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 To jest świerzbowiec drążący psi :-( Chciałabym się dowiedzieć czy w takim przypadku Stronghold bylyby dobry i ile kosztuje . Quote
carolinascotties Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Skkotiszonku...trzymaj się chłopaku... Quote
aldona_b Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 z mojego bazarku wplynelo ostatnio 38 zł na psy ostroda, kupcie Skotiemu obroze Preventic jest skuteczna, zeby tylko nie przeszkadzala Mu w boksie, zeby sie o cos nie zaczepil Quote
Evas Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Rozmawiałam dzisiaj o Skotim z panią dr. wet. która od lat opiekuje się moimi zwierzętami, to doświadczony lekarz. Mam zadzwonić później, poda mi nazwy stosowanych leków..Skoti ma już trochę pieniedzy..można mu ulżyć w chorobie. Quote
Evas Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 aldona_b napisał(a):z mojego bazarku wplynelo ostatnio 38 zł na psy ostroda, kupcie Skotiemu obroze Preventic jest skuteczna, zeby tylko nie przeszkadzala Mu w boksie, zeby sie o cos nie zaczepil Właśnie obrożę Preventic poleciła moja pani wet. jako wspomagającą przy leczeniu świerzbowca..pomoże też na pchły i ew. kleszcze. :) Stronghold lub Frontline o których pisałam wcześniej, nie są skuteczne w takim przypadku, raczej przy świerzbowcu usznym. Zastrzyki Imovec są skuteczne i niedrogie..trzeba co najmniej 3 w odstępach 7-10 dni. Quote
Matusz Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Skoti jutro juz sobota, mam nadzieję, że spacerek się uda !! Quote
gamoń Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Jutro Przemek jedzie do W-wy (patrz watek transportowy).Moze zabrałby Sckoobiego ze schronu.On jest taki piekny,taki pocieszny, szybko znajdzie domek.Napiszcie moze .ze tymczas dla niego potrzebny w W-wie lub w Krakowie.Mysle ,ze jakas cioteczka sie zakocha i da mu szanse na dalsze życie. Quote
lidka_park Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Jutro mnie niestety nie będzie w schronisku, ale wymiziajcie ode mnie mojego SZKOCIKA :loveu: Mati, nagraj filmik na spacerku ok ???? :cool3: Quote
Aga_Mazury Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 nie będzie tez edzi więc ...można śmiało powiedziec, że dopa ze spaceru:shake: nowego boksu co do leczenia....hmmmm....wet zaleca to co zaleca..ja wetem nie jestem...Skotiego widział wet i zalecił "coś"...(nazwy nie znam) Quote
Evas Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 W każdym razie Skoti ma pieniądze na preparat p. pchłom..bo w końcu też nie wiadomo..alergię może mieć a nawet jeśli nie ma, to pchły na pewno bardzo mu dokuczają w tym stanie i odpchlenie należałoby jak najszybciej przeprowadzic. Ta obroża na która pieniądze przekazuje aldona, byłaby dobra..myślę że pies nie powinien o nic zahaczyc..ma przeciez siersc która obrożę zasłaniałaby. Quote
Evas Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Szkoda, że być może malutki nie pójdzie na spacer. Można by było więcej powiedziec, jak się zachowuje. Quote
Aga_Mazury Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 będzie raptem ja i mateusz....więc napewno za wiele nie zdziałamy... niestety...nie jestem w stanie nic poradzić na ...brak rąk do pracy...:shake: bardzo mi przykro ze względu na te psy...które tak na nas czekają w soboty...:-( Quote
basia0607 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Pytalam sasiadów o psa ! Będą chcieli szczeniaka ,kundelka ale po wakacjach. Skoti nadal czeka !!! Quote
aamms Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Jak to nikt.. Przecież od początku piszę, że ja tak.. tylko co z tego.. buu.. :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Ale chociaż podniosę.. Quote
Aga_Mazury Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Dzwonił dzisiaj tez do mnie Pan...akurat byłam w schronisku... myslał, że to jego psiak ...z jego hodowli...ale po poznaniu historii Skotiego stwierdził, że to nie on... w każdym razie wygląda na to, że ma hodowlę...takich psiaków... i chce pomóc w szukaniu mu domu ... Quote
aamms Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Aga_Mazury napisał(a):Dzwonił dzisiaj tez do mnie Pan...akurat byłam w schronisku... myslał, że to jego psiak ...z jego hodowli...ale po poznaniu historii Skotiego stwierdził, że to nie on... w każdym razie wygląda na to, że ma hodowlę...takich psiaków... i chce pomóc w szukaniu mu domu ... To byłoby wspaniale.. Tylko jeszcze, żeby znalazł się jakiś tymczas dla tego biedaka.. Quote
Evas Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Ta osoba, która pisała do mnie - nie odezwała się więcej. Ale nie tracę nadziei, że los Skotusia się odmieni..:loveu: Quote
Recommended Posts