Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z mojego bazarku wplynelo ostatnio 38 zł na psy ostroda, kupcie Skotiemu obroze Preventic jest skuteczna, zeby tylko nie przeszkadzala Mu w boksie, zeby sie o cos nie zaczepil

Posted

Rozmawiałam dzisiaj o Skotim z panią dr. wet. która od lat opiekuje się moimi zwierzętami, to doświadczony lekarz. Mam zadzwonić później, poda mi nazwy stosowanych leków..Skoti ma już trochę pieniedzy..można mu ulżyć w chorobie.

Posted

aldona_b napisał(a):
z mojego bazarku wplynelo ostatnio 38 zł na psy ostroda, kupcie Skotiemu obroze Preventic jest skuteczna, zeby tylko nie przeszkadzala Mu w boksie, zeby sie o cos nie zaczepil

Właśnie obrożę Preventic poleciła moja pani wet. jako wspomagającą przy leczeniu świerzbowca..pomoże też na pchły i ew. kleszcze. :) Stronghold lub Frontline o których pisałam wcześniej, nie są skuteczne w takim przypadku, raczej przy świerzbowcu usznym. Zastrzyki Imovec są skuteczne i niedrogie..trzeba co najmniej 3 w odstępach 7-10 dni.

Posted

Jutro Przemek jedzie do W-wy (patrz watek transportowy).Moze zabrałby Sckoobiego ze schronu.On jest taki piekny,taki pocieszny, szybko znajdzie domek.Napiszcie moze .ze tymczas dla niego potrzebny w W-wie lub w Krakowie.Mysle ,ze jakas cioteczka sie zakocha i da mu szanse na dalsze życie.

Posted

nie będzie tez edzi więc ...można śmiało powiedziec, że dopa ze spaceru:shake: nowego boksu

co do leczenia....hmmmm....wet zaleca to co zaleca..ja wetem nie jestem...Skotiego widział wet i zalecił "coś"...(nazwy nie znam)

Posted

W każdym razie Skoti ma pieniądze na preparat p. pchłom..bo w końcu też nie wiadomo..alergię może mieć a nawet jeśli nie ma, to pchły na pewno bardzo mu dokuczają w tym stanie i odpchlenie należałoby jak najszybciej przeprowadzic. Ta obroża na która pieniądze przekazuje aldona, byłaby dobra..myślę że pies nie powinien o nic zahaczyc..ma przeciez siersc która obrożę zasłaniałaby.

Posted

będzie raptem ja i mateusz....więc napewno za wiele nie zdziałamy...

niestety...nie jestem w stanie nic poradzić na ...brak rąk do pracy...:shake: bardzo mi przykro ze względu na te psy...które tak na nas czekają w soboty...:-(

Posted

Jak to nikt..
Przecież od początku piszę, że ja tak..
tylko co z tego.. buu.. :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Ale chociaż podniosę..

Posted

Dzwonił dzisiaj tez do mnie Pan...akurat byłam w schronisku...
myslał, że to jego psiak ...z jego hodowli...ale po poznaniu historii Skotiego stwierdził, że to nie on...

w każdym razie wygląda na to, że ma hodowlę...takich psiaków...

i chce pomóc w szukaniu mu domu ...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Dzwonił dzisiaj tez do mnie Pan...akurat byłam w schronisku...
myslał, że to jego psiak ...z jego hodowli...ale po poznaniu historii Skotiego stwierdził, że to nie on...

w każdym razie wygląda na to, że ma hodowlę...takich psiaków...

i chce pomóc w szukaniu mu domu ...

To byłoby wspaniale..
Tylko jeszcze, żeby znalazł się jakiś tymczas dla tego biedaka..