Evas Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Jak patrzę na tą jego biedną mordkę, taką zniechęconą, zmęczoną..:wallbash: i jeszcze na dodatek, cholera jasna, jest chory.. Quote
Evas Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Na niektórych zdjęciach pysia z bliska widzę też jakby zmiany koło oczu..może jednak grzybica..a uszy? Quote
Matusz Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 w tym samym boksie jest taki staruszek, nic o nim nie wiem, na pierwsze spojrzenie dosyć ufny i spokojny kto założy mu wątek, prosze Quote
Evas Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Obawiam się, że nie dam rady..jest już kilka wątkow psów z Ostródy na ktore zagladam dosyć regularnie..nie wyrobię z dawaniem ogłoszeń, chyba że któryś pójdzie do domu..czego sobie najbardziej życzę.. Ładny ten kudłaczek, jak na staruszka ząbki wydają się niczego sobie, może nie jest taki stary.czy ktoś mógłby założyć wątek..? Quote
Evas Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Skotuś..czy to się zmieni kiedyś??:-( Czy może zobaczyć go lekarz? Te zmiany skórne..pewnie go swędzi..no i może wyłysieć..tak myślę. Może trzeba leki a jeśli to jest zaraźliwe, a nie alergiczne?.. Quote
aamms Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Oba są równie piękne, co biedne.. i zaniedbane.. i najważniejsze i najgorsze - niekochane.. nikt ich nie chce.. :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Matusz Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Evas napisał(a):Czy jest możliwe, żeby Skotiego zobaczył lekarz? nie wiem, czy jest taka możliwość, bo wet nie bywa regularnie... to jest właśnie problem schroniska, brak weta na miejscu... Wiem od Agi, że AFN będzie się starać przy następnym przetargu schroniska by warunkiem był stały weterynarz na miejscu w schronisku Quote
Evas Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Ale kiedyś weterynarz bywa w schronisku, tak? Albo się jedzie do niego..obawiam się, że jeśli już znajdzie się chętny na skotiego ta niepewna sytuacja może zniechęcić..bo właściwie nie wiadomo co to jest..prawda? A skórnych chorób jest sporo, różnych. Quote
Evas Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Dziękuję Mateusz..wiesz, jakby trzeba było jakieś lekarstwa..wtedy można myśleć co dalej, jak bedzie wiadomo co to jest. Moja sunia miałą np alergię na pchły..a poza tym na wszystkie zasypki na pchly, obroże antypchelne itd..dopóki nie znalazłam takiego preparatu który dobrze jej działał, też zaczynała łysieć, przerzedzała się sierść, skóra był czerwona i bardzo ją swedzialo, nie mogła usiąść nawet momentami. Grzybica o ile pamiętam nie swędzi..miałam dawno temu kociaka przygarniętego z grzybicą..leczyłam. Quote
Matusz Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 może jakiś hotel dla Skotiego ?? Może leczenie na kortowie u nas w Olsztynie ?? nie wiem, niech Aga sie wypowie Quote
Evas Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Może zmienić tytuł wątku na bardziej dramatyczny..że chory, potrzebuje pomocy. Nie wiem..mam wrażenie że niektórzy patrzą i myślą..rasowiec..na pewno znajdzie dom..i nie zdają sobie sprawy że on taki biedny, nie czytają. Quote
Evas Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 matusz5 napisał(a):może jakiś hotel dla Skotiego ?? Może leczenie na kortowie u nas w Olsztynie ?? nie wiem, niech Aga sie wypowie Nie wiem co to jest leczenie na kortowie..to jakaś dzielnica Olsztyna? Quote
lidka_park Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Juz zmieniam... jakby coś było nie tak, to podrzućcie jakiś pomysł ;) Quote
Evas Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Zdaje mi się, że dobrze, może ktoś coś podsunie jeszcze. Biedny Skotuś. Quote
Evas Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Wysłałam Skotiemu 25 zł, wiem, że mało, ale w przyszłym miesiącu wyślę coś także..on na pewno potrzebuje. Biedny malutki. Quote
aldona_b Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 szukajny Skotiemu DT, dajcie znać dla Rita60 żeby ogłosiła Skotiego na terierkowo.fora.pl ja nie moge tam sie zalogowac, i koniecznie zajmijny sie tym szarym staruszkiem, zalożcie Mu watek Quote
Evas Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Aldona, bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, już napisałam prośbę do Rity. Ratujmy tego biedaka, oby nie było za późno.. Quote
Recommended Posts