Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Lucia dotarła mnie mnie wczoraj razem z dwoma córeczkami Mania i Frania. Sunia została zabrana z posesji któa właściciel odwiedzał raz w miesiącu, Lucia jadła to co znalazła badz ktoś przerzucił przed płot. Na posesji znajdował sie jeszcze onek który juz znalazł DS , podobno jeszcze jedna sunia około roczna wczoraj nie udało jej sie znaleść, być moze uda sie to jutro.
Lucia jest jeszcze troszke przerażona ale bardzo kochana spokojna z niej dziewczynka. Docelowo Lusia trawi do Punktu w Świeciu aktualnie cała rodzinka przebywa w ogrzewanym garazu Straży Miejskiej - jeśli Lusia karmi jeszcze szczeniaki zostanie z nimi do czasu zakonczenia karmienia , a pozniej trawi do kojca w Punkcie , szczeniaki została w garazu do czasu znalezienia domów badz poszukam dla nich DT.

Dziś Lucia z córkami odwiedzi weta, potrzebujemy wparcia na szczepienia , odrobaczenie , odpchlenie oraz sterylizacje Luci.

Galeria zdjęć na fb : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.411801905570493.100309.100002220610359&type=3

Lucia :

Mania :

Frania :

Edited by kkasiiiar
  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonia1974']płace składkę na sterylkowej mogę zawnioskować o wsparcie dla Luci[/QUOTE]

Dziękuje GROMNIE! i za obcność tez :) Dziś bedzie u wetki to dowiem sie kiedy sterylizacje byłaby możliwa.

Posted

[quote name='malagos']Najpierw szczylki muszą znaleźć domy, a potem dopiero sterylizacja suni, aż się cycuchy zasuszą.
ale fajne te ryjki :)[/QUOTE]

bardzo fajne a imiona super do nich pasują Mania i Frania :evil_lol:
ja miałam tylko jednego psiaka od szczeniora bo reszta moich to z ulicy pozbierane a tak kocham szczeniory ale to chyba wszyscy tak mają

Posted

Lucia - ma około 3 lata. Waży 7 kg. Dostała tabletkę na robale i preparat na pchły.
Mania - waży 1,4 kg. Jest spokojna. Dostała ćwiartkę tabletki na robale i preparat na pchły.
Frania - waży - 1,3 kg. Jest odważna i ruchliwa. Tabletka i preparat na pchły.
Maluchy jedzą samodzielnie, wiec mozna juz szukać domów

Toyota poza tematem rodzinki to jutro bedziesz u mnie kolo 11? :)

Posted

[quote name='sonia1974']A znamy szczegóły sterylki można zgłaszać dziewczynkę

Szczeniaki zostały rozdzielone z mama , trzeba poczekać az sie cycuchy zasusza i mozna działac :)

W sobote udało sie złapać Hele z tej samej posesji, Hela jest o wiele wieksza i jak na razie przerazona bo Lucia cały czas lasi sie do człowieka jest cudowna dziewczynka.
Toyota porobiła wiecej zdjec wiec pewnie pozniej doda na watku

A oto Hela :

Posted (edited)

Zdjęcia robiłam jak Hela właśnie przyjechała 3 dni później i była wystraszona. Lucia oczywiście ją poznała.
Hela jest córką Lucii.

Edited by toyota
Posted

[quote name='sonia1974']Cioteczka a jak długo trzeba czekać na to zasuszanie cycuchów bo międzyczasię może zdążę zrobić moją Fionkę z Osięcin[/QUOTE]

2 tyg trzeba czekać , chcemy najpierw ciachnać Hele, toyota ja zgłosi do skarbonki sterylkowej.

Posted

[quote name='kkasiiiar']2 tyg trzeba czekać , chcemy najpierw ciachnać Hele, toyota ja zgłosi do skarbonki sterylkowej.[/QUOTE]

Fionka nie dostanie pomocy ze sterylkowej bo juz ma dom w inny sposób musimy sobie poradzić więc spokojnie zgłaszam Waszą sunie

Posted

Jutro Lucia i Hela jada do Punktu mrozy juz mniejsze i niestety po 2 tyg pobycie w garazu musza jechać do Punktu , Franie chce zabrać do siebie , mam nadzieje ze moj TZ nie zwariuje z ilościa psów a ja nie zbankrutuje z karma ;)