JaMnIŚ_Jogi Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [FONT=lucida grande]SONIK - wg weta ma 3-4 lata, sięga do kolan. Zupełnie nie znamy jego przeszłości, błąkał się po okolicznej wsi. Na początku grudnia jak został złapany, miał "zepsutą" przednią łapę (tak powiedział pan, który psiakami się zajmuje), teraz podobno już jest lepiej, czasem ją tylko podnosi (pewnie jeszcze go boli) Tak samo jak Ozi toleruje koty i psy, wypuszczony w jednym pomieszczeniu z dwoma kotami nie zwracał na nie uwagi, bez problemu dogaduje się z drugim samcem, którego znał już z widzenia (boksy po sąsiedzku), biegały sobie wesoło razem. Delikatnie brał z ręki smaki, merdając przy tym ogonkiem, jednak przy próbie złapania od razu przypada do ziemi, widać, że się boi, ale zero agresji. Na smyczy czuje się niepewnie, ale myślę, że szybko się nauczy o co w tym chodzi. Mamy czas do końca miesiąca, żeby znaleźć mu przynajmniej DT, w przeciwnym razie piesek trafi do schroniska, a w tym morzu psiego cierpienia i psiej tęsknoty nikt go już nie wypatrzy :-(,... Więcej informacji i zdjęć na fb: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.106077172903889.10446.100005048198895&type=3 http://www.facebook.com/events/314225035363779/ Kontakt w tej sprawie: 602 236 994[/FONT] Quote
Makila Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 To ta druga bida o której rozmawiałyśmy (ten do kolana) ? Quote
Maruda666 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Zapisuję się u kudłaczka:( Jak będzie szansa na jakieś miejsce dla niego finansowo coś wesprę - tylko tak mogę :( Quote
maarit Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Sonik, a więc tak się nazywa ten biedaczek... Quote
ewu Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Makila']To ta druga bida o której rozmawiałyśmy (ten do kolana) ?[/QUOTE] Tak, to ten... Quote
mara80 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Witam! Sonik czeka nadal - jedziemy znów do niego w sobotę ... Napiszcie mi gdzie ten domek z ogrodem i działamy. Można pisać też w każdej chwili maile do mnie na magdarapta@o2.pl Być może zabieramy mikropsa z tej przechowalni na leczenie skóry i wtedy Sonik już zostałby tam sam :( Quote
paula_t Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Melduję się u Sonika i trzymam kciuki, żeby ten domek wypalił.... Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 (edited) [quote name='mara80']Witam! Sonik czeka nadal - jedziemy znów do niego w sobotę ... Napiszcie mi gdzie ten domek z ogrodem i działamy. Można pisać też w każdej chwili maile do mnie na magdarapta@o2.pl Być może zabieramy mikropsa z tej przechowalni na leczenie skóry i wtedy Sonik już zostałby tam sam :( Kogo ja widzę :crazyeye: No Madziu, ja przez psy na fb trafiłam, a Ty na Dogo :evil_lol: Jeszcze do łysolka Oziego zaglądnij: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238783-OZI-młody-mikropiesek-ma-czas-do-końca-miesiąca-potem-SCHRONISKO-!!!-ok-Krosna Edited January 17, 2013 by JaMnIŚ_Jogi Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 (edited) Na fb jest info o chętnym na Sonika domku (nie wiem czy DS, czy DT), ale...we Wrocławiu. Jakby dało sie umówic jakoś w Krakowie, bo to Kraka jedzie kotka, to dwa zwierzaki od razu by pojechały. Na paliwo jakąś zbiorke pewnie dało by sie zorganizować tylko czy będzie transport Kraków - Wrocław? A może łatwiej będzie znaleźć Rzeszów- Wrocław? Edited January 17, 2013 by JaMnIŚ_Jogi Quote
elik Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']... tylko czy będzie transport Kraków - Wrocław? A może łatwiej będzie znaleźć Rzeszów- Wrocław?[/QUOTE] Rzeszów-Wrocław, to właśnie przez Kraków. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='elik']Rzeszów-Wrocław, to właśnie przez Kraków.[/QUOTE] Wiem, wiem, tylko myślałam, że może bezpośrednio z Rzeszowa do Wrocławia by coś było, bo z Krosna do Rzeszowa rzut beretem mamy. A tak będzie trzeba kombinować Krosno-Kraków i później dalej do Wrocka, bo wątpię, że ktoś stąd, aż do Wrocławia sie pofatyguje :shake: A była by mozliwość przenocowania pieska dzień czy dwa w Krakowie, gdyby trzeba było czekać na transport do Wrocka? Quote
Bogusik Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Zapisuję malucha,mam nadzieję,że jeżeli to ds,to będzie sprawdzony...?! Quote
__Lara Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Bogusik']Zapisuję malucha,mam nadzieję,że jeżeli to ds,to będzie sprawdzony...?! No własnie, był tam ktoś na wizycie albo się wybiera? Nie działajmy jak w amoku. :p Doczytałam na wątku Oziego: Sonik ma zaklepany DS we Wrocławiu. Sprawdzony Państwo już czekają Z FB: """Agata Sienkiewicz[FONT=lucida grande]Domek stały, sprawdzony i już nie mogący się doczekać Ale z tego co wiem, to aktualnie transport planowany jest na przyszłą sobotę, bo właśnie jutro nie wypaliło."""[/FONT] Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA TAK OGROMNE ZAANGAŻOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla::Rose::Rose::Rose: Jest to dla nas ogromna motywacja. Na tą chwilę sprawa wygląda następująco: Jutro jedziemy z kolegą szkoleniowcem zobaczyć tego agresora (na wydarzeniu na fb jest o nim mowa) i przy okazji zabieramy OBA psy Oziego i Sonika. Tymczasowo znajdą ciepły kąt i pełną miskę u Magdy (mara80). Sonik na bank jedzie do Wrocka !!! Informacje o domku: [FONT=lucida grande]"Tak, stały, sprawdzony. To moja koleżanka z redakcji. Ma 3 koty, w tym jednego ślepego. Żadnego sobie nie "wybierała". Trafiły do niej na zasadzie, że dała komus znać, że ma miejsce i weźmie tego, który domu potrzebuje.[/FONT] [FONT=lucida grande]Na tej samej zasadzie poprosiła mnie o znalezienie jej psa, bo ona nie chce wybierac między psami.[/FONT] [FONT=lucida grande]Sonik (już ma nawet nowe imię-Bazyl) potrzebuje pomocy, więc postanowiłam, że to właśnie ten. Poza tym ma czas do 28 stycznia, kiedy Agata ma urodziny i rzekła, że ten własnie pies jest jej pisany" I co Wy na taki domek? Jak będzie coś wiadomo, na pewno będę pisać na bieżąco.[/FONT] Quote
Malgoska Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 zaglądam do Sonika; czy transport juz dograny? Quote
maarit Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Można zawrotu głowy dostać:crazyeye: tyle się u psiaków dzieje:multi: Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 (edited) [quote name='Malgoska']zaglądam do Sonika; czy transport juz dograny?[/QUOTE] najlepsi logistycy nad tym właśnie główkują ;) Edited January 18, 2013 by JaMnIŚ_Jogi Quote
paula_t Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']najlepsi logistycy nad tym właśnie główkują ;)[/QUOTE]Haha hahaha, bez wątpienia :D Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Sonik już bezpieczny, przez weekend u Magdy będzie szykował się do poniedziałkowej podróży :lol: Był u weta i okazało się, że ma ok. roku, więc całe, szczęśliwe życie przed nim :loveu: Ma już swoją książeczkę zdrowia i zaliczone szczepienie na wściekliznę. Chyba zaczął sobie zdawać sprawę, że w jego życiu zaczyna się dziać coś dobrego...wystarczy popatrzeć na jego minę :loveu: A tak żegnał się z Ozim, który dzisiaj pojechał do nowego domku... ...bardzo się chłopaki polubiły, Sonik wylizał Oziego na pożegnanie po mordce...:loveu: Quote
maarit Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 A ten trzeci? Jakie macie spostrzeżenia? Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='maarit']A ten trzeci? Jakie macie spostrzeżenia? Shanga to nie jest już młody pies, nie jest też sam w sobie zły, po prostu nie wie jak ma się w tej sytuacji odnaleźć i zachować. Trzeba mu poświęcić dużo czasu, wymaga stopniowego oswajania, codziennego kontaktu z człowiekiem, który zna dobrze psia psychikę. Na pewno nie nadaje się w tej chwili do adopcji, ale w tej przechowalni też nie mogą go długo trzymać. Problem w tym, że na naszym terenie znalezienie kogoś takiego graniczy z cudem. Najlepszym wyjściem byłby hotelik z behawiorysta na miejscu, który by z psem pracował, ale to ogromne koszty niestety :shake: Zupełnie nie wiemy co robić...:placz: [FONT=lucida grande] [/FONT] Quote
maarit Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 No bo ja obiecałam drobną wpłatę dla któregoś biedaka a skoro tamte 2 są już bezpieczne to może dla niego bym dorzuciła. Szkoda psiska... :( Quote
Recommended Posts