Romina_74 Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 wiecie, tak czytam Wasze wypowiedzi, obserwacje nt. Zosi. ostatnio ze schroniska adoptowana została Alfa, która przez 5 lat jej życia była psem stróżem przy firmie. Firma została zliwidowana i Alfa z siostrą Omegą trafiły do schroniska. opeikunowie suń szukali im ogłoszeniami i opisami domów pod kątem dotychcasowego życia obawiając się, że w innych warunkach po prostu sobie nie poradzą. pierwszym zdziwiniem były relacje sióstr - przez 5 lat razem żyły w tym samy kojcu, w schronisku nie były w stanie się porozumieć, musiały dostać odrębne boksy a na spacerach wolontariackich pałały do siebie nienawiścią (w stosunku do innych psów łagodne, obojętne, koleżeńskie), drugim okazało sięzachowanie Alfy w nowym domu - okazała się być psem łóżkowym :) totalnie domowym, nie podwórkowym stróżem! tak więc to, że człowiek z jakiegioś psa "zrobi" podwórkowca, czy domowca nie oznacza to jego prawdziwej natury i upodobań, sądzę więc, że Zosia jak najbardziej mogła mieszkać w domu, spać na kanapie ale dopiero teraz może realizować swoje upodobania i pokazała swoją prawdziwą naturę :) ilu ludzi latami pracuje, albo żyje myśląc, że wszystko jest OK, a potem zdarza się coś co odmienia ich życie o 180 stopni i wówczas odkrywają, że to właśnie teraz jest to, a to wcześniej to jakaś totalna pomyłka ... :) Quote
Nette Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Cieszę się, że Zosia zdrowa i w dobrej formie wita wiosnę :lol: Czy dotarła moja spóźniona wpłata za kwiecień? Quote
AgusiaP Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='Romina_74']wiecie, tak czytam Wasze wypowiedzi, obserwacje nt. Zosi. ostatnio ze schroniska adoptowana została Alfa, która przez 5 lat jej życia była psem stróżem przy firmie. Firma została zliwidowana i Alfa z siostrą Omegą trafiły do schroniska. opeikunowie suń szukali im ogłoszeniami i opisami domów pod kątem dotychcasowego życia obawiając się, że w innych warunkach po prostu sobie nie poradzą. pierwszym zdziwiniem były relacje sióstr - przez 5 lat razem żyły w tym samy kojcu, w schronisku nie były w stanie się porozumieć, musiały dostać odrębne boksy a na spacerach wolontariackich pałały do siebie nienawiścią (w stosunku do innych psów łagodne, obojętne, koleżeńskie), drugim okazało sięzachowanie Alfy w nowym domu - okazała się być psem łóżkowym :) totalnie domowym, nie podwórkowym stróżem! tak więc to, że człowiek z jakiegioś psa "zrobi" podwórkowca, czy domowca nie oznacza to jego prawdziwej natury i upodobań, sądzę więc, że Zosia jak najbardziej mogła mieszkać w domu, spać na kanapie ale dopiero teraz może realizować swoje upodobania i pokazała swoją prawdziwą naturę :) ilu ludzi latami pracuje, albo żyje myśląc, że wszystko jest OK, a potem zdarza się coś co odmienia ich życie o 180 stopni i wówczas odkrywają, że to właśnie teraz jest to, a to wcześniej to jakaś totalna pomyłka ... :)[/QUOTE] Masz racje kobitko :) ale się Alfie trafił domek :) Quote
kiyoshi Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 [quote name='Nette']Cieszę się, że Zosia zdrowa i w dobrej formie wita wiosnę :lol: Czy dotarła moja spóźniona wpłata za kwiecień?[/QUOTE] cioteczko, melduje, ze Twoja wplata wlasnie dzis dotarala:) dziekuje w imieniu Zosi! Dziekuje tez Rominie za podsumowanie Zosinkowego trybu zycia;) tylko- skad ja wytrzasne dom z ogrodem dla Zosi na reszte zycia :( eh... Quote
Ada-Vebby Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 ..kiyoshi,spokojnie ;)Zosia szybko się "przestawia",z kanapy na dwór i odwrotnie,więc jak przekroczy już Twój próg to myślę,że natychmiast wskoczy na kanapę i będzie jak było wcześniej.. ;):) Quote
AgusiaP Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Ada-Vebby']..kiyoshi,spokojnie ;)Zosia szybko się "przestawia",z kanapy na dwór i odwrotnie,więc jak przekroczy już Twój próg to myślę,że natychmiast wskoczy na kanapę i będzie jak było wcześniej.. ;):)[/QUOTE] Ja też myślę, że z tym nie będzie problemu ;) Quote
halszka Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Przyszłam się przywitać w ten piękny dzionek:) Quote
kiyoshi Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 a ja melduje, ze konto Zosi zostalo zasilone o kolejne 10 zl- deklaracji od zebrazebra- dziekuje ciotko za pamiec o nas;) Quote
kiyoshi Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 [quote name='AgusiaP']i ja się przywitam ;)[/QUOTE] witam wszystkich rownie zcieplo i melduje ze konto Zosi zostalo zasilone o kolejne 10zl - deklaracja stala od zebra zebra:) DZIEKUJEMY!! Quote
kiyoshi Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 obiecane zdjęcia:) bardzo mi się podoba Zosieńka na tych zdjęciach:D Quote
AgusiaP Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Śliczna jak zawsze :) :loveu: a te drzwi w tle to pewnie nasza Zosieńka tak załatwiła:diabloti: Quote
Ada-Vebby Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Na pierwszej fotce nasza Pięknotka to prawdziwa "siła spokoju";) :)Na drugiej,kawał smakola w pycholu i pewnie kombinuje,gdzie z nim teraz się udać...,może jednak na ogród ;) Quote
kiyoshi Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='AgusiaP']Śliczna jak zawsze :) :loveu: a te drzwi w tle to pewnie nasza Zosieńka tak załatwiła:diabloti:[/QUOTE] haha...dowód zbrodni zachowany;) Quote
kiyoshi Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 przesyłam nowe zdjęcia Zosi:) ponoć babinka jest ostatnio bardzo szczęśliwa i pogoda się poprawiła, więc może ganiać po ogrodzie ile się jej tylko zamarzy:D wygląda na zdjęciach na raeczywiście zadowoloną z życia, tylko nie wiem czy mi się wydaje, czy jej oczka się pogorszyły??? a może to tylko wina słońca lub wiatru- mam nadzieje.... Quote
AgusiaP Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 I niech się dziewczynka wybiega za wszystkie czasy :) Quote
kiyoshi Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 haczi napisał(a):ogłaszasz ją w dzienniku zachodnim tą gazetę czytają ludzie starsi może do nich pasować i im się podobać teraz nie mam fizycznie możliwości by dać ogłoszenie do DZ bo jestem w Anglii, raz próbowałam przez internet, ale wtedy nie ma zniżek...zresztą, Zosia nie jest ze schroniska, więc koszt ogłoszenia ze zdjęciem to będzie ok. 70-80 zł.... może powinnam spróbować, ale... Zosia to trudny pies, drapie, może nasiusiać, jest chora, ma guzy.... jej ogłoszenia w necie mają naprawde dużą oglądalność, ale zupełnie nikt nie zadzwonił ani nie napisał... sama nie wiem...rzeczywiście idealny dla niej byłby dom u jakiejś starszej babci... Quote
AgusiaP Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 kiyoshi napisał(a):teraz nie mam fizycznie możliwości by dać ogłoszenie do DZ bo jestem w Anglii, raz próbowałam przez internet, ale wtedy nie ma zniżek...zresztą, Zosia nie jest ze schroniska, więc koszt ogłoszenia ze zdjęciem to będzie ok. 70-80 zł.... może powinnam spróbować, ale... Zosia to trudny pies, drapie, może nasiusiać, jest chora, ma guzy.... jej ogłoszenia w necie mają naprawde dużą oglądalność, ale zupełnie nikt nie zadzwonił ani nie napisał... sama nie wiem...rzeczywiście idealny dla niej byłby dom u jakiejś starszej babci... Kochana ogłoszenie w DZ w piątkowym wydaniu na Śląsk ze zdjęciem kosztowało około 12zł ;) Wiem, bo sama zamawiałam jako osoba prywatna pod koniec ubiegłego roku ;) Tylko musi być króciutki tekst ;) Myślę, że ta cena nie uległa dużej zmianie ;) Mogę w poniedziałek zadzwonić i zapytać ;) Quote
kiyoshi Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 AgusiaP napisał(a):Kochana ogłoszenie w DZ w piątkowym wydaniu na Śląsk ze zdjęciem kosztowało około 12zł ;) Wiem, bo sama zamawiałam jako osoba prywatna pod koniec ubiegłego roku ;) Tylko musi być króciutki tekst ;) Myślę, że ta cena nie uległa dużej zmianie ;) Mogę w poniedziałek zadzwonić i zapytać ;) to dziwne, bo to ogłoszenie w DZ które zamawiałam dla Zosi przed wyjazdem ze zdjęciem do piątkowego wydania kosztowało...40 zł... a tekst wcale nie był jakiś długi:( ale jak możesz podpytać- byłabym wdzięczna:) Quote
piescofajnyjest Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 zagladam do Zosienki:) fajnie sobie wyglada na trawce! Quote
Recommended Posts