Jump to content
Dogomania

ZOSIA- 14 lat, nowotwór, zaćma, chore serce...ze mną na zawsze- MA DOM [*]

Recommended Posts

Posted

wiecie, tak czytam Wasze wypowiedzi, obserwacje nt. Zosi. ostatnio ze schroniska adoptowana została Alfa, która przez 5 lat jej życia była psem stróżem przy firmie. Firma została zliwidowana i Alfa z siostrą Omegą trafiły do schroniska. opeikunowie suń szukali im ogłoszeniami i opisami domów pod kątem dotychcasowego życia obawiając się, że w innych warunkach po prostu sobie nie poradzą. pierwszym zdziwiniem były relacje sióstr - przez 5 lat razem żyły w tym samy kojcu, w schronisku nie były w stanie się porozumieć, musiały dostać odrębne boksy a na spacerach wolontariackich pałały do siebie nienawiścią (w stosunku do innych psów łagodne, obojętne, koleżeńskie), drugim okazało sięzachowanie Alfy w nowym domu - okazała się być psem łóżkowym :) totalnie domowym, nie podwórkowym stróżem!
tak więc to, że człowiek z jakiegioś psa "zrobi" podwórkowca, czy domowca nie oznacza to jego prawdziwej natury i upodobań, sądzę więc, że Zosia jak najbardziej mogła mieszkać w domu, spać na kanapie ale dopiero teraz może realizować swoje upodobania i pokazała swoją prawdziwą naturę :)
ilu ludzi latami pracuje, albo żyje myśląc, że wszystko jest OK, a potem zdarza się coś co odmienia ich życie o 180 stopni i wówczas odkrywają, że to właśnie teraz jest to, a to wcześniej to jakaś totalna pomyłka ...
:)

Posted

[quote name='Romina_74']wiecie, tak czytam Wasze wypowiedzi, obserwacje nt. Zosi. ostatnio ze schroniska adoptowana została Alfa, która przez 5 lat jej życia była psem stróżem przy firmie. Firma została zliwidowana i Alfa z siostrą Omegą trafiły do schroniska. opeikunowie suń szukali im ogłoszeniami i opisami domów pod kątem dotychcasowego życia obawiając się, że w innych warunkach po prostu sobie nie poradzą. pierwszym zdziwiniem były relacje sióstr - przez 5 lat razem żyły w tym samy kojcu, w schronisku nie były w stanie się porozumieć, musiały dostać odrębne boksy a na spacerach wolontariackich pałały do siebie nienawiścią (w stosunku do innych psów łagodne, obojętne, koleżeńskie), drugim okazało sięzachowanie Alfy w nowym domu - okazała się być psem łóżkowym :) totalnie domowym, nie podwórkowym stróżem!
tak więc to, że człowiek z jakiegioś psa "zrobi" podwórkowca, czy domowca nie oznacza to jego prawdziwej natury i upodobań, sądzę więc, że Zosia jak najbardziej mogła mieszkać w domu, spać na kanapie ale dopiero teraz może realizować swoje upodobania i pokazała swoją prawdziwą naturę :)
ilu ludzi latami pracuje, albo żyje myśląc, że wszystko jest OK, a potem zdarza się coś co odmienia ich życie o 180 stopni i wówczas odkrywają, że to właśnie teraz jest to, a to wcześniej to jakaś totalna pomyłka ...
:)[/QUOTE]

Masz racje kobitko :) ale się Alfie trafił domek :)

Posted

[quote name='Nette']Cieszę się, że Zosia zdrowa i w dobrej formie wita wiosnę :lol:
Czy dotarła moja spóźniona wpłata za kwiecień?[/QUOTE]

cioteczko, melduje, ze Twoja wplata wlasnie dzis dotarala:)
dziekuje w imieniu Zosi!

Dziekuje tez Rominie za podsumowanie Zosinkowego trybu zycia;)
tylko- skad ja wytrzasne dom z ogrodem dla Zosi na reszte zycia :( eh...

Posted

..kiyoshi,spokojnie ;)Zosia szybko się "przestawia",z kanapy na dwór i odwrotnie,więc jak przekroczy już Twój próg to myślę,że natychmiast wskoczy na kanapę i będzie jak było wcześniej.. ;):)

Posted

[quote name='Ada-Vebby']..kiyoshi,spokojnie ;)Zosia szybko się "przestawia",z kanapy na dwór i odwrotnie,więc jak przekroczy już Twój próg to myślę,że natychmiast wskoczy na kanapę i będzie jak było wcześniej.. ;):)[/QUOTE]

Ja też myślę, że z tym nie będzie problemu ;)

Posted

[quote name='AgusiaP']i ja się przywitam ;)[/QUOTE]

witam wszystkich rownie zcieplo i melduje ze konto Zosi zostalo zasilone o kolejne 10zl - deklaracja stala od zebra zebra:)
DZIEKUJEMY!!

Posted

Na pierwszej fotce nasza Pięknotka to prawdziwa "siła spokoju";) :)Na drugiej,kawał smakola w pycholu i pewnie kombinuje,gdzie z nim teraz się udać...,może jednak na ogród ;)

Posted

[quote name='AgusiaP']Śliczna jak zawsze :) :loveu: a te drzwi w tle to pewnie nasza Zosieńka tak załatwiła:diabloti:[/QUOTE]

haha...dowód zbrodni zachowany;)

Posted

przesyłam nowe zdjęcia Zosi:)
ponoć babinka jest ostatnio bardzo szczęśliwa i pogoda się poprawiła, więc może ganiać po ogrodzie ile się jej tylko zamarzy:D

wygląda na zdjęciach na raeczywiście zadowoloną z życia, tylko nie wiem czy mi się wydaje, czy jej oczka się pogorszyły??? a może to tylko wina słońca lub wiatru- mam nadzieje....

Posted

haczi napisał(a):
ogłaszasz ją w dzienniku zachodnim tą gazetę czytają ludzie starsi może do nich pasować i im się podobać

teraz nie mam fizycznie możliwości by dać ogłoszenie do DZ bo jestem w Anglii, raz próbowałam przez internet, ale wtedy nie ma zniżek...zresztą, Zosia nie jest ze schroniska, więc koszt ogłoszenia ze zdjęciem to będzie ok. 70-80 zł....
może powinnam spróbować, ale...
Zosia to trudny pies, drapie, może nasiusiać, jest chora, ma guzy....
jej ogłoszenia w necie mają naprawde dużą oglądalność, ale zupełnie nikt nie zadzwonił ani nie napisał...
sama nie wiem...rzeczywiście idealny dla niej byłby dom u jakiejś starszej babci...

Posted

kiyoshi napisał(a):
teraz nie mam fizycznie możliwości by dać ogłoszenie do DZ bo jestem w Anglii, raz próbowałam przez internet, ale wtedy nie ma zniżek...zresztą, Zosia nie jest ze schroniska, więc koszt ogłoszenia ze zdjęciem to będzie ok. 70-80 zł....
może powinnam spróbować, ale...
Zosia to trudny pies, drapie, może nasiusiać, jest chora, ma guzy....
jej ogłoszenia w necie mają naprawde dużą oglądalność, ale zupełnie nikt nie zadzwonił ani nie napisał...
sama nie wiem...rzeczywiście idealny dla niej byłby dom u jakiejś starszej babci...

Kochana ogłoszenie w DZ w piątkowym wydaniu na Śląsk ze zdjęciem kosztowało około 12zł ;)
Wiem, bo sama zamawiałam jako osoba prywatna pod koniec ubiegłego roku ;) Tylko musi być króciutki tekst ;)
Myślę, że ta cena nie uległa dużej zmianie ;) Mogę w poniedziałek zadzwonić i zapytać ;)

Posted

AgusiaP napisał(a):
Kochana ogłoszenie w DZ w piątkowym wydaniu na Śląsk ze zdjęciem kosztowało około 12zł ;)
Wiem, bo sama zamawiałam jako osoba prywatna pod koniec ubiegłego roku ;) Tylko musi być króciutki tekst ;)
Myślę, że ta cena nie uległa dużej zmianie ;) Mogę w poniedziałek zadzwonić i zapytać ;)

to dziwne, bo to ogłoszenie w DZ które zamawiałam dla Zosi przed wyjazdem ze zdjęciem do piątkowego wydania kosztowało...40 zł...
a tekst wcale nie był jakiś długi:(
ale jak możesz podpytać- byłabym wdzięczna:)