Jump to content
Dogomania

ZOSIA- 14 lat, nowotwór, zaćma, chore serce...ze mną na zawsze- MA DOM [*]

Recommended Posts

Posted

Czyli jednak salonowa dama, która lubi....pobyć na podwórku...No widzisz kiyoshi, że Zosieńka to zagadkowa sunia....Jeśli według Ciebie to był domowy psiak, to znaczy,że ta szopa to było dla niej ekstremalne miejsce do pobytu zimą ale wolała być tam a nie w domu z jakiegoś powodu.

Posted

[quote name='zachary']Czyli jednak salonowa dama, która lubi....pobyć na podwórku...No widzisz kiyoshi, że Zosieńka to zagadkowa sunia....Jeśli według Ciebie to był domowy psiak, to znaczy,że ta szopa to było dla niej ekstremalne miejsce do pobytu zimą ale wolała być tam a nie w domu z jakiegoś powodu.[/QUOTE]

ciooteczko...myślę, że nie rozwikłamy umysłu staruszki naszej...:( taka to Ci psianka niezrozumiała...może ja się mylę i ona jest podwórkowa?

tym czasem wpłynęło 25 zł od Ada-Vebby- stała deklaracja IV pięknie dziękuje:D
i ode mnie moja deklaracja...

a po stronie wydatków- opłaciłam kolejny miesiąc Zosinkowego pobytu u Pauliny- 300zł.
Szczegóły rozliczenia zaraz wstawie w poście nr 3.

Posted

ta cioteczko...dwaj weterynarze dokładnie badali wzrok Zosi i obaj ocenili, że sunia widzi cały czas i że zaćma dużo mocniej zaatakowała chyba prawe oko...i na to może stracić wzrok..drugie jest w dużo lepszym stanie..
jednak Zosia powinna mieć podawane krople, by zaćma nie postępowała, ale niestety problem jest taki, że Zosia nie pozwala absolutnie niczego sobie podać do oczu...pani weterynarz walczyła z nią jakieś 10 minut...
niestety Zosia jak coś jej nie pasuje to może dziabnąć...dlatego pani weterynarz zrezygnowała...

dobrze byłoby kupić Zosi te krople, ale obawiam się, że Paulinka tez nie da rady jej ich podać...i chyba dopiero ja jak wróce będe walczyć, by Zośke okiełznać i krople podawać...

na chwile obecną Zosia widzi dobrze.

Posted

To dobrze,że widzi.A z tymi kroplami, to czasem jest problem .Jeden z moich psiaków bez problemu oczy nadstawia a drugi-wpatrzony we mnie jak w obraz już nie...Wiem coś o tym...

Posted

[quote name='Romina_74']już wiem kogo Zosia mi przypomina :) głównie ze względu na fryzurę - Chewbaccę z Gwiezdnych Wojen :) :)[/QUOTE]

ale to porównanie jest....no..straszne, ale i celne troche;) też podobieństwo zauważam :)

Posted

[quote name='kiyoshi']ale to porównanie jest....no..straszne, ale i celne troche;) też podobieństwo zauważam :)[/QUOTE]
na szczęście nie do końca to podobieństwo:)

Posted (edited)

E tam straszne, Chewbacca (czy jak to się pisze) fajny był:lol: Choć Ford jeszcze fajniejszy :evil_lol:

Co tam u naszej Zosi?

Edited by Yoana
Posted

[quote name='halszka']Dzień dobry Zosiu,dzień dobry Cioteczki:)[/QUOTE]

dzień dobry cioteczki:)
Halszka..co to za cudeńka do zagłaskania (dosłoweni:D) w twoim podpisie?

Posted

[quote name='kiyoshi']dzień dobry cioteczki:)
Halszka..co to za cudeńka do zagłaskania (dosłoweni:D) w twoim podpisie?[/QUOTE]

nie moje;) znalezione w necie,ale tak mnie zauroczyły,że przez jakiś czas będą mi towarzyszyć;)

Posted

Chciałam potwierdzić, że siostra dostała przelew.

A teraz troszkę o Zosi :-)
Byłam już kilka razy w odwiedzinach u siostry i powiem szczerze, że takiego przypadku jak Zocha to nie miałam.
Nie wydaję mi się, żeby Zosia była psem "mieszkaniowym". Zdecydowanie lepiej czuję się na ogrodzie niż w domu. Nawet jak wchodzą goście czyli np. ja - Zosia podejdzie się przywitać, zostanie wygłaskana i już drapie po drzwiach żeby ją wypuścić. Jak jest w momencie wejścia naszego na ogrodzie - podchodzi się przywitać i biegnie dalej - nigdy nie zdarzyło się żeby poszła z nami do domu .
Po za tym na zdjęciach tego nie widać ale Zosia ma mega gęsty podszerstek - nie sądzę żeby marzła.

Do nas trafiają starsze psiaki, które całe życie ( czasami od szczeniaka ) spędziły w budzie. Nie zdarzył mi się jeszcze psiak, które wolałby być na zewnątrz. Zawsze chętniej są w domku i od początku bardzo chętnie wskakują na kanapę, fotel itd.

Dziwna ta Zocha ale generalnie bardzo fajna :-) i śliczniutka ;)

Posted

[quote name='kasiaprzystał']Chciałam potwierdzić, że siostra dostała przelew.

A teraz troszkę o Zosi :-)
Byłam już kilka razy w odwiedzinach u siostry i powiem szczerze, że takiego przypadku jak Zocha to nie miałam.
Nie wydaję mi się, żeby Zosia była psem "mieszkaniowym". Zdecydowanie lepiej czuję się na ogrodzie niż w domu. Nawet jak wchodzą goście czyli np. ja - Zosia podejdzie się przywitać, zostanie wygłaskana i już drapie po drzwiach żeby ją wypuścić. Jak jest w momencie wejścia naszego na ogrodzie - podchodzi się przywitać i biegnie dalej - nigdy nie zdarzyło się żeby poszła z nami do domu .
Po za tym na zdjęciach tego nie widać ale Zosia ma mega gęsty podszerstek - nie sądzę żeby marzła.

Do nas trafiają starsze psiaki, które całe życie ( czasami od szczeniaka ) spędziły w budzie. Nie zdarzył mi się jeszcze psiak, które wolałby być na zewnątrz. Zawsze chętniej są w domku i od początku bardzo chętnie wskakują na kanapę, fotel itd.

Dziwna ta Zocha ale generalnie bardzo fajna :-) i śliczniutka ;)[/QUOTE]

Kasiu, bardzo Ci dziekuje za potwoerdzenie wplaty i za informacje od naszej Zosi...
to dziwne jak rozne mamy opinie i obserwacje na jej temat...
ja bym nigdy nie oceniala jej jako psa podworkowego ale moze po prostu bardzo szybko sie rzystosowala do mieszkania, bo nie mialainnego wyjscia...nie wiem...

jednak jesli jest ona podworkowym psem, to jeszcze bardziej komplikuje- skad wziela sie w parku?? dlaczego ktos wyrzucil psa ktory mieszkal w budzie? i czy naprawde mieszkajac w budzie mialaby tylko ten lancuszek na szyi?? (ktory ma do teraz?) a moze ona zyla gdzies na jakiejs dzialce i z tamtad uciekla??
nic sie kupy nie trzyma...zaden scenariusz...

eh....

wazne, ze Zosia zadowolona. Paulina dzis napisala, ze pogoda sie poprawial znacznie i Zosia szaleje na trawie:) bieganie, tarzanie sie i td. Mam tez nowe zdjecia, ale z powodu awarii mojego laptopa, dopiero kolo srody bede mogla je wstawic.
Pozdrowienia dla ciotek i milej, slonecznej niedzieli zycze:)