Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomości od Surii

Nadal b.wystraszona, Barney (nasz golden) świetnie na nią wpływa, głaszczemy, ciuciamy i nawet pojawia się machanie ogonem ( :-))))))))))) ), ale jeszcze wymaga b.duzo czasu. Dzisiaj nawet zaszczekała (????) jak ktos pukał - tzn. że uznała juz dom jako swój, wciąż tylkoo boli, że ktoś ja musiał cholernie skrzywdzić skoro tak bardzo boi się ludzi, ale śpi w posłaniu Barneya (ha ha ha) on zwiał jako dobrze wychowany facet! Z kotem dogadują się świetnie i jak ma iść na spacer zaczyna podnosić ogonek, mimo iż nadal jak zakłada się szelki, czy podchodzi pogłaskać - b.się boi (ale juz nie chowa za tapczan - a to olbrzymi krok w stronę zaufania). Wyślemy fotki jak już "odżyje". nie chcę wiedzieć co ta suczka przeszla, bo musiałabym zabić gnoja - który doprowadził psiaka do takiego stanu psychicznego... - a mam porownanie, bo Barney to wszędzie wciskająca się morda!!! Będzie dobrze, dziewczyny mocno nad nią pracują, ale żeby nam zaufała... - to wymaga czasu. Ale już jest częścią naszego domku... :-)))) Teraz będzie tylko lepiej :-))))

Posted

[quote name='izek77']Wiadomości od Surii

Nadal b.wystraszona, Barney (nasz golden) świetnie na nią wpływa, głaszczemy, ciuciamy i nawet pojawia się machanie ogonem ( :-))))))))))) ), ale jeszcze wymaga b.duzo czasu. Dzisiaj nawet zaszczekała (????) jak ktos pukał - tzn. że uznała juz dom jako swój, wciąż tylkoo boli, że ktoś ja musiał cholernie skrzywdzić skoro tak bardzo boi się ludzi, ale śpi w posłaniu Barneya (ha ha ha) on zwiał jako dobrze wychowany facet! Z kotem dogadują się świetnie i jak ma iść na spacer zaczyna podnosić ogonek, mimo iż nadal jak zakłada się szelki, czy podchodzi pogłaskać - b.się boi (ale juz nie chowa za tapczan - a to olbrzymi krok w stronę zaufania). Wyślemy fotki jak już "odżyje". nie chcę wiedzieć co ta suczka przeszla, bo musiałabym zabić gnoja - który doprowadził psiaka do takiego stanu psychicznego... - a mam porownanie, bo Barney to wszędzie wciskająca się morda!!! Będzie dobrze, dziewczyny mocno nad nią pracują, ale żeby nam zaufała... - to wymaga czasu. Ale już jest częścią naszego domku... :-)))) Teraz będzie tylko lepiej :-))))[/QUOTE]

Wspaniałe wiadomości, Suri na pewno z czasem nabierze zaufania i przestanie się bać.

Wspaniale, że trafiła do tak cudownych, mądrych ludzi

• 2 weeks later...
Posted

Podkradłam z FB hihihihi :

" Dawniej Suri, teraz Ruda. Z dnia na dzień robi małe-wielkie postępy w zaufaniu i jest jej coraz lepiej wśród ludzi. Z domownikami czuje się już swobodnie i cieszy się na ich widok. Do obcych trudno jej się przekonać, jest nieufna i bardzo czujna, ale nie tracimy nadziei i dajemy jej tyle czasu ile będzie potrzebowała. Jest bezgranicznie zakochana w Barney'u i w granicach swoich możliwości naśladuje go na każdym kroku. Nie było żadnych problemów z czystością, od razu załapała co oznaczają szelki w ręce, a na spacerze albo idzie grzecznie przy nodze (nawet spuszczona ze smyczy) albo bawi się z Barney'em w berka. Przychodzi na zawołanie i w domu i na dworze, naprawdę szybko się uczy. Strasznie się cieszymy, że zaadoptowaliśmy właśnie ją. Stała się oczkiem w głowie całej rodziny.

• 2 weeks later...
  • 7 months later...
Posted

Dzień dobry.
Czy ktoś jeszcze pamięta tę pannicę ? Nie poznała mnie :shake: - za długi okres czasu.
Fajnie było ją zobaczyć i pogłaskać :p. Ruda ma się dobrze. Figurkę trzyma i obrońcę ma dużego.