szafra Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) Lisiczka jest w naszym schronisku od sierpnia 2012 roku. Na początku była bardzo nieufna, schowana za budą z wielkimi pełnymi rozpaczy oczami. Co widać na pierw[SIZE=3]szym zdjęciu. Teraz jest troszkę lepiej, podchodzi i daje się pogłaskać, ale dalej jest z niej niezły wypłosz. Na spacery nie daje się wyciągnąć. Jak pokazać jej świat lepszy od tego, który kiedyś znała? Jak dać jej szanse na dom? BDT? Sama nie wiem? W takim stanie jak jest t[SIZE=3]eraz nikt [SIZE=3]jej nie będzie chciał adoptować[SIZE=3]. Trzeba jej poświęcić dużo czasu[SIZE=3], mieć dużo cierpliwości i dać dużo czasu[SIZE=3]. Edited October 6, 2013 by szafra Quote
szafra Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Ta lisiczka jest w lepszej kondycji psychicznej niż druga jasna sunia. Cieszy się, macha ogonem i widać, że bardzo chce kontaktu z człowiekiem. Pozwala pogłaskać się po pyszczku, głowie, szyi i kawałek dalej. Reszta do ogona niedotykalska ... Trzeba trochę u niej posiedzieć i przyzwyczajać. Quote
szafra Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Ona jest w kojcu z psiakiem staruszeńkiem. Może by poszła za nim. Zauważyłam, że ma obrożę założoną. Może da się wyciągnąć ??? A jak nie ... to może trwać wiecznie ... SURI - takie imię przyszło mi do głowy. Quote
halszka Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 kurde wyć się chce :( Suri bardzo ładnie! Quote
Aimez_moi Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Suri......:) fajowo a sunia przecudna....tylko jak Ja poukladac? Quote
szafra Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Dzięki Ciotki, że jesteście :loveu:. Quote
Aimez_moi Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Kurcze....fajowo byloby gdyby udalo Jej sie przelamac.....:) Quote
izek77 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 o ja wredny babsztyl przepraszam ze dopiero teraz ,juz jestem i będe :) śliczna jest :) Jak Martula sie za nia wezmie to dziewcze napewno sie otworzy :) Quote
szafra Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 No wreszcie przyszłaś Kobiecino :eviltong:. Ona na bank prędzej się otworzy niż Inka. Zapraszam też Cioteczki na wątek Inki - koleżanki Suri : http://www.dogomania.pl/forum/threads/238728-Jak-przezwyciężyć-strach-Inka-szuka-pomocy Quote
szafra Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Suri dzisiaj brzuszek pokazała. Co prawda ciągle ucieka do budy i bardzo się w niej kuli. Przyciska do ścianki :-(. Jak podchodzę i siadam na brzegu, wyciągam rękę to ona mordeczkę wyciąga. Wciska się w podłogę i pokazuje brzuszek i łapkę kładzie na mojej ręce. Chce kontaktu, czasami strach zwycięża i ucieka, ale próbuje z całych sił go pokonać - widzę to. Quote
halszka Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Boże co te zwierzaki muszą przechodzić :-( Quote
szafra Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='alina71']A w których boksach ona jest?[/QUOTE] Alinko ona jest na "węglu" z takim beżowym, wiekowym staruszeńkiem, który cały czas śpi, obok amstaffki. Quote
szuwar Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Ona jest przepiekna. Naprawdę. Po prostu śliczna suka. Mam nadzieję, że to da jej szansę na normalne życie... Quote
Aimez_moi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Kurcze....a moze udaloby sie pozbierac deklaracje? Quote
szafra Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 A dziś niespodzianka :multi: Zobaczyła światło i poczuła śnieg :multi::multi: tak się cieszę, że aż w to nie wierzę !!!! Dała się wyprowadzić, jupi , jupi, jupi! Co prawda na początku w budynku przy ścianie i cała skulona, ale kiedy nieśmiało wyjrzała za drzwi i zobaczyła śnieg to już widać było, że bardzo chce. Boi się ludzi, boi się podejść. Kuli się i kładzie na ziemię, pokazuje brzuszek :shake:. Wierzę, że teraz już będzie tylko lepiej! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Zrobiła ten najważniejszy krok. Quote
Aimez_moi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Teraz bedzie juz tylko dobrze.....:) wierze w to....:) Quote
Recommended Posts