Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Lisiczka jest w naszym schronisku od sierpnia 2012 roku.
Na początku była bardzo nieufna, schowana za budą z wielkimi pełnymi rozpaczy oczami.
Co widać na pierw[SIZE=3]s
zym zdjęciu.
Teraz jest troszkę lepiej, podchodzi i daje się pogłaskać, ale dalej jest z niej niezły wypłosz.
Na spacery nie daje się wyciągnąć.
Jak pokazać jej świat lepszy od tego, który kiedyś znała? Jak dać jej szanse na dom?
BDT? Sama nie wiem?
W takim stanie jak jest t[SIZE=3]eraz nikt [SIZE=3]jej nie będzie chciał adoptować[SIZE=3].
Trzeba jej poświęcić dużo czasu[SIZE=3], mieć dużo cierpliwości i dać dużo czasu[SIZE=3].

Edited by szafra
  • Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta lisiczka jest w lepszej kondycji psychicznej niż druga jasna sunia.
Cieszy się, macha ogonem i widać, że bardzo chce kontaktu z człowiekiem.
Pozwala pogłaskać się po pyszczku, głowie, szyi i kawałek dalej. Reszta do ogona niedotykalska ...
Trzeba trochę u niej posiedzieć i przyzwyczajać.

Posted

Ona jest w kojcu z psiakiem staruszeńkiem. Może by poszła za nim. Zauważyłam, że ma obrożę założoną. Może da się wyciągnąć ??? A jak nie ... to może trwać wiecznie ...

SURI - takie imię przyszło mi do głowy.

Posted

Suri dzisiaj brzuszek pokazała. Co prawda ciągle ucieka do budy i bardzo się w niej kuli. Przyciska do ścianki :-(.
Jak podchodzę i siadam na brzegu, wyciągam rękę to ona mordeczkę wyciąga. Wciska się w podłogę i pokazuje brzuszek i łapkę kładzie na mojej ręce.
Chce kontaktu, czasami strach zwycięża i ucieka, ale próbuje z całych sił go pokonać - widzę to.

Posted

[quote name='alina71']A w których boksach ona jest?[/QUOTE]
Alinko ona jest na "węglu" z takim beżowym, wiekowym staruszeńkiem, który cały czas śpi, obok amstaffki.

Posted

A dziś niespodzianka :multi:
Zobaczyła światło i poczuła śnieg :multi::multi: tak się cieszę, że aż w to nie wierzę !!!!
Dała się wyprowadzić, jupi , jupi, jupi!
Co prawda na początku w budynku przy ścianie i cała skulona, ale kiedy nieśmiało wyjrzała za drzwi i zobaczyła śnieg to już widać było, że bardzo chce.
Boi się ludzi, boi się podejść. Kuli się i kładzie na ziemię, pokazuje brzuszek :shake:.
Wierzę, że teraz już będzie tylko lepiej!

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Zrobiła ten najważniejszy krok.