Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AlfaLS']A mogłabyś też coś dowiedzieć się o kocie z tego samego miejsca? http://www.jpgkim.pl/zwierzak-kot-31122012-jedlicze-ul-wierzbowa,37.html
Wygląda jak siedem nieszczęść a to na pewno piękne zwierzę było i będzie, jak dostanie szansę.... Bardzo proszę :modla:. Może tej dwójce uda się pomóc?
ten kotek pojechał do dt i ma jechać do ds do Krakowa

tu wydarze na fcb, jest napisane jaką chorobę skóry ma piesek
http://www.facebook.com/events/314225035363779/

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

inka33 napisał(a):
Smutasek straszliwy... :bigcry:

Rety, on jest staruszkiem...? :-o
Bo mi wyglądał na małolatka, tylko taki zabiedzony i skóra chora czy wytarta...

BTW - Na stronie tej "przechowalni" jest napisane, że ma pojechać do schroniska w Mielcu...

on młody jest, kopiuje z facebook'a, dziewczyny nazwały go Ozi:
"Najświeższe wiadomości o łysolku OZI-m Nie znamy jego przeszłości, jakiś sku.wiel przywiązał go pod Biedronką w Jedliczu i zostawił na pastwę losu. Ozi okazał się jednak młodym pieskiem, wet daje mu 2-3 lata, przez tą chorobę tak bidulek marnie wygląda. Ma bakteryjne zapalenie skóry, dostaje zastrzyki, jednak potrzebuje troskliwej opieki, żeby się z tego wylizać. Toleruje koty i psy, wypuszczony w jednym pomieszczeniu z dwoma kotami nie zwracał na nie uwagi, bez problemu dogaduje się z drugim samcem, towarzyszem niedoli, którego znał już z widzenia. Biegały sobie razem wesoło, zero agresji. Jeżeli zachowa się odpowiedni dystans i nie podchodzi za blisko jest wszystko w porządku, merda zamaszyście swoim długim ogonkiem, chętnie i delikatnie bierze smaczki z ręki i szczekaniem domaga się więcej. Jak tylko podejdzie się bliżej i próbuje go przytrzymać cały się trzęsie, podkula ogonek, boi się bardzo...Potrzebuje czasu, żeby zaufać człowiekowi. "

Posted

Jestem na zparoszenie Basi.

Napisz Kochana co z pieskiem, i gdize ma pojechać. Rozumiem, ze kasa potrzebna, a nie jęczenie i lametowanie, bo akurat to psiakowi nie pomoże.

Jesli będzie zbiórka, to proszę o konto. Jednorazowo coś podeślę.

Posted (edited)

[quote name='AlfaLS']A mogłabyś też coś dowiedzieć się o kocie z tego samego miejsca? http://www.jpgkim.pl/zwierzak-kot-31122012-jedlicze-ul-wierzbowa,37.html
Wygląda jak siedem nieszczęść a to na pewno piękne zwierzę było i będzie, jak dostanie szansę.... Bardzo proszę :modla:. Może tej dwójce uda się pomóc?
dziewczyny, o kotka pytała już cioteczka fiorsteinbock i dowiedziała się, że kotkami zajął sie jakiś TOZ tamtejszy.
Informacja o tym, że psiak ma trafić do schronu w Mielcu jest podobno nieprawdziwa, ma jechac do Olkusza :( Trzebaby sie dowiedzieć, czy ta jego choroba jest zakaźna. Jeśli tak to jakiś DT bez innych zwierzaków albo z możliwością izolowania byłby potrzebny.

Edited by yolanovi
Posted

Przyszłam na zaproszenie. Trzeba od razu zacząć zbierac deklaracje. Obiecałam Węgielkowi pieniążki ale nie zdążyłam już wysłać. W takim razie mogą byc dla tego biedaka.

Posted

[quote name='asiuniab']a kto jest tam na miejscu blisko psiaka??? Czy ktoś napisał do ciotki Hałabajówki???[/QUOTE]

Ja właśnie napisałam do Hałabajówki. Zapytałam o DT i zaporsiłam na wątek Figusia

Posted

[quote name='Lili8522']Dotarłam Ewu.... zaczyna mnie to przerastać powoli...

Ale jest jakaś koncepcja DT? Zbieramy na hotelik? Może Anetka by go przyjeła?[/QUOTE]
Tak myślałam...

Posted

Zawołała mnie tutaj Yolanovi... jestem.... po raz kolejny złamało mi się serce....
Chciałabym pomóc jak umiem... powiadomię dziewczyny z Sanoka, może One coś zaradzą?
U nich Maluszek przynajmniej dostałby jakąś szansę!!!

Posted

Dzwoniłam wczoraj ws. kota i zostały zabrane przez jakies Stowarzyszenie z Krosna. Bo okazało się, że tam przebywał nie tylko jeden kot.