Justyna Lipicka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='AlfaLS']A mogłabyś też coś dowiedzieć się o kocie z tego samego miejsca? http://www.jpgkim.pl/zwierzak-kot-31122012-jedlicze-ul-wierzbowa,37.html Wygląda jak siedem nieszczęść a to na pewno piękne zwierzę było i będzie, jak dostanie szansę.... Bardzo proszę :modla:. Może tej dwójce uda się pomóc? ten kotek pojechał do dt i ma jechać do ds do Krakowa tu wydarze na fcb, jest napisane jaką chorobę skóry ma piesek http://www.facebook.com/events/314225035363779/ Quote
Justyna Lipicka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 inka33 napisał(a):Smutasek straszliwy... :bigcry: Rety, on jest staruszkiem...? :-o Bo mi wyglądał na małolatka, tylko taki zabiedzony i skóra chora czy wytarta... BTW - Na stronie tej "przechowalni" jest napisane, że ma pojechać do schroniska w Mielcu... on młody jest, kopiuje z facebook'a, dziewczyny nazwały go Ozi: "Najświeższe wiadomości o łysolku OZI-m Nie znamy jego przeszłości, jakiś sku.wiel przywiązał go pod Biedronką w Jedliczu i zostawił na pastwę losu. Ozi okazał się jednak młodym pieskiem, wet daje mu 2-3 lata, przez tą chorobę tak bidulek marnie wygląda. Ma bakteryjne zapalenie skóry, dostaje zastrzyki, jednak potrzebuje troskliwej opieki, żeby się z tego wylizać. Toleruje koty i psy, wypuszczony w jednym pomieszczeniu z dwoma kotami nie zwracał na nie uwagi, bez problemu dogaduje się z drugim samcem, towarzyszem niedoli, którego znał już z widzenia. Biegały sobie razem wesoło, zero agresji. Jeżeli zachowa się odpowiedni dystans i nie podchodzi za blisko jest wszystko w porządku, merda zamaszyście swoim długim ogonkiem, chętnie i delikatnie bierze smaczki z ręki i szczekaniem domaga się więcej. Jak tylko podejdzie się bliżej i próbuje go przytrzymać cały się trzęsie, podkula ogonek, boi się bardzo...Potrzebuje czasu, żeby zaufać człowiekowi. " Quote
MALWA Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jestem na zparoszenie Basi. Napisz Kochana co z pieskiem, i gdize ma pojechać. Rozumiem, ze kasa potrzebna, a nie jęczenie i lametowanie, bo akurat to psiakowi nie pomoże. Jesli będzie zbiórka, to proszę o konto. Jednorazowo coś podeślę. Quote
Felka z Bagien Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Ja również dorzucę choć grosik,bo więcej nie mogę. Quote
yolanovi Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) [quote name='AlfaLS']A mogłabyś też coś dowiedzieć się o kocie z tego samego miejsca? http://www.jpgkim.pl/zwierzak-kot-31122012-jedlicze-ul-wierzbowa,37.html Wygląda jak siedem nieszczęść a to na pewno piękne zwierzę było i będzie, jak dostanie szansę.... Bardzo proszę :modla:. Może tej dwójce uda się pomóc? dziewczyny, o kotka pytała już cioteczka fiorsteinbock i dowiedziała się, że kotkami zajął sie jakiś TOZ tamtejszy. Informacja o tym, że psiak ma trafić do schronu w Mielcu jest podobno nieprawdziwa, ma jechac do Olkusza :( Trzebaby sie dowiedzieć, czy ta jego choroba jest zakaźna. Jeśli tak to jakiś DT bez innych zwierzaków albo z możliwością izolowania byłby potrzebny. Edited January 17, 2013 by yolanovi Quote
bakusiowa Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Przyszłam na zaproszenie. Trzeba od razu zacząć zbierac deklaracje. Obiecałam Węgielkowi pieniążki ale nie zdążyłam już wysłać. W takim razie mogą byc dla tego biedaka. Quote
Anula Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jedynie finansowo, jednorazowo mogę wspomóc gdyby była potrzeba.Biedny maluch,jest śliczny,taki nakolankowy. Quote
Lili8522 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Dotarłam Ewu.... zaczyna mnie to przerastać powoli... Ale jest jakaś koncepcja DT? Zbieramy na hotelik? Może Anetka by go przyjeła? Quote
diana79 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 kolejne biedactwo :( na każdym kroku jest gorzej... trzeba go rozsyłać gdzie się da, może szybko znalazłby się jakiś DT dla niego idę rozsyłać na fb Quote
iwonamaj Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jestem... Już widziałam tego biedaka, dobrze, że ma swój watek. Sprawa mega pilna, chyba tylko 3 dni zostały...:-(... Co robimy??? Quote
Martika&Aischa Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 i ja jestem :( przeraża mnie ten ogrom biednych psiaków :( zapiszę bidulka :( Quote
jo ka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 zapisuję bidulke !! jak rozesłać wydarzenie na fb ? bo ja nie kumata w tym jestem :/ a tam groo znajomych ! może coś pomogą ? Quote
iwonamaj Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Na wydarzeniu u góry kliknij "wezmę udział", potem "zaproś znajomych" i na końcu pod zdjęciem tytułowym i lista biorących udział i zaproszonych "udostepnij" Quote
agusiazet Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jak tylko uda Wam się coś dla pieska dorzucę się z kasą:) Quote
Lili8522 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Wiecie co a Cioteczka Hałabajówka? Proponowała DT na wątku Tiny... może ona by go wzieła??????????????? Jest przecież mały i ugodowy a na transport się nazbiera Quote
AlfaLS Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Justyna Lipicka']ten kotek pojechał do dt i ma jechać do ds do Krakowa tu wydarze na fcb, jest napisane jaką chorobę skóry ma piesek http://www.facebook.com/events/314225035363779/ O Matko, jak dobrze! Spać przez niego nie mogłam... Quote
yolanovi Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Z Figusia będzie fajny, adopcyjny psiak tylko musi dostać szansę w DT na wyleczenie i zaufanie. W Olkuszu zginie Quote
inka33 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) A ja znowu mogę tylko tak pomóc... :oops: . . . . Podlinkowane. Częstujcie się, proszę... Edited January 17, 2013 by inka33 Quote
asiuniab Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 a kto jest tam na miejscu blisko psiaka??? Czy ktoś napisał do ciotki Hałabajówki??? Quote
yolanovi Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='asiuniab']a kto jest tam na miejscu blisko psiaka??? Czy ktoś napisał do ciotki Hałabajówki???[/QUOTE] Ja właśnie napisałam do Hałabajówki. Zapytałam o DT i zaporsiłam na wątek Figusia Quote
ewu Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='Lili8522']Dotarłam Ewu.... zaczyna mnie to przerastać powoli... Ale jest jakaś koncepcja DT? Zbieramy na hotelik? Może Anetka by go przyjeła?[/QUOTE] Tak myślałam... Quote
ewu Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 To ja zmienię imię i nazwę go Ozi bo będzie bałagan. Na FB jest Ozim. Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Zawołała mnie tutaj Yolanovi... jestem.... po raz kolejny złamało mi się serce.... Chciałabym pomóc jak umiem... powiadomię dziewczyny z Sanoka, może One coś zaradzą? U nich Maluszek przynajmniej dostałby jakąś szansę!!! Quote
fiorsteinbock Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='AlfaLS']A mogłabyś też coś dowiedzieć się o kocie z tego samego miejsca? http://www.jpgkim.pl/zwierzak-kot-31122012-jedlicze-ul-wierzbowa,37.html Wygląda jak siedem nieszczęść a to na pewno piękne zwierzę było i będzie, jak dostanie szansę.... Bardzo proszę :modla:. Może tej dwójce uda się pomóc? Dzwoniłam wczoraj ws. kota i zostały zabrane przez jakies Stowarzyszenie z Krosna. Bo okazało się, że tam przebywał nie tylko jeden kot. Quote
ewu Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 (edited) Rozmawiałam, Ozi ma dopiero 2 latka....Jest jeszcze drugi biedak... Edited January 17, 2013 by ewu Quote
Recommended Posts