__Lara Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Justyna Lipicka']Bydle to za słabe określenie dla Pana P.:angryy: Najgorsze jest to, że to jest jedna z wielu...za chwilę następna suczka tam urodzi, nikt w między czasie tam nie będzie, gościu zabije szczeniaki, przy dobrych wiatrach może oszczędzi matkę, zrobi miejsce na kolejne wyłapane psy od gmin które mają z nim podpisane umowy mimo, że schronisko nie istnieje od 2010 roku... Dla chętnych właśnie trwa bazarek na Barbórka zabranego z Olkusza 6grudnia oraz bdt iwoniam która wszystkie psy u siebie na dt ma zabrane z Olkusza...teraz ok 10 w tym chore szczeniaki...zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238564 A zyjemy niby w państwie prawa :shake: Quote
psina Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Może gmina dałaby pieniadze domowi tymczasowemu za agresorka zamiast płacić Olkuszowi, to byłoby już trochę kasy na początek i koniecznie pokazać im te jedlicką suczkę, za jaką opieke płacą, zresztą chyba dobrze wiedzą, bo wożą psy, to widzą Czy ktoś na tym wątku jest z krośnieńskiego KSOZ, chciałabym się skontaktować w sprawie Olkusza, przecież Krosno też tam wozi, jak można podpisać legalną umowę z nielegalnym schroniskiem? Quote
Justyna Lipicka Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='__Lara']A zyjemy niby w państwie prawa :shake:[/QUOTE] tylko niby... cały czas toczą się sprawy w sądach w sprawie Pana P. więc może w końcu...musimy mieć nadzieję! Quote
inka33 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Na, sunię ze szczeniakami pod śniegiem, Olkusz, itp. - brak słów... :bigcry: Ograniczę się więc do trzymania kciukasów za Sonika. :kciuki: Chłopaku, powodzenia! :) Quote
paula_t Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Justyna Lipicka']tylko niby... cały czas toczą się sprawy w sądach w sprawie Pana P. więc może w końcu...musimy mieć nadzieję![/QUOTE] Tylko sąd na czas procesu powinien jakoś zainteresować się sytuację i odsunąć Pana P. od prowadzenia schroniska, ale nie, po co?!:angryy: Ewu, pokasowała ogłoszenia Oziego (tekst+tytuł taki, jak na dogo), nie chciałam zapeszać, ale od kilku dni dostawałam maile w stylu: "a co to Oświęcim, że ma umrzeć w schronisku?" i to jest jedno z delikatniejszych, więc miała dość odbierania takich głupot. Quote
inka33 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 O, matko... :-o "ludziom" się nudzi...?! :angryy: Quote
Felka z Bagien Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='paula_t']Tylko sąd na czas procesu powinien jakoś zainteresować się sytuację i odsunąć Pana P. od prowadzenia schroniska, ale nie, po co?!:angryy: Ewu, pokasowała ogłoszenia Oziego (tekst+tytuł taki, jak na dogo), nie chciałam zapeszać, ale od kilku dni dostawałam maile w stylu: "a co to Oświęcim, że ma umrzeć w schronisku?" i to jest jedno z delikatniejszych, więc miała dość odbierania takich głupot.[/QUOTE] Ale chyba pan P. miał już kilka wyroków i zakaz przyjmowania zwierząt.No ale taką mamy demokrację i sprawiedliwość, jaki naród. Quote
maarit Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Wysłałam 30 zł tytułem "Jedlicze" nie wiem który pilniej potrzebuje czy agresor czy sunia. Lepiej wiecie na którego potrzeba. Quote
ewu Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Sonik dojechał z Krakowa, Śpi sobie po obiadku w Gliwicach. Rano wyruszamy do Wrocławia gdzie czeka stęskniona Pańcia z ds:) Jest cudny , taki york XXXXL:) To jeszcze szczeniak:)Był bardzo grzeczny w pociągu:) Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='psina']Może gmina dałaby pieniadze domowi tymczasowemu za agresorka zamiast płacić Olkuszowi, to byłoby już trochę kasy na początek i koniecznie pokazać im te jedlicką suczkę, za jaką opieke płacą, zresztą chyba dobrze wiedzą, bo wożą psy, to widzą Czy ktoś na tym wątku jest z krośnieńskiego KSOZ, chciałabym się skontaktować w sprawie Olkusza, przecież Krosno też tam wozi, jak można podpisać legalną umowę z nielegalnym schroniskiem?[/QUOTE] W sprawie Shangi będziemy rozmawiać z gminą Chorkówka, bo stamtąd jest pies i właśnie mamy przedstawić im pomysł hoteliku. Gmina Jedlicze w ubiegłym roku woziła psy do Olkusza (na pewno pokażemy im ta suke i sprawdzimy dokładnie w papierach, kiedy dokładnie trafiła do Pałki, będzie wtedy wiadomo, czy była już szczenna, czy "stało się " to w Olkuszu. JPGKiM ma podpisaną umowę na wyłapywanie psów z okolicznych gmin, które z kolei mają jakimś cudem zawarty "układ" z Pałką i ten bierze ich psy, choć LEGALNIE NIE MOŻE TEGO ROBIĆ !!! Jesteśmy na etapie uświadamiania urzędników, bo na Dogomanii nie wszyscy maja pojęcie, co tam się wyprawia, a co dopiero zwykli urzędnicy, którzy nie są w ogóle w temacie... Krosno NIE WOZI psów do żadnego schroniska, UM ma przytulisko, którym zajmują się nieliczni odpowiedzialni członkowie Ksoz oraz wolontariusze. Zarząd Ksoz-u to jedna wielka pomyłka, nawet nie ma się tam po co wybierać, są tam osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie bezdomnych zwierząt, liczy się tylko biurokracja: pisma, papiery itp Jeśli chodzi o sprawę Jedlicze-Olkusz, to skrzyknęła się grupa osób, którym zależy NAPRAWDĘ na losie zwierząt, Zarząd Ksoz z uratowaniem zwierzaków z jedlickiej przechowalni NIE MA NIC WSPÓLNEGO, poza tym, że grzecznościowo zamieścili informację o zwierzakach z Jedlicza na swojej stronie i wydarzenie na swoim fb. Była to błyskawiczna, bezinteresowna akcja, za prywatne pieniądze, z których został pokryty koszt wizyty u weta Oziego i Sonika, szczepienie Sonika i transport zwierzaków do nowych domów. Gdyby trzeba było prosić o zgodę Zarząd Ksoz, zwierzaki nadal siedziałyby w Jedliczu i pewnie nie zdążylibyśmy ich uratować przed wywozem do schroniska, trzeba by było pisać pisma, czekać na odpowiedź, a na końcu usłyszelibyśmy, że nie możemy pomóc, bo to nie "nasza" gmina, chociaż w statucie Ksoz-u jak byk jest napisane, że "terenem działanie stowarzyszenia jest obszar Rzeczypospolitej Polskiej". Myślę, że nic więcej już pisać nie trzeba... Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 (edited) P. Pałka dostaje od gminy ok. 2 tyś za przyjęcie do swojej mordowni jednego psa !!!!!!!!!!!!!! To nie jest wyssane z palca, proszę sobie poczytać i obejrzeć: http://www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1296105 http://proanimals.org/olkusz Edited January 21, 2013 by JaMnIŚ_Jogi Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='ewu']Sonik dojechał z Krakowa, Śpi sobie po obiadku w Gliwicach. Rano wyruszamy do Wrocławia gdzie czeka stęskniona Pańcia z ds:) Jest cudny , taki york XXXXL:) To jeszcze szczeniak:)Był bardzo grzeczny w pociągu:) W drodze do Krakowa: przesiadka... Był bardzo przestraszony, w końcu pierwszy raz spacerował po Galerii Krakowskiej ;) i pewnie pierwszy raz w życiu widziała tylu dziwnych ludzi na raz, tyle samochodów i wielkie, głośne pociągi, a czekała go jeszcze długa podróż pociągiem... Quote
ewu Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 W pociągu wlazł na moje kolana i doszedł szybko do wniosku,że nie "taki diabeł straszny..." Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='ewu']W pociągu wlazł na moje kolana i doszedł szybko do wniosku,że nie "taki diabeł straszny..."[/QUOTE] Powodzenia jutro :) Quote
Panna Marple Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='ewu']W pociągu wlazł na moje kolana i doszedł szybko do wniosku,że nie "taki diabeł straszny..."[/QUOTE] ewu, ja nie chcę Cię straszyć, ale z lotami do UK są jaja tragiczne ostatnio. Moja córka wróciła w sobotę z Londynu i był to chyba ostatni dzień w miarę normalnych lotów:-( Quote
maarit Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Felka z Bagien']To piesio leci do UK?[/QUOTE] Nie psiak tylko chyba ewu ;) Quote
paula_t Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Ewu, jesteś niesamowita, czasem brak mi słów dla tego co robisz... Cudownie, że Sonik już bezpieczny i niedługo będzie grzał doopkę w nowym domku:loveu: Quote
wojtuś Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='ewu']Sonik dojechał z Krakowa, Śpi sobie po obiadku w Gliwicach. Rano wyruszamy do Wrocławia gdzie czeka stęskniona Pańcia z ds:) Jest cudny , taki york XXXXL:) To jeszcze szczeniak:)Był bardzo grzeczny w pociągu:)[/QUOTE] [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Powodzenia jutro :)[/QUOTE] Basiu :loveu: Też Wam życzę powodzenia jutro w drodze do Wrocławia ;) Quote
ewu Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='wojtuś']Basiu :loveu: Też Wam życzę powodzenia jutro w drodze do Wrocławia ;)[/QUOTE] Dziękuję:) Quote
ewu Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='Felka z Bagien']Chwała Bogu![/QUOTE] No kurcze ewu to może lecieć z przygodami , byle nie z pieskiem:mad::mad::eviltong::eviltong: Quote
ewu Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='Panna Marple']ewu, ja nie chcę Cię straszyć, ale z lotami do UK są jaja tragiczne ostatnio. Moja córka wróciła w sobotę z Londynu i był to chyba ostatni dzień w miarę normalnych lotów:-([/QUOTE] O siebie się nie martwię, wiesz :" gniotsa nie łamiotsa":) ale lecę z 8-mio miesięcznym dzieckiem....:( Quote
psina Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']W sprawie Shangi będziemy rozmawiać z gminą Chorkówka, bo stamtąd jest pies i właśnie mamy przedstawić im pomysł hoteliku. Gmina Jedlicze w ubiegłym roku woziła psy do Olkusza (na pewno pokażemy im ta suke i sprawdzimy dokładnie w papierach, kiedy dokładnie trafiła do Pałki, będzie wtedy wiadomo, czy była już szczenna, czy "stało się " to w Olkuszu. JPGKiM ma podpisaną umowę na wyłapywanie psów z okolicznych gmin, które z kolei mają jakimś cudem zawarty "układ" z Pałką i ten bierze ich psy, choć LEGALNIE NIE MOŻE TEGO ROBIĆ !!! Jesteśmy na etapie uświadamiania urzędników, bo na Dogomanii nie wszyscy maja pojęcie, co tam się wyprawia, a co dopiero zwykli urzędnicy, którzy nie są w ogóle w temacie... Krosno NIE WOZI psów do żadnego schroniska, UM ma przytulisko, którym zajmują się nieliczni odpowiedzialni członkowie Ksoz oraz wolontariusze. Zarząd Ksoz-u to jedna wielka pomyłka, nawet nie ma się tam po co wybierać, są tam osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie bezdomnych zwierząt, liczy się tylko biurokracja: pisma, papiery itp Jeśli chodzi o sprawę Jedlicze-Olkusz, to skrzyknęła się grupa osób, którym zależy NAPRAWDĘ na losie zwierząt, Zarząd Ksoz z uratowaniem zwierzaków z jedlickiej przechowalni NIE MA NIC WSPÓLNEGO, poza tym, że grzecznościowo zamieścili informację o zwierzakach z Jedlicza na swojej stronie i wydarzenie na swoim fb. Była to błyskawiczna, bezinteresowna akcja, za prywatne pieniądze, z których został pokryty koszt wizyty u weta Oziego i Sonika, szczepienie Sonika i transport zwierzaków do nowych domów. Gdyby trzeba było prosić o zgodę Zarząd Ksoz, zwierzaki nadal siedziałyby w Jedliczu i pewnie nie zdążylibyśmy ich uratować przed wywozem do schroniska, trzeba by było pisać pisma, czekać na odpowiedź, a na końcu usłyszelibyśmy, że nie możemy pomóc, bo to nie "nasza" gmina, chociaż w statucie Ksoz-u jak byk jest napisane, że "terenem działanie stowarzyszenia jest obszar Rzeczypospolitej Polskiej". Myślę, że nic więcej już pisać nie trzeba... Dzięki za odpowiedź! Przepraszam, że zidentyfikowałam Ciebie z KSOZ - em , ale jak zobaczyłam ,ze jesteś z Krosna i widziałam wpisy na stronie KSOZ - u, to po prostu pomyślałam że Ty i twoi "wspólnicy" jesteście z KSOZ - u. Szkoda t takim razie że śóż tak działa, bo potrzebna jest taka organizacja na naszym terenie, ale taka z 'jajami'. Wyslałam zreztą do nich dwa maile z informacją o Olkuszu i pewnej ciekawej kwestii prawnej, którą można poruszyć w rozmowach z gminami, o czym chetnie napiszę ci na prywatny kontakt. Ze za prywatne pieniądze przeprowadzono akcję ratowania tych zwierzaków, to wiem, bo sama wpłaciłam 50 zł na ten cel i zawsze w kazdej nastepnej akcji pomogę w miarę wiedzy i możliwości. Jeżeli chodzi o Krosno, to ze strony internetowej www.ekrosno.pl, gdzie jest opisane przytulisko wynika, że zwierzęta są tam podobnie jak w Jedliczu przechowywane 2 tygodnie i wywożone do schroniska: "Zwierzęta przebywają w Przytulisku przez okres kwarantanny, wynoszący ok. 2 tygodni. Jeśli w tym czasie nie zostaną przygarnięte lub odebrane przez właściciela, to są przekazywane do schroniska. Właściciel zwierzęcia może je debrać po opłaceniu kosztów poniesionych przez REMONDIS KROeko Sp. z o.o. związanych z wyłapaniem oraz kosztów opieki podczas pobytu psa lub kota w przytulisku. Quote
Recommended Posts