Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Bydle to za słabe określenie dla Pana P.:angryy:
Najgorsze jest to, że to jest jedna z wielu...za chwilę następna suczka tam urodzi, nikt w między czasie tam nie będzie, gościu zabije szczeniaki, przy dobrych wiatrach może oszczędzi matkę, zrobi miejsce na kolejne wyłapane psy od gmin które mają z nim podpisane umowy mimo, że schronisko nie istnieje od 2010 roku...

Dla chętnych właśnie trwa bazarek na Barbórka zabranego z Olkusza 6grudnia oraz bdt iwoniam która wszystkie psy u siebie na dt ma zabrane z Olkusza...teraz ok 10 w tym chore szczeniaki...zapraszam:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/238564

A zyjemy niby w państwie prawa :shake:

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może gmina dałaby pieniadze domowi tymczasowemu za agresorka zamiast płacić Olkuszowi, to byłoby już trochę kasy na początek i koniecznie pokazać im te jedlicką suczkę, za jaką opieke płacą, zresztą chyba dobrze wiedzą, bo wożą psy, to widzą
Czy ktoś na tym wątku jest z krośnieńskiego KSOZ, chciałabym się skontaktować w sprawie Olkusza, przecież Krosno też tam wozi, jak można podpisać legalną umowę z nielegalnym schroniskiem?

Posted

Na, sunię ze szczeniakami pod śniegiem, Olkusz, itp. - brak słów... :bigcry:

Ograniczę się więc do trzymania kciukasów za Sonika. :kciuki:
Chłopaku, powodzenia! :)

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']tylko niby...
cały czas toczą się sprawy w sądach w sprawie Pana P. więc może w końcu...musimy mieć nadzieję![/QUOTE]

Tylko sąd na czas procesu powinien jakoś zainteresować się sytuację i odsunąć Pana P. od prowadzenia schroniska, ale nie, po co?!:angryy:
Ewu, pokasowała ogłoszenia Oziego (tekst+tytuł taki, jak na dogo), nie chciałam zapeszać, ale od kilku dni dostawałam maile w stylu: "a co to Oświęcim, że ma umrzeć w schronisku?" i to jest jedno z delikatniejszych, więc miała dość odbierania takich głupot.

Posted

[quote name='paula_t']Tylko sąd na czas procesu powinien jakoś zainteresować się sytuację i odsunąć Pana P. od prowadzenia schroniska, ale nie, po co?!:angryy:
Ewu, pokasowała ogłoszenia Oziego (tekst+tytuł taki, jak na dogo), nie chciałam zapeszać, ale od kilku dni dostawałam maile w stylu: "a co to Oświęcim, że ma umrzeć w schronisku?" i to jest jedno z delikatniejszych, więc miała dość odbierania takich głupot.[/QUOTE]
Ale chyba pan P. miał już kilka wyroków i zakaz przyjmowania zwierząt.No ale taką mamy demokrację i sprawiedliwość, jaki naród.

Posted

Sonik dojechał z Krakowa, Śpi sobie po obiadku w Gliwicach. Rano wyruszamy do Wrocławia gdzie czeka stęskniona Pańcia z ds:)
Jest cudny , taki york XXXXL:)
To jeszcze szczeniak:)Był bardzo grzeczny w pociągu:)

Posted

[quote name='psina']Może gmina dałaby pieniadze domowi tymczasowemu za agresorka zamiast płacić Olkuszowi, to byłoby już trochę kasy na początek i koniecznie pokazać im te jedlicką suczkę, za jaką opieke płacą, zresztą chyba dobrze wiedzą, bo wożą psy, to widzą
Czy ktoś na tym wątku jest z krośnieńskiego KSOZ, chciałabym się skontaktować w sprawie Olkusza, przecież Krosno też tam wozi, jak można podpisać legalną umowę z nielegalnym schroniskiem?[/QUOTE]

W sprawie Shangi będziemy rozmawiać z gminą Chorkówka, bo stamtąd jest pies i właśnie mamy przedstawić im pomysł hoteliku.
Gmina Jedlicze w ubiegłym roku woziła psy do Olkusza (na pewno pokażemy im ta suke i sprawdzimy dokładnie w papierach, kiedy dokładnie trafiła do Pałki, będzie wtedy wiadomo, czy była już szczenna, czy "stało się " to w Olkuszu.
JPGKiM ma podpisaną umowę na wyłapywanie psów z okolicznych gmin, które z kolei mają jakimś cudem zawarty "układ" z Pałką i ten bierze ich psy, choć LEGALNIE NIE MOŻE TEGO ROBIĆ !!!
Jesteśmy na etapie uświadamiania urzędników, bo na Dogomanii nie wszyscy maja pojęcie, co tam się wyprawia, a co dopiero zwykli urzędnicy, którzy nie są w ogóle w temacie...
Krosno NIE WOZI psów do żadnego schroniska, UM ma przytulisko, którym zajmują się nieliczni odpowiedzialni członkowie Ksoz oraz wolontariusze.
Zarząd Ksoz-u to jedna wielka pomyłka, nawet nie ma się tam po co wybierać, są tam osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie bezdomnych zwierząt, liczy się tylko biurokracja: pisma, papiery itp
Jeśli chodzi o sprawę Jedlicze-Olkusz, to skrzyknęła się grupa osób, którym zależy NAPRAWDĘ na losie zwierząt, Zarząd Ksoz z uratowaniem zwierzaków z jedlickiej przechowalni NIE MA NIC WSPÓLNEGO, poza tym, że grzecznościowo zamieścili informację o zwierzakach z Jedlicza na swojej stronie i wydarzenie na swoim fb. Była to błyskawiczna, bezinteresowna akcja, za prywatne pieniądze, z których został pokryty koszt wizyty u weta Oziego i Sonika, szczepienie Sonika i transport zwierzaków do nowych domów. Gdyby trzeba było prosić o zgodę Zarząd Ksoz, zwierzaki nadal siedziałyby w Jedliczu i pewnie nie zdążylibyśmy ich uratować przed wywozem do schroniska, trzeba by było pisać pisma, czekać na odpowiedź, a na końcu usłyszelibyśmy, że nie możemy pomóc, bo to nie "nasza" gmina, chociaż w statucie Ksoz-u jak byk jest napisane, że "terenem działanie stowarzyszenia jest obszar Rzeczypospolitej Polskiej".
Myślę, że nic więcej już pisać nie trzeba...

Posted

[quote name='ewu']Sonik dojechał z Krakowa, Śpi sobie po obiadku w Gliwicach. Rano wyruszamy do Wrocławia gdzie czeka stęskniona Pańcia z ds:)
To jeszcze szczeniak:)Był bardzo grzeczny w pociągu:)

W drodze do Krakowa:

przesiadka...

Był bardzo przestraszony, w końcu pierwszy raz spacerował po Galerii Krakowskiej ;) i pewnie pierwszy raz w życiu widziała tylu dziwnych ludzi na raz, tyle samochodów i wielkie, głośne pociągi, a czekała go jeszcze długa podróż pociągiem...

Posted

[quote name='ewu']W pociągu wlazł na moje kolana i doszedł szybko do wniosku,że nie "taki diabeł straszny..."[/QUOTE] ewu, ja nie chcę Cię straszyć, ale z lotami do UK są jaja tragiczne ostatnio. Moja córka wróciła w sobotę z Londynu i był to chyba ostatni dzień w miarę normalnych lotów:-(

Posted

[quote name='ewu']Sonik dojechał z Krakowa, Śpi sobie po obiadku w Gliwicach. Rano wyruszamy do Wrocławia gdzie czeka stęskniona Pańcia z ds:)
To jeszcze szczeniak:)Był bardzo grzeczny w pociągu:)[/QUOTE]

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Powodzenia jutro :)[/QUOTE]
Basiu :loveu:
Też Wam życzę powodzenia jutro w drodze do Wrocławia ;)

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Chwała Bogu![/QUOTE]
No kurcze ewu to może lecieć z przygodami , byle nie z pieskiem:mad::mad::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='Panna Marple']ewu, ja nie chcę Cię straszyć, ale z lotami do UK są jaja tragiczne ostatnio. Moja córka wróciła w sobotę z Londynu i był to chyba ostatni dzień w miarę normalnych lotów:-([/QUOTE]
O siebie się nie martwię, wiesz :" gniotsa nie łamiotsa":) ale lecę z 8-mio miesięcznym dzieckiem....:(

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']W sprawie Shangi będziemy rozmawiać z gminą Chorkówka, bo stamtąd jest pies i właśnie mamy przedstawić im pomysł hoteliku.
Gmina Jedlicze w ubiegłym roku woziła psy do Olkusza (na pewno pokażemy im ta suke i sprawdzimy dokładnie w papierach, kiedy dokładnie trafiła do Pałki, będzie wtedy wiadomo, czy była już szczenna, czy "stało się " to w Olkuszu.
JPGKiM ma podpisaną umowę na wyłapywanie psów z okolicznych gmin, które z kolei mają jakimś cudem zawarty "układ" z Pałką i ten bierze ich psy, choć LEGALNIE NIE MOŻE TEGO ROBIĆ !!!
Jesteśmy na etapie uświadamiania urzędników, bo na Dogomanii nie wszyscy maja pojęcie, co tam się wyprawia, a co dopiero zwykli urzędnicy, którzy nie są w ogóle w temacie...
Krosno NIE WOZI psów do żadnego schroniska, UM ma przytulisko, którym zajmują się nieliczni odpowiedzialni członkowie Ksoz oraz wolontariusze.
Zarząd Ksoz-u to jedna wielka pomyłka, nawet nie ma się tam po co wybierać, są tam osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie bezdomnych zwierząt, liczy się tylko biurokracja: pisma, papiery itp
Jeśli chodzi o sprawę Jedlicze-Olkusz, to skrzyknęła się grupa osób, którym zależy NAPRAWDĘ na losie zwierząt, Zarząd Ksoz z uratowaniem zwierzaków z jedlickiej przechowalni NIE MA NIC WSPÓLNEGO, poza tym, że grzecznościowo zamieścili informację o zwierzakach z Jedlicza na swojej stronie i wydarzenie na swoim fb. Była to błyskawiczna, bezinteresowna akcja, za prywatne pieniądze, z których został pokryty koszt wizyty u weta Oziego i Sonika, szczepienie Sonika i transport zwierzaków do nowych domów. Gdyby trzeba było prosić o zgodę Zarząd Ksoz, zwierzaki nadal siedziałyby w Jedliczu i pewnie nie zdążylibyśmy ich uratować przed wywozem do schroniska, trzeba by było pisać pisma, czekać na odpowiedź, a na końcu usłyszelibyśmy, że nie możemy pomóc, bo to nie "nasza" gmina, chociaż w statucie Ksoz-u jak byk jest napisane, że "terenem działanie stowarzyszenia jest obszar Rzeczypospolitej Polskiej".
Myślę, że nic więcej już pisać nie trzeba...

Dzięki za odpowiedź!
Przepraszam, że zidentyfikowałam Ciebie z KSOZ - em , ale jak zobaczyłam ,ze jesteś z Krosna i widziałam wpisy na stronie KSOZ - u, to po prostu pomyślałam że Ty i twoi "wspólnicy" jesteście z KSOZ - u. Szkoda t takim razie że śóż tak działa, bo potrzebna jest taka organizacja na naszym terenie, ale taka z 'jajami'. Wyslałam zreztą do nich dwa maile z informacją o Olkuszu i pewnej ciekawej kwestii prawnej, którą można poruszyć w rozmowach z gminami, o czym chetnie napiszę ci na prywatny kontakt.
Ze za prywatne pieniądze przeprowadzono akcję ratowania tych zwierzaków, to wiem, bo sama wpłaciłam 50 zł na ten cel i zawsze w kazdej nastepnej akcji pomogę w miarę wiedzy i możliwości.
Jeżeli chodzi o Krosno, to ze strony internetowej www.ekrosno.pl, gdzie jest opisane przytulisko wynika, że zwierzęta są tam podobnie jak w Jedliczu przechowywane 2 tygodnie i wywożone do schroniska:
"Zwierzęta przebywają w Przytulisku przez okres kwarantanny, wynoszący ok. 2 tygodni. Jeśli w tym czasie nie zostaną przygarnięte lub odebrane przez właściciela, to są przekazywane do schroniska. Właściciel zwierzęcia może je debrać po opłaceniu kosztów poniesionych przez REMONDIS KROeko Sp. z o.o. związanych z wyłapaniem oraz kosztów opieki podczas pobytu psa lub kota w przytulisku.