Martika&Aischa Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 To ja poproszę o nakarmienie psiaka :) Dziękuję :) Dziewczynki to nic nie kosztuje a psiaki nie będą głodne! http://www.karmimypsiaki.pl/ Quote
Martika&Aischa Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 o mój boże :( i to jest właśnie Olkusz ...... :( Quote
rzepek Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Nie zdążyłam wpłacić na Ozzika -to teraz na kogo? Na Sonika? na tą sunię z małymi?? Quote
paula_t Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Jezusińku, to się nigdy nie skończy :( Sunia i szczeniaki na -10 stopni Celsjusza na zewnątrz, na śniegu i śniegiem pokryte :( Quote
iwonamaj Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Nie wiadomo, czy w ogóle przeżyły :(... Na FB trwa debata... Quote
Felka z Bagien Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Masakra! Za to już powinien świat oglądać zza krat "wybawca".Scyzoryki się otwierają! Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Jestem , umrę przez to dogo.....:( Wczoraj uratowaliśmy 5 szczeniaków , w sumie 11 i trzeba je zaszczepić i odrobaczyć. Nie wiem skąd wezmę pieniądze bo jeszcze kenel i karma potrzebna .. A tu jeszcze gorsza tragedia ... Boże jak im pomóc, takie okruszki...:( Bezduszni , podli ludzie , po diabła idą pracować w schroniskach , kanalie.... Quote
Gabi79 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Weszłam w nadziei na dobre informacje i ta biedna sunia ze szczeniakami mnie po prostu dobiła, przecież one są pokryte śniegiem:angryy: Czy sunia ma osobny wątek? Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Jutro rano wyruszam po Sonika. Jesteśmy umówione:) Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [quote name='Gabi79']Weszłam w nadziei na dobre informacje i ta biedna sunia ze szczeniakami mnie po prostu dobiła, przecież one są pokryte śniegiem:angryy: Czy sunia ma osobny wątek?[/QUOTE] Wątpię... to jest przerażające... Quote
Panna Marple Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='Gabi79']Weszłam w nadziei na dobre informacje i ta biedna sunia ze szczeniakami mnie po prostu dobiła, przecież one są pokryte śniegiem:angryy: Czy sunia ma osobny wątek?[/QUOTE] Psów takich jak ta sunia są tam dziesiątki:angryy:, sporo gmin ma z tym gościem podpisaną umowę:diabloti:, a on ma sporo spraw w sądzie... I co? I nic. Ta zbrodnia trwa nadal. Z ogromnym poświęceniem ratuje te psiaki iwoniam Quote
gosiaczek1984 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 to jest straszne,ten śnieg na tych maluchach,tragedia Quote
wojtuś Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='ewu']Jutro rano wyruszam po Sonika. Jesteśmy umówione:)[/QUOTE] Dobrej i szczęśliwej drogi Basiu :) Sonik pojedzie po nowe życie w swoim domku :) Quote
gosiaczek1984 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Taka propozycja jest na wątku Labki w potrzebie,może przyjęli by sunie ze szczeniakami ( na ostatniej stronie wątku tzn,3) http://www.dogomania.pl/forum/threads/238732-Labkowata-Misia-z-Bia%C5%82ej-Podlaskiej-nie-chce-jeszcze-przekracza%C4%87-TM%21Pom%C3%B3%C5%BCmy-jej%21/page3 Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [quote name='wojtuś']Dobrej i szczęśliwej drogi Basiu :) Sonik pojedzie po nowe życie w swoim domku :)[/QUOTE] Dziękiuję:) Quote
MALWA Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Rety ile wiaodmosci! Ozik szczęsliwy, Sonik szcżęsliwy, a suńka ze szczylami na trawie, na śniegu........ Czy tu zostały jakieś pieniądze ze zbiórek? Moze faktycznie przeznaczyć na sunię, tylko gdzie ją dać, co z maluchami? Quote
gosiaczek1984 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Oferta zlożona Misi:to ta wiadomość dla Labkowej ,może trzeba by było zapytać ich o sunię "Przeczytajcie,proszę,uważnie ofert,którą dostałam: "Fundacja Pomocy Zwierzętom „Przystań” oferuje pomoc w postaci przyjęcia kilku psiaków do domu tymczasowego. Psiaki mogą przebywać w domku lub obszernych, drewnianych kojcach, to w zależności od ich stanu i potrzeb. Pomożemy znaleźć im stałego opiekuna. Kierunkowe wykształcenie i wieloletnie doświadczenie sprawiają, że chętnie zajmiemy się tymi, które potrzebują socjalizacji wtórnej, wykształcenia lepszych relacji z otoczeniem. Jest wśród nas doktor genetyki, socjolog o specjalności praca społeczna i pomoc socjalna, hodowca , który może pochwalić się zwycięzcą polski psów pracujących i coraz większe grono młodszych zapaleńców, którym los zwierząt nie jest obojętny. Zapraszamy do współpracy. Jako fundacja działamy od 2012-10-25, KRS0000436700.Przepiękna lokalizacja w Parku Krajobrazowym Międzyrzecza Warty i Widawki, miejscowość Ligota, gmina Burzenin. Docelowo dysponujemy działką o łącznej powierzchni 4,5h. Położenie od drogi asfaltowej łączącej Sieradz i Burzenin do koryta rzeki Warty włącznie. Na działce znajduje się dom wykorzystywany na potrzeby fundacji. Jego przeznaczenie to schronienie dla opiekuna i psiaków. Wewnątrz podłogi wyłożone płytkami antypoślizgowymi. Na potrzeby zwierzaków dom ogrzewany kominkiem. Obecnie możemy udostępnić również 3 kojce. Typowa metalowa konstrukcja 3x2 została obudowana deskami, jak widać na załączonych zdjęciach posiada drewnianą podłogę i w pełni deskowany, kryty papą dach. Dwa pozostałe o wymiarach 2x2 z podłogą z kostki brukowej, wykonane z drewna. Wiosną planujemy rozbudowę. Dotychczas wszystko robimy z własnych środków. Opieka nad zwierzętami sprawowana jest przez osoby kompetentne i odpowiedzialne. Na miejscu mieszka lekarz weterynarii, dostępny 24 godziny na dobę, wielki miłośnik i obrońca praw zwierząt. Pomimo dwu miesięcznej działalności przeprowadziliśmy 6 adopcji kociaków. Zwierzęta pozostają pod stałą opieką specjalistów. W trakcie realizacji jest plac szkoleniowy, który prowadziła będzie osoba współpracująca z K9. Istnieje możliwość socjalizacji wtórnej i szkolenia psów oddanych pod opiekę. Prezentacja warunków stworzonych zwierzakom: http://youtu.be/LI3ZtB3GOdM Nasza oferta pomocy to przyjęcie psiaków do domku tymczasowego a nie na hotelik. Nie ma mowy o opłatach za dzień pobytu tzw. „pobytowe”, albowiem statutowo jesteśmy fundacją NON-PROFIT. Z waszej strony liczylibyśmy na zwrot pieniążków za karmę i ewentualne leki ( to oczywiście w przypadku piesków wymagających leczenia), albowiem współpracujący z nami weterynarz nie bierze pieniążków za tak zwaną „wizytę”. Psiak oddany pod naszą opiekę tylko zyskuje. Jest traktowany indywidualnie, przechodzi socjalizacje wtórną w której zawsze uwzględniamy jego niezbywalne cechy, akceptujemy częściową niezależność od człowieka i naszego racjonalnego świata. Adoptuje się do życia rodzinnego, uczy się nowych dla niego reguł gry. Możliwa jest również szkolenie z wyznaczeniem konkretnej roli jako psiaka obronnego, stróżującego, rozrywkowego, przeciętnego towarzysza życia codziennego, terapeuty, to oczywiście w zależności od predyspozycji. Istotnym jest to, że jesteśmy w stanie pomóc w znalezieniu domu stałego." Quote
gosiaczek1984 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 wystarczy kliknąc ,a tak wiele pomożesz http://www.karmimypsiaki.pl/karmienie/potwierdz Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [quote name='gosiaczek1984']Oferta zlożona Misi:to ta wiadomość dla Labkowej ,może trzeba by było zapytać ich o sunię "Przeczytajcie,proszę,uważnie ofert,którą dostałam: "Fundacja Pomocy Zwierzętom „Przystań” oferuje pomoc w postaci przyjęcia kilku psiaków do domu tymczasowego. Psiaki mogą przebywać w domku lub obszernych, drewnianych kojcach, to w zależności od ich stanu i potrzeb. Pomożemy znaleźć im stałego opiekuna. Kierunkowe wykształcenie i wieloletnie doświadczenie sprawiają, że chętnie zajmiemy się tymi, które potrzebują socjalizacji wtórnej, wykształcenia lepszych relacji z otoczeniem. Jest wśród nas doktor genetyki, socjolog o specjalności praca społeczna i pomoc socjalna, hodowca , który może pochwalić się zwycięzcą polski psów pracujących i coraz większe grono młodszych zapaleńców, którym los zwierząt nie jest obojętny. Zapraszamy do współpracy. Jako fundacja działamy od 2012-10-25, KRS0000436700.Przepiękna lokalizacja w Parku Krajobrazowym Międzyrzecza Warty i Widawki, miejscowość Ligota, gmina Burzenin. Docelowo dysponujemy działką o łącznej powierzchni 4,5h. Położenie od drogi asfaltowej łączącej Sieradz i Burzenin do koryta rzeki Warty włącznie. Na działce znajduje się dom wykorzystywany na potrzeby fundacji. Jego przeznaczenie to schronienie dla opiekuna i psiaków. Wewnątrz podłogi wyłożone płytkami antypoślizgowymi. Na potrzeby zwierzaków dom ogrzewany kominkiem. Obecnie możemy udostępnić również 3 kojce. Typowa metalowa konstrukcja 3x2 została obudowana deskami, jak widać na załączonych zdjęciach posiada drewnianą podłogę i w pełni deskowany, kryty papą dach. Dwa pozostałe o wymiarach 2x2 z podłogą z kostki brukowej, wykonane z drewna. Wiosną planujemy rozbudowę. Dotychczas wszystko robimy z własnych środków. Opieka nad zwierzętami sprawowana jest przez osoby kompetentne i odpowiedzialne. Na miejscu mieszka lekarz weterynarii, dostępny 24 godziny na dobę, wielki miłośnik i obrońca praw zwierząt. Pomimo dwu miesięcznej działalności przeprowadziliśmy 6 adopcji kociaków. Zwierzęta pozostają pod stałą opieką specjalistów. W trakcie realizacji jest plac szkoleniowy, który prowadziła będzie osoba współpracująca z K9. Istnieje możliwość socjalizacji wtórnej i szkolenia psów oddanych pod opiekę. Prezentacja warunków stworzonych zwierzakom: http://youtu.be/LI3ZtB3GOdM Nasza oferta pomocy to przyjęcie psiaków do domku tymczasowego a nie na hotelik. Nie ma mowy o opłatach za dzień pobytu tzw. „pobytowe”, albowiem statutowo jesteśmy fundacją NON-PROFIT. Z waszej strony liczylibyśmy na zwrot pieniążków za karmę i ewentualne leki ( to oczywiście w przypadku piesków wymagających leczenia), albowiem współpracujący z nami weterynarz nie bierze pieniążków za tak zwaną „wizytę”. Psiak oddany pod naszą opiekę tylko zyskuje. Jest traktowany indywidualnie, przechodzi socjalizacje wtórną w której zawsze uwzględniamy jego niezbywalne cechy, akceptujemy częściową niezależność od człowieka i naszego racjonalnego świata. Adoptuje się do życia rodzinnego, uczy się nowych dla niego reguł gry. Możliwa jest również szkolenie z wyznaczeniem konkretnej roli jako psiaka obronnego, stróżującego, rozrywkowego, przeciętnego towarzysza życia codziennego, terapeuty, to oczywiście w zależności od predyspozycji. Istotnym jest to, że jesteśmy w stanie pomóc w znalezieniu domu stałego." Pytaj , koniecznie.... Quote
__Lara Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Zdjęcie suni ze szczeniaczkami mnie rozwaliło :((((((((((((((((((((((((((((((( przecież one nie mogą zostać na tym mrozie!!!! Co za bydle kieruje tą mordownią :placz::placz::placz: Quote
gosiaczek1984 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='ewu']Pytaj , koniecznie.... kochana tylko,że ja jestem miesiąć na dogo i kompletnie się na tym nie znam,nie wiem jak to sie załatwia,może dziewczyny znające się na tym zadzwoniły by tam Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Cioteczki pytajcie , ja nie pomogę bo jutro i we wtorek mam transport psa pociągiem , kawał drogi więc nie będę na dogo.. We środę wylatuję z Polski.. Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 (edited) Lara kochana spytaj. Edited January 20, 2013 by ewu Quote
gosiaczek1984 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='ewu']Lara kochana spytaj.[/QUOTE] super by było bo ja jestem kompletnym laikiem :) Quote
Justyna Lipicka Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='__Lara']Zdjęcie suni ze szczeniaczkami mnie rozwaliło :((((((((((((((((((((((((((((((( przecież one nie mogą zostać na tym mrozie!!!! Co za bydle kieruje tą mordownią :placz::placz::placz: Bydle to za słabe określenie dla Pana P.:angryy: Najgorsze jest to, że to jest jedna z wielu...za chwilę następna suczka tam urodzi, nikt w między czasie tam nie będzie, gościu zabije szczeniaki, przy dobrych wiatrach może oszczędzi matkę, zrobi miejsce na kolejne wyłapane psy od gmin które mają z nim podpisane umowy mimo, że schronisko nie istnieje od 2010 roku... Dla chętnych właśnie trwa bazarek na Barbórka zabranego z Olkusza 6grudnia oraz bdt iwoniam która wszystkie psy u siebie na dt ma zabrane z Olkusza...teraz ok 10 w tym chore szczeniaki...zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238564 Quote
Recommended Posts