bela51 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Zajrzyjcie prosze do malego yorczka. Jest w schronie, nie poradzi sobie:-( Tutaj jest tak duzo milosniczek takich mikrusków. http://www.dogomania.pl/forum/threads/238881-%C5%9Aliczny-piesek-w-typie-Yorka-pilnie-potrzebuje-domu!!!?p=20300940#post20300940 Quote
ewu Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Sonik chyba zaczął sobie zdawać sprawę, że w jego życiu zaczyna się dziać coś dobrego...wystarczy popatrzeć na jego minę :loveu: Ozi trochę zamyślony... Wow ale przystojniaki:) Quote
ewu Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Dzisiaj był chyba szczęśliwy dzień dla zwierzaków: - Ozi pojechał do domku :multi: - Sonik do DT na zabiegi upiększające (dostałam sms-a, że już wykąpany i pachnący :multi: - Gandalf z krośnieńskiego przytuliska znalazł wreszcie rodzinkę z dużą ilością rąk do głaskania :multi: - kotek Kajtuś, który jest u dziewczyn na tymczasie ma zaklepany domek, zamieszka u mojej koleżanki :multi: - Miki z zaprzyjaźnionego przytuliska w Boguchwale spędzi tą noc już w nowym domku :multi: - Wasza spektakularna akcja ze szczeniakami :multi: Może to początek jakiejś dobrej passy ??? Czyli ten agresywny też bezpieczny? Quote
Felka z Bagien Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 :loveu:Cudnie,że to wszystko się tak układa:loveu: Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='ewu']Czyli ten agresywny też bezpieczny? Niestety nie :shake: , ale z drugiej strony trzeba się trochę pocieszyć sukcesem... Shanga to nie jest już młody pies, nie jest też sam w sobie zły, po prostu nie wie jak ma się w tej sytuacji odnaleźć i zachować. Trzeba mu poświęcić dużo czasu, wymaga stopniowego oswajania, codziennego kontaktu z człowiekiem, który zna dobrze psia psychikę. Na pewno nie nadaje się w tej chwili do adopcji, ale w tej przechowalni też nie mogą go długo trzymać. Problem w tym, że na naszym terenie znalezienie kogoś takiego graniczy z cudem. Najlepszym wyjściem byłby hotelik z behawiorysta na miejscu, który by z psem pracował, ale to ogromne koszty niestety... :shake: Quote
Felka z Bagien Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']Niestety nie :shake: , ale z drugiej strony trzeba się trochę pocieszyć sukcesem... Shanga to nie jest już młody pies, nie jest też sam w sobie zły, po prostu nie wie jak ma się w tej sytuacji odnaleźć i zachować. Trzeba mu poświęcić dużo czasu, wymaga stopniowego oswajania, codziennego kontaktu z człowiekiem, który zna dobrze psia psychikę. Na pewno nie nadaje się w tej chwili do adopcji, ale w tej przechowalni też nie mogą go długo trzymać. Problem w tym, że na naszym terenie znalezienie kogoś takiego graniczy z cudem. Najlepszym wyjściem byłby hotelik z behawiorysta na miejscu, który by z psem pracował, ale to ogromne koszty niestety... :shake: No to mamy odpowiedź na pytanie,co trzeba robić.Zbierać kasę na hotelik.A jak ma na imię ten trzeci "agresor"? Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Felka z Bagien']No to mamy odpowiedź na pytanie,co trzeba robić.Zbierać kasę na hotelik.A jak ma na imię ten trzeci "agresor"?[/QUOTE] Ma na imę Shanga. A Wy jako bardziej doświadczone w temacie znacie takie hoteliki, orientujecie się jaki to jest koszt? Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [FONT=lucida grande]Napisała do mnie nowa pani Ozika Ma konto na fb, więc pewnie będą wieści i fotki z pierwszej ręki. Na razie napiszę jak minął Oziemu dzień w nowym domku. Jeśli chodzi o znajomość z rezydentką, to niestety nie była to miłość od pierwszego wejrzenia, Ozi nawet na nią powarkiwał, ale miejmy nadzieję, że sie dogadają, MUSZĄ się dogadać !!!! Kot zupełnie się towarzystwem nie interesuje. Ozi wykąpany i pachnący smacznie teraz sobie śpi na nowym, czyściutkim posłanku i śni kolorowe sny w SWOIM DOMKU [/FONT]:loveu: Quote
pomóżpomagać Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Ojej!:multi: boze dziewczyny, nie bylo mnie tutaj dzien, czy dwa z baku czasu a tu takie wiesci!!:loveu: tyle szczesliwych informacji!!:Cool!::Cool!::Cool!: jestescie niesamowite! jestem pelna podziwu dla Was!!:sweetCyb::sweetCyb: Quote
maarit Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Cioteczki skoro Ozik i Sonik bezpieczni to może ja na tego trzeciego wpłacę. Tylko jak mu pomóc? Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Jest Hotelik u Jamora, genialnie pracuje z psami. Zrobić akcję i choćby 2 miesiące zostawić u Jamora , potem już ułożony psiak może iść do adopcji albo dt. Jamor ułoży każdego agresora. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='pomóżpomagać']Ojej!:multi: boze dziewczyny, nie bylo mnie tutaj dzien, czy dwa z baku czasu a tu takie wiesci!!:loveu: tyle szczesliwych informacji!!:Cool!::Cool!::Cool!: jestescie niesamowite! jestem pelna podziwu dla Was!!:sweetCyb::sweetCyb:[/QUOTE] Zapraszamy do współpracy w "realu", skoro jesteś naszą "krajanką" :lol: Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='ewu']Jest Hotelik u Jamora, genialnie pracuje z psami. Zrobić akcję i choćby 2 miesiące zostawić u Jamora , potem już ułożony psiak może iść do adopcji albo dt. Jamor ułoży każdego agresora.[/QUOTE] ewu napisz coś więcej, gdzie to jest, jaki koszt, bo my dopiero raczkujemy i zielonego pojęcia nie mamy o takich sprawach. Quote
ewu Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Oki potem napiszę. Teraz mam zaraz gości. Quote
pomóżpomagać Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Jamniś bardzo chętnie, właśnie etap przeprowadzki wczoraj zamknełam więc czasu będzie więcej;) Podrzuci ktoś mi linka do tego agresora? wszystkie zakładki i całą historie mi szlag trafił:mad: Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='pomóżpomagać']Jamniś bardzo chętnie, właśnie etap przeprowadzki wczoraj zamknełam więc czasu będzie więcej;) Podrzuci ktoś mi linka do tego agresora? wszystkie zakładki i całą historie mi szlag trafił:mad: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.106200119558261.10603.100005048198895&type=1 Quote
Maruda666 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Ale tu się zadziało :multi::multi::multi: Jesteście wielcy :loveu::loveu::loveu: Psiaki nareszcie szczęśliwe i bezpieczne :):lol: Zapraszam na obiecany bazarek - miał być dla Oziego i Sonika, skoro szczęściarz Ozi ma już domek - zbieramy dla Sonika i Shanga. Zapraszam - zaglądajcie, podnoście i kupujcie :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/238855-W-robocie?p=20302907#post20302907 Jeszcze wprawdzie tworzę pierwszy post, ale już można. Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='Maruda666']Ale tu się zadziało :multi::multi::multi: Jesteście wielcy :loveu::loveu::loveu: Psiaki nareszcie szczęśliwe i bezpieczne :):lol: Niestety w Olkuszu rozgrywa się kolejna tragedia.....:-( :-( :-( Wydarzenie na fb: http://www.facebook.com/events/486107778102764/486107988102743/?notif_t=event_mall_comment [TABLE="class: uiGrid mvm"] [TR] [TD="class: vTop"]TAK WYGLĄDA "OPIEKA" NAD ZWIERZĘTAMI W NIELEGALNYM PSEUDO SCHRONISKU W OLKUSZU, NIE BEZ PRZYCZYNY NAZYWANYM OLKUSKĄ MORDOWNIĄ .....:( To jest suczka, która została wyłapana we wrześniu ub. roku w Potoku przez JPGKiM i została wywieziona do Olkusza. Niestety nie mogliśmy jej pomóc, bo jeszcze wtedy nawet nie wiedzieliśmy, że taka "przechowalnia" w Jedliczu istnieje. http://www.jpgkim.pl/zwierzak-mieszaniec-10092012-potok,30.html Może uda nam się jeszcze raz zmobilizować i przeprowadzić błyskawiczna akcję ratunkową? ONE NIE MOGĄ CZEKAĆ, BO NIE PRZEŻYJĄ W TAKICH WARUNKACH !!!!!!!!!!!!!!! Jak by ktoś nie wiedział jeszcze co to "Olkusz": http://www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1296105 http://proanimals.org/olkusz [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
Anula Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='iwonamaj']One zamarzną :(... Co robić???[/QUOTE] Sunia z malutkimi powinna być w ciepłym pomieszczeniu w izolatce a nie w budzie.Małe nie przeżyją.Nawet nie ma chyba zasłonki na budzie.Koszmarne warunki w tym Olkuszu są! Quote
cancer43 Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='JaMnIŚ_Jogi']ewu napisz coś więcej, gdzie to jest, jaki koszt, bo my dopiero raczkujemy i zielonego pojęcia nie mamy o takich sprawach. Też polecam Jamora,ale u niego ciężko o miejsce-tu link do jego strony http://********* Od niego jest moja Ula Nie wiem czemu nie chce się skopiować. A tutaj kontakt Artur Wojciechowski Parkowa 60 05-660 Warka tel.607-187-774 jamor@op.pl - Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Słuchajcie, ale ile kasy jest już na transport Sonika? Bo mam taki pomysł, że może te pieniadze można by było przeznaczyc na pomoc dla tej suni ze szczeniakami. Jest nadzieja, że urząd gminy, z której pochodzi Sonik pokryje koszty transportu (ale nie wiemy tego na 100%, musimy ponegocjować z nimi, w końcu dzięki nam zostało im ponad 2 tyś. w kieszeni, które musieliby zapłacić p.Pałce za przyjęcie Sonika do schroniska), bo zdają sobie sprawe, że 2 koty i 2 psy oddane do adopcji, a nie wywiezione do schroniska to oszczędność prawie....8 tyś złotych, więc powinni nas po rękach całować. Co to jest przy takiej sumie marne 200-300 zł wydane na transport, szczepienie, szelki i smycz? Jest jeszcze jedna kwestia, ja nie wiem kiedy te maleństwa przyszły na świat, ale wiecie co ustawa mówi o ślepych miotach....? :-( Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='cancer43']Też polecam Jamora,ale u niego ciężko o miejsce-tu link do jego strony http://********* Od niego jest moja Ula - link niestety mi nie działa, moze napisz cały na priv Quote
danyww Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='ewu']Jest Hotelik u Jamora, genialnie pracuje z psami. Zrobić akcję i choćby 2 miesiące zostawić u Jamora , potem już ułożony psiak może iść do adopcji albo dt. Jamor ułoży każdego agresora.[/QUOTE] Kopiuję z FB ze strony Fundacji Bernardynów: "mamy dwa miejsca dla psów w stanie kacheksji, z potencjalną agresją, powyżej 50-80 kg wagi docelowej, profesjonalne kojce i doświadczenie w postępowaniu z psami agresywnymi. Przyjmiemy bez stawiania jakichkolwiek warunków psy z zagrożeniem życia, konieczny dowóz, ze względu na niemożliwość z naszej strony pozostawienia psów u nas bez nadzoru. Wybór psów w potrzebie pozostawiamy do naszej oceny." Nie wiem ile waży ten "agresor" ale może tam? Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='danyww']Kopiuję z FB ze strony Fundacji Bernardynów: "mamy dwa miejsca dla psów w stanie kacheksji, z potencjalną agresją, powyżej 50-80 kg wagi docelowej, profesjonalne kojce i doświadczenie w postępowaniu z psami agresywnymi. Przyjmiemy bez stawiania jakichkolwiek warunków psy z zagrożeniem życia, konieczny dowóz, ze względu na niemożliwość z naszej strony pozostawienia psów u nas bez nadzoru. Wybór psów w potrzebie pozostawiamy do naszej oceny." Nie wiem ile waży ten "agresor" ale może tam?[/QUOTE] Wyglada na duzego psa, ale ile może ważyć to pojecia nie mam i nie mam pomysłu jak sie tego dowiedzieć... Quote
Recommended Posts