Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Sonik chyba zaczął sobie zdawać sprawę, że w jego życiu zaczyna się dziać coś dobrego...wystarczy popatrzeć na jego minę :loveu:

Ozi trochę zamyślony...

Wow ale przystojniaki:)

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Dzisiaj był chyba szczęśliwy dzień dla zwierzaków:

- Ozi pojechał do domku
:multi:
- Sonik do DT na zabiegi upiększające (dostałam sms-a, że już wykąpany i pachnący :multi:
- Gandalf z krośnieńskiego przytuliska znalazł wreszcie rodzinkę z dużą ilością rąk do głaskania :multi:
- kotek Kajtuś, który jest u dziewczyn na tymczasie ma zaklepany domek, zamieszka u mojej koleżanki :multi:
- Miki z zaprzyjaźnionego przytuliska w Boguchwale spędzi tą noc już w nowym domku :multi:
- Wasza spektakularna akcja ze szczeniakami :multi:

Może to początek jakiejś dobrej passy ???
Czyli ten agresywny też bezpieczny?

Posted

[quote name='ewu']Czyli ten agresywny też bezpieczny?

Niestety nie :shake: , ale z drugiej strony trzeba się trochę pocieszyć sukcesem...

Shanga to nie jest już młody pies, nie jest też sam w sobie zły, po prostu nie wie jak ma się w tej sytuacji odnaleźć i zachować. Trzeba mu poświęcić dużo czasu, wymaga stopniowego oswajania, codziennego kontaktu z człowiekiem, który zna dobrze psia psychikę. Na pewno nie nadaje się w tej chwili do adopcji, ale w tej przechowalni też nie mogą go długo trzymać.
Problem w tym, że na naszym terenie znalezienie kogoś takiego graniczy z cudem. Najlepszym wyjściem byłby hotelik z behawiorysta na miejscu, który by z psem pracował, ale to ogromne koszty niestety... :shake:

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Niestety nie :shake: , ale z drugiej strony trzeba się trochę pocieszyć sukcesem...

Shanga to nie jest już młody pies, nie jest też sam w sobie zły, po prostu nie wie jak ma się w tej sytuacji odnaleźć i zachować. Trzeba mu poświęcić dużo czasu, wymaga stopniowego oswajania, codziennego kontaktu z człowiekiem, który zna dobrze psia psychikę. Na pewno nie nadaje się w tej chwili do adopcji, ale w tej przechowalni też nie mogą go długo trzymać.
Problem w tym, że na naszym terenie znalezienie kogoś takiego graniczy z cudem. Najlepszym wyjściem byłby hotelik z behawiorysta na miejscu, który by z psem pracował, ale to ogromne koszty niestety... :shake:

No to mamy odpowiedź na pytanie,co trzeba robić.Zbierać kasę na hotelik.A jak ma na imię ten trzeci "agresor"?

Posted

[quote name='Felka z Bagien']No to mamy odpowiedź na pytanie,co trzeba robić.Zbierać kasę na hotelik.A jak ma na imię ten trzeci "agresor"?[/QUOTE]

Ma na imę Shanga.
A Wy jako bardziej doświadczone w temacie znacie takie hoteliki, orientujecie się jaki to jest koszt?

Posted

[FONT=lucida grande]Napisała do mnie nowa pani Ozika Ma konto na fb, więc pewnie będą wieści i fotki z pierwszej ręki. Na razie napiszę jak minął Oziemu dzień w nowym domku.
Jeśli chodzi o znajomość z rezydentką, to niestety nie była to miłość od pierwszego wejrzenia, Ozi nawet na nią powarkiwał, ale miejmy nadzieję, że sie dogadają, MUSZĄ się dogadać !!!! Kot zupełnie się towarzystwem nie interesuje. Ozi wykąpany i pachnący smacznie teraz sobie śpi na nowym, czyściutkim posłanku i śni kolorowe sny w SWOIM DOMKU [/FONT]
:loveu:

Posted

Ojej!:multi: boze dziewczyny, nie bylo mnie tutaj dzien, czy dwa z baku czasu a tu takie wiesci!!:loveu: tyle szczesliwych informacji!!:Cool!::Cool!::Cool!: jestescie niesamowite! jestem pelna podziwu dla Was!!:sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Jest Hotelik u Jamora, genialnie pracuje z psami. Zrobić akcję i choćby 2 miesiące zostawić u Jamora , potem już ułożony psiak może iść do adopcji albo dt. Jamor ułoży każdego agresora.

Posted

[quote name='pomóżpomagać']Ojej!:multi: boze dziewczyny, nie bylo mnie tutaj dzien, czy dwa z baku czasu a tu takie wiesci!!:loveu: tyle szczesliwych informacji!!:Cool!::Cool!::Cool!: jestescie niesamowite! jestem pelna podziwu dla Was!!:sweetCyb::sweetCyb:[/QUOTE]

Zapraszamy do współpracy w "realu", skoro jesteś naszą "krajanką" :lol:

Posted

[quote name='ewu']Jest Hotelik u Jamora, genialnie pracuje z psami. Zrobić akcję i choćby 2 miesiące zostawić u Jamora , potem już ułożony psiak może iść do adopcji albo dt. Jamor ułoży każdego agresora.[/QUOTE]

ewu napisz coś więcej, gdzie to jest, jaki koszt, bo my dopiero raczkujemy i zielonego pojęcia nie mamy o takich sprawach.

Posted

Ale tu się zadziało :multi::multi::multi: Jesteście wielcy :loveu::loveu::loveu:
Psiaki nareszcie szczęśliwe i bezpieczne :):lol:

Zapraszam na obiecany bazarek - miał być dla Oziego i Sonika, skoro szczęściarz Ozi ma już domek - zbieramy dla Sonika i Shanga.

Zapraszam - zaglądajcie, podnoście i kupujcie :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/238855-W-robocie?p=20302907#post20302907

Jeszcze wprawdzie tworzę pierwszy post, ale już można.

Posted

[quote name='Maruda666']Ale tu się zadziało :multi::multi::multi: Jesteście wielcy :loveu::loveu::loveu:
Psiaki nareszcie szczęśliwe i bezpieczne :):lol:

Niestety w Olkuszu rozgrywa się kolejna tragedia.....:-( :-( :-(

Wydarzenie na fb:

http://www.facebook.com/events/486107778102764/486107988102743/?notif_t=event_mall_comment

Posted

[quote name='iwonamaj']One zamarzną :(... Co robić???[/QUOTE]
Sunia z malutkimi powinna być w ciepłym pomieszczeniu w izolatce a nie w budzie.Małe nie przeżyją.Nawet nie ma chyba zasłonki na budzie.Koszmarne warunki w tym Olkuszu są!

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']ewu napisz coś więcej, gdzie to jest, jaki koszt, bo my dopiero raczkujemy i zielonego pojęcia nie mamy o takich sprawach.
Też polecam Jamora,ale u niego ciężko o miejsce-tu link do jego strony
http://*********
Od niego jest moja Ula

Nie wiem czemu nie chce się skopiować.
A tutaj kontakt

Artur Wojciechowski
Parkowa 60
05-660 Warka
tel.607-187-774
jamor@op.pl

-

Posted

Słuchajcie, ale ile kasy jest już na transport Sonika?

Bo mam taki pomysł, że może te pieniadze można by było przeznaczyc na pomoc dla tej suni ze szczeniakami.
Jest nadzieja, że urząd gminy, z której pochodzi Sonik pokryje koszty transportu (ale nie wiemy tego na 100%, musimy ponegocjować z nimi, w końcu dzięki nam zostało im ponad 2 tyś. w kieszeni, które musieliby zapłacić p.Pałce za przyjęcie Sonika do schroniska), bo zdają sobie sprawe, że 2 koty i 2 psy oddane do adopcji, a nie wywiezione do schroniska to oszczędność prawie....8 tyś złotych, więc powinni nas po rękach całować. Co to jest przy takiej sumie marne 200-300 zł wydane na transport, szczepienie, szelki i smycz?

Jest jeszcze jedna kwestia, ja nie wiem kiedy te maleństwa przyszły na świat, ale wiecie co ustawa mówi o ślepych miotach....? :-(

Posted

[quote name='ewu']Jest Hotelik u Jamora, genialnie pracuje z psami. Zrobić akcję i choćby 2 miesiące zostawić u Jamora , potem już ułożony psiak może iść do adopcji albo dt. Jamor ułoży każdego agresora.[/QUOTE]

Kopiuję z FB ze strony Fundacji Bernardynów: "mamy dwa miejsca dla psów w stanie kacheksji, z potencjalną agresją, powyżej 50-80 kg wagi docelowej, profesjonalne kojce i doświadczenie w postępowaniu z psami agresywnymi. Przyjmiemy bez stawiania jakichkolwiek warunków psy z zagrożeniem życia, konieczny dowóz, ze względu na niemożliwość z naszej strony pozostawienia psów u nas bez nadzoru. Wybór psów w potrzebie pozostawiamy do naszej oceny."

Nie wiem ile waży ten "agresor" ale może tam?

Posted

[quote name='danyww']Kopiuję z FB ze strony Fundacji Bernardynów: "mamy dwa miejsca dla psów w stanie kacheksji, z potencjalną agresją, powyżej 50-80 kg wagi docelowej, profesjonalne kojce i doświadczenie w postępowaniu z psami agresywnymi. Przyjmiemy bez stawiania jakichkolwiek warunków psy z zagrożeniem życia, konieczny dowóz, ze względu na niemożliwość z naszej strony pozostawienia psów u nas bez nadzoru. Wybór psów w potrzebie pozostawiamy do naszej oceny."

Nie wiem ile waży ten "agresor" ale może tam?[/QUOTE]

Wyglada na duzego psa, ale ile może ważyć to pojecia nie mam i nie mam pomysłu jak sie tego dowiedzieć...