Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maarit']Cioteczki ratujcie bo się gubię:hmmmm:. Jest DS dla Sonika, potencjalny DS dla Oziego a potrzeba czegoś dla tego "o słabych nerwach"?[/QUOTE]
Jutro zobaczy go nasz kolega psiarz-profesjonalista, szkoleniowiec i zobaczymy co powie, czy da sie go jakoś udobruchać, bo możliwe, że on się tak zachowuje ze stachu. Potem będziemy kombinować co dalej.

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Jutro zobaczy go nasz kolega psiarz-profesjonalista, szkoleniowiec i zobaczymy co powie, czy da sie go jakoś udobruchać, bo możliwe, że on się tak zachowuje ze stachu. Potem będziemy kombinować co dalej.[/QUOTE]

Na pewno strach. Agresja z czegoś wynika. Czekam z niecierpliwością.
Jo ka - wpłata pójdzie dopiero w poniedziałek.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Jej ale się dzieje...dopiero dotarłam do kompa i przebrnęłam przez cały wątek i widzę że się spóźniłam z DT ale to nic...bo widzę że i tak już wszystko jest uklepane i będą miały swoje kąty...SUPER jakby co to piszcie tak jak pisałam mały, spokojny najlepiej starszy ma u mnie DT a jeszcze jak koty lubi to już w ogóle w dym biorę ;)
Dzięki że zajrzałaś :loveu: BDT na Dogo to teraz skarb ;);)

[quote name='ewu']Kasa i transport:) Pomoc w tej kwestii bezcenna, każdy grosik i każdy km ..
Basiu jesteś niesamowita z tym rozkręcaniem pomocy :loveu:

[quote name='jo ka']już rozesłałam PW do zainteresowanych, przypominam się też, że zbieram $$ dla psiaków ;)
Tak Skarbniku :):)
[quote name='ewu']Nie mam pojęcia , to jest wieść z FB. Kto jest na wydarzeniu Sonika na FB?

Jestem Basiu ja, Cioteczka JamnIŚ_Jogi (tak myślę ;) ) i Cioteczki z KSOZ :)
[quote name='paula_t']Niesamowite by było, gdyby oba psiaczki pojechały do nowych domków! Trzymam mocno, mocno kciuki! :)
Ewu, ściągnąć ogłoszenia Oziego?
Może Kochana poczekaj do jutra, Pani z Krosna ma podjąć decyzję czy Oziego zabiera do DS :)

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']Witam,
jak zobaczyłam ten 7 stronicowy wątek , to mnie dosłownie zatkało :crazyeye::crazyeye:
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA TAK OGROMNE ZAANGAŻOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla::Rose::Rose::Rose:
Jest to dla nas ogromna motywacja.

Na tą chwilę sprawa wygląda następująco:

Jutro jedziemy z kolega szkoleniowcem zobaczyć tego agresora (na wydarzeniu na fb jest o nim mowa) i przy okazji zabieramy OBA psy Oziego i Sonika.
Znajdą ciepły kąt i pełną miskę u Magdy (mara80).
Na Oziego jest chętna pani z Krosna, była nawet w Jedliczu osobiście poznać Oziego (todla niej wielki plus) i bardzo jej się spodobał. :lol: Pani ma w domu suczkę i boi się, czy ta choroba skóry nie jest zakaźna. Jutro po południu mamy umówioną wizytę u weterynarza, który jeszcze w "przechowalni" zaczął pieska leczyć. Pani ma być przy tym obecna, żeby z wiarygodnego źródła dowiedzieć się o tej chorobie. Jeżeli okaże się, że nie będzie zagrożenia dla suczki to go zabiera, jeżeli jednak (ODPUKAĆ!!!) się nie zdecyduje to Ozi zostaje na tymczasie u Magdy, leczymy go, chuchamy na niego i dmuchamy i szukamy najlepszego domku na świecie. Na takiego wypięknionego i zdrowego mikropieska domek powinien się znaleźć szybko.

Czy gdyby (OBY!!!) Ozi zamieszkał w Krośnie i nie potrzebowałby już kasy na transport, byłaby możliwość przeznaczenia części zebranych pieniędzy na leczenie jego skóry (oczywiście jeżeli jest to długotrwałe i kosztowne leczenie, bo jeśli nie puści nas to z torbami to sobie jakoś poradzimy :) ?

Sonik na bank jedzie do Wrocka !!! i będzie potrzebna kasa na paliwo, ale odzew jest taki, że pewnie wystarczy i zostanie jeszcze dla innej potrzebującej biedy.

Informacje o domku:
[FONT=lucida grande]"Tak, stały, sprawdzony. To moja koleżanka z redakcji. Ma 3 koty, w tym jednego ślepego. Żadnego sobie nie "wybierała". Trafiły do niej na zasadzie, że dała komus znać, że ma miejsce i weźmie tego, który domu potrzebuje.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Na tej samej zasadzie poprosiła mnie o znalezienie jej psa, bo ona nie chce wybierac między psami.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Sonik (już ma nawet nowe imię-Bazyl) potrzebuje pomocy, więc postanowiłam, że to właśnie ten. Poza tym ma czas do 28 stycznia, kiedy Agata ma urodziny i rzekła, że ten własnie pies jest jej pisany"

I co Wy na taki domek?
Jak będzie coś wiadomo, na pewno będę pisać na bieżąco.
[/FONT]

Pisz Kochana, pisz na bieżąco :)
a ja jeszcze dodam z FB post o domku Sonika (Bazyla :):)) we Wrocławiu

[FONT=lucida grande]"""Ty kobito kombinuj transport, bo Agata umrze z tęsknoty [/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande] Muszę dbać o członków naszej redakcji, więc... [/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande] Ps. dopiero zobaczyłam komentarze...ale i tak na to, co napisałas wyżej odpowiedziałam w wiadomości. I tu również potwierdzę, dla ogółu [/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande] AGATA TO CUD - MIÓD KOBITA. Sonik ma już nawet imię nowe - Bazyl [/FONT][FONT=lucida grande][/FONT] """

Posted

Więc jeśli wszystko zagra w poniedziałek jadę do Krakowa odbieram Sonika albo oba psiaki( podobno domek już jest zdecydowany ale na razie nie odwołuję niczego). Jedziemy do Gliwic pociągiem i we wtorek rano wyruszam z Sonikiem pociągiem do Wrocławia.
We Wrocławiu Agata odbierze Sonika na dworcu, jesteśmy umówione.

Uffff :) Gdyby jechały jednak oba psiaki to będę potrzebowała pomocy w Krakowie:)Krakusy mogę na Was liczyć w razie czego?:)

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Jej,ja tez sie już pogubiłam.A numer konta dostaniemy,czy jest jakiś giga sponsor dla całej trójki?
Nie ma sponsora, Skarbniczka wyśle:)

Posted

[quote name='ewu']Więc jeśli wszystko zagra w poniedziałek jadę do Krakowa odbieram Sonika albo oba psiaki( podobno domek już jest zdecydowany ale na razie nie odwołuję niczego). Jedziemy do Gliwic pociągiem i we wtorek rano wyruszam z Sonikiem pociągiem do Wrocławia.

Uffff :) Gdyby jechały jednak oba psiaki to będę potrzebowała pomocy w Krakowie:)Krakusy mogę na Was liczyć w razie czego?:)
A jaka pomoc jest ci potrzebna?

Posted

Już o to pytałam, ale zapytam jeszcze raz. Czy gdyby (OBY!!!) Ozi zamieszkał w Krośnie i nie potrzebowałby już kasy na transport, byłaby możliwość przeznaczenia części zebranych pieniędzy na leczenie jego skóry (oczywiście jeżeli jest to długotrwałe i kosztowne leczenie, bo jeśli nie puści nas to z torbami to sobie jakoś poradzimy :smile: ?
Z tego co czytałam na wątku, trochę kasy już się nazbierało, a na ten transport znowu tak dużo nie pójdzie, Wrocław to nie koniec świata. Mam nadzieję, że Magdy samochód dużo nie pali :)

Posted

[quote name='Felka z Bagien']:user:Jaka tu cisza,cioteczki myślą:nerwy:[/QUOTE]
Nie myślą jestem pewna ,że się zgodzą:) Zjawią się:)

Posted

[quote name='Felka z Bagien']A jaka pomoc jest ci potrzebna?[/QUOTE]
Gdyby Ozi też jechał , to prosiłabym o przejęcie go i dostarczenie do dt do Krakowa- Płaszowa.

Posted

Mój przelew już w drodze - dałam na oba psiaki, ale ze wzmianką, że gdyby jeden z nich był w dużo gorszej sytuacji finansowej, to wtedy na "biedaka". Co do kosztów leczenia-zgadzam się na wszystko, co Ciocie postanowią:lol:

Posted

[quote name='JaMnIŚ_Jogi']
Jutro jedziemy z kolega szkoleniowcem zobaczyć tego agresora (na wydarzeniu na fb jest o nim mowa) i przy okazji zabieramy OBA psy Oziego i Sonika.
Znajdą ciepły kąt i pełną miskę u Magdy (mara80).

Na Oziego jest chętna pani z Krosna, była nawet w Jedliczu osobiście poznać Oziego (todla niej wielki plus) i bardzo jej się spodobał. :lol: Pani ma w domu suczkę i boi się, czy ta choroba skóry nie jest zakaźna. Jutro po południu mamy umówioną wizytę u weterynarza, który jeszcze w "przechowalni" zaczął pieska leczyć. Pani ma być przy tym obecna, żeby z wiarygodnego źródła dowiedzieć się o tej chorobie. Jeżeli okaże się, że nie będzie zagrożenia dla suczki to go zabiera,

jeżeli jednak (ODPUKAĆ!!!) się nie zdecyduje to Ozi zostaje na tymczasie u Magdy, leczymy go, chuchamy na niego i dmuchamy i szukamy najlepszego domku na świecie. Na takiego wypięknionego i zdrowego mikropieska domek powinien się znaleźć szybko.

[quote name='ewu']Więc jeśli wszystko zagra w poniedziałek jadę do Krakowa odbieram Sonika albo oba psiaki( podobno domek już jest zdecydowany ale na razie nie odwołuję niczego). Jedziemy do Gliwic pociągiem i we wtorek rano wyruszam z Sonikiem pociągiem do Wrocławia.

Basiu pewnie, że możesz liczyć na pomoc w Krakowie:)

Tylko z postu powyżej:
Ozi miałby zostać na DT u Magdy (mara80) w Krośnie (gdyby jutro ten DS się nie zdecydował na pieska), będzie leczony i ogłaszany:)....tak Cioteczko JaMnIŚ_Jogi ?
czy jednak by jechał na DT do Krakowa ?

Posted

[quote name='wojtuś']Basiu pewnie, że możesz liczyć na pomoc w Krakowie:)

Tylko z postu powyżej:
Ozi miałby zostać na DT u Magdy (mara80) w Krośnie (gdyby jutro ten DS się nie zdecydował na pieska), będzie leczony i ogłaszany:)....tak Cioteczko JaMnIŚ_Jogi ?
czy jednak by jechał na DT do Krakowa ?[/QUOTE]
Widzisz Wojtusiu ja tego nie doczytałam...o tym dt,

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Jej,ja tez sie już pogubiłam.A numer konta dostaniemy,czy jest jakiś giga sponsor dla całej trójki?[/QUOTE]

wysłałam wcześniej PW, zajrzyj proszę ;)

co do 'podziału' funduszy- myślę że to dobry pomysł żeby a) dać na dojazd Sonnika vel Bazyla i b) gdyby się okazało że potrzebna jest pomoc w leczeniu /opłaceniu dla Ozziego, w każdym razie- ja jestem za!

Posted

[quote name='jo ka']
zacytuję (na razie nie dostałam odp. od moderatora w spr. przywrócenia 2# jako rozliczeniowego:/)
+ 20 zł od MALWY
+ 20 od zebrazebra
[SIZE=4]+
20 od OBIEZYSWIAT75
+ 40 ode mnie

[SIZE=4]nowe wpłaty[SIZE=4]:
+ 5 zł od Lili8522
+ 50 zł od psi[SIZE=4]na
:multi::multi: piękne dzięki !!
...................
=155 zł :D