Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wojtuś']Kochani czy z pieniążków, które już są zbierane na pieski można byłoby dołożyć do transportu?
Cioteczki z Krosna pilnie na razie szukają transportu.
Pomóżmy im z szukaniem transportu i dołożeniem się na benzynę;)

to jest b. dobry pomysł!
ja dorzucam chłopakom 40 złociszy na wspólną drogę do domków :)

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zacytuję (na razie nie dostałam odp. od moderatora w spr. przywrócenia 2# jako rozliczeniowego)
[quote name='jo ka']

...20 zł dla Ozzi'ego od MALWY
:multi:

i kolejne 20 od Cioteczki zebrazebra
+ ode mnie 40 zł :multi:

Posted

Zapytajcie Budrysek czy jedzie do Wrocławia? Budrysek jeździ Żywiec Wrocław,może akurat pomoże.
Koniecznie sprawdzać wątek transportowy albo założyć wątek.
Kto kontaktował się z DS we Wrocławiu,czy Państwo pokryją chociaż częściowo transport Sonika? Była przeprowadzona wizyta p/a?
To są bardzo ważne szczegóły,które trzeba ustalić.

Posted

[quote name='jo ka']to jest b. dobry pomysł!
ja dorzucam chłopakom 40 złociszy na wspólną drogę do domków :)
Koniecznie, to jest priorytet.

Posted

[quote name='Anula']Zapytajcie Budrysek czy jedzie do Wrocławia? Budrysek jeździ Żywiec Wrocław,może akurat pomoże.
Koniecznie sprawdzać wątek transportowy albo założyć wątek.
Kto kontaktował się z DS we Wrocławiu,czy Państwo pokryją chociaż częściowo transport Sonika? Była przeprowadzona wizyta p/a?
To są bardzo ważne szczegóły,które trzeba ustalić.
Nie mam pojęcia , to jest wieść z FB. Kto jest na wydarzeniu Sonika na FB?

Posted

[quote name='ulvhedinn']Cholera, nie mam pomysłu, a ten pies powala spojrzeniem.... jakiej on jest wielkości?

Swoją drogą to paranoja żeby psy z tej miejscowości jechały do Olkusza, przeciez to jest pół Polski, pomijając wszystko inne.[/QUOTE]
na stronie przedsiębiorstwa, które prowadzi Przechowalnię (chyba już lepszą nazwą jest czasowy punkt przetrzymań.... ?) sa 3 wymienione schronisk:

[h=2]Przechowalnia dla bezdomnych zwierząt[/h] Zajmujemy się wyłapywaniem i przechowywaniem bezdomnych zwierząt (psów i kotów) z terenu 18 gmin powiatu krośnieńskiego, jasielskiego, brzozowskiego. Czynności te wykonujemy w porozumieniu z przedstawicielami poszczególnych gmin.

Wyłapane zwierzęta przechowywane są od 7 do 15 dni (kwarantanna) po czym odwożone są do schronisk w Mielcu, Wysokiej Strzyżowskiej lub Olkuszu. Okres kwarantanny to czas na ewentualne oddanie zwierzaka właścicielowi lub do adopcji.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Weszłam przez przypadek i...od razu się pogubiłam :) To co jest jeszcze potrzebne, żeby pomóc?[/QUOTE]
Kasa i transport:) Pomoc w tej kwestii bezcenna, każdy grosik i każdy km ..

Posted

Witam, jestem z Jedlicza. Wpłacę 50 zl na psiaczki , obojetne na którego wykorzystacie, proszę o konto. jedlicka komunalka do 2011 r. woziła psy do Mielca, jak tam zaczęła się kwarantanna a potem przejęcie schroniska przez miasto, to przestali tam wozić i woża wszystkie bidy do Olkusza. Już od dłuższego czasu po głowie mi chodzi, co z tym Olkuszem, bo w internecie nie ma śladu, żeby tam bylo jakieś oficjalne schronisko - pisalam o tym wczoraj na mail-a do krośnieńskiego KSOZ, żeby się tym zainetesować, gdzie faktycznie trafiają te zwierzaki, Krosno też chyba tam je wozi - zobaczcie na stronę komunalki - jakie cudaki tam wyjechały, to zaledwie cząstka, większośc nie miala robionych zdjęć. nie chcę pytać wprost w komunalce czy w gminie, bo mogę się stać wrogiem, a to niestety w naszej miejscowości ma znaczenie... a ksoz moze oficjalnie zapytać i to sprawdzić.
strona komunalki http://www.jpgkim.pl/
Pozdrawiam i czekam na konto!

Posted

[quote name='psina']Witam, jestem z Jedlicza. Wpłacę 50 zl na psiaczki , obojetne na którego wykorzystacie, proszę o konto. jedlicka komunalka do 2011 r. woziła psy do Mielca, jak tam zaczęła się kwarantanna a potem przejęcie schroniska przez miasto, to przestali tam wozić i woża wszystkie bidy do Olkusza. Już od dłuższego czasu po głowie mi chodzi, co z tym Olkuszem, bo w internecie nie ma śladu, żeby tam bylo jakieś oficjalne schronisko - pisalam o tym wczoraj na mail-a do krośnieńskiego KSOZ, żeby się tym zainetesować, gdzie faktycznie trafiają te zwierzaki, Krosno też chyba tam je wozi - zobaczcie na stronę komunalki - jakie cudaki tam wyjechały, to zaledwie cząstka, większośc nie miala robionych zdjęć. nie chcę pytać wprost w komunalce czy w gminie, bo mogę się stać wrogiem, a to niestety w naszej miejscowości ma znaczenie... a ksoz moze oficjalnie zapytać i to sprawdzić.
strona komunalki http://www.jpgkim.pl/
Pozdrawiam i czekam na konto!
Dziękujemy. Olkusz przyjmuje wszystkie pieski... to straszne miejsce:(

Posted

No dobra, ale z tych szczątkowych informacji w internecie wynika, że to coś w Olkuszu to działa nielegalnie, jak więc gminy podpisują umowy z tym czymś, ktoś powinien się tym zająć!!!!
Jeszcze jedno, z tego co pisze na stronie KSOZ, to w komunalce jest jeszcze trzeci pies, tylko agresywny, jemu nie da się jakoś pomóc?

Posted

[quote name='wojtuś']Sonik ma zaklepany DS we Wrocławiu. Sprawdzony Państwo już czekają:multi:
Z FB:

"""Agata Sienkiewicz[FONT=lucida grande]Domek stały, sprawdzony i już nie mogący się doczekać Ale z tego co wiem, to aktualnie transport planowany jest na przyszłą sobotę, bo właśnie jutro nie wypaliło."""

[/FONT]
[FONT=lucida grande]Tylko jak z transportem,
gdyby jechał Ozi trzeba koniecznie zabrać Sonika, to już bliżej do Wrocka[/FONT]

Proszę o numer telefonu do Państwa z Wrocławia, pilne.

Posted

Witam,
jak zobaczyłam ten 7 stronicowy wątek , to mnie dosłownie zatkało :crazyeye::crazyeye:
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA TAK OGROMNE ZAANGAŻOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla::Rose::Rose::Rose:
Jest to dla nas ogromna motywacja.

Na tą chwilę sprawa wygląda następująco:

Jutro jedziemy z kolega szkoleniowcem zobaczyć tego agresora (na wydarzeniu na fb jest o nim mowa) i przy okazji zabieramy OBA psy Oziego i Sonika.
Znajdą ciepły kąt i pełną miskę u Magdy (mara80).
Na Oziego jest chętna pani z Krosna, była nawet w Jedliczu osobiście poznać Oziego (todla niej wielki plus) i bardzo jej się spodobał. :lol: Pani ma w domu suczkę i boi się, czy ta choroba skóry nie jest zakaźna. Jutro po południu mamy umówioną wizytę u weterynarza, który jeszcze w "przechowalni" zaczął pieska leczyć. Pani ma być przy tym obecna, żeby z wiarygodnego źródła dowiedzieć się o tej chorobie. Jeżeli okaże się, że nie będzie zagrożenia dla suczki to go zabiera, jeżeli jednak (ODPUKAĆ!!!) się nie zdecyduje to Ozi zostaje na tymczasie u Magdy, leczymy go, chuchamy na niego i dmuchamy i szukamy najlepszego domku na świecie. Na takiego wypięknionego i zdrowego mikropieska domek powinien się znaleźć szybko.

Czy gdyby (OBY!!!) Ozi zamieszkał w Krośnie i nie potrzebowałby już kasy na transport, byłaby możliwość przeznaczenia części zebranych pieniędzy na leczenie jego skóry (oczywiście jeżeli jest to długotrwałe i kosztowne leczenie, bo jeśli nie puści nas to z torbami to sobie jakoś poradzimy :) ?

Sonik na bank jedzie do Wrocka !!! i będzie potrzebna kasa na paliwo, ale odzew jest taki, że pewnie wystarczy i zostanie jeszcze dla innej potrzebującej biedy.

Informacje o domku:
[FONT=lucida grande]"Tak, stały, sprawdzony. To moja koleżanka z redakcji. Ma 3 koty, w tym jednego ślepego. Żadnego sobie nie "wybierała". Trafiły do niej na zasadzie, że dała komus znać, że ma miejsce i weźmie tego, który domu potrzebuje.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Na tej samej zasadzie poprosiła mnie o znalezienie jej psa, bo ona nie chce wybierac między psami.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Sonik (już ma nawet nowe imię-Bazyl) potrzebuje pomocy, więc postanowiłam, że to właśnie ten. Poza tym ma czas do 28 stycznia, kiedy Agata ma urodziny i rzekła, że ten własnie pies jest jej pisany"

I co Wy na taki domek?
Jak będzie coś wiadomo, na pewno będę pisać na bieżąco.
[/FONT]

Posted

[quote name='psina']No dobra, ale z tych szczątkowych informacji w internecie wynika, że to coś w Olkuszu to działa nielegalnie, jak więc gminy podpisują umowy z tym czymś, ktoś powinien się tym zająć!!!!
Jeszcze jedno, z tego co pisze na stronie KSOZ, to w komunalce jest jeszcze trzeci pies, tylko agresywny, jemu nie da się jakoś pomóc?
W sobotę nasz kolega ze Związku Kynologicznego, szkoleniowiec ma obejrzeć psa i ocenić czy on ta agresja ma we krwi, czy to tylko potworny strach...:-(

A jeśli chcesz poczytać o Olkuszu to polecam lekturę:

http://www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1296105

http://proanimals.org/olkusz

Gminy nielegalnie wywożą tam psy, bo jak mówią nie mają innego wyjścia, Olkusz wszystko przyjmie, za taka kasę (za kota prawie 2 tyś, a za psa ponad 2 tys z hakiem).
Dlatego trzeba coś z tym zrobić. I właśnie zaczęliśmy...

Posted

[quote name='jo ka']zacytuję (na razie nie dostałam odp. od moderatora w spr. przywrócenia 2# jako rozliczeniowego)

+20 zł
dla Ozzi'ego od MALWY[SIZE=4]
i kolejne :
+20 od zebrazebra
+20 od OBIEZYSWIAT75
+ 40 ode mnie
:multi::multi: piękne dzięki !!