Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!;)
Mam pytanie,otóż mój Raider ma przepuklinę pępkową,weterynarz stwierdził że trzeba usunąć,a hodowczyni od której kupiłam psa stwierdziła żeby poczekać do 6-7 miesiąca,ze powinna zniknąć sama.Niewiem kogo posłuchać:niewiem: .Raider ma 3 miesiace,a przepuklinka jest taka malutka,na brzuszku i go nieboli.Prosze o poradę jesli ktoś spotkał się z takim problemem:Help_2: .Dzieki z góry.Sylwia i Raider

Posted

Sylwia i Raider napisał(a):
Witam!;)
Mam pytanie,otóż mój Raider ma przepuklinę pępkową,weterynarz stwierdził że trzeba usunąć,a hodowczyni od której kupiłam psa stwierdziła żeby poczekać do 6-7 miesiąca,ze powinna zniknąć sama.Niewiem kogo posłuchać:niewiem: .Raider ma 3 miesiace,a przepuklinka jest taka malutka,na brzuszku i go nieboli.Prosze o poradę jesli ktoś spotkał się z takim problemem:Help_2: .Dzieki z góry.Sylwia i Raider

U dzici sie podkleja plastrem
A narazie i tak lepiej nie robic operacji bo piesek jest zamały :shake:
Wybrałabym się jeszcze do jednego weta po porade co w takim razie zrobić
Ale jeśli wet 2 potwierdzi że musi byc wykonany zabieg mimo wszystko poczekaj:cool3:

Posted

Powiem o swoim przykladzie. Tez mialam przepukline, jeden lekarz kazal natychniast usuwac, inny mowił poczekc... No i mama poczekala, przepuklina "rozeszla" sie sama. Po paru tyg. sladu nie bylo...

Posted

Przepuklina pepkowa to nie jest nic groznego, zarosnie zanim piesek skonczy rok. Sladu nie bedzie. Moja suczka miala przpukline pachwinowa , dosc spora , szykowalismy sie na operacje. przepuklina znikla:lol::lol::lol:

Posted

Myślę, że spokojnie możesz poczekać a przepuklinę trzeba jedynie kontrolować. Ja miałam przepuklinę pachwinową / jak byłam mała/ skończyło się operacją. Mój synek / 9 miesięcy/ ma przepuklinę pępkową i wg chirurga ma ona prawo wchłonąć się do 1 roku. Absolutnie nie kazał zakładać żadnych plastrów. Na wszelki wypadek możesz zasięgnąć opinii innego weta. Pozdrawiamy.

Kasia i Tupek.