Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ineczka miała dzisiaj odwiedziny.
Pani Joanna z synkiem do niej przyjechali.
Da się ją przekupić dobrym jedzonkiem
:evil_lol: . Pozjadała co dostała i nawet palce nasze lizała[SIZE=2], ale nic więcej głuptaska [SIZE=2]....
Troszkę sobie porozmawiałyśmy o różnych opcjach i jak jej pomóc. Jestem dobrej myśli :)
Zastanawiam się nad behawiorystą. Przyjedzie, zobaczy, oceni i coś podpowie.
Warto spróbować.
Może małą zrzutkę zrobić - po 5, 10 zł i pewnie by się uzbierało :)

Posted

A tu znalazłam jeszcze to:

http://www.fionka.pl/_var/gfx/195fcba7a9ba1e341d9372da99010dfa.jpg

[TABLE]
[TR]
[TD="colspan: 2"]EUROWET Stresnal syrop uspokajający dla psów i kotów. Cena 28 zł
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD="width: 60%, align: left"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][TABLE]
[TR]
[TD]
[FONT=Tahoma]Syrop uspokajający oparty na naturalnych ekstraktach roślinnych. Dla psów i kotów, można stosować u szczeniąt i kociąt.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma] [FONT=Tahoma]Opakowanie: 125 ml.[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Skład:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Wyciągi roślinne: [/FONT][FONT=Tahoma]Eschscholtzia californica, Crataegus oxyacantha (kwiatostan głogu), Passiflora incarnata (ziele passiflory - męczennicy cielistej) aa 8 g, [/FONT][FONT=Tahoma]Hypericum perforatum (ziele dziurawca) 7 g, [/FONT][FONT=Tahoma]Lizyna 2 g, [/FONT][FONT=Tahoma]Excipient ad 100 ml[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Właściwości i działanie:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Wyciągi roślinne zawarte w preparacie działają ogólnie uspakajająco, osłabiają stan niepokoju, strachu i agresywności. Działają też spazmolitycznie, zmniejszają napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego, dróg żółciowych i moczowych oraz ścian naczyń krwionośnych. Lekko obniżają ciśnienie krwi i pobudzają diurezę. Eschscholtzia californica zawiera protopinę, która działa nasennie i rozkurczająco. Wyciągi z kwia*tów głogu działają uspakajająco, rozszerzają naczynia mózgowe umożliwiając dopro*wadzenie z krwią, zwiększonej ilości tlenu oraz składników odżywczych, a tym samym przeciwdziałają anemizacji mózgu. Związki flawonowe zawarte w passiflorze (męczen*nicy) obniżają wrażliwość kory mózgowej na bodźce zewnętrzne oraz hamują aktyw*ność ośrodków wegetatywnych mieszczących się w rdzeniu przedłużonym. Ziele dziu*rawca zawiera hiperycynę, która działa uspakajająco.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Wskazania:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Stany niepokoju i napięcia nerwowego (nieobecność właściciela, zawody, wystawy, podróże itp.). Brak posłuszeństwa. Przygotowanie do leczenia zaburzeń zachowaw*czych. Stany lękowe. Okresy depresji u szczeniąt.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Przeciwwskazania:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Brak.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Stosowanie i dawkowanie:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Do picia. [/FONT][FONT=Tahoma]2 ml/5 kg m.c./dzień. Podawać 2-3 razy dziennie. Przy transporcie podawać od 30 do 60 minut przed podróżą. Z reguły nie należy przekraczać dawki 15 ml/dzień.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Uwaga: dawkę można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od indywidualnych potrzeb.[/FONT]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

[quote name='szafra']A tu znalazłam jeszcze to:

http://www.fionka.pl/_var/gfx/195fcba7a9ba1e341d9372da99010dfa.jpg

[TABLE]
[TR]
[TD="colspan: 2"]EUROWET Stresnal syrop uspokajający dla psów i kotów. Cena 28 zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD="align: left"][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

nie mam pojęcia,nigdy osobiście nie spotkałam się z takim problemem,może zajrzą cioteczki którym temat jest bliski,które miały doświadczenie z takimi psiakami i mogą coś doradzić???

Posted

[quote name='szafra']Pani Joanna przyjedzie w niedzielę do Inki :multi:.
Cały czas myśli intensywnie o adopcji.[/QUOTE]

Super :multi::multi:

Posted

i co tam u Inki? na wątku gdzie jest już sunia (szafra podała) jest wpis z wczoraj o PTD tylko,że w Łodzi, przyjmują zwłaszcza trudne psiaki
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Dom%C3%B3w-Tymczasowych-!/page18[/url]

Posted

[quote name='halszka']i co tam u Inki? na wątku gdzie jest już sunia (szafra podała) jest wpis z wczoraj o PTD tylko,że w Łodzi, przyjmują zwłaszcza trudne psiaki
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Domów-Tymczasowych-!/page18[/URL][/QUOTE]

Tak - już wczoraj do niej pisałam. Proponuje dwa miesiące intensywnej terapii i będzie gotowa do adopcji.
Taką kończy [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/216188-Wycofana-ma%C5%82a-sunia-KOKA-od-p%C3%B3ltora-roku-w-hoteliku-co-dalej"]Koka od mrs.ka[/URL] - w maju jedzie do domu w centrum miasta.

Posted

[quote name='halszka']...i co o tym myślisz? wiadomo jaki byłby koszt?[/QUOTE]
Spory :-? koszt, ale jak sobie pomyślę, że może na zawsze utknąć w tym kojcu to ...

Posted

Małe kroczki, małe kroczki i jakoś może pójdzie.
Magda dzisiaj u niej posiedziała ... powiedziała, że będzie ciężko ale może :cool3:.
Chwilowo czas mnie goni tak, że nawet nie mam czasami chwili na dogo i wątki.
Mam nadzieję, że niedługo ten maraton się skończy bo sama się wykończę.

Udało mi się ją pogłaskać po szyjce :multi:, co prawda to były dwa krótkie głaski ale to dla nas bardzo dużo !