halszka Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 ..i jak tam po odwiedzinkach? ten przerażony bidulek jest cudny Quote
szafra Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Ineczka miała dzisiaj odwiedziny. Pani Joanna z synkiem do niej przyjechali. Da się ją przekupić dobrym jedzonkiem :evil_lol: . Pozjadała co dostała i nawet palce nasze lizała[SIZE=2], ale nic więcej głuptaska [SIZE=2].... Troszkę sobie porozmawiałyśmy o różnych opcjach i jak jej pomóc. Jestem dobrej myśli :) Zastanawiam się nad behawiorystą. Przyjedzie, zobaczy, oceni i coś podpowie. Warto spróbować. Może małą zrzutkę zrobić - po 5, 10 zł i pewnie by się uzbierało :) Quote
basia041260 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Bechawiorysta nie zaszkodzi , na pewno przekaże jakieś rady . Dorzucę się do składki ;) Quote
halszka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Bardzo się cieszę,że Państwo się nie zniechęcili i odwiedzają sunię :) a jeśli chodzi o behawiorystę to na pewno warto spróbować. Quote
szafra Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 A tu znalazłam jeszcze to: http://www.fionka.pl/_var/gfx/195fcba7a9ba1e341d9372da99010dfa.jpg [TABLE] [TR] [TD="colspan: 2"]EUROWET Stresnal syrop uspokajający dla psów i kotów. Cena 28 zł [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD="width: 60%, align: left"] [/TD] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"][TABLE] [TR] [TD] [FONT=Tahoma]Syrop uspokajający oparty na naturalnych ekstraktach roślinnych. Dla psów i kotów, można stosować u szczeniąt i kociąt.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma] [FONT=Tahoma]Opakowanie: 125 ml.[/FONT] [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Skład:[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Wyciągi roślinne: [/FONT][FONT=Tahoma]Eschscholtzia californica, Crataegus oxyacantha (kwiatostan głogu), Passiflora incarnata (ziele passiflory - męczennicy cielistej) aa 8 g, [/FONT][FONT=Tahoma]Hypericum perforatum (ziele dziurawca) 7 g, [/FONT][FONT=Tahoma]Lizyna 2 g, [/FONT][FONT=Tahoma]Excipient ad 100 ml[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Właściwości i działanie:[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Wyciągi roślinne zawarte w preparacie działają ogólnie uspakajająco, osłabiają stan niepokoju, strachu i agresywności. Działają też spazmolitycznie, zmniejszają napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego, dróg żółciowych i moczowych oraz ścian naczyń krwionośnych. Lekko obniżają ciśnienie krwi i pobudzają diurezę. Eschscholtzia californica zawiera protopinę, która działa nasennie i rozkurczająco. Wyciągi z kwia*tów głogu działają uspakajająco, rozszerzają naczynia mózgowe umożliwiając dopro*wadzenie z krwią, zwiększonej ilości tlenu oraz składników odżywczych, a tym samym przeciwdziałają anemizacji mózgu. Związki flawonowe zawarte w passiflorze (męczen*nicy) obniżają wrażliwość kory mózgowej na bodźce zewnętrzne oraz hamują aktyw*ność ośrodków wegetatywnych mieszczących się w rdzeniu przedłużonym. Ziele dziu*rawca zawiera hiperycynę, która działa uspakajająco.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Wskazania:[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Stany niepokoju i napięcia nerwowego (nieobecność właściciela, zawody, wystawy, podróże itp.). Brak posłuszeństwa. Przygotowanie do leczenia zaburzeń zachowaw*czych. Stany lękowe. Okresy depresji u szczeniąt.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Przeciwwskazania:[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Brak.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Stosowanie i dawkowanie:[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Tahoma]Do picia. [/FONT][FONT=Tahoma]2 ml/5 kg m.c./dzień. Podawać 2-3 razy dziennie. Przy transporcie podawać od 30 do 60 minut przed podróżą. Z reguły nie należy przekraczać dawki 15 ml/dzień.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Uwaga: dawkę można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od indywidualnych potrzeb.[/FONT] [/TD] [/TR] [TR] [TD][TABLE] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
halszka Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='szafra']A tu znalazłam jeszcze to: http://www.fionka.pl/_var/gfx/195fcba7a9ba1e341d9372da99010dfa.jpg [TABLE] [TR] [TD="colspan: 2"]EUROWET Stresnal syrop uspokajający dla psów i kotów. Cena 28 zł[/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD="align: left"][/TD] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"][/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"][TABLE] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][TABLE] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] nie mam pojęcia,nigdy osobiście nie spotkałam się z takim problemem,może zajrzą cioteczki którym temat jest bliski,które miały doświadczenie z takimi psiakami i mogą coś doradzić??? Quote
M&S Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Zaglądam do dziewczynki :) Nie spotkałam się z tym specyfikiem. Quote
szafra Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Pani Joanna przyjedzie w niedzielę do Inki :multi:. Cały czas myśli intensywnie o adopcji. Quote
M&S Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='szafra']Pani Joanna przyjedzie w niedzielę do Inki :multi:. Cały czas myśli intensywnie o adopcji.[/QUOTE] Super :multi::multi: Quote
halszka Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 i co tam u Inki? na wątku gdzie jest już sunia (szafra podała) jest wpis z wczoraj o PTD tylko,że w Łodzi, przyjmują zwłaszcza trudne psiaki [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Dom%C3%B3w-Tymczasowych-!/page18[/url] Quote
szafra Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 [quote name='halszka']i co tam u Inki? na wątku gdzie jest już sunia (szafra podała) jest wpis z wczoraj o PTD tylko,że w Łodzi, przyjmują zwłaszcza trudne psiaki [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Domów-Tymczasowych-!/page18[/URL][/QUOTE] Tak - już wczoraj do niej pisałam. Proponuje dwa miesiące intensywnej terapii i będzie gotowa do adopcji. Taką kończy [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/216188-Wycofana-ma%C5%82a-sunia-KOKA-od-p%C3%B3ltora-roku-w-hoteliku-co-dalej"]Koka od mrs.ka[/URL] - w maju jedzie do domu w centrum miasta. Quote
halszka Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 ...i co o tym myślisz? wiadomo jaki byłby koszt? Quote
szafra Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 [quote name='halszka']...i co o tym myślisz? wiadomo jaki byłby koszt?[/QUOTE] Spory :-? koszt, ale jak sobie pomyślę, że może na zawsze utknąć w tym kojcu to ... Quote
szafra Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Małe kroczki, małe kroczki i jakoś może pójdzie. Magda dzisiaj u niej posiedziała ... powiedziała, że będzie ciężko ale może :cool3:. Chwilowo czas mnie goni tak, że nawet nie mam czasami chwili na dogo i wątki. Mam nadzieję, że niedługo ten maraton się skończy bo sama się wykończę. Udało mi się ją pogłaskać po szyjce :multi:, co prawda to były dwa krótkie głaski ale to dla nas bardzo dużo ! Quote
szafra Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Ogłoszenia też ma puszczone, ale takiej dzikuski nikt nie chce :shake: Quote
Recommended Posts