szafra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Nutusia']Ale ta bidusia jest niemal dzika... Bardzo ciężko będzie jej znaleźć od razu DS. Przydałby się domowy DT, żeby jej pokazać jak wygląda normalne życie, wysterylizować i dopiero wtedy poszukać DS, który i tak będzie musiał być cierpliwy i bardzo czujny, bo w takich zastraszonych psiakach strachy potrafią trwać bardzo, bardzo długo...[/QUOTE] I tu się zgadzam w 100 % Natusia. Domowy DT tylko i wyłącznie. Quote
Elza22 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='szafra']I tu się zgadzam w 100 % Natusia. Domowy DT tylko i wyłącznie.[/QUOTE] Oczywiście ja również się zgadzam. Tylko jak się nie znajdzie DT to malutka zostanie na zawsze w schronie? Wybaczcie ale ja nie jestem taką optymistką ciężko o DT dla psich ideałów a co dopiero dla takiego dzikuska... Quote
szafra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Kilka takich dzikusków już biega w ogólnych kojcach. Cieszę się, że ona jest jeszcze w budynku i można z nią popracować ... mogła już dawno trafić na ogólne. Mam nadzieję, że powolutku zacznie się przekonywać do człowieka. I również mam nadzieję, że nie będzie w schronie na zawsze :-(. Może cudem jakimś DT się znajdzie ... Quote
Elza22 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='szafra']Kilka takich dzikusków już biega w ogólnych kojcach. Cieszę się, że ona jest jeszcze w budynku i można z nią popracować ... mogła już dawno trafić na ogólne. Mam nadzieję, że powolutku zacznie się przekonywać do człowieka. I również mam nadzieję, że nie będzie w schronie na zawsze :-(. Może cudem jakimś DT się znajdzie ...[/QUOTE] Strasznie mi jej szkoda:-(Może faktycznie znajdzie się jakiś DT Quote
Nutusia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Myślę, że można zrobić ogłoszenia, z prośbą o DT... Zdarzały się już takie na FB np. Quote
szafra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 Może zrobię jej wydarzenie na FB ? Ogłoszenia z prośbą o DT - można spróbować. Quote
Aimez_moi Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='M&S']Zaglądam do dziewczynki.[/QUOTE] Ja takze....... Quote
malagos Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 A już miałam nadzieję, ze mała ma na oku dt?......... A moze ją zgłoście do mikroposiaków? Kilka zdjeć i opis na: mikropsydoadopcji@o2.pl zawsze to szansa...... Bo nie doczytałam, ile ona waży, ile ma lat? Quote
monika55 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ona mikro nie jest. Szkoda psinki. W schronie się nie otworzy. Quote
szafra Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Ona faktycznie mikro nie jest - szkoda. Taka średnia do kolan. Ma 2-3 lata. W schronisku jedynie co mogę zrobić to siedzieć u niej w kojcu i udawać, ze się na nią nie gapię, bo jak tylko popatrzę jej w oczy ona zwiewa do budy w popłochu. Więc siedzimy tak sobie ona, ja i jeszcze jeden psiaczek, gadamy, gapimy się na ściany ... częstujemy się smaczkami i udajemy, że nas to wcale tak bardzo nie interesuje. Quote
M&S Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='szafra']Ona faktycznie mikro nie jest - szkoda. Taka średnia do kolan. Ma 2-3 lata. W schronisku jedynie co mogę zrobić to siedzieć u niej w kojcu i udawać, ze się na nią nie gapię, bo jak tylko popatrzę jej w oczy ona zwiewa do budy w popłochu. Więc siedzimy tak sobie ona, ja i jeszcze jeden psiaczek, gadamy, gapimy się na ściany ... częstujemy się smaczkami i udajemy, że nas to wcale tak bardzo nie interesuje.[/QUOTE] Biedna psina... Quote
malagos Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Podobna wielkość jak nasza nowa tymczasowiczka Tosia, i też tak obie patrzymy na ściany...... Quote
szafra Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='malagos']Podobna wielkość jak nasza nowa tymczasowiczka Tosia, i też tak obie patrzymy na ściany......[/QUOTE] Czasami od tego trzeba zacząć. Tosia też taka dzikuskowata? Quote
malagos Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Tosia też wymaga wzięcia do domu, socjalizacji, na razie jest bezpieczna u mnie w kojcu, ale to nie wszystko. Quote
szafra Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Inka w schroniskowym kojcu też bezpieczna, ale co dalej ? Będę próbować i łazić do niej ... a w trakcie może jakiś mały cud się zdarzy i znajdziemy DT. Quote
szafra Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Do soboty już niedługo - popędzę do niej jak tylko przyjadę !!! Quote
malagos Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Kochana mała psinka. Co te bidy przeszły w życiu, tego się - moze i dobrze - nie dowiemy............ Quote
Recommended Posts