Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Ale ta bidusia jest niemal dzika... Bardzo ciężko będzie jej znaleźć od razu DS. Przydałby się domowy DT, żeby jej pokazać jak wygląda normalne życie, wysterylizować i dopiero wtedy poszukać DS, który i tak będzie musiał być cierpliwy i bardzo czujny, bo w takich zastraszonych psiakach strachy potrafią trwać bardzo, bardzo długo...[/QUOTE]

I tu się zgadzam w 100 % Natusia.
Domowy DT tylko i wyłącznie.

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='szafra']I tu się zgadzam w 100 % Natusia.
Domowy DT tylko i wyłącznie.[/QUOTE]
Oczywiście ja również się zgadzam. Tylko jak się nie znajdzie DT to malutka zostanie na zawsze w schronie? Wybaczcie ale ja nie jestem taką optymistką ciężko o DT dla psich ideałów a co dopiero dla takiego dzikuska...

Posted

Kilka takich dzikusków już biega w ogólnych kojcach.
Cieszę się, że ona jest jeszcze w budynku i można z nią popracować ... mogła już dawno trafić na ogólne.
Mam nadzieję, że powolutku zacznie się przekonywać do człowieka. I również mam nadzieję, że nie będzie w schronie na zawsze :-(.
Może cudem jakimś DT się znajdzie ...

Posted

[quote name='szafra']Kilka takich dzikusków już biega w ogólnych kojcach.
Cieszę się, że ona jest jeszcze w budynku i można z nią popracować ... mogła już dawno trafić na ogólne.
Mam nadzieję, że powolutku zacznie się przekonywać do człowieka. I również mam nadzieję, że nie będzie w schronie na zawsze :-(.
Może cudem jakimś DT się znajdzie ...[/QUOTE]

Strasznie mi jej szkoda:-(Może faktycznie znajdzie się jakiś DT

Posted

Ona faktycznie mikro nie jest - szkoda.
Taka średnia do kolan. Ma 2-3 lata.
W schronisku jedynie co mogę zrobić to siedzieć u niej w kojcu i udawać, ze się na nią nie gapię, bo jak tylko popatrzę jej w oczy ona zwiewa do budy w popłochu.
Więc siedzimy tak sobie ona, ja i jeszcze jeden psiaczek, gadamy, gapimy się na ściany ... częstujemy się smaczkami i udajemy, że nas to wcale tak bardzo nie interesuje.

Posted

[quote name='szafra']Ona faktycznie mikro nie jest - szkoda.
Taka średnia do kolan. Ma 2-3 lata.
W schronisku jedynie co mogę zrobić to siedzieć u niej w kojcu i udawać, ze się na nią nie gapię, bo jak tylko popatrzę jej w oczy ona zwiewa do budy w popłochu.
Więc siedzimy tak sobie ona, ja i jeszcze jeden psiaczek, gadamy, gapimy się na ściany ... częstujemy się smaczkami i udajemy, że nas to wcale tak bardzo nie interesuje.[/QUOTE]

Biedna psina...

Posted

[quote name='malagos']Podobna wielkość jak nasza nowa tymczasowiczka Tosia, i też tak obie patrzymy na ściany......[/QUOTE]
Czasami od tego trzeba zacząć. Tosia też taka dzikuskowata?

Posted

Inka w schroniskowym kojcu też bezpieczna, ale co dalej ?
Będę próbować i łazić do niej ... a w trakcie może jakiś mały cud się zdarzy i znajdziemy DT.