Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='szafra']Jamniś ma mieć kastrację i również zrobiony zabieg na trzecia powiekę.
Państwo, którzy go zarezerwowali dzisiaj u niego byli i stwierdzili, że oni chcą zdrowego psa a nie tego chorego i chcą adoptować innego:angryy:.
To się dowiedzieli, że nie dostaną już żadnego psa w naszym schronie :angryy:.
I dobrze ! Jak im ten zdrowy zachoruje to co zrobią ???? Wyrzucą ?[/QUOTE]

słuszna decyzja ale takie ćwoki i tak gdzieś zdobędą psa
kiedyś babka chciała do mojego Faducha smycz bo nie miała i wyraziła chęć przyjechania stopem po niego ( 50km) i tak wracać z psem ( 32 kg żywej wagi psa)

Posted

No cóż - dla tego, który wynajdzie lek na skrajną głupotę to i Nobel będzie za mało...
A jamnisia zgłoście ciotkom od jamniorów, niech go na swoją stronę wstawią. Zawsze to jedna więcej szansa na domek.

Posted

[quote name='Nutusia']No cóż - dla tego, który wynajdzie lek na skrajną głupotę to i Nobel będzie za mało...
A jamnisia zgłoście ciotkom od jamniorów, niech go na swoją stronę wstawią. Zawsze to jedna więcej szansa na domek.[/QUOTE]

Dziękuję Natusia! Zgłosimy naszego Ringo do Cioteczek jamnikowych.

Posted

Nie ma za co. Mam wielką słabość do przegubowców ;) Szkoda, że to nie suczka. Piesków niestety na DT brać nie mogę, bo mój Lesio - szef haremu - nie zdzierżyłby konkurencji :(

Posted (edited)

Oj Natusiu Twój Lesio to prawdziwy szef :evil_lol:.

Uzupełniam info o Ince:

Inka przyjechała do nas z Zawiercia 31 lipca zeszłego roku. Ma ok 3 lat i jej numer ewidencyjny to : 3588.
Jest już pół roku i nie zmieniło się prawie nic :shake:.
Może to, że teraz powącha już rękę ...

Edited by szafra
Posted

[quote name='Elza22']jestem przeczytałam cały wątek śliczna i biedna nie biorę jednak pod uwagę takich piesków ze względu na małe dziecko[/QUOTE]
Ok, ale zaglądaj do nas czasem :cool3:

Posted

[quote name='M&S']Przeczytałam o małej Lisiczce i jamniorze....

Będę zaglądać.[/QUOTE]
Dzięki M&S. Cieszę się, że jesteś :p.
Jamniś podobno zarezerwowany ....

Posted

[quote name='Elza22']jasne będę zaglądać w ogłoszeniach mogę pomóc.[/QUOTE]
Oj bardzo dziękuję. Tylko z tym to chyba będziemy musieli poczekać - nie jestem w stanie powiedzieć na dzień dzisiejszy kiedy będzie gotowa do adopcji :shake: i czy w ogóle kiedyś będzie. Chyba, że znajdziemy taki dom, gdzie będzie pomalutku dochodzić do siebie.

Posted

[quote name='szafra']Ineczka jest teraz z innym pieskiem w kojcu. Do kraty podchodzi, powącha rękę, obserwuje, ale pogłaskać się nie da dalej ...[/QUOTE]

w schronisku nigdy nie dojdzie do siebie, jak nie jest ogłaszana to praktycznie szans na dom nie ma...

Posted

Ale jak ją ogłaszać ? Co napisać w ogłoszeniach ... ona jeszcze nie miała sterylki.
Nie chcemy, żeby się całkiem zraziła, bo trzeba by ją chyba na pętli prowadzić do zważenia i do weta jakoś musi dotrzeć :-(.

Posted

Masz rację. Jak do nas trafia pies, to najpierw oswajamy go na tyle, żeby dał się poprowadzić na smyczy do lekarza czy na sterylizację. Bo tak, to kto go weźmie, jak się nie da dotknąć czy obejrzeć?..........

Posted

Przecież są przypadki że ludzie adoptują stare chore psy, którym zostało może kilka miesięcy życia. Sama znam taki przypadek. Moja ostatnia sunia któa była u mnie w DT. Ogłaszana była pod koniec listopada, zaraz znalazł się domek który został sprawdzony i państwo czekali aż mała będzie po sterylce. Tydzień temu po nią przyjechali trzy dni po zabiegu. Czekali prawie dwa miesiące...

Posted

Ale ta bidusia jest niemal dzika... Bardzo ciężko będzie jej znaleźć od razu DS. Przydałby się domowy DT, żeby jej pokazać jak wygląda normalne życie, wysterylizować i dopiero wtedy poszukać DS, który i tak będzie musiał być cierpliwy i bardzo czujny, bo w takich zastraszonych psiakach strachy potrafią trwać bardzo, bardzo długo...