Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:roll:....rozuniem
:shake::crazyeye: sie zegnam z wateczku ......., powodzienia zycze- oczywiscie panci cudnej Milusiowej:iloveyou::iloveyou: ja nie waze 150 kilo , wiec zmiescilabym sie , albo gdybym dostala adres , tez potrafie dojechac .... powodzenia zycze :sad::sad:

• Replies 675
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Znowu dzwoniłam do pani Uli, bo ktoś z FB pytał a o wagę Milo, żeby pomóc mu jakimiś witaminkami i suplementami. Podobno waży on około 15 kg.
Pani Ula oprócz 2 psów i 6 kotów opiekuje się bezdomnymi kotami, sa to 4 kocice i koty. Prosiła mnie o załatwienie tabletek antykoncepcyjnych, albo żeby dowiedzieć się o sterylkę dzikich kotów w Będzinie... Czy ktoś się orientuje w temacie?

Posted

Ewa pyta co z bazarkiem skoro Milo właściwie ma już dom. Oficjalnie nie został adoptowany przez panią Ulę, ale może zostać u niej. Jak wobec tego możemy jej pomagać? Czy wolno traktować dalej jako DT? Wiadomo, że on zostaje tam, bo domku stałego nie znajdzie w swoim stanie- jest niepełnosprawny ruchowo, niedowidzi, niedosłyszy... Do hoteliku też się nie nadaje...Być może będzie potrzebował leczenia i co wtedy? Skąd weźmiemy środki? On musi mieć spokój, troskliwą opiekę i miłość. Tylko u pani Uli to ma....

Posted

W sobotę zapytamy czy pani Ula decyduje się oficjalnie adoptować Milo. Na razie była to tylko rozmowa przez telefon. Gdyby się oficjalnie zdecydowała potrzebna będzie wizyta PA i umowa. Jeśli pani się nie zdecyduje, otrzyma status BDT, za karmę i koszty weta. Czy tak będzie w porządku?

Posted

[quote name='iwonamaj']Ewa pyta co z bazarkiem skoro Milo właściwie ma już dom. Oficjalnie nie został adoptowany przez panią Ulę, ale może zostać u niej. Jak wobec tego możemy jej pomagać? Czy wolno traktować dalej jako DT? Wiadomo, że on zostaje tam, bo domku stałego nie znajdzie w swoim stanie- jest niepełnosprawny ruchowo, niedowidzi, niedosłyszy... Do hoteliku też się nie nadaje...Być może będzie potrzebował leczenia i co wtedy? Skąd weźmiemy środki? On musi mieć spokój, troskliwą opiekę i miłość. Tylko u pani Uli to ma....[/QUOTE]

Milo bedzie w BDT za karme i koszty leczenia. To nie będzie dom stały w dosłownym znaczeniu.
Bazarki dla BDT mozna robic.

Posted

[quote name='Panna Marple']Jezuniu słodki, jak cudownie. Myślę, że dożywotni tymczas u p. Uli i nasze wsparcie finansowe (karma, wet) to naprawdę dobre rozwiązanie[/QUOTE]
Zdecydowanie...

Posted (edited)

[quote name='Panna Marple']Jezuniu słodki, jak cudownie. Myślę, że dożywotni tymczas u p. Uli i nasze wsparcie finansowe (karma, wet) to naprawdę dobre rozwiązanie[/QUOTE]

Dokładnie, Bezpieczny Bezpłatny Dom Tymczasowy, to chyba w tej sytuacji najlepsza opcja!!!
Jeszcze raz ukłony dla "Milusiowej Pani" za WIELKIE SERDUCHO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by Sarunia-Niunia
Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Dokładnie, Bezpłatny Dożywotni Dom Tymczasowy, to chyba w tej sytuacji najlepsza opcja!!!
Jeszcze raz ukłony dla "Milusiowej Pani" za WIELKIE SERDUCHO!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

Tak ale bez naszego wsparcia Pani sobie nie poradzi sama...
Pamiętajcie o Milo

Posted

jeśli mogę w kwestii formalnej...
najlepiej uznać, że to jest po prostu bdt; nie żaden dożywotni, tylko po prostu zwykły bdt;
widziałam już wpisy poddające w wątpliwość zasadność robienia bazarków na dożwotnie dt; jeśli nurt się rozwinie to psiaki na dożywociu stracą prawo bycia beneficjentami bazarków, a bez bazarków ciężko pomagać finansowo; a przecież może zdarzyć się cud i milo ktoś będzie jednak chciał adoptować; ktoś z masą pieniędzy i dobrym sercem; tego nigdy nie można wykluczyć; tak więc pozostańcie przy bezpiecznym bdt; takie jest moje zdanie;

Posted

Też tak samo pomyslałam. Inaczej nie bedzie mozna robic zbiórek na psiaka a nie wiadomo co jeszcze może wyniknąć na przykład z jego zdrowiem.

Posted

[quote name='kakadu']jeśli mogę w kwestii formalnej...
najlepiej uznać, że to jest po prostu bdt; nie żaden dożywotni, tylko po prostu zwykły bdt;
widziałam już wpisy poddające w wątpliwość zasadność robienia bazarków na dożwotnie dt; jeśli nurt się rozwinie to psiaki na dożywociu stracą prawo bycia beneficjentami bazarków, a bez bazarków ciężko pomagać finansowo; a przecież może zdarzyć się cud i milo ktoś będzie jednak chciał adoptować; ktoś z masą pieniędzy i dobrym sercem; tego nigdy nie można wykluczyć; tak więc pozostańcie przy bezpiecznym bdt; takie jest moje zdanie;[/QUOTE]

Zdecydowanie się pod tym podpisuje :)

Posted

[quote name='iwonamaj']Cioteczki, noc miałam nieprzespaną, ale będzie dobrze. To jedyne rozwiązanie BDT za karmę i koszty leczenia...
Dzięki za miłe pv...[/QUOTE]
Też tak uważam:)

Posted

[quote name='kakadu']jeśli mogę w kwestii formalnej...
widziałam już wpisy poddające w wątpliwość zasadność robienia bazarków na dożwotnie dt; jeśli nurt się rozwinie to psiaki na dożywociu stracą prawo bycia beneficjentami bazarków, a bez bazarków ciężko pomagać finansowo; a przecież może zdarzyć się cud i milo ktoś będzie jednak chciał adoptować; ktoś z masą pieniędzy i dobrym sercem; tego nigdy nie można wykluczyć; tak więc pozostańcie przy bezpiecznym bdt; takie jest moje zdanie;[/QUOTE]
Święta racja:)

Posted

[quote name='ewu']Tak ale bez naszego wsparcia Pani sobie nie poradzi sama...
Pamiętajcie o Milo[/QUOTE]
Oczywiście, że przy wsparciu dobrych Ludzi!!! To własnie miałam na myśli, choć może nie do końca sprecyzowałam...
Jeszcze raz ukłony dla Milusiowej Pani i mizianka dla Milusia:)!!!