Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 675
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To chyba jest jakaś tajemnicza rasa, bo Azunia wygląda też dokładnie jak mój Franek (tzn. Funky - 'on' jest dziewczynką!).
I w Hiszpanii na ulicy widziałam dokładnie takiego samego pieska! I tu na dogo jest jeden wątek, gdzie Cioteczki szukają DS dla Bafinki - zobaczcie same! To nie może być zbieg okoliczności ;)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/233616-Ile-jest-warte-6-kg-kosteczek-pokrytych-ko%C5%82tunem-Dla-niekt%C3%B3rych-st%C3%B3wa-wystarczy-%28

Posted

[quote name='Funky']To chyba jest jakaś tajemnicza rasa, bo Azunia wygląda też dokładnie jak mój Franek (tzn. Funky - 'on' jest dziewczynką!).
I w Hiszpanii na ulicy widziałam dokładnie takiego samego pieska! I tu na dogo jest jeden wątek, gdzie Cioteczki szukają DS dla Bafinki - zobaczcie same! To nie może być zbieg okoliczności ;)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/233616-Ile-jest-warte-6-kg-kosteczek-pokrytych-kołtunem-Dla-niektórych-stówa-wystarczy-(

Ja podczytuję Bafinki wątek ;) to jest dokładnie ten sam typ urody:loveu: śliczna jest:loveu:

Posted

Azunia jest u pani Uli od 4 listopada ub. roku, została znaleziona przywiązana do śmietnika z karteczką. Strona 10 post 243.
Pani Ula bardzo ją kocha, bo to piesia- ideał, ale trochę ją przerasta nadmiar obowiązków i kosztów. Bardzo chory Milo, Azunia- młoda i bardzo żywa, 6 własnych kotów i 6 bezdomniaczków:(...

Posted

Dzięki Agusiu...
Jeszcze raz zapytam o decyzję pani Uli. Azunia powinna znaleźć domek, bo to piesek dla każdego- ideał, zgadza się z psami i kotami, wszystko je, jest grzeczna, domatorka i wierna. Nawet tak miała napisane na kartce, z którą została znaleziona. Śliczna, młoda i wysterylizowana. Wesoła, energiczna, pięknie każdego wita, lubi czuć przy sobie człowieka i być głaskana... Kurcze, gdybym tylko mogła :shake:...

Posted (edited)

Moze trzeba napisac do kogos od kudłaczy ? Moze na razie mogłaby znalezc innym tymczas, dopóki nie trafi sie wspaniały dom ?
Napisz moze do malawaszki ?

Edited by bela51
Posted

Ja tak do końca nie jestem w 100 % przekonana, że pani Ula chce ją oddać. Musimy jeszcze raz na spokojnie porozmawiać. Nie ma dużego pośpiechu i nie ma potrzeby szukania innego DT, szkoda psiny przerzucać z domu do domu. Pani Ula po prostu boi się, że np. i zachoruje i będzie problem, bo Azunia jest młoda. Na razie bardzo przezywamy chorobę i planowaną operację Milusia. Niech to się trochę uspokoi :-(...

Posted

Ciocia iwonamaj ma rację - Azunia ma wspaniały domek, bo Pani Ula jest rewelacyjna, a jeśli tylko będzie miała od nas pomoc i nic się nie wydarzy takiego strasznego jak jakaś poważna choroba, to chyba nie ma potrzeby na siłę nic zmieniać.
Nawet Milo, mimo że schorowany, ma obok kochające serce więc byle tak dalej i wierzymy, że jego operacja i rekonwalescencja pójdą jak z płatka :)))

Posted

Zapomniałam napisać, ze oba psiaczki dostały w prezencie śliczne obróżki :)
Osoba spoza Dogomanii, która zakupiła dwukrotnie leki dla Milo i opłaciła leczenie uszek Malutkiej (czarnej koteczki), zaproponowała, że opłaci szczepienia Azuni.

Posted

Funky napisał(a):
Ciocia iwonamaj ma rację - Azunia ma wspaniały domek, bo Pani Ula jest rewelacyjna, a jeśli tylko będzie miała od nas pomoc i nic się nie wydarzy takiego strasznego jak jakaś poważna choroba, to chyba nie ma potrzeby na siłę nic zmieniać.
Nawet Milo, mimo że schorowany, ma obok kochające serce więc byle tak dalej i wierzymy, że jego operacja i rekonwalescencja pójdą jak z płatka :)))

Dobrze mówisz ciocia:)
Aczkolwiek gdyby bardzo bardzo dobry stały domek dla Azuni się trafił to nie byłoby źle:)

Posted

Mysza2 napisał(a):
Dobrze mówisz ciocia:)
Aczkolwiek gdyby bardzo bardzo dobry stały domek dla Azuni się trafił to nie byłoby źle:)

Ale ja jestem pewna, że pani Ula nie odda Azy, ani Mila, ani koteczków. Jak się człowiek przywiąże do takich ogonów (albo nawet 'bezogonów') to nie ma mocnych, żeby je oddać <3

Posted

Tak, gdyby trafił się taki wyjątkowy super domek, to Azunia powinna tam trafić. Jest młoda i zdrowa, przydałoby się jej więcej ruchu, spacerków, biegania. Na szczęście nie musimy się spieszyć i możemy sobie spokojnie poszukać najlepszego domku dla niej. Pani Ula też byłaby odciążona przy takiej ilości zwierząt i chorym, niepełnosprawnym Milusiu.

Posted

iwonamaj napisał(a):
Tak, gdyby trafił się taki wyjątkowy super domek, to Azunia powinna tam trafić. Jest młoda i zdrowa, przydałoby się jej więcej ruchu, spacerków, biegania. Na szczęście nie musimy się spieszyć i możemy sobie spokojnie poszukać najlepszego domku dla niej. Pani Ula też byłaby odciążona przy takiej ilości zwierząt i chorym, niepełnosprawnym Milusiu.

Więc poczekajmy spokojnie na decyzję pani Uli ;) Teraz najważniejsze jest zdrówko Milo...
N

Posted

Funky napisał(a):
Ale ja jestem pewna, że pani Ula nie odda Azy, ani Mila, ani koteczków. Jak się człowiek przywiąże do takich ogonów (albo nawet 'bezogonów') to nie ma mocnych, żeby je oddać <3

Ja już sama nie wiem :(... Wczoraj mówiła, że ją odda, wczesniej przez telefon że nie. Trzeba poważnie porozmawiać, ale na razie Milo jest na pierwszym miejscu...

Posted

iwonamaj napisał(a):
Byłyśmy dzisiaj z krótką wizytą. Milo otrzymał w prezencie Urinovet Dog, puszkę mokrej karmy specjalistycznej, pudełko suchej i preparat z żelazem na poprawę hemoglobiny. Leki i puszka od sponsorki, natomiast suchą karmę i preparat od pani doktor Moniki. Przy poprzednie wizycie Milo także dostał w prezencie cała reklamówkę suchej karmy weterynaryjnej. Dzięki temu zaoszczędziłyśmy sporo pieniędzy. Bardzo dziękujemy Pani Doktor oraz Pni Beacie :Rose:...
Pani Ula przestrzega podawania leków i diety u Milo, mamy nadzieję, ze wyniki badań będą lepsze niż poprzednio. W czwartek trzeba jechać i powtórzyć badania i w zależności od wyników ustalić termin operacji.
Pani Ula rozważa szukanie domu dla Azuni.

Super:) Miluś wszyscy się troszczą o Ciebie:)