Mysza2 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Biedny dziadziuś, tyle na raz na to biedne ciałko:( Quote
Avilia Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='iwonamaj']Pani doktor zaleca karmienie Milusia karmę weterynaryjną dla psa z chorym układem moczowym RC lub Hills Urinary. I jeszcze przydałyby mu się tabletki na nerki Uro-cośtam za 45 zł... Ale nie wiem czy damy radę... Może zmienić tytuł na wydarzeniu na FB? Ktoś ma pomysł? Dowiedz się dokładnie jaka nazwa - ok? Zobaczymy czy nie mamy takich u nas. Quote
iwonamaj Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Avilia napisał(a):Dowiedz się dokładnie jaka nazwa - ok? Zobaczymy czy nie mamy takich u nas. Oczywiście, zapytam :) Quote
__Lara Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='iwonamaj']Pani doktor zaleca karmienie Milusia karmę weterynaryjną dla psa z chorym układem moczowym RC lub Hills Urinary. I jeszcze przydałyby mu się tabletki na nerki Uro-cośtam za 45 zł... Ale nie wiem czy damy radę... Może zmienić tytuł na wydarzeniu na FB? Ktoś ma pomysł? Czyli na zakwaszanie moczu. Polecam najtańszy Trovet USD. Poza tym jest pasta Uro-pet, a ja daję jeszcze suni tabletki Urinomet http://www.krakvet.pl/dolfos-urinomet-regulator-kwasowosci-moczu-psow-60tab-p-23125.html Quote
Funky Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Miluniu chory, ale przynajmniej kochany <3<3<3 Będzie dobrze! Quote
Sarunia-Niunia Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Ech biedny Miluś:shake:... Na całe szczęście jest pod dobrą opieką i jest otoczony miłością!!! Serce się łamie, jak tak pomyśleć co ten Psina w życiu musiał przejść, ile znosić cierpienia... Milusiu - przytulam Cię Kochany i ufam, że będzie dobrze, że otoczony miłością poznasz co znaczy dobre życie, opieka, troska... Quote
yolanovi Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Starość nie radość, a do tego bezdomność i cierpienie zadane przez pseudo ludzi. Biedna psina :( Nie wiemy ile mu jeszcze życia zostało ale zrobimy wszystko, żeby teraz był zaopiekowany, kochany i bezpieczny. Quote
iwonamaj Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ten lek to Uro-pet... Wstawiam linka do akcji marzec- sterylizacja http://akcjasterylizacji.pl/ Quote
iwonamaj Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Otrzymałam z FB taka sugestię, z góry przepraszam jeśli coś pokręciłam. Podobno można poprosić jakąś fundację o udostępnienie konta dla Milo na zbieranie pieniędzy i wtedy można go legalnie umieścić na wydarzeniu i ludzie chętniej wpłacają... Czy tak jest? Jeśli tak to może "Zwierzęca Arkadia" by się zgodziła? Proszę o opinie... Quote
Martika&Aischa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Mnie Milo nie może wyjść z głowy :( starsze psiaki rozczulają mnie do łez :( oby tylko to świństwo nie okazało się złośliwe :( Quote
iwonamaj Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Dzwoniłam dzisiaj do pani Uli już kilka razy, bo ciągle coś mi się przypominało no chcę być na bieżąco. Milo dostaje wszystkie leki i karmę wg zaleceń pani doktor. Pani Ula nie mogąc przeboleć, że nie może dawać mu zupki i chlebka, kupiła mu rapki :). Przemywa mu pupkę rivanolem, też wg wskazówek weta. Na szczęście Milo dobrze znosi leki, nie ma żadnych działań ubocznych. Pani Ula twierdzi, że Milo lepiej chodzi (ja też tak myślę, w porównaniu z sobotą)... Quote
yolanovi Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 na konto Milo wpłyneła kwota 260 zł od Panna Marple:loveu: Serdecznie dziękujemy Quote
Martika&Aischa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 iwonamaj napisał(a):Dzwoniłam dzisiaj do pani Uli już kilka razy, bo ciągle coś mi się przypominało no chcę być na bieżąco. Milo dostaje wszystkie leki i karmę wg zaleceń pani doktor. Pani Ula nie mogąc przeboleć, że nie może dawać mu zupki i chlebka, kupiła mu rapki :). Przemywa mu pupkę rivanolem, też wg wskazówek weta. Na szczęście Milo dobrze znosi leki, nie ma żadnych działań ubocznych. Pani Ula twierdzi, że Milo lepiej chodzi (ja też tak myślę, w porównaniu z sobotą)... Najważniejsze że dostał antybiotyk i leki przeciwbólowe :) nasz kochany i dzielny staruszek :) Quote
iwonamaj Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Jaka szkoda, że tak mało osób zagląda do Milo... Quote
yolanovi Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ja zaglądam, za każdym nowym wpisem zaglądam. Sama niewiele piszę. Trudne chwile przed Milusiem i oby wszystko poszło dobrze Quote
iwonamaj Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Właśnie to mnie martwi, Jolu... Jeszcze walka się nie zaczęła, a tu już pustawo :( Nie jest fajnie pisać sama do siebie :shake:. Boje się, że Milo straci zainteresowanie całkiem. Quote
ewu Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Cioteczki wstawiam w pierwszym poście linki do wydarzenia na FB i bazarku. Quote
ewu Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Jesteście przekochane:) Przygotowuję fanty dla Milo, Marticzko kiedy będziesz w Gliwicach? Quote
ewu Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 iwonamaj napisał(a):Jaka szkoda, że tak mało osób zagląda do Milo... Ja przepraszam już będę cały czas ale dopiero wróciłam i te szczeniaki tyle czasu pochłonęły... Quote
Funky Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ależ zaglądamy do Milusia, zaglądamy! Nawet kilka razy dziennie, tylko tak głupio ciągle pisać, że zaglądam i nic więcej :) Nie martw się cioteczko, Miluś rządzi i jeszcze wszystkim pokaże jaki jest silny :) A zobacz jaki ruch na Milowym bazarku! Aż miło :)))) Quote
ewu Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Może niektóre leki są na recepty dla ludzi? Jak coś mam lekarzy w rodzinie, przepiszą. Quote
iwonamaj Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Basiu chyba nie :(... Bo teraz potrzebujemy Urinovet Dog tylko. Troszkę się rozkleiłam, bo daleka droga przed nim i jeszcze po operacji ciężka rekonwalescencja ze względu na umiejscowienie guzów, wiek Milo i jego stan ogólny. Pocieszam się, że można w ogóle operować, nie ma przerzutów i serce w nie najgorszym stanie. Quote
ewu Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 iwonamaj napisał(a):Basiu chyba nie :(... Bo teraz potrzebujemy Urinovet Dog tylko. Troszkę się rozkleiłam, bo daleka droga przed nim i jeszcze po operacji ciężka rekonwalescencja ze względu na umiejscowienie guzów, wiek Milo i jego stan ogólny. Pocieszam się, że można w ogóle operować, nie ma przerzutów i serce w nie najgorszym stanie. To bardzo dobra informacja pomimo choroby.... Jest dla niego szansa... Quote
Recommended Posts