Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 675
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ciocie kochane, w drugim poście jest rozliczenie. Jako, że tak jakoś zostało mi sie księgową Milo, to myślę, żeby sie w jego finansach nie zrobił bałagan, z bazarków chyba kasę też pozbieram? Myszko jak wolisz: zebrać kasę na swoje konto i po zakończeniu bazarku i rozesłaniu fantów przelać pieniążki na konto Milo (czyt. moje konto) czy inaczej? Ja przyznam się wolałabym pierwsza opcję , czyli po rozliczeniu bazarku dopiero przelew na moje konto.:) Kciuki za Milusia mocno już trzymam

Posted

Niestety, w lecznicy tylko gotówka... Czyli chyba Fundacja odpada czy da się to jakoś zrobić?
Pani Beatka zaproponowała zabranie maluszka kici razem z Milo, ze względu na jego uszka i brak szczepień. Szczepienia- 70 zł... Na to chyba nas nie stać...

Posted

yolanovi napisał(a):
Myszko jak wolisz: zebrać kasę na swoje konto i po zakończeniu bazarku i rozesłaniu fantów przelać pieniążki na konto Milo (czyt. moje konto) czy inaczej? Ja przyznam się wolałabym pierwsza opcję , czyli po rozliczeniu bazarku dopiero przelew na moje konto.:) Kciuki za Milusia mocno już trzymam

Jolu , wg mnie pierwsza opcja. Zawsze tak robię jeśli fanty są u mnie i ja wysyłam i płacę za wysyłki:):)
Dla wszystkich mniejszy kłopot

Posted

Mysza2 napisał(a):
Jolu , wg mnie pierwsza opcja. Zawsze tak robię jeśli fanty są u mnie i ja wysyłam i płacę za wysyłki:):)
Dla wszystkich mniejszy kłopot

No to super :)

Posted (edited)

Kto się orientuje w sprawie sterylizacji bezdomnych kotek? Pani Ula wciąż pyta i bardzo się martwi 4 bezdomniaczkami, które dokarmia. Prosiła mnie o kupno tabletek antykoncepcyjnych. Sama nie wiem, co robić, bo czas nagli i za chwilę będzie ich ponad 20 :(...
Jednak z tymi tabletkami nie taka prosta sprawa
"Tabletki zaczyna się podawać w 6 miesiącu życia kotki i podaje się je raz w tygodniu. Jeśli nie chcemy mieć kociego potomstwa trzeba je stosować przez całe życie kotki bez przerwy! Jeśli kotka urodziła i karmi małe kociaki to tabletki należy zacząć podawać dwa tygodnie po porodzie, natomiast gdy zdecydujemy się uśpić ślepy miot to tabletki trzeba podać w dzień uśpienia kociąt. Zanim zacznie się podawać tabletki antykoncepcyjne należy mieć 100% pewności, że kotka nie jest w ciąży. W sytuacji gdy ruja już wystąpiła należy nie dopuścić do kontaktu kotki z kotem i przez 3 kolejne dni podawać kotce tabletki, później kontynuować kurację podając tabletkę raz w tygodniu. CENA TABLETEK: 10 szt. kosztuje około 12 zł i starcza na 2,5 miesiąca."

Edited by iwonamaj
Posted

iwonamaj napisał(a):
Niestety, w lecznicy tylko gotówka... Czyli chyba Fundacja odpada czy da się to jakoś zrobić?
Pani Beatka zaproponowała zabranie maluszka kici razem z Milo, ze względu na jego uszka i brak szczepień. Szczepienia- 70 zł... Na to chyba nas nie stać...
Obiecałam Milo koszty diagnostyki, szczepienia, etc:lol:. Ponawiam swoje poprzednie pytanie; czy mam już przelać kasę? I ile?

Posted

[quote name='iwonamaj']Kto się orientuje w sprawie sterylizacji bezdomnych kotek? Pani Ula wciąż pyta i bardzo się martwi 4 bezdomniaczkami, które dokarmia. Prosiła mnie o kupno tabletek antykoncepcyjnych. Sama nie wiem, co robić, bo czas nagli i za chwilę będzie ich ponad 20 :(...
"Tabletki zaczyna się podawać w 6 miesiącu życia kotki i podaje się je raz w tygodniu. Jeśli nie chcemy mieć kociego potomstwa trzeba je stosować przez całe życie kotki bez przerwy! Jeśli kotka urodziła i karmi małe kociaki to tabletki należy zacząć podawać dwa tygodnie po porodzie, natomiast gdy zdecydujemy się uśpić ślepy miot to tabletki trzeba podać w dzień uśpienia kociąt. Zanim zacznie się podawać tabletki antykoncepcyjne należy mieć 100% pewności, że kotka nie jest w ciąży. W sytuacji gdy ruja już wystąpiła należy nie dopuścić do kontaktu kotki z kotem i przez 3 kolejne dni podawać kotce tabletki, później kontynuować kurację podając tabletkę raz w tygodniu. CENA TABLETEK: 10 szt. kosztuje około 12 zł i starcza na 2,5 miesiąca."

Iwonko marzec jest chyba miesiącem, w którym w niektórych lecznicach są przeprowadzane bezpłatne sterylizacje dzikich kotek

Posted

[quote name='Panna Marple']Obiecałam Milo koszty diagnostyki, szczepienia, etc:lol:. Ponawiam swoje poprzednie pytanie; czy mam już przelać kasę? I ile?
Przepraszam, ale nikt nie widzi tak cennej oferty ?

Posted

[quote name='iwonamaj']Kto się orientuje w sprawie sterylizacji bezdomnych kotek? Pani Ula wciąż pyta i bardzo się martwi 4 bezdomniaczkami, które dokarmia. Prosiła mnie o kupno tabletek antykoncepcyjnych. Sama nie wiem, co robić, bo czas nagli i za chwilę będzie ich ponad 20 :(...
Zapytałam w tym temacie Organizację Nadzieja na Dom i takie info otrzymałam: "[FONT=Tahoma]darmowa sterylizacja bezdomnych kotów na terenie Będzina[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Segoe UI][FONT=Times New Roman]Niestety nie mam informacji na temat Będzina, trzeba zapytać w urzędzie miasta. A ile jest tych kotów ? może pomożemy w części
pozdrawiam Ewa" - może zapytać w Urzędzie? Może Pani Ula skontaktowałaby się z NND, a nuż jakąś pomoc by otrzymała.[/FONT]
[/FONT]

Posted

[quote name='Panna Marple']Obiecałam Milo koszty diagnostyki, szczepienia, etc:lol:. Ponawiam swoje poprzednie pytanie; czy mam już przelać kasę? I ile?

ciocia Marple :loveu::loveu::loveu: ślicznie dziękujemy :loveu: yolanovi jest księgową naszego Milusia :)

Posted

iwonamaj napisał(a):

No to ja się zbieram po Milusia ;) po koteczkę ;) i po materiał do badań ;) Iwonko pamiętam 3 x ;)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
No to ja się zbieram po Milusia ;) po koteczkę ;) i po materiał do badań ;) Iwonko pamiętam 3 x ;)

Tak 3x czyli pies, kot i mocz ;), nie zapomnij niczego :)

Posted

Panna Marple napisał(a):
Puściłam przelew za obie faktury weterynaryjne

Za jedną z faktur płacimy my - 152zł - tak jak zostało to ustalone z Panią Iwoną.
Ale szykują się spore wydatki :/ Te usuwanie guzów - nie będzie to tanie :( Niestety my, na więcej żeby pomóc nie mamy, przepraszam :( Ale jeżeli możemy przydać się w jakiś inny sposób to proszę dzwonić: 782 241 515 / 782 341 515

Posted

Bardzo dziękujemy za wsparcie... Milo poruszył wiele serc, ja jestem podłamana sytuacją... Ale będziemy walczyć... 3 guzy, jeden w stadium rozpadu, 2 mniejsze- gruczolaki lub (oby nie :-() gruczolakoraki...Stan ogólny trudno określić, ona ma minimum 12 lat, mało widzi i słyszy, chore stawy... Można zoperować, nie ma przerzutów... Na razie przez tydzień leki, powtórzenie morfologii i za ok. 3 tyg. zabieg...Wyniki moczu niedobre i leukocyty bardzo wysokie...Miluś był taki grzeczny i cierpliwy, dostał antybiotyk, lek przeciwbólowy i osłonowy. Za tydzień kontrola morfologii i moczu. za ok. 3 tygodnie operacja. Koszty spore :(
Pisze chaotycznie, bo jestem bardzo zestresowana...
Dziękujemy Pani Beacie z FB za sponsorowanie leczenia chorych uszek malej czarnej koteczki pani Uli.
:Rose: i za To, że była z nami w lecznicy.

Posted

Avilia napisał(a):
Za jedną z faktur płacimy my - 152zł - tak jak zostało to ustalone z Panią Iwoną.
Ale szykują się spore wydatki :/ Te usuwanie guzów - nie będzie to tanie :( Niestety my, na więcej żeby pomóc nie mamy, przepraszam :( Ale jeżeli możemy przydać się w jakiś inny sposób to proszę dzwonić: 782 241 515 / 782 341 515

Avilio dziękujemy :loveu:

Zadzwoń
Wyslij SMS
Dodaj do Skype'a
Musisz mieć środki na koncie SkypeBezpłatnie przez Skype'a

Posted

Tak jak pisze Iwonka ...Milo był bardzo grzeczny i dzielny :loveu: Niestety przed nim poważna operacja i usunięcie guzów odbytu ...oby tylko nie okazały się złośliwe :( został zaopatrzony w leki aby rozgonić stan zapalny. Wyniki morfologi niestety nie najlepsze. Miluś to staruszek oceniany na 12-14 lat. Za tydzień powtórzymy morfologię. Wstępnie termin operacji ustalony za 2 - 3 tyg. Wierzę że wspólnymi siłami uda nam się pomóc staruszkowi.
Pani Beatce z całego serducha DZIĘKUJEMY :loveu::loveu::loveu:

Posted (edited)

Pani doktor zaleca karmienie Milusia karmę weterynaryjną dla psa z chorym układem moczowym RC lub Hills Urinary. I jeszcze przydałyby mu się tabletki na nerki Uro-cośtam za 45 zł... Ale nie wiem czy damy radę...

Może zmienić tytuł na wydarzeniu na FB? Ktoś ma pomysł?

Edited by iwonamaj