Mysza2 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Milo pięknie zaprasza na bazarek z fantów od cioci Funky :loveu::loveu: Zajrzyjcie bo warto:):) http://www.dogomania.pl/forum/threads/239481-Giełda-staroci-i-nie-tylko-dla-Milo-do-10-02-2013-godz-22-00 Quote
Funky Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Wpadłam powiedzieć dobranoc Milusiowi i Cioteczkom :) Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 (edited) Cioteczki, proszę, wypowiedzcie się... Pani Beatka (sponsorka witaminek i leku dla Milo) przysłała mi dzisiaj wiadomość, że rozmawiała ze swoją wetką, która prowadzi jej psiaka chorego na stawy (Lekarz wet pani Z. Sosnowiec- Pogoń) i badanie osłuchowe, ogólne obejrzenie i obmacanie psa /uszy , zęby, prostata, osłuchanie serca i płuc ,brzucha/ ,oczy+ morfologia+mocz bad.ogólne+ glukoza to koszt ok.80 zł. Na miejscu lekarz by zadecydował po wstępnych badaniach czy trzeba coś jeszcze badać czy nie. Jeśli RTG to +60 zł. Pani Beata może pomóc w transporcie do końca tygodnia bo potem wyjeżdża. Przesłała także Pani doktor profil Milo z fb ,żeby się zapoznała, ponieważ o to poprosiła. Pani Beata ma jak najlepsze zadnie o pani doktor i darzy ją całkowitym zaufaniem. Milo musiałby być na czczo i mieć pobrany mocz. I jeszcze ważny jest wywiad: jakie kupy , ile , jak często sika, ile , czy wymiotuje , czy ma apetyt, czy dużo pije. Ale tego dowiedziałabym się od pani Uli nawet telefonicznie... Edited February 4, 2013 by iwonamaj Quote
ewu Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 iwonamaj napisał(a):Cioteczki, proszę, wypowiedzcie się... Pani Beatka (sponsorka witaminek i leku dla Milo) przysłała mi dzisiaj wiadomość, że rozmawiała ze swoją wetką, która prowadzi jej psiaka chorego na stawy (Lekarz wet pani Z. Sosnowiec- Pogoń) i badanie osłuchowe, ogólne obejrzenie i obmacanie psa /uszy , zęby, prostata, osłuchanie serca i płuc ,brzucha/ ,oczy+ morfologia+mocz bad.ogólne+ glukoza to koszt ok.50-60 zł. Na miejscu lekarz by zadecydował po wstępnych badaniach czy trzeba coś jeszcze badać czy nie. Pani Beata może pomóc w transporcie do końca tygodnia bo potem wyjeżdża. Przesłała także Pani doktor profil Milo z fb ,żeby się zapoznała, ponieważ o to poprosiła. Pani Beata ma jak najlepsze zadnie o pani doktor i darzy ją całkowitym zaufaniem. Milo musiałby być na czczo i mieć pobrany mocz. I jeszcze ważny jest wywiad: jakie kupy , ile , jak często sika, ile , czy wymiotuje , czy ma apetyt, czy dużo pije. Ale tego dowiedziałabym sie od pani Uli nawet telefonicznie... Byłoby super go zdiagnozować. Quote
ewu Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Ciocie Maupa4 udostępniła mi 2-gi post, prosiłam o zwolnienienie.Pojęcia nie mam czy Skarbnik Milo może tam zameszczać rozliczenia. To przecież ja założyłam wątek a nie jestem Skarbnikiem... Nie wiem jak to działa.... Sprawdźcie :) Quote
yolanovi Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 iwonamaj napisał(a):Cioteczki, proszę, wypowiedzcie się... Pani Beatka (sponsorka witaminek i leku dla Milo) przysłała mi dzisiaj wiadomość, że rozmawiała ze swoją wetką, która prowadzi jej psiaka chorego na stawy (Lekarz wet pani Z. Sosnowiec- Pogoń) i badanie osłuchowe, ogólne obejrzenie i obmacanie psa /uszy , zęby, prostata, osłuchanie serca i płuc ,brzucha/ ,oczy+ morfologia+mocz bad.ogólne+ glukoza to koszt ok.50-60 zł. Na miejscu lekarz by zadecydował po wstępnych badaniach czy trzeba coś jeszcze badać czy nie. Pani Beata może pomóc w transporcie do końca tygodnia bo potem wyjeżdża. Przesłała także Pani doktor profil Milo z fb ,żeby się zapoznała, ponieważ o to poprosiła. Pani Beata ma jak najlepsze zadnie o pani doktor i darzy ją całkowitym zaufaniem. Milo musiałby być na czczo i mieć pobrany mocz. I jeszcze ważny jest wywiad: jakie kupy , ile , jak często sika, ile , czy wymiotuje , czy ma apetyt, czy dużo pije. Ale tego dowiedziałabym sie od pani Uli nawet telefonicznie... Iwonko, to jest bardzo konkretna porpozycja do zrealizowania w tym tygodniu, a Milo jak najbardziej potrzebuje takiej pomocy i to jak najszybciej. Więc jeśli nie ma innych propozycji iobiekcji, myślę, że trzeba z tego skorzystać. Takkie jest moje zdanie. Quote
yolanovi Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='ewu']Ciocie Maupa4 udostępniła mi 2-gi post, prosiłam o zwolnienienie.Pojęcia nie mam czy Skarbnik Milo może tam zameszczać rozliczenia. To przecież ja założyłam wątek a nie jestem Skarbnikiem... Nie wiem jak to działa.... Sprawdźcie :) Ewu to działa tak, że post może edytować tylko osoba, do której on należy, a post drugi jest Twój więc tylko Ty możesz tam wstawiać rozliczenia. Jeśli ja miałabym to robic, musiałby być przypisany mnie :) Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Pani Beatka prosi o odpowiedź... "Niech się wypowiedzą wszyscy zainteresowani.Nic na siłę.Jak będzie zgoda to czekam na infomację , bo wizytę trzeba umówić i sama też nie pojadę. Prosiłabym aby ktoś ze mną jechał, może nawet dwie osoby , bo jakby trzeba było podjąć jakąś decyzję to ja sama nie podejmę." Quote
Martika&Aischa Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 yolanovi napisał(a):Iwonko, to jest bardzo konkretna porpozycja do zrealizowania w tym tygodniu, a Milo jak najbardziej potrzebuje takiej pomocy i to jak najszybciej. Więc jeśli nie ma innych propozycji iobiekcji, myślę, że trzeba z tego skorzystać. Takkie jest moje zdanie. jak najbardziej popieram :) Milo to staruszek więc dokładne badania bardzo wskazane. Quote
Martika&Aischa Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='iwonamaj']Pani Beatka prosi o odpowiedź... "Niech się wypowiedzą wszyscy zainteresowani.Nic na siłę.Jak będzie zgoda to czekam na infomację , bo wizytę trzeba umówić i sama też nie pojadę. Prosiłabym aby ktoś ze mną jechał, może nawet dwie osoby , bo jakby trzeba było podjąć jakąś decyzję to ja sama nie podejmę." Iwonka to ja się zgłaszam na ochotnika oczywiście ;) pojedziemy :) nic się nie martw :) Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Koszty byłyby 80 zł a jeśli jeszcze RTG to plus 60 zł :cool3:... I jeszcze muszę się dowiedzieć co tym malusim koteczkiem, czy był kiedykolwiek u weta na szczepieniu no i uszka ma bardzo brzydkie. I czy pani Ula ma transporterek. Ale to znowu koszty... Nie wiadomo czy Azunia ma szczepienie przeciw wściekliźnie... Ech, płakać się chce... Quote
yolanovi Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 iwonamaj napisał(a):Koszty byłyby 80 zł a jeśli jeszcze RTG to plus 60 zł :cool3:... I jeszcze muszę się dowiedzieć co tym malusim koteczkiem, czy był kiedykolwiek u weta na szczepieniu no i uszka ma bardzo brzydkie. I czy pani Ula ma transporterek. Ale to znowu koszty... Nie wiadomo czy Azunia ma szczepienie przeciw wściekliźnie... Ech, płakać się chce... Iwonko, jakby co to na 1 dzień mogłabyś transporterek dla kotka od mojej mamy pożyczyć, tak, żeby na noc wrócił bo mamy kotka jest przyzwyczajona w nim spać ;) Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Dzięki Jolu, ja dzwoniłam, żeby się dowiedzieć, ale pani Ula nie odbiera... Quote
ewu Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 yolanovi napisał(a):Ewu to działa tak, że post może edytować tylko osoba, do której on należy, a post drugi jest Twój więc tylko Ty możesz tam wstawiać rozliczenia. Jeśli ja miałabym to robic, musiałby być przypisany mnie :) No właśnie , wię to Ty musisz napisać do moda:) Tak myślałam ale Ciotki pisały - ewu napisz do moda prośbę o zwolnienie... Dziwiłam się ale napisałam:) Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Basieńko, wypowiedz się proszę, co do leczenia Milo i wizyty... Quote
Funky Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Ciotki Drogie, ja też jestem za zdiagnozowaniem dziadziusia. Przynajmniej bedziemy wiedzieć na czym stoimy, a może się okaże, że jest lepiej niż myślimy i uda się zdrowie Milusia fajnie podreperować :) Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Tak, co do tego jesteśmy wszystkie zgodne... Tylko gdzie? Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Martika@Aischa napisał(a):Iwonka to ja się zgłaszam na ochotnika oczywiście ;) pojedziemy :) nic się nie martw :) Dzięki, kochana, to ja zaczynam intensywnie myśleć... Quote
Martika&Aischa Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 iwonamaj napisał(a):Dzięki, kochana, to ja zaczynam intensywnie myśleć... Ja tak sobie głośno myślę Iwonko że może zrobiłybyśmy prześwietlenie na Pogoni bo nie każdy gabinet dysponuje takim sprzętem :) a potem zaczęły ewentualnie chłopaka leczyć w Lupusie u Edyty Hyli :) może będziemy mogły liczyć na zniżki ;) a poza tym Panią Edytę wszystkie znamy i już nie jednego naszego "bezdomniaka" wyprowadziła na prostą :) Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Czyli mogę umawiać wizytę dla Milusia na koniec tygodnia. Tam jest dobry sprzęt, rtg na miejscu i szybko wyniki badań. Potem pomyślimy o kotusiu, który ma 6 miesięcy, a nigdy nie był u weta... No i Azunia, chociaż szczepienie p. wściekliźnie. Quote
iwonamaj Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Wstępnie jesteśmy umówione już na środę... A jutro spróbuję kupić gdzieś tabletki dla 4 bezdomnych koteczek, które dokarmia pani Ula, bo bardzo mnie prosiła. A może ktoś wie o bezpłatnych sterylkach kotów w Będzinie? Quote
Panna Marple Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Ciocie, czy deklarowane przeze mnie pieniądze na diagnostykę Milusia przelać już teraz skoro wizyta tuż tuż? Quote
ewu Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 iwonamaj napisał(a):Basieńko, wypowiedz się proszę, co do leczenia Milo i wizyty... Iwonko ja jestem całym sercem za.... Quote
iwonamaj Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Wysłałam zapytanie do pani Beaty o możliwość płatności przelewem oraz do Fundacji, która oferowała opłacenie rachunku. Fundacja "Zwierzęca Arkadia" Zabierzcie go do weta, zapłacimy za badania krwi i wizytę. Tylko weterynarz musiałby wystawić fakturę na naszą fundację, najlepiej przelewową. Sobota, 20:57 Quote
Recommended Posts