Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 675
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Cioteczki, proszę, wypowiedzcie się... Pani Beatka (sponsorka witaminek i leku dla Milo) przysłała mi dzisiaj wiadomość, że rozmawiała ze swoją wetką, która prowadzi jej psiaka chorego na stawy (Lekarz wet pani Z. Sosnowiec- Pogoń) i badanie osłuchowe, ogólne obejrzenie i obmacanie psa /uszy , zęby, prostata, osłuchanie serca i płuc ,brzucha/ ,oczy+ morfologia+mocz bad.ogólne+ glukoza to koszt ok.80 zł. Na miejscu lekarz by zadecydował po wstępnych badaniach czy trzeba coś jeszcze badać czy nie. Jeśli RTG to +60 zł. Pani Beata może pomóc w transporcie do końca tygodnia bo potem wyjeżdża. Przesłała także Pani doktor profil Milo z fb ,żeby się zapoznała, ponieważ o to poprosiła. Pani Beata ma jak najlepsze zadnie o pani doktor i darzy ją całkowitym zaufaniem. Milo musiałby być na czczo i mieć pobrany mocz. I jeszcze ważny jest wywiad: jakie kupy , ile , jak często sika, ile , czy wymiotuje , czy ma apetyt, czy dużo pije. Ale tego dowiedziałabym się od pani Uli nawet telefonicznie...

Edited by iwonamaj
Posted

iwonamaj napisał(a):
Cioteczki, proszę, wypowiedzcie się... Pani Beatka (sponsorka witaminek i leku dla Milo) przysłała mi dzisiaj wiadomość, że rozmawiała ze swoją wetką, która prowadzi jej psiaka chorego na stawy (Lekarz wet pani Z. Sosnowiec- Pogoń) i badanie osłuchowe, ogólne obejrzenie i obmacanie psa /uszy , zęby, prostata, osłuchanie serca i płuc ,brzucha/ ,oczy+ morfologia+mocz bad.ogólne+ glukoza to koszt ok.50-60 zł. Na miejscu lekarz by zadecydował po wstępnych badaniach czy trzeba coś jeszcze badać czy nie. Pani Beata może pomóc w transporcie do końca tygodnia bo potem wyjeżdża. Przesłała także Pani doktor profil Milo z fb ,żeby się zapoznała, ponieważ o to poprosiła. Pani Beata ma jak najlepsze zadnie o pani doktor i darzy ją całkowitym zaufaniem. Milo musiałby być na czczo i mieć pobrany mocz. I jeszcze ważny jest wywiad: jakie kupy , ile , jak często sika, ile , czy wymiotuje , czy ma apetyt, czy dużo pije. Ale tego dowiedziałabym sie od pani Uli nawet telefonicznie...

Byłoby super go zdiagnozować.

Posted

Ciocie Maupa4 udostępniła mi 2-gi post, prosiłam o zwolnienienie.Pojęcia nie mam czy Skarbnik Milo może tam zameszczać rozliczenia. To przecież ja założyłam wątek a nie jestem Skarbnikiem... Nie wiem jak to działa....
Sprawdźcie :)

Posted

iwonamaj napisał(a):
Cioteczki, proszę, wypowiedzcie się... Pani Beatka (sponsorka witaminek i leku dla Milo) przysłała mi dzisiaj wiadomość, że rozmawiała ze swoją wetką, która prowadzi jej psiaka chorego na stawy (Lekarz wet pani Z. Sosnowiec- Pogoń) i badanie osłuchowe, ogólne obejrzenie i obmacanie psa /uszy , zęby, prostata, osłuchanie serca i płuc ,brzucha/ ,oczy+ morfologia+mocz bad.ogólne+ glukoza to koszt ok.50-60 zł. Na miejscu lekarz by zadecydował po wstępnych badaniach czy trzeba coś jeszcze badać czy nie. Pani Beata może pomóc w transporcie do końca tygodnia bo potem wyjeżdża. Przesłała także Pani doktor profil Milo z fb ,żeby się zapoznała, ponieważ o to poprosiła. Pani Beata ma jak najlepsze zadnie o pani doktor i darzy ją całkowitym zaufaniem. Milo musiałby być na czczo i mieć pobrany mocz. I jeszcze ważny jest wywiad: jakie kupy , ile , jak często sika, ile , czy wymiotuje , czy ma apetyt, czy dużo pije. Ale tego dowiedziałabym sie od pani Uli nawet telefonicznie...

Iwonko, to jest bardzo konkretna porpozycja do zrealizowania w tym tygodniu, a Milo jak najbardziej potrzebuje takiej pomocy i to jak najszybciej. Więc jeśli nie ma innych propozycji iobiekcji, myślę, że trzeba z tego skorzystać. Takkie jest moje zdanie.

Posted

[quote name='ewu']Ciocie Maupa4 udostępniła mi 2-gi post, prosiłam o zwolnienienie.Pojęcia nie mam czy Skarbnik Milo może tam zameszczać rozliczenia. To przecież ja założyłam wątek a nie jestem Skarbnikiem... Nie wiem jak to działa....
Sprawdźcie :)

Ewu to działa tak, że post może edytować tylko osoba, do której on należy, a post drugi jest Twój więc tylko Ty możesz tam wstawiać rozliczenia. Jeśli ja miałabym to robic, musiałby być przypisany mnie :)

Posted

Pani Beatka prosi o odpowiedź... "Niech się wypowiedzą wszyscy zainteresowani.Nic na siłę.Jak będzie zgoda to czekam na infomację , bo wizytę trzeba umówić i sama też nie pojadę. Prosiłabym aby ktoś ze mną jechał, może nawet dwie osoby , bo jakby trzeba było podjąć jakąś decyzję to ja sama nie podejmę."

Posted

yolanovi napisał(a):
Iwonko, to jest bardzo konkretna porpozycja do zrealizowania w tym tygodniu, a Milo jak najbardziej potrzebuje takiej pomocy i to jak najszybciej. Więc jeśli nie ma innych propozycji iobiekcji, myślę, że trzeba z tego skorzystać. Takkie jest moje zdanie.

jak najbardziej popieram :) Milo to staruszek więc dokładne badania bardzo wskazane.

Posted

[quote name='iwonamaj']Pani Beatka prosi o odpowiedź... "Niech się wypowiedzą wszyscy zainteresowani.Nic na siłę.Jak będzie zgoda to czekam na infomację , bo wizytę trzeba umówić i sama też nie pojadę. Prosiłabym aby ktoś ze mną jechał, może nawet dwie osoby , bo jakby trzeba było podjąć jakąś decyzję to ja sama nie podejmę."

Iwonka to ja się zgłaszam na ochotnika oczywiście ;) pojedziemy :) nic się nie martw :)

Posted

Koszty byłyby 80 zł a jeśli jeszcze RTG to plus 60 zł :cool3:...
I jeszcze muszę się dowiedzieć co tym malusim koteczkiem, czy był kiedykolwiek u weta na szczepieniu no i uszka ma bardzo brzydkie. I czy pani Ula ma transporterek. Ale to znowu koszty... Nie wiadomo czy Azunia ma szczepienie przeciw wściekliźnie... Ech, płakać się chce...

Posted

iwonamaj napisał(a):
Koszty byłyby 80 zł a jeśli jeszcze RTG to plus 60 zł :cool3:...
I jeszcze muszę się dowiedzieć co tym malusim koteczkiem, czy był kiedykolwiek u weta na szczepieniu no i uszka ma bardzo brzydkie. I czy pani Ula ma transporterek. Ale to znowu koszty... Nie wiadomo czy Azunia ma szczepienie przeciw wściekliźnie... Ech, płakać się chce...

Iwonko, jakby co to na 1 dzień mogłabyś transporterek dla kotka od mojej mamy pożyczyć, tak, żeby na noc wrócił bo mamy kotka jest przyzwyczajona w nim spać ;)

Posted

yolanovi napisał(a):
Ewu to działa tak, że post może edytować tylko osoba, do której on należy, a post drugi jest Twój więc tylko Ty możesz tam wstawiać rozliczenia. Jeśli ja miałabym to robic, musiałby być przypisany mnie :)

No właśnie , wię to Ty musisz napisać do moda:)
Tak myślałam ale Ciotki pisały - ewu napisz do moda prośbę o zwolnienie... Dziwiłam się ale napisałam:)

Posted

Ciotki Drogie, ja też jestem za zdiagnozowaniem dziadziusia. Przynajmniej bedziemy wiedzieć na czym stoimy, a może się okaże, że jest lepiej niż myślimy i uda się zdrowie Milusia fajnie podreperować :)

Posted

iwonamaj napisał(a):
Dzięki, kochana, to ja zaczynam intensywnie myśleć...

Ja tak sobie głośno myślę Iwonko że może zrobiłybyśmy prześwietlenie na Pogoni bo nie każdy gabinet dysponuje takim sprzętem :) a potem zaczęły ewentualnie chłopaka leczyć w Lupusie u Edyty Hyli :) może będziemy mogły liczyć na zniżki ;) a poza tym Panią Edytę wszystkie znamy i już nie jednego naszego "bezdomniaka" wyprowadziła na prostą :)

Posted

Czyli mogę umawiać wizytę dla Milusia na koniec tygodnia. Tam jest dobry sprzęt, rtg na miejscu i szybko wyniki badań.
Potem pomyślimy o kotusiu, który ma 6 miesięcy, a nigdy nie był u weta... No i Azunia, chociaż szczepienie p. wściekliźnie.

Posted

Wstępnie jesteśmy umówione już na środę...
A jutro spróbuję kupić gdzieś tabletki dla 4 bezdomnych koteczek, które dokarmia pani Ula, bo bardzo mnie prosiła. A może ktoś wie o bezpłatnych sterylkach kotów w Będzinie?