Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda skontaktowała się z panią, która dzwoniła do tego właściciela w sprawie adopcji.
Okazało się że ten facet powiedzial kierowniczce ze nikt do niego nie dzwonil. A ta pani jak do niego dzwonila to powiedział jej ze woli sunie oddać do schroniska bo ma bliżej. :-(:shake:

Domek czekał na małą a facetowi taniej wyszłoby oddać boksię do schronu. Aż brak słów.... :-(:angryy:

Szybko zareagowałyśmy z Magdą i zadzwoniłyśmy do tej Pani. W czwartek (chcemy przełożyć na środę) facet ma oddać sunię do schroniska. A my boksię od razu (jak tylko mój TZ skonczy pracę) wpakujemy w samochód i wieziemy do Wrocławia, gdzie przyjedzie również przyszła właścicielka. Przyszła Pani aż się popłakała jak usłyszała że sunia już za kilka dni będzie u niej. :loveu: Sunia bedzie mieć dom z ogrodem, rybki, szczurki i dzieci do zabawy. :evil_lol:

Ale nadal nie rozumiem postępowania i tak bezczelnego kłamania tego faceta.:angryy:
Sunia o mały włos straciłaby tak cudny dom.

Posted

Niestety chyba nic z tego nie wyjdzie. :shake:
Pani nie ma transportu. I wogóle nie wiem co jest grane, tzn nie wiem czy ta Pani nadal chce małą adoptować. Suni jeszcze facet nie oddał do schronu.

Posted

No nic, trzeba szukać dalej domu. Pani powiedziała tylko tyle, że nie ma transportu (ze swojej miejscowości do Wrocławia bo zzadeklarowałam że zawiozę sunię z Opola do Wrocławia) ale też nie powiedziała że nie jest zainteresowana. Ale jak właściciel odda sunię do schronu to nie możemy w nieskończoność czekać. Boksia potrzebuje od razu kogoś, kto nad nią popracuje. A w schronie pracownicy nie mają tyle czasu by zajmować się jednym psem. A nie chcę myśleć co by było, gdyby sunia trafiła na wybieg do innych psów (tzn suczek)...

Posted

Napisała do mnie pani w sprawie 5miesięcznej bokserkowatej /nieaktualne/. Szuka młodego bokserka, pisze, że ma doświadczenie z psami. Wymieniłam kilka maili. Pani jest z Wrocławia, dom z ogrodem, wstępnie wiem tylko, że zgadza się na wizytę przed i poadopcyjną oraz sterylizację. Dom trzeba by sprawdzić. Wysłałam jej zdjęcia tej suni.

Posted

pidzej napisał(a):
Napisała do mnie pani w sprawie 5miesięcznej bokserkowatej /nieaktualne/. Szuka młodego bokserka, pisze, że ma doświadczenie z psami. Wymieniłam kilka maili. Pani jest z Wrocławia, dom z ogrodem, wstępnie wiem tylko, że zgadza się na wizytę przed i poadopcyjną oraz sterylizację. Dom trzeba by sprawdzić. Wysłałam jej zdjęcia tej suni.

Super. Bardzo dziękuję. Ale dlaczego w pierwszym zdaniu jest napisane /nieaktualne/ ?

Posted

Mała ma trafić na łańcuch do budy bo tak wychodzi właścicielowi taniej.... Nie skomentuję tego bo jeszcze bana za brzydkie słowa dostane.....

Ale facet powiedział, że jak będzie ktoś chętny to ją odda.....