Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dostałam zgłoszenie - pod Warszawą, w okolicach Halinowa (Dębe Wielkie), koczuje suka z dwoma szczeniakami. W rowie melioracyjnym, na ruchliwym skrzyżowaniu. Psiaki już widzą. Pani, która je znalazła, uratowała już niejednego psa, teraz prosi o pomoc.
Na razie sunię dokarmia, ale co dalej? Te okolice to rejon działania klamczynskiego.

Sunia jest ponoć średnio-mała, szczeniaków jest dwa. Jak dostane fotki, to wstawię.
Nie ma pojęcia, co z tym fantem zrobić! A podobno idą mrozy. pomijając już wszystko inne.

Edited by sleepingbyday
Posted

hej, dzięki wam za wejście na wątek. babeczka, która mi to zgłosiła, ma co chwila psy wyrzucone przez miastowych, albo podrzucone przez okolicznych, ktorzy wiedzą, ze ona i sąsiadka zajma się, coś zrobią. i tak ona ma dwa psy z odzysku, w tym jeden ok 70kg, a jej sąsiadka - osiem.... nie mówiąc o tym, że w ciągu roku uratowała i znalazła domy ok 10ciu psom.

No i wczoraj zrobiła akcję na swojej ulicy i udało się!!!
Sunię zaadoptowała jedna dziewczyna, wraz ze szczeniakami, którym będą szukać domów. a jeszcze jest czas, bo troszku ponoc im brakuje do wieku dwóch miesięcy. Sunia jest wypisz wymaluj terier. No i ma od wczoraj dom, w kórym ludzie dużo czasu spędzają w stajni :-). szczeniaki bezpieczne, już zaczęli akcję po znajomych.
jak ja bym chciała, żeby wiecej ludzi, ktorzy dzwonią po pomoc, też aktywnie coś robiło, jak ta babeczka!

dzięki i wątek chyba zamknę, bo raczej nie jest potrzebny :-)