Sierra89 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Wiatm. Ehhh jestem załamana. Moj szczeniak 6- mieseczny(niby sznaucer miniatura) nie moze sie nauczyć czystości. Jest u nas od jakichś 3 miesięcy. Moj poprzedni pies nauczył się czystosci praktycznie w tydzien ale do tego nic nie dociera. O dziwo rozumie takie komendy jak siad,łapka, piątka ale tego za nic w swiecie. O tyle dobrze,ze nie robi kupki w domu. Teraz zaczelam nagradzac go na dworze smakolykami za zalatwienie sie. Najgorsze jest to,ze zakładam buty a on zaczyna przy mnie sikać a chodze z nim co 3 h. Ile taka nauka może potrwać? Quote
jannowicki2505 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Witaj, miałem podobny problem z moim psiakiem- co prawda nie trwało to tak długo,ale...z czasem pies nauczył się sam. Owszem, trzeba go było często wyprowadzać, jeśli nie był posłuszny nie dostawał smakołyków, ale z czasem wszystko minęło. Twój pies wygląda na złośliwego:) Poczekaj jeszcze trochę, może z tego wyrośnie. Quote
martaa84 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 myśle ,ze nawet do roku:/ ciężka sprawa z tym, podobno dobre efekty dają gazety podkladanie lub rozkladanie w mieszkaniu i na nie jak nasika to ta gazete wziasc ze soba na dwór i położyć pies po zapachu wyczuje i może zacznie załatwiac sie na dworze,ale to trzeba tak kilkanascie razy z tymi gazetami pochodzic.... Quote
Recommended Posts