Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[h=5]Dziś Iwonka mówiła że Pirat miał Focha i obfukał ją :) Chłopak nie dostał jeść przed badaniami ...Wiemy jedno jak Piraciątko jest głodne ,to Piraciątko ma focha :) jak dla mnie zdrowy objaw .Rabarbarek dziś z nim pobiegał .[/h]

• Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak rozmawiałam z Pania .Babeczka jest z Wrocka wszystko cacy tylko że dom mógłby byc tylko do wakacji :( pózniej Pani będzie musiała wyjechać ...nie wyobrażam sobie powrotu do schronu jakbyśmy nie znalazły ds

Posted

Miałyśmy nadziję że znajdziemy bliżej dt ale nikt się nie odezwał :( więc bierzemy go pod uwagę ,musze jeszcze porozmawiać z Iwonką
Karmę dla chłopaka zamówię dziś w piątek powinien mieć , Co mnie troszeczke wstrzymuje z tym dt ,to to że on bedzie musiał zostac 8 godzin sam, wiem że to norma i mój tez tyle zostawał ,chodzi o to że nowe miejce nowi ludzie i nie wiemy jak Pirat zachowuje się w mieszkaniu
on już jest wiekowym dzentelmenem to wszystko musi być pozapinane a my nie bedziemy mogły pomoc bo to kawał drogi od nas

Posted

Ostatnio naprawdę jestem bardzo ostrożna ,popełniłam błąd z innym psiakiem uwierzyłam okazało się że poprostu naiwna jestem dlatego teraz jestem przewrażliwiona ,babka z którą rozmawiałam wydawała mi się zdecydowana to młoda osóbka :) brudzenie raz szczekanie lub wycie dwa niszczenie trzy .Daleka jestem od tego by od razu nie wierzyć babeczce ,z tym że to kawał drogi ja niestety nie posiadam samochodu wiec gdyby coś bedzie problem albo z przywiezieniem psiaka do schroniska nie wszystko tez idzie wytłumaczyć przez telefon ...mam nadzieję ze rozumiecie moje rozterki .Chce to jeszcze skonsultować z Iwoną .

Posted

monika55 napisał(a):
Najlepiej chyba zacząć od piątku. Wtedy są 2 dni na poznanie.

dwa dni to stanowczo za mało. Mój psiak po schronisku potrzebował 2 tygodni. Przez ten czas wył i szczekał jak zostawał sam, "zjadł" 5 małych przedpokojowych dywaników, słuchawkę od wideofonu, dwa kontakty, dwie strucle z serem i dwa razy nabrudził na gęsto na jasny dywan...My wytrzymaliśmy chociaż sąsiedzi chcieli wzywać na nas straż miejską. A czy ten dom wytrzyma jakby miało być podobnie? Tak jak pisałam 8 godzin dziennie samotności dla takiego psa po przejściach to bardzo długo. No i ta odległość....

Posted

mdk8 napisał(a):
dwa dni to stanowczo za mało. Mój psiak po schronisku potrzebował 2 tygodni. Przez ten czas wył i szczekał jak zostawał sam, "zjadł" 5 małych przedpokojowych dywaników, słuchawkę od wideofonu, dwa kontakty, dwie strucle z serem i dwa razy nabrudził na gęsto na jasny dywan...My wytrzymaliśmy chociaż sąsiedzi chcieli wzywać na nas straż miejską. A czy ten dom wytrzyma jakby miało być podobnie? Tak jak pisałam 8 godzin dziennie samotności dla takiego psa po przejściach to bardzo długo. No i ta odległość....

Mój pies zeżarł pół książki, wyjął żółwia z terrarium i nadgryzł ( niegroźnie, ale ślady zółw miał do końca zycia), spenetrował kosz i część zawartości pochłonął, zagryzł Krecikiem a na koniec zeżarł całą wycieraczkę z trawy morskiej. Puścił kilka pawi na dywan i zaległ na balkonie. To nie był pies ze schronu nieznanego pochodzenia. Od szczeniaka był z nami ( i jest do dzisiaj) a wtedy dokumentnie mu odbiło.

Posted

Niestety mnie też przeraża odległość. Niby 100 km to niewiele, ale w przypadku Pirata może się zdarzyć wszystko. Zdarzało sie że DT dzwonił, że trzeba psa odebrać natychmiast i co wtedy?

Posted

Rozmawiałam ostatnio z Agą z Brzegu troszkę i myślę, że będziecie musiały się bardzo zastanowić w tym przypadku i napewno z nią jeszcze porozmawiać dłużej. Aga bardzo chce pomóc jakiemuś psu i wziąć na DT. Kocha zwierzęta i pomaga jak może, ale nie miała w domu nidgy psa, nie miała takiej możliwości i nie ma doświadczenia z psami ze schroniska. A Piracik nie wiadomo, czy kiedyś miał dom, czy mieszkał w mieszkaniu z ludźmi? Trzeba wiedzieć jak z takimi psami postepować, jak go wszystkiego nauczyć. Aga będzie dopiero zaczynać w tym temacie i sama się troszkę boi jak sobie poradzi. Ja osobiście poradziłabym jej na początek wziąc na DT pieska mniej problemowego, takiego który stracił właściciela na przykład i mieszkał wcześniej w domu. Sama nie wiem, ale to nie łatwa decyzja. Izek naprawdę polecam dodać w tytule wydarzenia na FB, że szukamy DT, nawet płatnego lub sprawdzonego hotelu.

Posted (edited)

A może dziewczynie zaproponować całkowicie niekłopotliwą, stareńką, maleńką Babciunię. Tyle że ona deklaracji ani wątku nie ma. Izunia? Jak myślisz?
Żal mi Pirata, ale z nim trzeba mieć specyficzne podejście i wiele psu wybaczyć. Nie chciałabym żeby się dziewczyna zraziła do schroniskowców, bo nie każdy jest trudny.

Różnica: przykładowo, Babcia walnie kupę pod nieobecność ludzi w domu i pójdzie spać dalej, Pirat to zapewne rozdepta, bo to adhd. Oczywiście to tylko przykład, ale taka jest między nimi różnica w zachowaniu. Babcinki nie słyszałam żeby zaszczekała, Pirat drze japę ciągle.

Edited by shanti
Posted

Iwonka super pomysł :) Piraciątko to ostatnio torpeda nie pies:) ,w życiu chłopak nie był w takiej formie , postaram się tu wkleić filmik z Piatem .Iwonka karmę mu dobrałaś taką że :loveu::loveu: Chciałam wszystkich poinformować że kostki się skryły robi sie z niego mały bernardyn haha niesamowita zmiana .Co do babcinki trza pomyśleć i to szybko jutro może jakieś fotki jej strzelę mam nadzieję że myślę o tej co Ty i spróbuje się skontaktować z babeczką.
Klaudia tak jak mówiła nasza Iwona to starsza dama Ty masz dużo większy kontakt z Agunią więc ...:)e
Co do deklaracji ,zrobi sie wydarzenie i wątek jak bedzie trzeba ,tyle tylko że ja w tym momencie bardzo mało o tej laseczce wiem:oops: