Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='madziakato']Katowice lub okolice.[/QUOTE]

No cóż, to nie koniec świata. Wolałabym oczywiście żeby psiak poszedł do domku gdzie będzie sam lub też psy porównywalne do niego wielkością, ale tak jak pisałam, wszystko zależy od ludzi, ich wiedzy i podejścia.
Pirat to lekki dominant. Sprowadzony do parteru pasuje, ale zawsze miał do czynienia na schronisku z sukami i to mniejszymi lub jego postury. Wiem że warczał na duże psy. Trudno cokolwiek przewidzieć.

• Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do ds już się skontaktowaliśmy ,najbardziej zna Piracika shanti i to właśnie ona wie co najlepsze ...Mam nadzieje że ta przemiła pani z którą rozmawiałam w sprawie ds już skontaktowała sie z Iwonką :)

Posted

[quote name='izek77']WYDARZENIE na fb https://www.facebook.com/izabela.osinska.90#!/events/374783915951615/
Delkaracje naszych zwierzolubów :)
mdk8 10 zł tylko proszę uściślić czy stała czy jednorazowa nie chciałabym zeby doszło do jakiegoś nieporozumienia :loveu:

Dulska 20 zł stała :loveu:

.............................................
30 zł raz
Jeżeli czegoś nie zauważyłam można krzyczeć na mnie prosze :) i zaraz poprawię

Stała:lol: ale jeżeli będziecie mieć pełną kwotę deklaracji to mogę deklarację przenieść na inną bidkę w potrzebie /same zdecydujecie na którą/

Posted

[quote name='klaudiam']Mam banerek dla Piracika. Mam nadzieję, że przyniesie mu szczęście![/QUOTE]
Przepraszam,
moze to głupio zabrzmi-ale jak nowicjusz to nowicjusz- co sie robi z banerkiem?
gdzie można go umieścić?

Posted

[quote name='madziakato']Widze że spory ruch u Piracika,
czy ktoś odwiedził pysiolka w realu dzisiaj?
jak on sie miewa, przeczuwa, że dzieje sie coś dobrego?;)
Malutki kochany psiak!:)[/QUOTE
W tygodniu to cięzko z odwiedzinami. Ja będę u niego dopiero w sobotę.

Posted

[quote name='madziakato']Widze że spory ruch u Piracika,
czy ktoś odwiedził pysiolka w realu dzisiaj?
jak on sie miewa, przeczuwa, że dzieje sie coś dobrego?;)
Malutki kochany psiak!:)[/QUOTE]

W tygodniu to cieżko z odwiedzinami. Ja bedę u niego dopiero w sobotę.

Posted (edited)

[quote name='klaudiam']Mam banerek dla Piracika. Mam nadzieję, że przyniesie mu szczęście![/QUOTE]Wielkie dzieki Klaudia za śliczny banerek - niech przyniesie Piracikowi domek. Zaraz sobie go wrzucę :)

Edited by yolanovi
Posted

[quote name='madziakato']Przepraszam,
moze to głupio zabrzmi-ale jak nowicjusz to nowicjusz- co sie robi z banerkiem?
gdzie można go umieścić?[/QUOTE]

Ja tez dopiero niedawno się nauczyłam:). W ustawieniach masz Edytuj sygnature i tam wklejasz do okienka. Spróbuj.

Posted

Dziewczyny, chciałabym wiedzieć, co robimy z Domem w Katowicach...

Czy bierzecie go w ogóle pod uwagę?

(mam na myśli ten z malamutem)?

Czy sprawdzamy potencjalny DS z 8 letnim dogiem ?
Czy ten dom jest zdecydowany na 100procent?

Żebyśmy czegoś nie przeoczyły, żeby coś nam nie umknęło...

Przydałoby sie też określić sprawę z kontem- bo za chwilę może sie okazac , ze jakieś deklaracje, np. jednorazowe nam przepadną :(

Czy jest decyzja co do konta- czy fundacyjne czy jednak rezygnujemy z tego pomysłu?
No...to sporo pytań, ale myślę, ze czas coś postanowić...
Pozdrawiam.

Posted

Jeśli chodzi o jakieś spotkanie z domem przed adopcją- jestem chętna, ale wolałabym jechac z kimś juz doświadczonym w tym temacie...
W Katowicach do nie dawna mieszkałam, więc moze na coś się przydam:)

Paniętajmy, czas leci nieubłaganie....:(

Posted

[quote name='klaudiam']Warto chyba sprawdzić wsystkie chętne domy. A gdzie ten domek z dogiem? Czas rzeczywiście ucieka, a tu nagle taka cisza![/QUOTE]

Zgadzam sie w 100%.

Powiem jeszcze swoje zdanie- gdybym to ja zaoferowała mu dom, chciałabym wiedziec, jaka jest decyzja .

Posted

[quote name='klaudiam']Szukamy dalej płatnego tymczasu lub hotelu, czy ewentualnie już cos jest w razie w?[/QUOTE]

Z tego co wyczytałam na FB, zrozumiałam że dalej dziewczyny szukają DT.

Przy czym osobiście uważam, ze najpierw należałoby sprawdzić potencjalne domki.

DT szukać oczywiście, cały czas , żebyśmy nie zostali na lodzie,ale podstawa to domy.

Posted

Aha, jeszcze w sprawie" Raszki "(domowego hoteliku), w końcu nie wiem czy to wchodzi w grę?

Bo jeśli tak, to trzeba zarezerwować miejsce, bo w każdej chwili może tam"wskoczyć"inny pies i znowu zostaniemy z niczym.

A DT się moga też bać starszego psiaka w kiepskim stanie- o tym tez należy pamiętać! Nie musi to być spowodowane jedynie brakiem miejsca!

No chyba, ze szukamy DS bez psiaków- bo chyba tu są największe wątpliwości???

Posted

Kto jest tutaj głównodowodzącym i całkowicie ogarnia temat? Skoro sa deklaracje, to pieniążki trzeba zebrać od razu. Jeżeli ludzie nie maja nic przeciwko to prywatne konto zbierz Magda. No i myślę, że skoro ludzie deklarujący są równiez z FB powinni być tez informowani na wydarzeniu na bieżąco o sytaucji. A kto zdecyduje o tym, czy go dac do hotelu domowego, przeciez w takim hoteliku tez są inne psy? Chciałabym jakoć pomóc, ale tu narazie troszkę niejasności.

Posted

z tego co wiem to decyzja ostateczna należy do shanti. chyba trzeba na chwilkę zatrzymac sie i poczekać na dziewczyny z Jastrzębia i shanti

Posted

Przepraszam w imieniu izek. W tej chwili szukamy zaginionego psiaka shanti.
O ile wiem to zgłosiły się chętne osoby do adopcji. Jedna rodzina z 3-letnim malamutem, druga z 8 letnim dogiem i trzecia ze Szkocji.W każdej propozycji jest wiele za i przeciw. A shanti nieprzytomna z rozpaczy. A musimy przedyskutować to wszystko, żeby mądrze wybrać. Wybaczcie i poproszę o trochę cierpliwości.