chalimala Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Cześć jestem ONEK. Kiedyś miałem fajny domek, ale komuś się nie spodobałem (może trochę za duży urosłem, albo po prostu zrobiłem coś nie tak) i zostawiono mnie w lesie...Na początku myślałem, że jedziemy na spacer, ale tylko ja na tym spacerku zostałem... nie pamiętam czy przywiązano mnie do czegoś, czy może jednak tak wędrowałem, ale wiem jedno - boli mnie mój ogonek... podobno mają mi go ucinać...ja się poświęcę, ale tylko dlatego, że chcę być zdrowy i silny dla moich nowych właścicieli, którzy nie zostawią mnie w wlesie...jestem w kojcu NR 10 w Żorach... fajne miasto, ale wolałbym być w domu i wolałbym czuć się bezpiecznie. Tutatj cały zas słyszę, że po leczeniu pojadę do Mysłowic!lubię wycieczki, ale mam złe pzeczucia... pomóżmy ONKOWI!!! kontakt Azyl (032) 435 69 36 (od poniedziałku do piątku od 7:00 do 15:00) pytajcie o psiaka w kojcu nr 10 695 838 232 (od godziny 16 - codziennie :) ) - martyna psiak jest na prawdę piękny!!!!i nie groźny :) ma tylko chory ogonek i podejrzewam, że cierpi...cierpi nie tylko z powodu ogonka, ale także samotności... Quote
olenka_f Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 losie Martynka ja dziś ciągle na twoje biedy wpadam skąd masz tyle biedactw dziś , piesio piękny mam sunie owczarka też śliczna a czy ten ogonek musi być cięty może można leczyć Quote
olenka_f Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 a swoją drogą to jak bym tych właścicieli.....:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Quote
chalimala Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Wystarczyła mi jedna wizyta w Azylu :( szczęście w nieszczęściu, że psiaków jest tylko (?) tyle... mogłoby ich być więcej...facet który "przedstawiał" mi pieski powiedział, że ogonek będzie do amputacji...podejrzewam, że gdyby piska miał domek pełen milości - ogonek mógłby zostać... jest może gdzieś tam domek dla ONKA?????? Quote
chalimala Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 ONEK i jego ogonek czekają na wybawce!!!!! Quote
Anashar Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 A jaki ma charakter? Jak do innych zwierząt? Napiszcie coś więcej ;) Quote
chalimala Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 jest spokojny, sympatyczny i nie przeszkadzają mu inne psiaki :) nie wiem jak z kotami... cierpliwie czeka... Quote
Dorothy Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 jesli to byc i nie byc ogona to naprawde musimy sie pospieszyc :-( Quote
chalimala Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 dokładnie... we wtorek postaram się dowiedzieć szczegółów o jego ogonku. Quote
olenka_f Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 dowiedz się i może konsyltacja z innym wetem też byłaby dobra tylko czy dasz rade go wyciągnąć ze schronu na wizyte Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 azylem zajmuje się jeden wet i tylko on. Nie da się wziąć psa na wizytę gdzie indziej. Najlepiej by było zapytać bezpośrednio weta o stan psa. Quote
olenka_f Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 qrcze zapytajcie może można leczyć nawet jak jest w schronie i trzeba będzie leczenie opłacić to coś wymyślimy tylko żeby oczywiście nie cierpiał Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 gigi-44 napisał(a):Dodałem też onka na owczarka. tzn.na forum owczarków czy na dg na owczarki? Bo nie wiem czy wstawiać na owczarkowe forum. Nadajmy mu jakieś imię... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 olenka_f napisał(a):qrcze zapytajcie może można leczyć nawet jak jest w schronie i trzeba będzie leczenie opłacić to coś wymyślimy tylko żeby oczywiście nie cierpiał psy w azylu są leczone na koszt azylu. Po kwarantannie i ewentualnym leczeniu, jeśli nie znajdą domu, są przewożone do schroniska:-/ Quote
olenka_f Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 chodziło mi o to że czasem leczenie jest możliwe ale niestety za drogie oni tam mają przecież dużo biedaków i każdy potrzebuje pomocy Quote
Dorothy Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 dajcie znac w miare szybko co wet azylowy ma do powiedzenia o ogonku. Czy on sie dogaduje z innymi samcami? Czy ktos moze zrbic test czy raczej odpada? D Quote
olenka_f Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Dorotko ja się boję o twoje zainteresowanie się tym pięknotkiem z domu cię wyrzucą:evil_lol: Quote
Dorothy Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 nie ma mnie kto wyrzucic sama mieszkam:evil_lol: maz tylko na swieta przyjechał:cool3: z ty, ze miejce to u mnie wylacznie juz na dworze, ale co z tego cieplo jest :-) a wujowi Peterowi tak dobrze idzie zalatwianie domkow dla ONkow ze HOHO:razz: Quote
Anashar Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Dajcie mu imie, to go wrzuce na strone adopcyjna owczarkow z mojego podpisu :) Quote
gigi-44 Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 tzn.na forum owczarków czy na dg na owczarki? Bo nie wiem czy wstawiać na owczarkowe forum. Dodałem onka tu http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10587&PN=1 Dorothy jeżeli będzie potrzebny transport to ja się piszę jestem w żorach prawie w żorach codziennie jak trafi do ciebie na DT to karmę i leki biorę na siebie. Quote
Dorothy Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 szkoda takiego owczara! ale u mnie tylko kojec buda, bo na stanie juz 5 sztuk. Jedna lepsze to niz Myslowice! Narazie glosno nawolujemy moze jednak domek sie znajdzie?? Wujka Petera trza powiadomic!! Zaraz mu posle link Quote
Recommended Posts