Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobnoi te rasowe i rodowodowe mają w życiu więcej szcześcia. Niestety nie zawsze.
Agat vek Doggy to rasowy, ośmiomiesięczny dog niemiecki. Zabrany przez hodowczynię od właścicieli w stanie skrajnego wyniszczenia.
Wysoki, wyższy od swoich miotowych braci, ma ponad 80 cm w kłębie. Waży ... około 40 kg.
Łagodny i miły, pomimo okrucieństwa jakiego doświadczył, kocha ludzi i wszystko co żyje. Ot ... typowe doże szczenię.

Zdjęcia nie oddają stanu w jakim jest pies.

Tu porównanie od góry - ten większy to jego miotowy brat ...

Biedne, skrzywdzone dziecko. Ofiara ludzkiego snobizmu i bezmyślności?
Pewnie tak.
jego włascicielką była niejaka kami_c z forum molosów.
teraz Agat, po domowemu Doggi, czeka na ludzi, którzy nie poskąpią mu miłości i .... jedzenia.

Proszę, pomóżcie mu.....

Osoby chcące pomóc, lub POWAŻNIE zainteresowane adopcją Agata serdecznie proszę o pisanie na mój mail: lista_dog@poczta.fm
Wszystkie maile przekażę Hodowczyni.

Posted

Beka, Agata nie ma i ne będzie na stronie adopcyjnej, niemniej bardzo Ci dziękuję :)
Znam tę stronę doskonale, Hodowczyni również ;)

Evanescence... nie wiem ... Mi się to również w głowie nie mieści :(
Dog dostający nawet przeciętną karmę, ale w odpwowiednich ilościach nie ma prawa tak wyglądać :(
ten dzieciak był po prostu głodzony przez wiele miesięcy :(

Zapomniałam napisać o najważniejszym. Agatek miał zrobione wszystkie badania i jest zdrowy. Niedożywienie nie zniszczyło jego organów wewnętrznych. Chyba Opatrzność nad nim czuwa ...

Posted

Agatku , z całego serduszka trzymam za Ciebie kciuki . Agat zasługuje na morze szczęścia i ocean miłości , tyle się słoneczko wycierpiało ... Już nigdy żaden człowiek nie może go skrzywdzić , w tym piesiu jest tyyyyle dobra i miłości , wiem , że będzie najcudowniejszym przyjacielem na dobre i złe chwile ...

Posted

Halu, mieszkałam w bloku nawet z dowma dogami i zapewniam Cię, że te psy są mniej zauważalne niż małe, rozbiegane psiaczki ;)
Dog to pies uniwersalny ... wszędzie się zmieści, a mnostwo miejsca zajmuje tylko w sercu :)