Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Jak Joasia nic nie pisze to pewnie wszystko ok, ale mam nadzieje, że może jakieś fotki nam tutaj wklei? ;)

jakby coś nie ten teges to służe fotkami tybetana
nikt się nie zorientuje że to nie Skubiś ;)

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mala_czarna napisał(a):
Chyba będziesz musiała tu wstawić :)

no własnie będa jakieś foty bo ja pod ręką gnojkowych nie mam ;)

btw co z tym dupskiem Skubisia?

Posted

3 x napisał(a):
no własnie będa jakieś foty bo ja pod ręką gnojkowych nie mam ;)

btw co z tym dupskiem Skubisia?

dpsko łyse.
Joasia mi powiedziała, że jak się zrobi cieplej to wykąpie go w jakimś specjalnym szamponie. Jeśli to nic nie pomoże to trzeba będzie jednak do weta się udać :(

Posted

No będą, będą. :roll:
Miałam trudny miesiąc, bo pochorowały mi się trzy staruszki (kaukaz Dżekuś niestety odszedł, pomimo udanej operacji...).
I jeszcze mój 10letni dog, nie wiadomo co się dzieje...

Łysy Tyłek chyba jakoś przestał łysieć, ale nie jestem pewna. śmiesznie wygląda, bo na zadku ma króciutką sierść, a z przodu grzywa jak u lwa.
Czekam jak będzie cieplej, to go wykapię w szamponie dermatologicznym. Na razie w łazience jest lodówka, więc nie chcę, żeby się przeziębił.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='mala_czarna']Rozmawiałam z Joasią, i wygląda na to, że ten Skubisiowy tyłek zaczyna zarastać, ale tak na 100% to jeszcze nie wiadomo :)
W marcu chyba kastrujemy [B]dziada[/B] ;)[/QUOTE]

tja
teraz jak juz mu dupsko zarasta i strasznego dramatu nie ma to dziada, tak? ;)

Posted

[quote name='3 x']tja
teraz jak juz mu dupsko zarasta i strasznego dramatu nie ma to dziada, tak? ;)[/QUOTE]

Ty się tak nie mądrzyj, bo ja Ci go jako tymczasa domowego podrzucę. Będziesz miała Wielką Trójkę! :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Dupina zarasta!!! Może to jednak była wina kiepskiej karmy w przytulisku, no i zasadniczo nie najlepszych warunków zycia. Ostatnio do Joasi przyjechał nowy psiak, niewidomy, i Skubiś go ten, no, napastuje :cool3:
Odjajczenie bezwzględnie musi być!!

• 1 month later...
Posted

Skubiś dzisiaj stracił klejnoty.
Dzięki temu, że był jeszcze niedobudzony, mogłam go wyczesać, bo normalnie, to Pan Niedotyklaski i wrzeszczy, jakbym go obdzierała ze skóry.
I dokładnie obejrzeliśmy z wetem łysy tyłek. No i nie jest dobrze. Co prawda wet mówi, że to raczej uczulenie na pchły, ale przecież już dawno pcheł nie ma. Ma też straszny łupież.
Jak wygoją się szwy po jajkach, to mam go wykąpać w szamponie dermatologicznym i zobaczymy.
Jak nie będzie zarastał, to trzeba będzie zrobić zeskrobinę.

Posted

Joasiu, dziękuję za informacje :)
Jak da radę to jakieś zdjęcia poprosimy ;)
Rachunek jak dostanę to wstawię tutaj na wątku, ale od Joasi wiem, że kastracja kosztowała 150 zł.
100 zł już mamy, brakuje nam jeszcze 50, no i pewnie dojdą nam koszty leczenia tyłka.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Na razie jeszcze czekamy, bo mam wrażenie, że jest lepiej. Może to było hormonalne?

Zdjęcia z piątku, zobaczcie jak wszystko urosło. ;)

Edited by joaaa
  • 3 weeks later...
Posted

Odwiedziłam w piątek Skubisia histeryka :) Wiecie co? Ponieważ widziałam go po raz pierwszy to dopiero mogę teraz mogę powiedzieć, że zdjęcia w ogóle nie oddają tego jaki jest fajny, mały, nakolankowy wręcz skrzacik!! Z psiakami zasadniczo się dogaduje, chociaż ma też swoje antypatie, ale kto ich nie ma? :cool3:
To łyse miejsce na tyłku faktycznie zarasta, a widoczne jest dopiero jak odgarnie się sierść, ale też już nie tak bardzo.

Taki jest nasz Skubiś: