jumal Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 (edited) Na początku 2012 roku w Świdniku został znaleziony pies rasy Alaskan Malamute. Nazywa się Harry z Rubinkowskiego Pola. Ma niecałe 7 lat i tatuaż w uchu. Harry lgnie do ludzi, toleruje koty, mimo swojego wieku ma wiele chęci do zabawy z innym psem- szczeniakiem, w stosunku do innych dorosłych psów na "swoim" terenie jest dominujący, poza terenem (podwórkiem) dogaduje się znakomicie, doskonale znosi jazdę samochodem. Harry czeka na swojego właściciela lub osobę która chciała by go adoptować. Więcej informacji o Harrym: niepsuj.justyna@gmail.com Edited January 10, 2013 by jumal Quote
boog Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 proponuje skontaktować się z Fundacją Adopcje Malamutów, sama kilka lat temu znalazłam suczkę udało się we współpracy z Fundacją i razem z dogomaniakami zorganizować transport suni i szybką adopcję, to są bardzo specyficzne psy i z adopcją bywa trudno. Quote
jumal Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Zamieściłam informacje na temat Harrego na forum Alaskan Malamutów, gdzie fundacja też działa, ale chyba zwrócę się konkretnie do nich z prośbą o pomoc... Quote
as_ko Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 A pisałaś do hodowli z której jest pies? Na pewno mają dane właściciela. Quote
jumal Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Tak, przez Związek Kynologiczny odnalazłam hodowcę. Niestety Pan już nie hoduje Malamutów i nie ma danych osoby, która go kupiła Quote
jumal Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Harry znalazł już nowy, wspaniały dom :) Quote
Recommended Posts