asiaf1 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [FONT=Arial] Nowinki od Mopisia z 04.06 Pani Asiu Mopik jest nasz i nic nas nie zniechęci będziemy nad nim pracować. A to że jest z charakterkiem wcale nam nie przeszkadza, powoli go ułożymy bo tak naprawdę jest cudowny i zrobimy wszystko dla niego.Na kleszcze dostał ampułkę. A z tym jedzniem też powinniśmy sobie poradzić, może te przejścia związane ze zmianami pobytu, zobaczymy co powie weterynarz.[/FONT] [FONT=Arial]A z tym że jest bojowo nastawiony to myślę,że broni swojego terytorium i bardzo dobrze. Jest po prostu zabawny i jeszcze raz Panią zapewniam że jest nasz na zawsze .[/FONT] Quote
asiaf1 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [FONT=Arial]oraz z dnia dzisiejszego: MOPIŚ-KUBUŚ CZUJE SIĘ JUŻ LEPIEJ, BYŁAM Z NIM U WETERYNARZA, DOSTAŁ ZASTRZYKI NA PRACĘ JELIT I ANTYBIOTYKI. WCZORAJ NIC NIE DOSTAŁ JEŚĆ TYLKO PIĆ, ALE MIMO TO WIECZOREM DOKAZYWAŁ Z MĘŻEM NA OGRODZIE.DZISIAJ RANO JUZ CZUŁ SIĘ BARDZO DOBRZE I DOSTAŁ SUCHĄ KARMĘ ALE POLECONĄ PRZEZ WETERYNARZA (NIE PAMIĘTAM NAZWY) .ZJADŁ Z WIELKIM APETYTEM.MIAŁ RÓWNIEŻ GORACZKĘ WIĘC COŚ MU JEDNAK DOLEGAŁO. ZOBACZYMY CO DZISIAJ POWIE WETERYNARZ , ALE WIDAĆ GOŁYM OKIEM ŻE JEST LEPIEJ.PISAŁAM WCZESNIEJ ŻE CZUJE SIĘ PANEM DOMU I SZCZEKA I WARCZY NA WSZYSTKE ODGŁOSY, WSZYSTKO JEST DLA NIEGO NOWE,ALE SZYBKO SIĘ OSWAJA.MUSIMY JEDNAK BARDZO NA NIEGO UWAŻAĆ BO DO UCIEKANIA JEST PIERWSZY,JUŻ ZNALAZŁ DZIURĘ W OGRODZENIU I CHCIAŁ POBIEC ZA KOTEM I MĄŻ SZYBKO JĄ ZAŁATAŁ, BO CIĄGLE TAM WRACA.DZISIAJ RANO Z NIM WYSZŁAM TO PIERWSZE KROKI TAM SKIEROWAŁ.[/FONT] [FONT=Arial]ALE POZA TYMI DROBNYMI SZCZEGÓŁAMI MOPIŚ-KUBUŚ JEST CUDOWNY I ZACZYNA ZAUWAŻAĆ MOJEGO MĘŻA Z CZEGO BARDZO SIĘ CIESZĘ.SUNIA JESZCZE JEST OBRAŻONA ALE POWOLI OSWAJA SIĘ Z NOWĄ SYTUACJĄ W DOMU.[/FONT] Quote
asiaf1 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Jak widać z relacji Mopiś ma cudowny domek:multi::multi::multi: Miód na moje serce:loveu: Oby wszystkie psiaki miały takich wspaniałych właścieli (ale ja miałam szczęście, że się akurat do mnie zwrócili:lol:). Po robocie jaką odwala Mopiś (stróżowanie i pilnowanie domu i Pańciów:Dog_run:, nadzór nad robotnikami :mad:,odnajdywanie dziur w płocie przez które mógłby wkraść się wróg:evil_lol:) należy mu się odpoczynek :drinka: :sg168:więc z całą rodziną jadzie na długi weekend na działkę:evil_lol:. Taki to sobie pożyje;). Nie dość, że ma dom z dużym ogrodem to jeszcze daczę za miastem:ylsuper: Quote
outsi Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Nooo to może jakieś weekendowe fotki będą :razz: ??? Quote
deszczowa Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 ech, zycie jak w Madrycie....:rolleyes::cool2: (Kubuś, he he he:evil_lol:) Quote
marlena.gda Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Nic więcej nie mogę opowiedzieć Asia już wszystko przekazała - a jak Mopiś ponoć cudownie szarpie Pana za kapcie!!! Quote
Bodziulka Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 pewnie chce, żeby je zdjął i trochę sobie odpoczął ;) :lol: Quote
asiaf1 Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 [FONT=Arial]Nowe info od ?Kubusia-rozrabiaki:evil_lol: [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Kubus jest już zdrowy , ale chyba był to jakiś wirus lub bakteria, bo teraz jest chora moja suczka. Ta moja suczka [/FONT][FONT=Arial]jest już taka biedna, nawet Kubuś już jej nie zaczepia, chyba coś wyczuwa. [/FONT] [FONT=Arial]Kubuś jest cudowny powoli się przyzwyczaja,zaczyna reagować na swoje imie, chociaz jeszcze nie przybiega na zawołanie i trzeba go bardzo pilnować. Na działce musiał być przywiązany na długim sznurku, ale wcale mu to nie przeszkadzało. [/FONT] [FONT=Arial]Bardzo lubi dokazywać, bawić się , gryzie nas po nogach, mąż się śmieje że my już jesteśmy stare dziadki a on ciągle chce się bawić. Na wszystkie nowe urządzenia szczeka i w ogóle jest przezabawny.[/FONT] [FONT=Arial]Acha zapomniałam powiedzieć że pogryzł moje okulary bagatelka za 1800,00zł. Wszyscy się smieją że to najdroższy pies świata.:evil_lol: [/FONT] Quote
Bodziulka Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [quote name='asiaf1'] [FONT=Arial]Acha zapomniałam powiedzieć że pogryzł moje okulary bagatelka za 1800,00zł. Wszyscy się smieją że to najdroższy pies świata.:evil_lol: [/FONT] jak dorze, że mój psiak ograniczał się do drobnego sprzętu elektronicznego :evil_lol: Quote
deszczowa Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Bodziulka napisał(a):jak dorze, że mój psiak ograniczał się do drobnego sprzętu elektronicznego :evil_lol: a mój tylko do skarpetek i bielizny :eviltong: Quote
asiaf1 Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 mam nowe zdjęcia Mopika -Kubusia:eviltong: Quote
asiaf1 Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Patrzcie jaki mam piękny ogród do brykania::Dog_run: i rancho nad wodą:ylsuper:: a tu sobie odpoczywam ze swoją koleżanką:sleep2:: po wyczerpującym rejsie: pozdrawiam Was Ciotki:bye: Quote
deszczowa Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 chlip chlip chlip takie wspaniałe życie dla Mopisia...:placz::placz::placz: i to ostatnie zdjęcie.... :placz::placz::placz: :Dog_run: :loveu::multi: Quote
outsi Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Oj, też mi się łezka potoczyła :placz: :laugh2_2: :laugh2_2: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :laugh2_2: :laugh2_2: Quote
Bodziulka Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu: ale fajne foty Quote
asiaf1 Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Właśnie dostałam smutna wiadomość dotyczącą suni, koleżanki Kubusia:-(:-(:-(: "Dzisiaj w nocy odeszła moja kochana sunia. Byłam przy niej bo mnie obudziła a Kubuś zachowywał sie jak trusia. Dziwne chyba psy wyczuwają co sie stanie. Rano też był taki cichutki jak nigdy. Jest mi strasznie smutno ale jednocześnie cieszę się że sama zasnęła w swim domu i przy mnie. Tak cichutko odeszła a wcześniej cały tydzień tak ciężko oddychała. Tak sobie myślę że ten Kubuś to był mi pisany, chyba tak musiało być" ['] ['] ['] Quote
deszczowa Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 ojej :-( dobrze, że Mopik tam jest - przyda się chłopak baardzo ['] Quote
asiaf1 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Są nowe wieści od Kubusia: Jest cudownym pieskiem ale jak wcześniej pisałam z charakterkiem, obcych przeważnie nie lubi i musimy nad nim pracować żeby nikogo nie pogryzł. Powoli już się przyzwyczaił do jazdy samochodem już prawie wcale się nie ślini i nie wymiotuje. Sensacje żołądkowe też opanowaliśmy może już jeść gotowane jedzenie i wszystko jest w porządku. Ostrzygliśmy go i nawet ładnie wygląda, miał odparzoną skórę pod tymi kołtunami ale teraz jest ślicznym i bardzo kochanym pieskiem. Pamiętam kiedy odeszła moja sunia jedna z pań napisała na stronie Kubusia że przyda się "CHŁOPAK" po tej stracie ukochanego pieska i tak się stało. Kubuś zapełnił nam pustkę w domu i myślę ,że takie było jego przeznaczenie. Poznajecie tego przystojniaka?:loveu: Quote
marlena.gda Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Asiu ! Taki golutki Mopiś też jest piękny. Quote
Bodziulka Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Jak on super wygląda taki ogolony :loveu: :evil_lol: Quote
Recommended Posts