Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]
Nowinki od Mopisia z 04.06

Pani Asiu Mopik jest nasz i nic nas nie zniechęci będziemy nad nim pracować. A to że jest z charakterkiem wcale nam nie przeszkadza, powoli go ułożymy bo tak naprawdę jest cudowny i zrobimy wszystko dla niego.Na kleszcze dostał ampułkę. A z tym jedzniem też powinniśmy sobie poradzić, może te przejścia związane ze zmianami pobytu, zobaczymy co powie weterynarz.
[/FONT]
[FONT=Arial]A z tym że jest bojowo nastawiony to myślę,że broni swojego terytorium i bardzo dobrze. Jest po prostu zabawny i jeszcze raz Panią zapewniam że jest nasz na zawsze .[/FONT]

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial]oraz z dnia dzisiejszego:

MOPIŚ-KUBUŚ CZUJE SIĘ JUŻ LEPIEJ, BYŁAM Z NIM U WETERYNARZA, DOSTAŁ ZASTRZYKI NA PRACĘ JELIT I ANTYBIOTYKI. WCZORAJ NIC NIE DOSTAŁ JEŚĆ TYLKO PIĆ, ALE MIMO TO WIECZOREM DOKAZYWAŁ Z MĘŻEM NA OGRODZIE.DZISIAJ RANO JUZ CZUŁ SIĘ BARDZO DOBRZE I DOSTAŁ SUCHĄ KARMĘ ALE POLECONĄ PRZEZ WETERYNARZA (NIE PAMIĘTAM NAZWY) .ZJADŁ Z WIELKIM APETYTEM.MIAŁ RÓWNIEŻ GORACZKĘ WIĘC COŚ MU JEDNAK DOLEGAŁO. ZOBACZYMY CO DZISIAJ POWIE WETERYNARZ , ALE WIDAĆ GOŁYM OKIEM ŻE JEST LEPIEJ.PISAŁAM WCZESNIEJ ŻE CZUJE SIĘ PANEM DOMU I SZCZEKA I WARCZY NA WSZYSTKE ODGŁOSY, WSZYSTKO JEST DLA NIEGO NOWE,ALE SZYBKO SIĘ OSWAJA.MUSIMY JEDNAK BARDZO NA NIEGO UWAŻAĆ BO DO UCIEKANIA JEST PIERWSZY,JUŻ ZNALAZŁ DZIURĘ W OGRODZENIU I CHCIAŁ POBIEC ZA KOTEM I MĄŻ SZYBKO JĄ ZAŁATAŁ, BO CIĄGLE TAM WRACA.DZISIAJ RANO Z NIM WYSZŁAM TO PIERWSZE KROKI TAM SKIEROWAŁ.
[/FONT]

[FONT=Arial]ALE POZA TYMI DROBNYMI SZCZEGÓŁAMI MOPIŚ-KUBUŚ JEST CUDOWNY I ZACZYNA ZAUWAŻAĆ MOJEGO MĘŻA Z CZEGO BARDZO SIĘ CIESZĘ.SUNIA JESZCZE JEST OBRAŻONA ALE POWOLI OSWAJA SIĘ Z NOWĄ SYTUACJĄ W DOMU.[/FONT]

Posted

Jak widać z relacji Mopiś ma cudowny domek:multi::multi::multi:
Miód na moje serce:loveu:
Oby wszystkie psiaki miały takich wspaniałych właścieli (ale ja miałam szczęście, że się akurat do mnie zwrócili:lol:).

Po robocie jaką odwala Mopiś (stróżowanie i pilnowanie domu i Pańciów:Dog_run:, nadzór nad robotnikami :mad:,odnajdywanie dziur w płocie przez które mógłby wkraść się wróg:evil_lol:) należy mu się odpoczynek :drinka: :sg168:więc z całą rodziną jadzie na długi weekend na działkę:evil_lol:.
Taki to sobie pożyje;). Nie dość, że ma dom z dużym ogrodem to jeszcze daczę za miastem:ylsuper:

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Arial]Nowe info od ?Kubusia-rozrabiaki:evil_lol: [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Kubus jest już zdrowy , ale chyba był to jakiś wirus lub bakteria, bo teraz jest chora moja suczka. Ta moja suczka [/FONT][FONT=Arial]jest już taka biedna, nawet Kubuś już jej nie zaczepia, chyba coś wyczuwa. [/FONT]
[FONT=Arial]Kubuś jest cudowny powoli się przyzwyczaja,zaczyna reagować na swoje imie, chociaz jeszcze nie przybiega na zawołanie i trzeba go bardzo pilnować. Na działce musiał być przywiązany na długim sznurku, ale wcale mu to nie przeszkadzało. [/FONT]
[FONT=Arial]Bardzo lubi dokazywać, bawić się , gryzie nas po nogach, mąż się śmieje że my już jesteśmy stare dziadki a on ciągle chce się bawić. Na wszystkie nowe urządzenia szczeka i w ogóle jest przezabawny.[/FONT]
[FONT=Arial]Acha zapomniałam powiedzieć że pogryzł moje okulary bagatelka za 1800,00zł. Wszyscy się smieją że to najdroższy pies świata.:evil_lol: [/FONT]

Posted

[quote name='asiaf1']
[FONT=Arial]Acha zapomniałam powiedzieć że pogryzł moje okulary bagatelka za 1800,00zł. Wszyscy się smieją że to najdroższy pies świata.:evil_lol: [/FONT]

jak dorze, że mój psiak ograniczał się do drobnego sprzętu elektronicznego :evil_lol:

Posted

Patrzcie jaki mam piękny ogród do brykania::Dog_run:

i rancho nad wodą:ylsuper::

a tu sobie odpoczywam ze swoją koleżanką:sleep2::

po wyczerpującym rejsie:

pozdrawiam Was Ciotki:bye:

Posted

Właśnie dostałam smutna wiadomość dotyczącą suni, koleżanki Kubusia:-(:-(:-(:

"Dzisiaj w nocy odeszła moja kochana sunia. Byłam przy niej bo mnie obudziła a Kubuś zachowywał sie jak trusia. Dziwne chyba psy wyczuwają co sie stanie. Rano też był taki cichutki jak nigdy.

Jest mi strasznie smutno ale jednocześnie cieszę się że sama zasnęła w swim domu i przy mnie. Tak cichutko odeszła a wcześniej cały tydzień tak ciężko oddychała.

Tak sobie myślę że ten Kubuś to był mi pisany, chyba tak musiało być"

['] ['] [']

• 2 months later...
Posted

Są nowe wieści od Kubusia:

Jest cudownym pieskiem ale jak wcześniej pisałam z charakterkiem, obcych przeważnie nie lubi i musimy nad nim pracować żeby nikogo nie pogryzł. Powoli już się przyzwyczaił do jazdy samochodem już prawie wcale się nie ślini i nie wymiotuje.
Sensacje żołądkowe też opanowaliśmy może już jeść gotowane jedzenie i wszystko jest w porządku.
Ostrzygliśmy go i nawet ładnie wygląda, miał odparzoną skórę pod tymi kołtunami ale teraz jest ślicznym i bardzo kochanym pieskiem. Pamiętam kiedy odeszła moja sunia jedna z pań napisała na stronie Kubusia że przyda się "CHŁOPAK" po tej stracie
ukochanego pieska i tak się stało. Kubuś zapełnił nam pustkę w domu i myślę ,że takie było jego przeznaczenie.

Poznajecie tego przystojniaka?:loveu: