Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='cancer43']Aniołki czuwały nad nią

[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2DtnUNo8bP63fotFN6whG_Qh95zYJdrfwCYFgxNZp8Ym6okyPBg[/IMG][/QUOTE]

Śliczne :)

Posted

drogie ciocie, dziękuję, że jesteście z chomikiem :)
wczoraj nie chciałam juz pisac do edka bo się bałam, że śpi, ale sie do mnie dobijał na szczęście, więc wiecie, że operacja zakończona; czy się udała, okaże się za dwa - trzy miesiące; w ostateczności, jeśliby się nie udało uratowac łapki, to i tak jak pisała poker tusia jej nie używała, więc będziemy mieli chociaż świadomośc, że próbowaliśmy ją usprawnić;
jestem trochę nieprzytomna, bo noc spędziłam na materacu w salonie przy posłanku tusi; oczywiście nie musze dodawac, ze cała banda skrzętnie skorzystała i wpakowała sie do mnie; tusia noc przespała spokojnie, aż sprawdzałam czy oddycha, taka była cichutka; dzis pojedziemy na zastrzyk p. bólowy do najbliższego weta, żeby biedactwo nie cierpiało;
zaraz spróbuje wstawic skan opisu pooperacyjnego bo mi sie nie chce przepisywać...

Posted

cholera, nic nie widać; może tż powiększy to wtedy wstawię bardziej czytelną wersję;
dzwoniła mama z raportem ;)
wyniosła tusię na dwór, ale mała nie chciała nic zrobic i zaczęła iśc w kierunku domu więc mama wniosła ja z powrotem; ja wynosiłam tusie o 4:30 i wtedy zrobiła duże siku, nic nie piła, zjadła tylko odrobinkę indyka z ryżem i marchewą i to pewnie dlatego nie ma nic do oddania; zwłaszcza, że wczoraj cały dzień nic nie jadła przed operacją;

Posted

Czyli, że można przyjąć, że najgorsze za Tusinką? Cioteczki, ale opiekę ma Chomiczek - wnoszenie, wynoszenie, marcheweczka z kurczaczkiem - luksusy! kakadu, Mamę mocno od nas całuj. Siebie tez możesz :)

Posted

[quote name='cancer43']Aniołki czuwały nad nią

[IMG]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT2DtnUNo8bP63fotFN6whG_Qh95zYJdrfwCYFgxNZp8Ym6okyPBg[/IMG][/QUOTE]... i nasze dobre myśli:ghost_2:Kakadu jak dobrze, że jesteś teraz przy niej:Cool!::buzi::bigcool::iloveyou:

Posted (edited)

[quote name='Ghanima']Czyli, że można przyjąć, że najgorsze za Tusinką? Cioteczki, ale opiekę ma Chomiczek - wnoszenie, wynoszenie, marcheweczka z kurczaczkiem - luksusy! kakadu, Mamę mocno od nas całuj. Siebie tez możesz :)[/QUOTE]
cmoknę się w łokieć ;)

ok, udało się wstawić większy skan; uwaga - opis tylko dla ludzi o mocnych nerwach ;)
o, teraz zobaczyłam, że tam jest zapis: zapłacono 1000,00, ale to pewnie dlatego, że operacja tyle kosztowała; 200 zł było za znieczulenie i przyległości; my w każdym bądź razie zrobiliśmy przelew na 1200,00 zł i w recepcji jest potwierdzenie; a żeby było śmieszniej właściciel przychodni powiedział paniom w recepcji, że wpłynęło 1300,00, a pani doktor jak oddawała tusie wyczytała, że operacja 1000,00 a koszty dodatkowe 130,00; tak więc nie wiem ile w końcu; okaże się na następnej wizycie ;)

Edited by kakadu
Posted

A jakie są zalecenia w sprawie jej chodzenia ? Da radę upilnować ,żeby nie uszkodziła opatrunku ?
I jeszcze jedno pytanie: czy nie może dostać tabletek przeciwbólowych ,żeby nie stresować jej wożeniem i kłuciem , no i nie pomnażać przy okazji kosztów?

Posted

[quote name='andegawenka']Żołądki piesków bardzo źle znoszą tabletki przeciwbólowe.Wetek bardzo krzywo na mnie patrzył gdy przyznałam sie do podania takiego leku.[/QUOTE]

Nieprawda, są specjalne psie tabletki, dostawałam od weta.

Posted

z tego co zauważyłam weci unikają tabletek; frodek brał czopki, potem jeździłam z nim na zastrzyki; może zastrzyki lepiej działają, nie wiem, ale dla nas nie ma problemu, żeby jeździć, nawet codziennie;

opatrunek na pewno się w końcu zabrudzi, ale póki co tusia nosi nogę praktycznie na plecach; mam nieco doświadczenia w przyklejaniu worków kanapkowych - może jakos dam radę; frodzio systematycznie sikał sobie na zoperowane i zabandażowane nogi - musiałam mu przytrzymywać i odchylać bo sikał sobie nawet do tych worków; myslę, że z tusią nie będzie takich problemów, zwłaszcza, że póki co nie ma ochoty chodzić;