Bogusik Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ciocia kakadu,co u naszego chomiczka?Jak Wigunia? Quote
kakadu Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 u tusi wszystko na szczęście w porządku (tfu, tfu) ale nie bardzo chce chodzić po mokrym; na szczęście dziś słoneczko to po pracy zasuwamy na długi spacerek :) z vegusią idziemy jutro do dr degórskiej (ortopeda) na wizyte kontrolną; prześwietlimy też przednią łapkę bo jest spuchnięta i przez nią teraz vega praktycznie nie chodzi na spacery bo nie wiedząc co tam siedzi nie chcemy jej przemęczyć; mam nadzieję że to przejdzie bo inaczej nie damy rady ćwiczyć tylnych nóg :( dziś mam okropnie dużo roboty ale jutro postaram sie wstawić jakieśzdjęcie jak mi sie uda bo nie mam jakichś wtyczek w kompie i nie mogę ich zainstalować samodzielnie, a ażaden informatyk mi tego nie zrobi przecież :( Quote
edek Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Głaski dla Tusi :). Trzymam kciuki za Vegusię !!! Quote
Ghanima Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Kochane Tusiowe Cioteczki, długo mnie nie było, wybaczcie, ale Tusinka zawsze jest w moich myślach - ten Chomiczek jak juz raz człowieka złapie za serducho to nie puszcza, prawda? Końcówka roku była dla Tusi niezbyt łaskawa, ale to nic, ja mam w sobie głębokie przekonanie, że Tusia spędzi jeszcze mnóstwo czasu wśród kochających ją Ludziów (ukłony dla kakadu i TZ'a), zwierzęcych kumpli, przy asyście Wilebicieli :) Będzie dobrze, na pewno, innej opcji nie ma. Najważniejsze, że jej życie jest teraz tak szczęśliwe. Jestem pewna, że lepiej nie mogła trafić. Quote
edek Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Jestem pewna, że lepiej nie mogła trafić. Jestem tego samego zdania. Quote
Bogusik Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Jestem tego samego zdania. Ja też! :) Quote
b-b Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Jestem tego samego zdania. Ja też! :) I ja! :) Quote
kakadu Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 strasznie wam dziekuje za te słowa :kiss_2: tusia wydaje sie być szęśliwa, ostatnio zapatrzyła sie tż'a; wgapia sie w niego jak w obrazek, macha ogonkiem na jego widok, usmiac sie można, naprawdę :) nic nie mogę zamieścić, nie widzę emotikonek (mam same nazwy, które nie zawsze coś mi mówią) całusa zamieściłam, bo pamiętam z dawnyh czasów nazwę (łatwiej było napisać tekst niż znaleźć ikonkę w tym zbiorze) może bym wysłała kmuś zdjęcia to zamieści? chyba mam jakiś stary system w kompie który wymaga aktualizacji, a nie mogę jej zrobić bo nie jestem administratorem :( Quote
kakadu Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 o, widze, że nawet kiss mi nie wyszedł :( Quote
inka33 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Jestem tego samego zdania. Takoż i ja! :) strasznie wam dziekuje za te słowa :kiss_2: tusia wydaje sie być szęśliwa, ostatnio zapatrzyła sie tż'a; wgapia sie w niego jak w obrazek, macha ogonkiem na jego widok, usmiac sie można, naprawdę :) nic nie mogę zamieścić, nie widzę emotikonek (mam same nazwy, które nie zawsze coś mi mówią) całusa zamieściłam, bo pamiętam z dawnyh czasów nazwę (łatwiej było napisać tekst niż znaleźć ikonkę w tym zbiorze) może bym wysłała kmuś zdjęcia to zamieści? chyba mam jakiś stary system w kompie który wymaga aktualizacji, a nie mogę jej zrobić bo nie jestem administratorem :( U nikogo nie ma normalnego zestawu emotinkonek... :( Jest tylko kilka - jak najedziesz na buźkę i wciśniesz "Pokaż wszystkie" to musisz zjechać na sam dół listy - tam jest te kilka... Quote
andegawenka Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 :rolleyes: Dzięki Inka. Tusinieczko :wub: Quote
andegawenka Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Tusinko nic nie poradzę że lubię tu zagladać ;) Quote
Bogusik Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 może bym wysłała kmuś zdjęcia to zamieści? chyba mam jakiś stary system w kompie który wymaga aktualizacji, a nie mogę jej zrobić bo nie jestem administratorem :( Ciocia,kochana nasza Tusinkowa :) Wysyłaj fotki do mnie na maila bogusik@onet.pl Bardzo chętnie wstawię :) Na przyszłość nie pytaj,tylko wysyłaj! :)Pocztę przynajmniej raz dziennie sprawdzam.... Quote
Nadziejka Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Zagladm zaglądam z pozdrowionkami stokroć dla całej drużynki homiczkowej Quote
BORYSboxer Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Oho, widze, ze na jedno miejsce leżace przypada przynajmniej trojka chętnych... :) Quote
kakadu Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 ciocia bogusik - wielkie dzięki za pomoc w stawieniu zdjęć :* jeśli chodzi o miejscówkę to faktycznie jest rozchwytywana, ale w nocy niepodzielnie króluje tam nasz chomik :) celowo nie dostawiam nic na kanapie bo to uczy dziewczyny, że trzeba sie dzielić; na początku były warczenia, ale jak jeda z drugą została zdjęta na podłogę to zapanowała ogólna solidarność i ten co akurat zajął pierwszy ma prawo leżeć, aż mu się znudzi; cała reszta ma swoje miejsca i nikt nie jest bez legowiska, więc jeśłi królewskie zajęte to kładą się gdzie indziej :) co najważniejsze jak położyłam to legowisko dla tusi to natychmiast stało się superatrakcyjne dla iki, a kiedyś jak tam leżało jej posłanko (zanim tusia nastała) to za nic nie chciała małpa leżeć; nie dojdziesz za tymi psami :) nie odzywałam się bo vega znowu ma jakis kryzys :( już była taka poprawa, że miałam nadzieję, że zacznie chodzić samodzielnie, aż tu nagle po zmniejszeniu o połowę dawki tramalu w sobotę, w niedzielę przestała chodzić zupełnie (nogi wisiały bezwładnie jak za najgorszych czasów), a co najgorsze przestała też sikać; ratunkwo wróciliśmy do encortonu od którego odeszliśy już jakiś miesiąc temu i trochę się poprawiło, ale to cały czas dramat; już się zaczęłam zastanawiać, czy nie pojechać do czech do jakiegoś znanego neurologa (podobno w polsce nie ma neurologa z prawdziwego zdarzenia), ale póki co to w sferze marzeń, bo nawet nie znam jeszcze nazwiska tego lekarza; a poza tym to w jakim języku ja się mam z nim porozumiewać? :( Quote
edek Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Śliczne panienki :) Strasznie mi przykro z powodu Veguni :(. Podobno we Wrocławiu są dobrzy neurolodzy. Jeśli chodzi o weterynarz z Czech to może po angielsku można byłoby się dogadać. Edit: Jeśli byście potrzebowali tłumacza z angielskiego to zgłaszam TZ ( mam jego zgodę, jakby co ;)) Quote
kakadu Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 dzięki edek :) rozumiem, że tż pojedzie z nami do czech? ;) Quote
edek Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015   dzięki edek :) rozumiem, że tż pojedzie z nami do czech? ;)  Pojechalibyśmy całą ekipą :), zamiast wakacji ;). Quote
BORYSboxer Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Edek,a jak tam Twoja psina,urosła już pewnie?! Quote
edek Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015   Edek,a jak tam Twoja psina,urosła już pewnie?!  To już dorosła Panna ;), ma ok 1,5 roku. Może w weekend porobię jej aparatem aktualne fotki to ją pokażę :). To taka nakolankowa 15 kilowa kruszynka :). Edit: Skoro o Crianca mowo ;). Sunia jest uczulona na sporo składników, które są w karmach i smaczkach... mam problem ze znalezieniem czegoś do mycia ząbków co dajecie swoim ? może jakiś produkt przeoczyłam :(. Quote
edek Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Znalazłam jedno w miarę aktualne, wysłałam do Cioci Bogusik z prośbą do wklejenia. Na drugim zdjęciu jest kicią, która na nią poluje. Zobaczcie na jej oczy...mówią same za siebie . Quote
Recommended Posts