Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u tusi wszystko na szczęście w porządku (tfu, tfu) ale nie bardzo chce chodzić po mokrym; na szczęście dziś słoneczko to po pracy zasuwamy na długi spacerek :)

z vegusią idziemy jutro do dr degórskiej (ortopeda) na wizyte kontrolną; prześwietlimy też przednią łapkę bo jest spuchnięta i przez nią teraz vega praktycznie nie chodzi na spacery bo nie wiedząc co tam siedzi nie chcemy jej przemęczyć; mam nadzieję że to przejdzie bo inaczej nie damy rady ćwiczyć tylnych nóg :(

dziś mam okropnie dużo roboty ale jutro postaram sie wstawić jakieśzdjęcie jak mi sie uda bo nie mam jakichś wtyczek w kompie i nie mogę ich zainstalować samodzielnie, a ażaden informatyk mi tego nie zrobi przecież :(

Posted

Kochane Tusiowe Cioteczki, długo mnie nie było, wybaczcie, ale Tusinka zawsze jest w moich myślach - ten Chomiczek jak juz raz człowieka złapie za serducho to nie puszcza, prawda? Końcówka roku była dla Tusi niezbyt łaskawa, ale to nic, ja mam w sobie głębokie przekonanie, że Tusia spędzi jeszcze mnóstwo czasu wśród kochających ją Ludziów (ukłony dla kakadu i TZ'a), zwierzęcych kumpli, przy asyście Wilebicieli :) Będzie dobrze, na pewno, innej opcji nie ma. Najważniejsze, że jej życie jest teraz tak szczęśliwe. Jestem pewna, że lepiej nie mogła trafić.

Posted

strasznie wam dziekuje za te słowa :kiss_2:

tusia wydaje sie być szęśliwa, ostatnio zapatrzyła sie tż'a; wgapia sie w niego jak w obrazek, macha ogonkiem na jego widok, usmiac sie można, naprawdę :)

nic nie mogę zamieścić, nie widzę emotikonek (mam same nazwy, które nie zawsze coś mi mówią)

całusa zamieściłam, bo pamiętam z dawnyh czasów nazwę (łatwiej było napisać tekst niż znaleźć ikonkę w tym zbiorze)

może bym wysłała kmuś zdjęcia to zamieści? chyba mam jakiś stary system w kompie który wymaga aktualizacji, a nie mogę jej zrobić bo nie jestem administratorem :(

Posted

Jestem tego samego zdania.

Takoż i ja! :)

strasznie wam dziekuje za te słowa :kiss_2:

tusia wydaje sie być szęśliwa, ostatnio zapatrzyła sie tż'a; wgapia sie w niego jak w obrazek, macha ogonkiem na jego widok, usmiac sie można, naprawdę :)

nic nie mogę zamieścić, nie widzę emotikonek (mam same nazwy, które nie zawsze coś mi mówią)

całusa zamieściłam, bo pamiętam z dawnyh czasów nazwę (łatwiej było napisać tekst niż znaleźć ikonkę w tym zbiorze)

może bym wysłała kmuś zdjęcia to zamieści? chyba mam jakiś stary system w kompie który wymaga aktualizacji, a nie mogę jej zrobić bo nie jestem administratorem :(

U nikogo nie ma normalnego zestawu emotinkonek... :(

Jest tylko kilka - jak najedziesz na buźkę i wciśniesz "Pokaż wszystkie" to musisz zjechać na sam dół listy - tam jest te kilka...

Posted

Ciocia,kochana nasza Tusinkowa :) Wysyłaj fotki do mnie na maila  bogusik@onet.pl  Bardzo chętnie wstawię :) Na przyszłość nie pytaj,tylko wysyłaj! :)Pocztę przynajmniej raz dziennie sprawdzam....

Posted

ciocia bogusik - wielkie dzięki za pomoc w stawieniu zdjęć :*

jeśli chodzi o miejscówkę to faktycznie jest rozchwytywana, ale w nocy niepodzielnie króluje tam nasz chomik :)

celowo nie dostawiam nic na kanapie bo to uczy dziewczyny, że trzeba sie dzielić; na początku były warczenia, ale jak jeda z drugą została zdjęta na podłogę to zapanowała ogólna solidarność i ten co akurat zajął pierwszy ma prawo leżeć, aż mu się znudzi; cała reszta ma swoje miejsca i nikt nie jest bez legowiska, więc jeśłi królewskie zajęte to kładą się gdzie indziej :)

co najważniejsze jak położyłam to legowisko dla tusi to natychmiast stało się superatrakcyjne dla iki, a kiedyś jak tam leżało jej posłanko (zanim tusia nastała) to za nic nie chciała małpa leżeć;

nie dojdziesz za tymi psami :)

nie odzywałam się bo vega znowu ma jakis kryzys :(

już była taka poprawa, że miałam nadzieję, że zacznie chodzić samodzielnie, aż tu nagle po zmniejszeniu o połowę dawki tramalu w sobotę, w niedzielę przestała chodzić zupełnie (nogi wisiały bezwładnie jak za najgorszych czasów), a co najgorsze przestała też sikać; ratunkwo wróciliśmy do encortonu od którego odeszliśy już jakiś miesiąc temu i trochę się poprawiło, ale to cały czas dramat;

już się zaczęłam zastanawiać, czy nie pojechać do czech do jakiegoś znanego neurologa (podobno w polsce nie ma neurologa z prawdziwego zdarzenia), ale  póki co to w sferze marzeń, bo nawet nie znam jeszcze nazwiska tego lekarza; a poza tym to w jakim języku ja się mam z nim porozumiewać? :(

Posted

Śliczne panienki :)

Strasznie mi przykro z powodu Veguni :(. Podobno we Wrocławiu są dobrzy neurolodzy. Jeśli chodzi o weterynarz z Czech to może po angielsku można byłoby się dogadać.

Edit: Jeśli byście potrzebowali tłumacza z angielskiego to zgłaszam TZ ( mam jego zgodę, jakby co ;))

Posted

Edek,a jak tam Twoja psina,urosła już pewnie?!

To już dorosła Panna ;), ma ok 1,5 roku. Może w weekend porobię jej aparatem aktualne fotki to ją pokażę :). To taka nakolankowa 15 kilowa kruszynka :).

Edit: Skoro o Crianca mowo ;). Sunia jest uczulona na sporo składników, które są w karmach i smaczkach... mam problem ze znalezieniem czegoś do mycia ząbków co dajecie swoim ? może jakiś produkt przeoczyłam :(.
Posted

Znalazłam jedno w miarę aktualne, wysłałam do Cioci Bogusik z prośbą do wklejenia. Na drugim zdjęciu jest kicią, która na nią poluje. Zobaczcie na jej oczy...mówią same za siebie .