Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nikt nie podpowiedział jak to jest z tym wózkiem... :(

tymczasem vega miała z czwartku na piatek operację z powodu skrętu jelit...

teraz nie dośc że nie chodzi, to jeszcze ma rozpruty brzuch :(

a u tusi wszystko w porządku, zdjeliśmy w poniedziałek wszystkie szwy, troche przy tym skrzeczała na panią doktor, ale obeszło sie bez większych problemów :)

Szukałam  Twojego postu z tym wózkiem i nie znalazłam. https://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zek+inwalidzki+dla+psa&client=firefox-a&hs=k2G&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=35NYVN-fJdHcao-kgsgO&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=657

http://wozekdlapsa.eu/cena-wozka-dla-psa-lub-kota.html

http://www.kruuse.com/pl-PL/ecom/Rehabilitering/Rehab_%C3%B8vrige/prod_279910.aspx

Tusinka to silna osobowość :jumpie:

Posted

dzięki za odp. ale chodzilo mi raczej o to, czy pies może się swobodnie wypróżniać na takim wózku;

jeśli otropeda potwierdzi sens takiego zakupu, to na pewno zdecydujemy sie na wózek firmy kruuse, niestety nigdzie nie ma informacji na temat nurtującego mnie problemu... :(

tu raczej potrzebna wiedza osób, których psy z takiego wózka korzystały...

Posted

a, no właśnie, a vega normalnie wszystko kontroluje i zastanawiam się czy wózek, który nie pozwoli jej na przyjęcie dogodnej pozycji (teraz po prostu opuszczamy ją delikatnie na szelkach jak podnosi ogon) nie będzie przeszkodą w wiadomo czym...; bo jesli będzie to trzeba będzie najpierw wychodzic z psem toaletowo, a potem wracać do domu i zaprzegac ją do wózka, żeby pójść na spacer;

a king jak sobie radzil w tym temacie?

wózek kruuse raczej jest dobry, mam nadzieję, że to nie będą dla vegi tortury, bo to by już na prawdę nie miało sensu :(

Posted

a, no właśnie, a vega normalnie wszystko kontroluje i zastanawiam się czy wózek, który nie pozwoli jej na przyjęcie dogodnej pozycji (teraz po prostu opuszczamy ją delikatnie na szelkach jak podnosi ogon) nie będzie przeszkodą w wiadomo czym...; bo jesli będzie to trzeba będzie najpierw wychodzic z psem toaletowo, a potem wracać do domu i zaprzegac ją do wózka, żeby pójść na spacer;

a king jak sobie radzil w tym temacie?

wózek kruuse raczej jest dobry, mam nadzieję, że to nie będą dla vegi tortury, bo to by już na prawdę nie miało sensu :(

Wiesz co napisz najlepiej do Oli bo na wątku nie wszystko można zrozumieć. Kliknij w Kinga w moim podpisie. Pewnie będzie Ci mogła dużo podpowiedzieć tym bardziej że jej mąż technicznie w tym uczestniczył.

Posted

nie mogę napisać :(

kiedyś jak się klikało na nick to można było npaisac wiadomość, a teraz nic takiego mi sie nie pokazuje :(

a do skrzynki nie mam dostepu - nie widze żadnej kopertki, buuuuuu :placz:

Posted

kiedyś jak się klikało na nick to można było npaisac wiadomość, a teraz nic takiego mi sie nie pokazuje :(

Teraz też się klika na nick. Napisałam do Oli.

Włączyłaś komunikator na swoim profilu? (u góry na czarnym pasku masz swój nick i malutką strzałeczkę. Rozwiń ją i na dole rozwiniętej zakładki pisze "komunikator"-kliknij po otworzeniu po lewej stronie pisze "włącz komunikator" i kliknij.) Niestety nie umiem nadal jak b-b wycinać okna :krolik:

Posted

A zmień przeglądarkę - czasami pomaga.

A tu instrukcja jak włączyć komunikator ;)

Pierwszy krok to musimy wejść w KOMUNIKATOR

95893712226958633165.jpg

Po otwarciu się strony z komunikatorem musimy :

1 - sprawdzić czy wszystkich wiadomości mamy mniej niż 50. Nowa dogo pozwala na posiadanie w skrzynce tylko 50 wiadomości.

2 -  jeśli okazuje się, że jest ich za dużo stawiamy "ptaszka" w kratce, która znajduje się przy każdej wiadomości

3 - klikamy na IDŹ i po sprawie  :)

Jeśli poczta ma mniej niż 50 wiadomości sprawdzamy czy mamy włączony KOMUNIKATOR 

4 - klikamy w okienko WŁĄCZ KOMUNIKATOR.

Na zdjęciu pisze wyłącz bo ja mam go włączonego.

74895564092252815049.jpg

Posted

Nowe funkcje na dogo są OK ale niestety te wszystkie niedociągnięcia i ciągle coś niedziałającego wkurza wielu ludzi. Najgorsze jest to, ze NIKT w niczym nie pomaga. Wszystko nadfal jest na zasadzie zrobiliśmy ii jakoś działa a ludzi cały czas ma się w ....4 literach :lmaa:

Posted

"Kakadu napisałam do Ciebie pw ale chyba nie odbierzesz i linka zapomniałam skopiować. Zaraz poszukam jeszcze raz

Jeśli Ola Ci nie odpisała to ma ten sam problem co Ty. Napiszę do tatankas , one maja chyba bezpośredni kontakt do siebie.

Tutaj ludzie piszą o tym komunikatorze ale chyba niewiele Ci to da. Prawdopodobnie masz włączoną wersję uproszczoną dogomanii. Sprawdź na dole za miejscem na pisanie postów czy tam masz napis "włącz wersję rozszerzoną" ?

Pozdrawiam Nina"

Ten lin o "komunikatorze" http://www.dogomania.com/forum/topic/143288-komunikator-nie-mog%C4%99-go-w%C5%82%C4%85czy%C4%87/

Posted

halo jestem. Dziewczyny, nowe dogo mnie przerasta :(

pomogę jak mogę, pytajcie.

Wyczytałam wyżej o wypróżnianiu. Kinio nie zawsze kontrolował oddawanie kału, ale nie było problemu ze zrobieniem kupy, gdy był na wózku. Był czas, że zaczął kontrolować siusianie, wtedy podjeżdżał pod krzaczka i siusiał. Ale mimo wychodzenia na spacer był opróżniany minimum trzy razy dziennie w domu, żeby mocz nie zalegał za długo w pęcherzu. Więc wypróżnianie się na spacerach można było nazwać dodatkowym.

Posted

Wyczytałam wyżej o wypróżnianiu. Kinio nie zawsze kontrolował oddawanie kału, ale nie było problemu ze zrobieniem kupy, gdy był na wózku. Był czas, że zaczął kontrolować siusianie, wtedy podjeżdżał pod krzaczka i siusiał. Ale mimo wychodzenia na spacer był opróżniany minimum trzy razy dziennie w domu, żeby mocz nie zalegał za długo w pęcherzu. Więc wypróżnianie się na spacerach można było nazwać dodatkowym.

:calus:  dzięki Olu że się pojawiłaś. :)

Posted

witaj :)

mnie też przerasta...

jak mi przyjdzie robic bazarek to sie wykończe chyba :(

zamówiliśmy juz dla vegusi ten wózek i chyba będę musiała sama sie przekonać czy to działa w ten sposób, że pies może się w nim swobodnie wypróżnić bo większośc psów nie kotroluje wypróżniania i inaczej to u nich wygląda; jak zaobserwuje to napiszę; może się skończyc i tak, że potrzebne będa dwa spacery - pierwy na toaletę, na szelkach, a drugi dla przyjemności na wózku...

chomiczek czuje się dobrze, biega skacze (nawet ostatnio wskoczył dwa razy na kanapę i wrócił bumerangiem temat stołeczka), szczeka na sójki i wróble, i w dalszym ciągu nie rozumie co to znaczy jak ika podbiega i szczekając zaczepia; chomik po porstu nigdy sie nie bawił i teraz ma problemy ze zrozumieniem najprostszych psich sygnałów...

Posted

kochani, ponieważ tusi skończył się termin ważności na szczepienia przeciw chorobom wirusowym, pojechaliśmy wczoraj ją zaszczepić (przy okazji wzięliśmy też frodzia i ikę, nietety vega jest zbyt chora, żeby jej jeszcze dokładać stresów)

przy okazji poprosiłam panią doktor, żeby pomacala tusię, bo wydawało mi się, że wyczułam coś na klatce piesiowej przy listwie mlecznej; niestety moje obawy sie potwierdziły - tusia ma guzy na klatce piesiowej i brzuszku; trzeba będzie ją zoperować; póki co, pierwszym krokiem jest zrobienie rtg klatki piersiowej celem sprawdzenia, czy na pewno nie ma przerzutów do płuc; ponieważ w poniedziałek jedziemy do psychodni, żeby dopasowac dla vegi wózek inwalidzki, a oni maja tez rtg, to umówiłam już wizytę w godzinach popołudniowych (na 17:00 mamy pasowanie wózka, więc pewnie jakoś koło 18:00 uda się chomisia prześwietlić)

muszę wam powiedzieć, że od sierpnia kiedy vegunia zachorowała żyjemy w takim stresie, że teraz jak dowiedziałam się, że tusia ma guzy, to mało nie padłam w tym gabinecie;

bardzo się boję o chomika, on jest taki maleńki...

nie ukrywam też, że na szczepienie i wszelkie zabiegi (rtg i dwie operacje obu listew mlecznych) przy chomiku, będe musiała zaczerpnąć z jego portfela, bo fizjoterapia, operacja, rezonans vegi i teraz ten wózek mocno nas nadwyręzyły finansowo; mam nadzieję, że to nie będzie nadużycie; tusi zostało jeszcze  srodków, które trzymaliśmy na operację nogi, ale myślę, że teraz ważniejsze są te guzy, bo one bardzo realnie zagrażają życiu...

napiszcie mi prosze jak wy to widzicie, bo chciaabym, żeby w podejmowaniu decyzji uczestniczyli darczyńcy;

i trzymajcie kciuki w poniedziałek...

i później tez trzymajcie, bo chomik dopiero co odzyskał nóżkę i radość życia i dobrze by było, gdyby mógł się jeszcze tym życiem nacieszyć...

Posted

Tu nie ma się co zastanawiać tylko brać z zasobów i dziękować , że jest z czego brać. 

Jeśli będzie trzeba to się bazarkami znowu Tusieńkę wspomoże i tyle. Teraz najważniejsza jest szybka diagnoza i dziłanie.

Chomiczku kochany trzymaj się maleńka!!!

Kakadu  :calus:

Posted

O matusiu!Biedny chomiczek,nasz kochany :calus: Mam tylko nadzieje,że nie ma przerzutów.Tak jak już napisała b-b bierz kochana chomiczkowe pieniążki!

kakadu,daj  znać,jak tylko będą wyniki z RTG bo chyba tu z nerwów padnę.Mocno trzymam kciuki i myślami jestem i będę z Wami :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Posted

A co to za guzy? listwy mlecznej? Tak szybko urosły?Jak się pojawiły dopiero co , to dlaczego niby od razu mają być przerzuty?

A może to po prostu włókniaki albo tłuszczaki.

kakadu, nie zamartwiaj się na zapas.