kakadu Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 cześć ciotki :) edek wstępnie zdał relację, a ja nie mam zbyt wiele do dodania póki co, bo opis został w samochodzie i będzie dopiero jutro; wierzcie mi, że nie miałam już siły tego czytać wczoraj wieczorem, a lekarza jak przyjechaliśmy po tusie juz nie było; pani, która asystowała przy operacji powiedziała nam, że udało się wyjąć tylko jeden odłam gwożdzia, tak krótki zagięty, który wystawał pod skórą; za resztą doktor bał się dłubać, bo trzeba by było rozgrzebac kosc, a na to tusia sobie nie może pozwolić; te druty w niczym nie przeszkadzaja, a juz na pewno nie przebiją sie przez skórę, więc nich sobie zostaną; zrost kości jest dziwny, na pewno nie całkowity, ale tusia chodzi i to jest najwazniejsze; teraz czuje się dobrze, mama wzięła ją do siebie na górę, żeby pilnować w nocy; rano zniosłam tusie na siku, zachowywała sie normalnie, tyle, że nie staje na te nóżkę, a;e to sie nie ma co dziwić; za dwa tygodnie mamy zdjęcie szwów (są chyba tylko dwa, albo trzy); nie wiem nawret ile zapłaciliśmy, ale jakos niedużo; po zimie może trzeba będzie pomyśleć o tej zwichniętej rzepce, ale to juz historia na przyszłość, bo zbyt częste narkozy nie są przecież wskazane, zwłaszcza, że tusia nie jest już szczeniaczkiem; Quote
kakadu Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 no cóż niewiele udało mi się wstawić... nie wiem o co chodzi, imageshack nie działa, (jak wgram zdjęcie to mam puste pole do pobrania skrótu), a w zapodaj wstawia mi jakieś kwadraciki i pokazuje sie info, że nie mam uprawnień do wgrywania plików w jakimś tam formacie; będe wdzięczna za podpowiedzi, bo wiarygodniej wstawić skan opisu operacji niż kopiowac treść z palca :( jak to robicie, i czemu poprzednie zdjęcia tusi poznikały? Quote
andegawenka Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Mnie też się nie udało. Idę po instrukcję. Bez linku ani rusz. Czyli tak samo jak na starej dogomanii. łatwa instrukcja: http://www.dogomania.com/forum/topic/64553-jak-wstawi%C4%87-zdj%C4%99cia-na-nowej-dogomanii/ Quote
Nadziejka Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Trzymajcie się mocniutko :calus: :calus: Quote
b-b Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Nie wiem czy to coś pomoże ale zauważyłam, że nie chcą mi wchodzić zdjęcia kiedy skopiuje cały link a wchodzą kiedy skopiuję i wkleję tylko jego część tak jak to zaznaczyłam na czerwono tu [img]http://images66.fotosik.pl/270/93d217e8d8c7aa79med.jpg[/IMG] W oryginale jeszcze przed czerwonym i za nim coś tam było napisane ale nie chce mi tego wkleić bo dogo pokazuje, że nie mam uprawnień do takiej formy plików. Quote
Bogusik Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 No tak,jak widać "walka" z nowa dogomanią trwa i końca nie widać...Koszmar! Quote
inka33 Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Tusieńko dzielna, buziaczki w nos! :buzi: Veguś, trzym się! :kciuki: Quote
kakadu Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 nina1997 - dzięki za link :kiss_2: udało się wstawić ten mniej ważny opis od anestezjologa; następne zdjęcie juz nie wchodzi... przy ładowaniu pierwszego w okienkach z linkami miałam pusto, ale pokazała mi się w lewym górnym rogu informacja, że mogę włączyć jakieś tam opcje, które ze względu na bezpieczeństwo zostały wyłączone; właczyłam, linki się pokazały i mogłam skopiowac odpowiedni; przy drugim zdjęciu juz mi się propozycja włączenia nie pokazała, więc okienka mam puste :( próbowałam wyłączać tinypic i włączać z powrotem, ale dupa z tego wychodzi :( Quote
kakadu Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 chyba się udało :) po którejś próbie okienko się w końcu pokazało :) Quote
kakadu Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 wyliczyłam, że zapłaciliśmy 330 złotych, więc malutko; kwoty są widoczne na opisach - 130,00 za rtg i znieczulenie i 200,00 od dra janickiego zaraz uzupełnię na pierwszej stronie w rozliczeniach; za dwa tygodnie mamy się zgłosić na zdjęcie szwów i wtedy omówimy potrzebę/możliwośc zrobienia zwichniętej rzepki; Quote
kakadu Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 i nie mogę rozkminić poczty, a całą mam zawaloną :placz: Quote
andegawenka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Wchodzisz w kopertę klikasz i jeszcze raz klikasz i zaznaczasz wiadomośi do usunięcia. Podobnie jak na starej dogomanii. Masz włączony komunikator? Quote
kakadu Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 a jak przeczytać to co sie kryje pod konkretnymi punktami? bo nie mogę nic przeczytać, a wolałabym sprawdzic co usuwam... Quote
andegawenka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 U mnie po rozwinięciu koperty ukazuje sie słupek z tytułami pw. Klikam na tytuł pw i mogę przeczytać. U góry nad edycją listu na brązowym pasku jest "USUŃ" i możesz nieważną wiadomość usunąć od razu. Quote
b-b Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Powiele post, który podałam na innym wątku Pierwszy krok to musimy wejść w KOMUNIKATOR Po otwarciu się strony z komunikatorem musimy : 1 - sprawdzić czy wszystkich wiadomości mamy mniej niż 50. Nowa dogo pozwala na posiadanie w skrzynce tylko 50 wiadomości. 2 - jeśli okazuje się, że jest ich za dużo stawiamy "ptaszka" w kratce, która znajduje się przy każdej wiadomości 3 - klikamy na IDŹ i po sprawie :) Jeśli poczta ma mniej niż 50 wiadomości sprawdzamy czy mamy włączony KOMUNIKATOR 4 - klikamy w okienko WŁĄCZ KOMUNIKATOR. Na zdjęciu pisze wyłącz bo ja mam go włączonego. To i inna pomoc przez domgomaniaczki znajduje się w wątku "Komu można wysłać zaproszenia" :) Quote
andegawenka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Powiele post, który podałam na innym wątku Pierwszy krok to musimy wejść w KOMUNIKATOR Po otwarciu się strony z komunikatorem musimy : 1 - sprawdzić czy wszystkich wiadomości mamy mniej niż 50. Nowa dogo pozwala na posiadanie w skrzynce tylko 50 wiadomości. 2 - jeśli okazuje się, że jest ich za dużo stawiamy "ptaszka" w kratce, która znajduje się przy każdej wiadomości 3 - klikamy na IDŹ i po sprawie :) Jeśli poczta ma mniej niż 50 wiadomości sprawdzamy czy mamy włączony KOMUNIKATOR 4 - klikamy w okienko WŁĄCZ KOMUNIKATOR. Na zdjęciu pisze wyłącz bo ja mam go włączonego. To i inna pomoc przez domgomaniaczki znajduje się w wątku "Komu można wysłać zaproszenia" :) A ja nie umiem tak pieknie wycinać jak Ty. Raz mi się udało przy mapce i nie pamietam jak to zrobiłam. Jest gdzies tutaj instrukcja ? czy w googlach szukać? Quote
kakadu Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 ja pierdzielę, teraz nie mogę znaleźc poczty, chyba jestem upośledzona... :wacko: Quote
andegawenka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 ja pierdzielę, teraz nie mogę znaleźc poczty, chyba jestem upośledzona... :wacko: Nie widzisz kopertki u góry po prawej? Quote
b-b Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 ja pierdzielę, teraz nie mogę znaleźc poczty, chyba jestem upośledzona... :wacko: Na 1 zdjęciu jest pokazane gdzie znajdzuje się KOMUNIKATOR a zaraz obok tego widać znak KOPERTA Nina ja korzystam z programu GIMP W necie jest np na YT dużo instrukcji korzystania z tego programu m.i. wycinanie też :) Quote
andegawenka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Na 1 zdjęciu jest pokazane gdzie znajdzuje się KOMUNIKATOR a zaraz obok tego widać znak KOPERTA Nina ja korzystam z programu GIMP W necie jest np na YT dużo instrukcji korzystania z tego programu m.i. wycinanie też :) Dzięki, mam nadzieję że mi się uda:) Quote
inka33 Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Tusinko, jak się dziś czujesz? :glaszcze: Quote
kakadu Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 nie mam kopertki obok tego ludka :placz: co sie do diabła dzieje??? wcześniej była, teraz nie ma... tusinka czuje sie wysmienicie - lata, drze się pod siatka na niewiadomo co, ma wilczy apetyt i nawet chodzi bez klosza, bo nie interesuje się nogą; dzis zdjemujemy opatrunek zgodnie z zaleceniami lekarza i wtedy trzeba będzie wdrożyć abażur, bo szwy będą na wierzchu i troche strach, że tusia sie do nich dobierze; przepraszam, powinnam zrobić zdjęcia, ale wczoraj wróciliśmy z vegą od lekarza po 21:00 i ledwo żyłam; i to nie jest tak, że zabrakło mi jednej minuty na cyknięcie fotki; mnie zabrakło w ogóle siły, żeby wpaśc na pomysł zrobienia zdjęcia :(; mam nadzieję, że zrozumiecie i wybaczycie... dzis po pracy bierzemy vegę i zasuwamy na 17:00 z powrotem do wawy na fizjoterapię; myslimy o wózku; wiem, że king miał wózek - jak on sobie radził z wypróżnianiem? czy na wózku to jest w ogóle możliwe? Quote
kakadu Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 nikt nie podpowiedział jak to jest z tym wózkiem... :( tymczasem vega miała z czwartku na piatek operację z powodu skrętu jelit... teraz nie dośc że nie chodzi, to jeszcze ma rozpruty brzuch :( a u tusi wszystko w porządku, zdjeliśmy w poniedziałek wszystkie szwy, troche przy tym skrzeczała na panią doktor, ale obeszło sie bez większych problemów :) Quote
Recommended Posts